06-06-2017, 01:39 PM
(05-06-2017, 05:21 PM)Милослав Самарџић Пише: Ватра, докле то селективно цитирање? Та реченица ''не занима ме'' везана је са наредном, тј. обе чине целину:Не разумем који су вам то извори кад у њима не пише ни шта је бомбардовано?
''Нисам ''пришао'' тим америчким изворима које наводите и не намеравам, јер је очигледно да ту нема оно што је главно. Важним америчким изворима ''пришли'' су моји претходници некада и ја цитирам њихове радове.''
(05-06-2017, 05:21 PM)Милослав Самарџић Пише: Да, много градови на територији Хрватске бомбардовано је колико и Београд. Ево додајем Сисак: 11 бомбардовања Сиска. Али током тих 11 бомбардовања Сиска погинуло је 59 особа.У Сиску је бомбардована рафинерија једном, а осим тога је у 4 наврата по 1 бомбардер бацио бомбе. Не знам одакле је податак о 11 бомбардовања, једино ако су урачунали и дејство ловаца.
(05-06-2017, 05:21 PM)Милослав Самарџић Пише: Укратко, сви хрватски градови, од Загреба па даље редом, имали су, како кажете, много среће.Одакле вам те глупости?
С друге стране, српски градови, од Београда па даље редом, нису имали среће.
У Сплиту у Броду су циљеви били ближе градском језгру, па је више људи страдало.
У Нишу и Новом Саду је ранжирна станица изван града, због чега су цивили мање страдали.