Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Национални идентитет данас
#71

А ево шта вели православни екумениста и чувар православља, наш највећи богослов и преводилац, прави наследник (са Митрополитом Амфилохијем) великог Аве Јустина Ћелијског- ВЛАДИКА ТАСА о љотићевштини:


„Љотић и његова секта, у народним, политичким и црквеним стварима и ставу били су секта, и такви још увек остају, јер не могу да се отарасе секташког менталитета, страног нашем народу, па га онда настоје наметнути и народу, или мањим групама и појединцима, зато што им савест није чиста, почев од Крагујевачке трагедије па до раскола у Америци. Каљају и лик Светог Владике Николаја и распети лик и сложену и тешку делатност Патријарха Гаврила и Митрополита Јосифа“. И, даље, „код те секте Д. Љотића, као и код “друга” му Вође – Фирера, није било никада ни речи, а камоли дела покајања за зла које су нанели образу овога народа због њихове колаборације са окупатором. Они су уствари и били једини колаборатери са окупатором. Они су и главни узрочници нашег несрећног раскола у емиграцији, и у том погледу су били колаборатери са комунистима, који су и радили на расколу и здушно га подржавали“.


Паметном доста!

Ја нисам као неко ко на први знак опасности напушта своју Отаџбину и свој народ. Ја могу и да погинем у овој светој борби, али са мојом смрћу наша борба неће бити прекинута....Зато ни једног тренутка не сумњам да ће слобода са Равне Горе поново обасјати нашу напаћену Отаџбину.
Одговори
#72

(24-01-2019, 08:20 AM)Шумадинац Пише:  А ево шта вели православни екумениста и чувар православља, наш највећи богослов и преводилац, прави наследник (са Митрополитом Амфилохијем) великог Аве Јустина Ћелијског- ВЛАДИКА ТАСА о љотићевштини:


„Љотић и његова секта, у народним, политичким и црквеним стварима и ставу били су секта, и такви још увек остају, јер не могу да се отарасе секташког менталитета, страног нашем народу, па га онда настоје наметнути и народу, или мањим групама и појединцима, зато што им савест није чиста, почев од Крагујевачке трагедије па до раскола у Америци. Каљају и лик Светог Владике Николаја и распети лик и сложену и тешку делатност Патријарха Гаврила и Митрополита Јосифа“. И, даље, „код те секте Д. Љотића, као и код “друга” му Вође – Фирера, није било никада ни речи, а камоли дела покајања за зла које су нанели образу овога народа због њихове колаборације са окупатором. Они су уствари и били једини колаборатери са окупатором. Они су и главни узрочници нашег несрећног раскола у емиграцији, и у том погледу су били колаборатери са комунистима, који су и радили на расколу и здушно га подржавали“.

Паметном доста!

БЛАГОШ СРБСКОМ ПРАВОСЛАВЉУ АКО ИМ УНИЈАТИ ДУШУ ХРАНЕ А ЦИГОЈНЕРИ ЦРКВУ БРАНЕ!

Тужан Тужан Тужан

Ми рекосмо, по пустињи викасмо ма Душу спасисмо!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#73

(23-01-2019, 12:18 PM)Шумадинац Пише:  [Слика: IMG-0645.png]
[Слика: IMG-0643.png]

И послен ка'е "не верујемо у реинкарнацију"... Јок

PS: Само овај први је био германофил а овај други совјетофил!

Патетични су покушаји потомака титових партизана и самоуправљача да скрену и сакрију тему која се односи на десетине хиљада масовних убица у партизанским униформама и са „титовкама” који су сакатили и убијали окупирану Србију од јесени '44-е до дана дана данашњег, па им је и то мало него би хтели данас да остатке од остатака Срба, шаку сиромаха, убеде да су њихове „ћаће”, ујаке, стричеве и остале доброћудне чика Јове, ујка Лазе и пријатељ Томе, сви били Четник до Четника иако добро знају да су исти такође учествовали и у масовном злочину током информ-бировске хајке истребљења про-руских Срба који су махом врбовани међу партизане са причом како се Краљ Петар жени Стаљиновом ћерком!

Све те узорне „ћаће”, ујаци, стричеви и остале доброћудне чике и деке, су такође помогле свом Врховном Команданту, задриглом трбатом Маршалу, да уведе њихову нацистичку творевину СФР Шугославију у НАТО пакт оних 50-их година и то без гриже савести и...

ПОКАЈАЊА!


....а сад нашло да оно неког прозива као германофила и совјетофила јербо ваљда само оно зна како то мож'да се састави кад се из'еде одређени број печурки!

Међутим!

За оне који имају ушеса да чују ево како ствари стоје, па ка'е:

1.
Негде пред рат, као некада Наполеон, Стаљин је У ХОДУ извршио УНУТРАШЊУ БОНАПАРТИСТИЧКУ КОНТРА-РЕВОЛУЦИЈУ У РУСИЈИ, и, пошто се обрачунао са Јеврејима који су држали Русију у својим шакама, васпоставио СВОЈ ЛИЧНИ БОНАПАРТИЗАМ уместо оригиналног ЈУДЕО-БОЉШЕВИЗМА.

2.
Свака индоктринирана титовска комуњара нека погледа видео на јутјубу са Стаљиновим говором где се он обраћа Нацији са „Браћо и Сестре” и позива се на сени Руских Војсковођа Православног Царства, Александра Невског, Суворова, Кутузова...

3.
Да би титовска издајничка пашчад над чијим је ћаћама извршена лоботомија у титовској СФР Шугославији, могла уопште да схвати ову ПРО-РУСКУ БОНАПАРТИСТИЧКУ КОНТРА-РЕВОЛУЦИЈУ, ми би требало само да покушамо да замислимо како Јозеф Амброз Тито кличе Лазару, Милошу, Карађорђу и Синђелићу!

Међутим!

4.
СВАКО ДЕТЕ ЗНА ДА СЕ У ШУГОСЛОВЕНСКОМ АНТИ-СРБСКОМ БОНАПАРТИЗМУ ЗА ПОМЕН ОВИХ ИМЕНА ИШЛО У ЗАТВОР И ТО СВЕ ДО КАСНИХ 80-ИХ!

У ТОМ ГРМУ И ЛЕЖИ ЗЕЦ!

5.
РУСКА БОНАПАРТИСТИЧКА КОНТРА-РЕВОЛУЦИЈА ЈЕ БИЛА ПРО-РУСКА ДОК ЈЕ ШУГОСЛОВЕНСКИ КОМУНО-САТАНИЗАМ БИО АНТИ-СРБСКИ!!!

6.
ЗАТО ЈЕ ШУГОСЛОВЕНСКА ПЕТОКРАКА ЗВЕЗДА ЗА НАС САТАНИСТИЧКИ ПЕНТАГРАМ ДОК ЈЕ ИСТА РУСКА ЗВЕЗДА ПОСТАЛА СИМБОЛ ХЕРОЈСКОГ ОТАЏБИНСКОГ РАТА ПРОТИВ ОМРЗНУТОГ ЗАПАДА ОЛИЧЕНОГ У ШВАПСКИМ ХОРДАМА!

7.
ШУГОСЛОВЕНСКА ПЕТОКРАКА НАМИ СРБИМА ЈЕ ДОНЕЛА ПАРТИЗАНСКУ КОМУНО-САТАНИСТИЧКУ ОКУПАЦИЈУ ГОРУ ОД НЕМАЧКЕ А РУСКОМ НАРОДУ ОСЛОБОЂЕЊЕ-ТО ЈЕ ЧИЊЕНИЦА!

8.
Препоручујемо сваком титовском изроду да погледа победничку параду Руске Војске на Црвеном Тргу оне '45-е!

Ни трага од јудео-бољшевичке војске коју је засновао њујоршки чива Бронштајн-Троцки!

ТО ЈЕ ВЕЋ БИЛА БОНАПАРТИСТИЧКА ВОЈСКА, ЧИЈИ ГЕНЕРАЛИ НА БЕЛИМ КОЊИМА ВРШЕ СМОТРУ, ПОЛЕТУШКЕ, ЧИЗМЕ, САБЉЕ, ДОБОШИ И ТРУБЕ!

И на крају...ОНО СПЕКТАКУЛАРНО БАЦАЊЕ СТОТИНА ШВАПСКИХ ЗАСТАВА ПРЕД НОГЕ ДИКТАТОРА, КАКАВА ЕПСКА СЦЕНА !

ЧЕЛИЧНИ СТОМАК РУСКОГ ЧОВЕКА ЈЕ УСПЕО ДА ПОЈЕДЕ И СВАРИ ЈУДЕО-БОЉШЕВИЧКУ РЕВОЛУЦИЈУ ПА ЈЕ РУС, А НЕ ЈУДЕО-БОЉШЕВИК, ТОГА ДАНА МАРШИРАО ИСПРЕД ДРЕВНОГ КРЕМЉА УЗ ДОБОШЕ И ТРУБЕ, СВЕСТАН ДА ЈЕ ПОБЕДНИК САМО КАО ИЗДАНАК ВЕЛИКЕ РУСКЕ ВОЈНЕ ТРАДИЦИЈЕ И ВОЈСКЕ ПРЕД КОЈОМ СУ НОШЕНЕ ИКОНЕ И КОЈА ЈЕ КЛИЦАЛА „С'НАМИ БОГ” !!!


Паметном доста а лоботомисаним титовцима, слугерањама Гњилежног Запада-никад доста!
9.
Наш став у вези са Руском Бонапартистичком Контра-Револуцијом се заснива на ИСТИНИТИМ ИСТОРИЈСКИМ ЧИЊЕНИЦАМА, а то је да је у окупираној Православној Русији у једном моменту дошло до судара између две струје владајућих јудео-бољшевика (њихови заједнички злочини према Руском Народу јесу ДРУГА ТЕМА!)

Ради се наиме о судару две доктрине, од којих се једна ИНТЕРНАЦИОНАЛИСТИЧКА и ГЛОБАЛИСТИЧКА која је изродила и Тита и титоизам, а коју је заступао чива Бронштајн-Троцки, залагала за:

СВЕТСКУ РЕВОЛУЦИЈУ,

то јест за јуриш за успостављањем светског господства над грогираним Гојама широм планете, па макар за ту идеју погинуо и последњи Рус!

10.
И друга, коју је заступао лукави Осетин Стаљин, коме се није давао тек тако Трон и Жезло Власти освојене од Руског Императора, Власти над највећим богатством ове планете!

11.
Да би задржао своју тек освојену Империју Стаљин је лансирао доктрину по којој треба прво изградити „прву земљу социјализма, бла, бла....”, довести је до пуне Војне и Индустријске моћи, и тек онда напасти, по тој доктрини слабији, преостали свет!

12.
ТАКО ЈЕ НАСТАО СТАЉИНСКИ БОНАПАРТИЗАМ УМЕСТО ЈУДЕО-БОЉШЕВИЗМА НА ИСТИ НАЧИН КАО ШТО ЈЕ ОРИГИНАЛНИ БОНАПАРТИН БОНАПАРТИЗАМ НАСЛЕДИО КРВОЖЕДНУ ФУКАРУ, БЕЗГАЋНИКЕ И ЈАКОБИНЦЕ У ФРАНЦУСКОЈ И НА ИСТИ НАЧИН НА КОЈИ БАТА ДОНАЛД ПОКУШАВА ДА СПРЕЧИ ГЛОБАЛИСТИЧКУ ЛИХВАРСКУ ХИДРУ ДА ЖРТВУЈЕ И ПОСЛЕДЊЕГ АМЕРА ЗАРАД ОСВАЈАЊА ПЛАНЕТЕ !

13.
Дакле, лукави Осетин је схватио да у тој закулисној борби која се захуктавала, може да победи само и једино уз помоћ НАЈБОЉЕГ И НАЈБРОЈНИЈЕГ НАРОДА у ИМПЕРИЈИ....РУСКОГ !!!

14.
Ето, у томе је тајна Стаљиновог Русизма, лична корист и лична власт, што наравно не негира злочине његове и његове Власти над Руским Народом као целином.

15.
Стаљин дакле, и поред свог очигледно неруског изгледа (изражени НОУЗ-ПРОБЛЕМ и косе монголске очице),ипак је својом Руском Доктрином зацементирао превласт Руског Духа у Совјетији-то је чињеница која се не може негирати, као ни ноторна истина да је литерално ОБЕЗГЛАВИО скоро целокупни јеврејско-хазарски јудео-бољшевички естаблишмент како у Совјетији и раније чак у Мексику, тако касније и у Чешкој, Пољској, Мађарској...!

16.
То је и био ОСНОВНИ РАЗЛОГ за тако оштар ХЛАДНИ РАТ дојучерашњих „сааааавезника”!

17.
Није Гњилежном Западу било стало до милионских жртава из Руског Народа него што им Брка поби све чифуте без пардона....наиме у Чемерици се гаји посебна фела 'Алилуја Брадерс Хришћанства', тзв. ЈУДЕО-Хришћанство!!!

19.
Друго, не треба заборавити да је Стаљин студирао Богословију, ЗНАО ЈЕ ЗА МОЋ РУСКОГ ПРАВОСЛАВЉА и, кад су Њемци већ улазили у Москву, кад је остатак некадашње Велике Русије већ био на коленима, у паници и страху Диктатор доводи Руске Свештенике у ровове, доноси Свете Иконе, мења јудео-бољшевичке униформе са шиљатим капама и враћа сјај Царске Војске, сабље, еполете...једном речју ВЕЧНА РУСИЈА ЈЕ И ИЗ ГРОБА ПРОГОВОРИЛА КРОЗ НОВОУСПОСТАВЉЕНИ РУСКИ БОНАПАРТИЗАМ!

