Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ФИЛИМОНОВА: За 5 година почиње кошмар Србије, Велика Албанија и 25 година таме
#1

ФИЛИМОНОВА: За 5 година почиње кошмар Србије, Велика Албанија и 25 година таме
-Велика Албанија, која ће обухватити и Косово, није нешто што лебди у ваздуху. Већ за пет година ће постане реалност за Србију. Тако ће започети комплетна албанизација на Балкану, а за српски народ ће период од наредних 25 година представљати тамну перспективу рекла је у интервјуу за srb.news-front.info Ања Филимонова, истраживач Института за словенске студије Руске академије наука и главни уредник интернет портала "Фонд стратешке културе" на српском.
-Пројекат велике Албаније је добио нови подстицај. Чини се да је Запад прошао прву фазу која је завршена 2008 године проглашењем независности Косова, а сада је прешао на фазу јачања такозване независности и ширење у региону. Ово очигледно иде на неколико нивоа и у неколико праваца. У случају јужне Србије, у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа, се види како се полако али сигурно дешава то учвршћивање, рекла је Филимонова.

Да ли то треба да брине Србију?

-Оно што би требало да брине државни апарат Србије је повезивање образовног система Албаније и Косова, укључујући и југ Србије, где је такође образују неки програми попут оних у Албанији и на Косову. Дакле, сада је посебно угрожена јужна Србија.

Ту су и економски пројекти који повезују југ Србије са Косовом, а то укључује и заједничке састанке званичника локалних власти са чиновницима такозване Републике Косово. Пројекат велике Албаније се реализује повезивањем Космета и Албаније, која показује и свечано отварање аутопута. Граница између Албаније и Космета фактички не постоји. Само је питање времена када ће се Албанија и територије такозване Републике Косово ујединити. Остаје да се види да ли ће то бити формализовано, али ће то фактички догодити.

Ко споља гура пројекат велике Албаније?

-Сви знамо да српска полиција нема приступ Великом Трновцу, који је чвор за наркотике. Ту је реч о криминализацији српског простора и делу пројекта Велике Албаније. Није узалуд Запад створио ову зону девијантног криминала, хаоса и ужаса. Они имају много новца и инструмената и само јака држава може да им се супротстави. Због тога Запад инсистира на томе да држава Србија буде слаба. Само јака држава може да елиминише све опасности са којима се суочава Србија. Дакле, велика Албанија са Косметом није нешто што лебди у ваздуху. Већ за пет година ће постати реалност за Србију. Тако ће почети тотална албанизација Балкана. За српски народ ће период у наредних 25 година представљати мрачну перспективу која је резултат западне политике и унутрашње српске политике, која омогућава усвајање закона о националним мањинама који су погубни.

Извор: srb.news-front.info

руска пропаганда vs западна пропаганда
циљ: овладати Србијом
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним