Поруке: 78
Теме: 4
Придружен: Apr 2016
Углед:
2
Светомир С. Ђукић (Ражана код Косјерића, 29. мај 1882 — Дуизбург 19. октобар 1960.) је био официр војске Краљевине Србије и дивизијски генерал у војсци Краљевине Југославије. За време Другог светског рата био је припадник обавештајне службе Југословенске војске у Отаџбини. Светомир Ђукић био је отац српског и југословенског олимпизма.
Ђукићеви мемоари су касније објављени у Буенос Ајресу 1955. под насловом „Из шуме у емиграцију - Дражине поруке Павелићу“.
"bravo" Chicot, bavis se cenzurom !
uklanjas ono sto ti ne odgovara o cetnicima
a i vidim da ti nista ne smeta ovo:
Данас, 07:53 PM (Последња измена: Данас 07:53 PM од Громовник.)
Порука: #138
Громовник Није на вези
सुखदु:खे समे कृत्वा लाभालाभौ जयाजयौ ततो
Порука: 2,255
Придружен: Jul 2013
Углед: 169
RE: razlika izmedju cetnika i VRS
Усташе су вас убијале, али вас очигледно нису убијале довољно, чим и дан данас хвалите и волите Титову војску.
a gore pise :
Ни један коментар неће бити обрисан, без обзира на политички или лични став, уколико буде написан у складу са основним цивилизацијским нормама.
ako ne zelite da cujete moje misljenje i ako vas boli istina, imate mogucnost da me banujete i to je to (verbalni delikt 2016.g.)
Поруке: 3,234
Теме: 51
Придружен: Jul 2013
Углед:
372
(26-05-2016, 08:00 PM)Војска Републике Српске Пише: isto to je govorio Ratko Mladic koji nije mogao smisliti cetnike koji su mu napali porodicu tokom II sv.rata,a uz to, otac mu je bio u partizanima
Што их не побише...
Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Поруке: 931
Теме: 1
Придружен: Aug 2013
Углед:
129
(26-05-2016, 10:21 PM)Громовник Пише: Што их не побише...
Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"
Поруке: 7,143
Теме: 39
Углед:
167
(20-05-2016, 03:57 PM)Романија Пише: Ево нашао сам
Користимо прилику да јавно умолимо за праштање Брата Владимира Ројалисту, наиме у овом филму се види да се Претендент на Трон Краљевине Југославије Александар прекрстио к'о човек!
Међутим!
Да не беше Блаженопочившег Принца Томислава поред њега јопет би он прво на папску страну!
Шта'ш....тагата је наша поголема!
ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Углед:
129
Томислав је, поред Ђорђа, био једини нормалан од те луде фамилије у задњи сто година. Све остало, лудак до лудака и пробисвјет.
Углед:
167
(28-05-2016, 12:48 PM)мунгос Пише: Томислав је, поред Ђорђа, био једини нормалан од те луде фамилије у задњи сто година. Све остало, лудак до лудака и пробисвјет.
Ми не делимо твоје мишљење!
Међутим!
До задњег часа ћемо се борити да ти
НЕМАШ право да га јавно износиш!
анти-Волтер.
Пљувати по светлом Карађорђевића Краљевском Дому може једино да се подведе под дијагнозу
СРБСКИ АУТОШОВИНИЗАМ!
Међутим!
Та дијагноза не би требало да буде сметња сваком Србину, искреном Монархисти, да јавно рече да Претендент Александар
НИЈЕ ДОСТОЈАН!
Итачка!
Ми рекосмо, по пустињи викасмо, ма Душу спасисмо!
ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Углед:
129
За нас ође је једино светло и свето "Колко је то (нешто) добро за Србе?". Нема светије крава и сви су подложни строгој критици.
Ако је неко спреман запишати жртву стотина иљада Срба и искористити је за неке своје сулуде циљеве и фикс идеје, тај иде право на смеће (па био вама и свет и светао).
Да разврстамо људе од нељуди.
Углед:
167
(28-05-2016, 11:42 PM)мунгос Пише: За нас ође је једино светло и свето "Колко је то (нешто) добро за Србе?". Нема светије крава и сви су подложни строгој критици.
Ако је неко спреман запишати жртву стотина иљада Срба и искористити је за неке своје сулуде циљеве и фикс идеје, тај иде право на смеће (па био вама и свет и светао).
Да разврстамо људе од нељуди.
Брат мунгосе ако је неко запишав'о од Крађорђевића то је био баш Принц Ђорђе кога ти хвалиш, он је наиме јавно запишао аустро-угарског амбасадора који се са женом шетао предвече испред Старог Двора уочи Великог Рата!
Међутим!
Ми смо лично познавали Блаженопочившег Принца Ђорђа па му то недипломатско запишавање уопште не замерамо!
Што неко од Ново-Срба данас не запиша америчког амбасадора?
Прпа....нијесмо ми више иста раса!
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Поруке: 498
Теме: 8
Придружен: Sep 2013
Углед:
79
Уместо што си отворио ову тему боље да си отишао на сајт СУБНОР-а, јер ти тамо припадаш
ЗА ВАСКРС И СЛАВУ СРПСКИХ ЗЕМАЉА!!!
(Последња измена: 03-06-2016, 12:07 AM од
Србин.)
Поруке: 62
Придружен: Feb 2020
Углед:
2
[quote='Војска Републике Српске' pid='52541' dateline='1460668023']
*cetnici su ubijali Srbe-VRS nije