20.
Цела ова тирада наша има само једну цељ, а то је да се УПОРЕДИ лик и профил СТАЉИНСКОГ ПРО-РУСКОГ БОНАПАРТИЗМА, нарочито крајем рата и касније, са ИЗРАЗИТО АНТИ-СРБСКИМ БОНАПАРТИЗМОМ БРИТАНСКОГ АГЕНТА ЈОСИПА БРОЗ-АМБРОЗА И ЊЕГОВЕ ЧУДОВИШНЕ ТВОРЕВИНЕ-КАЗАМАТА И РОБИЈАШНИЦЕ ЗА ДУХ И ТЕЛО СРБСКОГ НАРОДА, СФР ШУГОСЛАВИЈЕ, КОЈУ ТОЛИКЕ ЊЕГОВЕ СРБСКЕ СЛУГЕРАЊЕ ОПЛАКАШЕ И ЗА КОЈОМ ЈОШ ГОРКО ПИЖДРЕ !!!

21.
ЗА РАЗЛИКУ ОД СОВЈЕТСКОГ БОНАПАРТИЗМА, У КОМЕ СУ, И ПОРЕД МОНСТРУОЗНИХ ЗЛОЧИНА, РУСКИ

ДУХ,

ЈЕЗИК,

КУЛТУРА,

ПИСМО И

ТРАДИЦИЈА

НЕПРИКОСНОВЕНО ВЛАДАЛЕ НАД „МЛАЂОМ БРАЋОМ”, И ТАКО ОСИГУРАЛЕ И РУСКУ ХЕГЕМОНИЈУ И РАЂАЊЕ НОВЕ РУСИЈЕ КАО ФЕНИКСА ИЗ ПЕПЕЛА...


22.
...ДОТЛЕ ЈЕ У РОБИЈАШНИЦИ ЗА СРБЕ,СФР ШУГОСЛАВИЈИ, СВЕ СРБСКО УНИШТАВАНО, ПИСМО, ЈЕЗИК (већина још не мож'да се ослободи хрватског писма USTAŠICE),НАРОДНО ПРЕДАЊЕ, ТРАДИЦИЈА, ЦРКВА...ТАКО ДА ЈЕ ПРАВО ЧУДО ШТО НАС ИМА И ОВИХ 5% У МОРУ ТИТОВАЦА-НЕДОВРШЕНИХ ХРВАТА!

Ми рекосмо, по пустињи викасмо ма Душу спасисмо!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#74

(21-01-2019, 06:07 PM)Шумадинац Пише:  Веома дивна и "уметничка" породица генијалног о. Ненада Илића. И клињо је добар, још је у "Sturm und Drang" периоду. Smile

Дивно дете од оца ђакона...Како дивно и креативна питања поставља српском народу...

[Слика: 8d3bce1c9a66fceff1d867edf92a09a3-full.jpg]

Док је Грете, Бака Прасета, Бубе Корелија и Џале Брата и осталих популарних јутјубера и активиста овај свет нема да брине, јер заправо они су данас носиоци друштвених система...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори
#75

Ово је врло важна тема, и не знам зашто је Милослав "пустио низ воду".
Управо сам сазнао да је Драгослав Бокан радио сценарио за филм о 20. октобру који је приказан поводом обележавања тог датума ове године на "академији", претпостављам у Сава центру.
Том приликом, Бокан је у филму наметнуо тезу да је 20. октобар ванвременски датум који симболизује борбу за слободу српског народа. То доказује "чињеницом" да су у "ослобођењу" Београда 20. октобра 1944. године учествовали , раме уз раме са Титовим партизанима, и они које су ти исти партизани већ следећих дана послали Богу на истину. Све је ово експлицитно речено у филму, осим да су их партизани побили.
Другим речима, Бокан нам је управо саопштио да су Београд "ослободили" не само партизани, него и симпатизери или чак припадници ЈВУО, затим недићевци, па чак и љотићевци.... Ето шта смо ми добили 33 године по изласку култне књиге Веселина Ђуретића "Савезници и југословенска ратна драма" у којој је дотични "утврдио" да су " све српске позиције у Другом светском рату биле егзистенцијално оправдане". Врло брзо је то постало владајућа српска идеологија, која је негирала саму себе само толико што се четници нису могли уклопити у ту слику. Али, зато су се лако уклопили "црвени четници" који су никли као печурка после кише.
Откад је света и века, историја се фалсификује, идеологизује и злоупотребљава. Али, ово што код нас ради удба је апсолутни врхунац тог подухвата.
Не зна човек да ли да се смеје или да плаче.
Одговори
#76

Вала баш...
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним