Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 3.67 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА

(20-01-2018, 12:22 PM)Бенито Пише:  Дакле, то да је тадашњи Београд усвојио теорију " слободне љубави" нема везе са везом.

Ми нијесмо рекли да је васцели Београд прихватио "слободну љубав" но да је то била "НАПРЕДНА" студентска омлатина на БУ!

Међутим!

Та "директива" која је дошла из Москве да се престане са свингерајом долази као последица тешке, прикривене, Бонапартистичке контра-револуције у СССР, кад су се миц по миц враћале старе Руске вредности кроз дуг и мукотрпан процес који се наставио и за време рата и који је, на крају довео и до Путина, обнове Православне Русије и, у надежди смо, до обнове Царства.

Међутим!

Да ли је Амброз, до сржи курвар као чива из Сегедина и прикривени Троцкиста, прихватио и применио ту "директиву" у редовима комуно-сатаниста и касније својих партизана?

Погледајмо шта о томе вели Гос'н Самарџић, па каже:

Цитат:Партизански покрет, слободна љубав и последице

Партизанке строго пов.

Југословенска партизанска војска из Другог светског рата била је јединствена у историји ратова на нашем тлу и по томе што је са собом водила велики број млађих жена.

Било је то време комунистичке идеологије која је проповедала "слободну љубав", као последицу једну раније проглашене "сексуалне револуције", коју је Стаљин спровео у Совјетском Савезу крајем двадесетих година.

(Овде Гос'н Самарџић греши, ту сексуалну револуцију, као нуз-продукт целокупне револуције, спроводили су сифилистичар Уљанов-Лењин и чифутин Бронштајн-Троцки са војском својих сународника. Та револуција је наравно испланирана на Вол-Стриту одакле су и дошле паре за њено спровођење. Страшни Брка је то заустављао колико је било могуће, јер је увидео да неће моћи да влада са дегенерисаним народом.Ну то је већ друга тема.Прим. ПРОСВЕТАР)

Та "револуција" свугде је пратила комунисте, па и у Шпанском грађанском рату. Од последица "слободне љубави" комунистички добровољци у том рату патили су од епидемија полних болести. Један од шпанских добровољаца, лекар и касније академик Гојко Николиш, писао је о овој епидемији "Шпанаца", због чега је пао у немилост своје партије.

Да је слично било и у редовима југословенских партизана, сведочи један извештај штаба 17. ударне дивизије:

"У овој бригади (Бродској - прим. аут) негативних појава пијанство, курвање, крађе и неодговорности има доста, а круна су тога рада политкомесари и замјеници у батаљонима и четама... Један комесар батаљона изгледа има сифилис и има односе са једном другарицом замјеником комесара чете, а што опет зна читав батаљон, један опет напија се стално итд."

Вођење "млађих жена" имало је пре свега за циљ да привуче омладину у партизанске редове.

Поручник Звонимир Вучковић, командант Таковског четничког одреда, овако описује партизане које је виђао у Србији лета 1941:

"Одреде које сам ја сретао око Чачка, Ваљева и Крагујевца сачињавали су углавном људи који су се говором и одећом разликовали од мештана. И као по правилу, у саставу сваког партизанског одреда биле су две или три млађе жене."

"Треба мобилисати што већи број жена и девојака за сваку партизанску јединицу, како би се борци што лакше окупљали у нашу борбену партију", пише у прогласу који су, почетком 1942. у селу Радовчу у Црној Гори, потписали Моша Пијаде, др Недељковић, Пеко Дапчевић, Блажо Јовановић и Иван Милутиновић.

Али, оваква политика је комунистима донела више штете но користи, изазивајући згражавање у патријархалној средини. Радомир Ј. Остојић пише како се на "свесне другарице" гледало у Црној Гори:

"Када су четници у јуну и јулу 1942. године (на Жабљаку - прим. аут) заробили преко 40 свесних другарица - партизанки, подвргнуте су лекарском прегледу.

Ту је лекарска комисија од три лекара, међу којима је био и др Момир Алексић Дамјановић из Ускога, који је био у партизанима и пришао четницима, извршила преглед и утврдила да су све те другарице - партизанке биле свесне другарице, сем две, и то Милице И. Кривачевић из Шарана и Даре Крстајић из Вирка код Жабљака, које су биле несвесне другарице, то јест нађене су невине!

То значи, а то су и пропагирали, према комунистичко-марксистичко-лењинистичкој дијалектици, слободна љубав је дозвољена и потребна и од тога се не сме устручавати. О томе се тада препричавало и људи су се грозили и долазили до разних депресија и узбуђења, да им се кожа јежила".

Љубавни јади

Управо је "слободна љубав" један од узрока пропасти комунизма у Црној Гори, у првој фази рата. О томе сведочи и искуство капетана Миљана Јанкетића, који се у тринаестојулском устанку 1941. године затекао у једном комунистичком одреду. Следи запис из дневника мајора Радослава Филиповића из Михаиловићеве Врховне команде, у којој се тада налазио и Јанкетић:

"...Док је био у том одреду, једног дана, по требовању, добио је три жене-девојке, шта ли. Миљан се постидео, наљутио, расрдио:

- Ћерај те курветине одатле! Оне немају овде никаква посла... Да ми буду другарице!

- Друже капетане, рекли му, оне су вам додељене као дружбенице, за разоноду, напросто за ваше задовољење, прохтеве...

- Муч, пасја погани, ђе си ти видио женетине у војску! Одмах да су ми се изгубиле, јер ћу их побити ко пашчад!"

Какав се заплет и лом направио због тога то зна сам Миљан, јер је ствар једва стишана. Миљан ударио по принципима црвених. Није то лака ствар. Избио је отворени сукоб и Миљана гледали попреко. Разуме се, они који су сматрали да је њихов принцип повређен. И сам је, после тога увидео да му гори под петама. Најзад је побегао. Пришао је капетану Павлу Ђуришићу."

У јесен 1943. године 5. црногорска бригада је од 281 припадника имала 48 жена. Прва асоцијација, да су жене коришћене као болничарке, како изгледа није тачна, барем не у тој мери, јер се у структури ове јединице посебно евидентира особље "у санитету", а посебно "другарице".

Друга далматинска бригада 2. пролетерске дивизије 12. септембра 1943. године састојала се од 640 мушкараца и 113 жена. Притом се "другарице" не воде под ставком "бораца на лицу", којих је иначе било 545, што значи да ни у овој бригади жене нису коришћене у борбеним јединицама, мада је било и таквих случајева.

Трећа крајишка бригада 1. пролетерске дивизије је 28. децембра 1943. имала 1.753 "бораца и руководиоца", а од тога 182 жене.

"Другарице" су по правилу биле при штабовима, најпре као секретарице. Пример и за ово дао је партизански врховни командант, а следили су га редом војни и партијски руководиоци. Према мемоарима Милована Ђиласа, сви партизански руководиоци су још у "Ужичкој републици" имали "секретарице са којима је однос био потпуно интиман". Изузетак су тада били само Едвард Кардељ и Александар Ранковић.

Неки партизани су главом платили непоштовање неписаног правила: предност код "другарица" имају руководиоци. Тако су половином октобра 1941. у Чачку стрељана два борца, због "лошег држања према другарицама".

Партизан Космајског одреда, Миодраг Николић из Малог Пожаревца, убијен је од стране својих другова у Даросави, "због љубоморе", како бележи хроничар.

Убице су у хијерархији биле изнад жртве, па није било истраге. Али, када је Љубинка Милосављевић убила свог колегу и љубавника Момчила Чупића из Окружног комитета КПЈ за Поморавље, са седиштем у Јагодини, изведена је пред суд и осуђена на дугогодишњу робију.

До првог сумрака

По уласку у Јагодину, ујесен 1944, комунисти су одмах поубијали најбогатије грађане и уселили се у њихове куће (Љубинка Милосављевић се уселила у кућу Томе Ђорђевића). Тада међу њима није било спорова, али касније Љубинка Милосављевић убија Момчила Чупића пред очима његове две мале девојчице.

Комунисти су веома ретко писали о детаљима у вези овог питања. Једно сведочење оставио је Средоје Урошевић, командант 2. пролетерске бригаде, које гласи: "У бригади се појавила љубав као последица одмора и редовније исхране. Незгодно је што у томе предњаче руководиоци чета и батаљона. Због тога се данас (22. август 1943. године) одржава састанак свих другарица."

"Овде сам приметио изненађујуће много жена међу војском", исписује амерички пуковник Алберт Сајц у својим мемоарима прве утиске о сусрету са 2. пролетерском дивизијом, крајем 1943. године. Сајц ускоро доспева у базу 2. ударног корпуса, у Беранама, настављајући да испитује овај феномен.

"Партизани су редом мобилисали мушкарце, док се према девојкама које им нису пришле после одговарајуће пропаганде примењивао овакав поступак:

Девојке које се нису придружиле, добијале су најропскије задатке - да перу војничке униформе, чисте подове у свим зградама које су трупе користиле, па чак и дворишта која су ови тако безобзирно оставили. После неколико недеља оваквог третмана, многе су онда приступиле у бригаде" - преноси Сајц утиске о 2. пролетерској дивизији. Чланак је илустрован ексклузивним фотографијама из Националног архива у Вашингтону

Приликом одласка за Италију марта месеца, Сајц описује гужву на аеродрому у Беранама, јер у авионима није било места за све рањенике.

Међутим, одмах је нађено место за једну партизанку, љубавницу неког комунисте који се налазио у бази с оне стране Јадрана.

Сајц такође наводи да су комунисти сваке вечери организовали забаве са игранкама, на којима је за све цивиле из вароши присуство било обавезно. После пропагандних говора, партизани су се проводили са својим "другарицама", врбујући притом нове, да би много година касније у мемоарима и "историјама" писали како су заправо четници читав рат провели уз музику и жене.

Немачки заробљеници, које су партизани ослободили током "мартовских преговора" 1943. године, писали су у својим извештајима да у комунистичким редовима "има много жена".

Мајор Штеркер поред осталог наводи: "Постоји и један женски батаљон, којим командују студентице, а употребљава се за осигурање путева и мостова. Сем тога, у сваком батаљону налазе се и жене борци, а у штабовима студентице и ученице од 18-22 године, где обављају дужности дактилографкиња, помоћних куварица, политичких комесара, итд. Све су наоружане пиштољем и ручним бомбама, а многе пушкама".

Секретар Централног националног комитета Краљевине Југославије, др Ђура Ђуровић, 9. новембра 1943. извештавао је Михаиловића:

"У прекидима ватре наши војници су чули поклике једино од комунисткиња. Оне су нудиле да се за ту ноћ подају само ономе који први стигне у наше редове и баци бомбу. Сваки комунистички одред има већи број оваквих (...), а после овог случаја смо сазнали и њихову намену."

Херцеговачки партизан, пуковник у пензији др Саво Скоко, у књизи "Крваво коло херцеговачко" објављује и неколико језивих сведочанстава о партизанкама...

У селу Фојници, Ударни батаљон 15. фебруара 1942. хапси две младе и лепе жене, Јелу Мучибабић, удату Банаш, и Лепосаву Гузину. Зверски су их мучили и потом осудили на смрт. Ујутру их полуголе одводе из Доњих Дубљевића, али само до првог шумарка.

Не сме дочекати мужа


Партизанка Љубица Ивковић пуца из пиштоља у потиљак Јеле Мучибабић. Лепосава се, чувши пуцањ, нагло окреће и метак је погађа у гркљан. Убица одлази, али се Лепосава освешћује на крвавом снегу. Надчовечанским напором стиже до цркве у Фојници, где поново губи свест. Мештани је односе до њене куће у Новој Фојници, а родитељи је, тик испред партизанске потере, склањају у село Градину.

Одавде се Лепосава склања у италијанску болницу у Дубровнику, па код сестре у Београду, где дочекује крај рата. Али, комунистичка полиција је хапси 1947. године, ради испитивања околности због којих је 1942. била осуђена на смрт. Оптужбе су биле лажне, па је Лепосава пуштена, али тек после седам месеци тамновања. Ни Јелена Мучибабић није била смртно погођена; са метком у потиљку остала је парализована у локви крви. Када су сељаци дошли да је покопају, још је била при свести. Видевши у каквом је стању, и знајући да ће се убице вратити, молила је сељаке да је дотуку. После много оклевања, један је то најзад и учинио.

Једна ружна девојка "партијка", наводи даље Скоко, која је лажно оптужила ове две лепотице, учиниће исто то и непосредно после рата. На основу њене доставе комунисти су 14. фебруара 1945. године стрељали 15 младих и лепих Невесињки.

Четници су овоме посветили више летака, насловљавајући их, на пример, овако: "Разврат и блуд партизана".

А невезано за комунисте, они су настојали да и по овом питању одрже морал становништва на висини. Капетан Љубиша Анђелковић, командант 2. жичке бригаде 2. равногорског корпуса, у летку "Браћо Срби" тражио је да се "женски свет мање дотерава и улепшава", с образложењем да "није сад време за то, јер свакодневно њихови родитељи, мужеви и браћа липсавају по лагерима". Повремено се са упозорења прелазило на драстичније мере, о чему сведочи др Живко Топаловић: "Било је то да се млада жена упусти са војником (четником - прим. аут). Отишли људи у ропство а жене остале. Али кад једна или две добију батине и то се по селу разгласи, то јој је горе од смрти. Она мужа жива дочекати не сме."

Посебни казани

Немачки заробљеници ослобођени током "мартовских преговора" 1943. године такође су запазили да код партизана постоји "класна подела" између обичних бораца и партијских кадрова. Обични борци имају довољно хране "само онда када се добије као плен", док, с друге стране, "за штабове постоје посебне кухиње и тамо је храна добра".

Разуме се, уз ове штабове налазила се и већина младих девојака.

На хиљаду девете стотине,

Четрдесет и прве године,

Дође ђаво у виду човјека

У сред Црне Горе, из далека,

Пред свачијом кућом залелека.

Дође слуга ђавољега цара,

Јадну Црну Гору да похара.

Чак далеко од града Содома,

Ђавољега племена и дома,

Као баба из "Горског вијенца" -

Да Србину не пјева пијевца.

Име тога проклетога гада,

Бјеше Мошо, Јеврејин, Пијада;

Ђавољега лика и појаве,

Малог раста, а ђавоље главе;

Црни ђаво дође из свијета,

Унапријед окренутих пета.

Назад прсти, а напријед пете,

Има л' ико ђавола да смете?

Ругаше се посту и омрсу,

Великоме петку и Васкрсу,

Ћосаше се Милошу и Марку,

А псоваше Југовића мајку.

Не знаваше за Косовску битку,

Ни за сабљу Милошеву бритку.

Црни ђаво ђаволе оправи,

Ђе се сави — ту гнијездо сави.

Одмах ово ђавоље месије,

Поче сјеме ђавоље да сије;

Чим га посиј, одмах и пониче,

Како нашој вјери не приличи.

Враг ђаволу има да се хвали,

Људе покла а куће попали;

Брата сестри посла у ложницу,

Нераднику натаче зобницу,

А раднику ископа гробницу.

Још Ђавоље јаме безданице,

Он прогласи за српске гробнице.

Вакат дође и Бог суди сами,

Те се Србин у греху помами,

А ђаво га за собом примами!

Знам човјека јуче здрав бијаше,

Данас с Мошом људску крв пијаше;

Ил' дијете од хришћанске куће,

Већ ствараше јаде вапијуће -

Кад почеше да крстаре јата,

Крвавијех српскијех џелата.

Је ли икад дала српска раса,

Тако јато манитијех паса?

Тако нешто ни Татар-Монголи

Не би никад урадити могли,

Од народа и нације туђе —

Ој, Србине, зашто ти полуђе

Те постаде јеврејско оруђе,

Против мајке која те дожуђе?

Историјо, висока правице,

Немој своје опрљат странице,

Да истину пред свијетом дате,

За наш кастиг и наше џелате;

Да се стиди девето унуче,

Од те бруке која с нама пуче.

Џелат Мошо кад овамо стаса,

У што смисли и у што закаса,

Те женама оружје припаса;

Да оружје јуначке тежине,

Носе жене поврх опрежине.

Какав закон жени право пружа,

Да је равна према свога мужа,

Ђе ће сунце мјесецу да клања,

Ђе човјеком да жена управља?

Смисла нема када ово ређам —

Осјећаје ма чије да вређам!

Што би земља сунце да не грије,

Шта би човјек да му жене није?

Жена није за пушку рођена,

Судбином је другом погођена.

Коме жене могу да пријете,

Под оружјем кад доје дијете?

Како ће се херојкиња звати,

А пелене на потоку прати?

Ил' на примјер, да ли ово важи;

Двоје младо када су на стражи,

Па их нагон природни раздражи,

Ту јунаштво престаје да важи —

Стража пада, "јунаштво пропада"!?


Овај ђаво у виду човјека,

Кад је амо стиго из далека,

Просу лажи, без икакве мјере,

Против Бога и хришћанске вјере.

Каза: "Нема нико на небеса,

Нит' је Христос створио чудеса!

Ђе Мојсије пред Бога да стане?

Откуд плоча из неба да пане

Пред Мојсијем на Синајској гори,

Откуд Господ с Мојсијем да збори?

Мојсије је за стварање слага;

И за стражу код рајскога прага!

Откуд Сара да роди Исака

После шесет и пет љета брака,

Каза наук старога Дарвина,

Против воље Божијега Сина -

Да је човјек, свих створења круна,

Син славнога праоца мајмуна!

Тако ова свијетска лашчина,

Немајући другога начина,

Поче пљуват против Бога Творца;

Да син свога не поштује оца,

Брат и сестра да нијесу своји -

Нико Бога нека се не боји!


Похулише на Свето Причешће,

Нико српске гусле слушат не шће!

Глас уграби ђаво шестопрсти,

Заборави Србин да се крсти!

Задимише куће од пожара;

Поче лупеж вући туђе ствари,

Поштење се и морал исквари


Крв и сузе земљу обојише —

Од оца се ђеца одвојише!

Ал' Небески Отац Свемогући,

Стаде на пут великој несрећи;

Врати Србу божанствену миса',
Са Његовог небескога виса.

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори


Поруке У Овој Теми
ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ПРОСВЕТАР - 02-08-2016, 05:07 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ПРОСВЕТАР - 03-08-2016, 04:56 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од мунгос - 03-08-2016, 10:57 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ПРОСВЕТАР - 05-08-2016, 03:42 AM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ЈУГОСЛОВЕНСТВОјеНајвећеЗЛО - 06-08-2016, 09:46 AM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од Mekenzi - 06-08-2016, 10:44 AM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ЛукаЛоко - 08-08-2016, 07:02 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од Mekenzi - 08-08-2016, 08:01 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од luka.luke - 10-08-2016, 10:11 AM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од мунгос - 10-08-2016, 01:00 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од luka.luke - 13-08-2016, 10:26 AM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од мунгос - 15-08-2016, 01:07 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од luka.luke - 13-08-2016, 10:48 AM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од Mekenzi - 05-08-2016, 08:05 AM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ПРОСВЕТАР - 05-08-2016, 04:19 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од Mekenzi - 05-08-2016, 04:36 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ПРОСВЕТАР - 05-08-2016, 05:13 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од Mekenzi - 05-08-2016, 06:13 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ПРОСВЕТАР - 05-08-2016, 06:36 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од Mekenzi - 05-08-2016, 09:38 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ПРОСВЕТАР - 05-08-2016, 10:17 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од Mekenzi - 05-08-2016, 10:59 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ПРОСВЕТАР - 06-08-2016, 03:33 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ПРОСВЕТАР - 06-08-2016, 04:38 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ЈУГОСЛОВЕНСТВОјеНајвећеЗЛО - 07-08-2016, 01:45 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од Капетан - 08-08-2016, 12:55 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од Јеремија - 08-08-2016, 09:16 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од Капетан - 09-08-2016, 12:42 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од Капетан - 08-08-2016, 01:59 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од Капетан - 06-08-2016, 06:17 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ПРОСВЕТАР - 06-08-2016, 07:06 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од Капетан - 06-08-2016, 07:43 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од Шумадинац - 06-08-2016, 07:59 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од мунгос - 06-08-2016, 11:09 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од Николај - 07-08-2016, 11:33 AM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од Капетан - 07-08-2016, 11:49 AM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од Шумадинац - 07-08-2016, 12:24 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од Громовник - 07-08-2016, 12:57 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од Капетан - 07-08-2016, 04:37 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ПРОСВЕТАР - 08-08-2016, 03:20 AM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ЈУГОСЛОВЕНСТВОјеНајвећеЗЛО - 08-08-2016, 03:42 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од Громовник - 08-08-2016, 11:30 AM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од Громовник - 09-08-2016, 01:43 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од Капетан - 09-08-2016, 06:18 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од Громовник - 09-08-2016, 06:36 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ПРОСВЕТАР - 10-08-2016, 06:20 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ПРОСВЕТАР - 08-08-2016, 08:39 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ПРОСВЕТАР - 09-08-2016, 05:29 AM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од Јеремија - 09-08-2016, 06:23 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од мунгос - 09-08-2016, 01:17 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ПРОСВЕТАР - 09-08-2016, 01:39 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ПРОСВЕТАР - 09-08-2016, 02:22 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од Капетан - 09-08-2016, 07:29 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од Mekenzi - 10-08-2016, 01:40 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од Брада - 10-08-2016, 11:44 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ПРОСВЕТАР - 11-08-2016, 04:41 AM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ЛукаЛоко - 12-08-2016, 11:05 AM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ПРОСВЕТАР - 12-08-2016, 09:06 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ПРОСВЕТАР - 13-08-2016, 10:16 AM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од Громовник - 13-08-2016, 10:32 AM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ЛукаЛоко - 16-08-2016, 03:20 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од мунгос - 16-08-2016, 11:06 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ЛукаЛоко - 18-08-2016, 11:55 AM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од Громовник - 18-08-2016, 01:39 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ПРОСВЕТАР - 18-08-2016, 03:53 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од Громовник - 18-08-2016, 04:19 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ПРОСВЕТАР - 18-08-2016, 05:29 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ЛукаЛоко - 22-08-2016, 06:18 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од Громовник - 22-08-2016, 09:05 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ПРОСВЕТАР - 22-08-2016, 09:43 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од luka.luke - 22-08-2016, 10:28 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ЛукаЛоко - 30-08-2016, 10:36 AM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ПРОСВЕТАР - 30-08-2016, 12:52 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ЛукаЛоко - 07-09-2016, 11:50 AM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од Громовник - 08-09-2016, 11:09 AM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од luka.luke - 08-09-2016, 01:12 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ЛукаЛоко - 23-09-2016, 06:13 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од luka.luke - 23-09-2016, 06:47 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од Громовник - 16-08-2016, 09:01 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ПРОСВЕТАР - 17-08-2016, 02:37 AM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од Брада - 17-08-2016, 11:31 AM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ПРОСВЕТАР - 22-08-2016, 11:27 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ПРОСВЕТАР - 23-08-2016, 03:00 AM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од Mekenzi - 23-08-2016, 12:51 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ПРОСВЕТАР - 23-08-2016, 03:18 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од Mekenzi - 24-08-2016, 06:01 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ПРОСВЕТАР - 24-08-2016, 07:29 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од Mekenzi - 24-08-2016, 07:48 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од Брада - 25-08-2016, 02:15 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ПРОСВЕТАР - 27-08-2016, 09:32 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од мунгос - 01-09-2016, 01:32 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ПРОСВЕТАР - 04-09-2016, 05:59 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од luka.luke - 07-09-2016, 07:00 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од Mekenzi - 08-09-2016, 11:01 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од luka.luke - 09-09-2016, 12:15 AM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ПРОСВЕТАР - 29-10-2016, 01:18 AM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ПРОСВЕТАР - 29-10-2016, 02:19 AM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од Брада - 08-12-2016, 07:42 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ПРОСВЕТАР - 15-01-2018, 12:06 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ЈВуО-КГ - 15-01-2018, 08:13 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од Бенито - 16-01-2018, 08:18 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ПРОСВЕТАР - 16-01-2018, 08:29 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од Брада - 15-01-2018, 11:46 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ПРОСВЕТАР - 16-01-2018, 01:04 AM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ЈВуО-КГ - 16-01-2018, 01:31 AM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од Перун - 16-01-2018, 07:39 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ЈВуО-КГ - 16-01-2018, 08:31 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ПРОСВЕТАР - 16-01-2018, 07:06 AM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ЈВуО-КГ - 16-01-2018, 07:01 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ПРОСВЕТАР - 16-01-2018, 07:15 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ЈВуО-КГ - 16-01-2018, 07:25 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од Прст_у_ока_латиници - 16-01-2018, 08:05 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од Бенито - 16-01-2018, 08:40 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ЈВуО-КГ - 16-01-2018, 08:44 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ПРОСВЕТАР - 17-01-2018, 06:43 AM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од Бенито - 17-01-2018, 12:24 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ПРОСВЕТАР - 18-01-2018, 10:54 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од Брада - 18-01-2018, 02:20 AM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од Бенито - 18-01-2018, 11:29 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ПРОСВЕТАР - 19-01-2018, 12:57 AM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од Бенито - 19-01-2018, 01:46 AM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ПРОСВЕТАР - 19-01-2018, 09:04 AM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од Бенито - 19-01-2018, 12:51 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ПРОСВЕТАР - 19-01-2018, 03:08 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од luka.luke - 19-01-2018, 01:15 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од Бенито - 19-01-2018, 02:04 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од luka.luke - 19-01-2018, 02:21 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од Бенито - 19-01-2018, 04:29 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од Громовник - 19-01-2018, 04:46 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ПРОСВЕТАР - 20-01-2018, 12:28 AM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од Бенито - 20-01-2018, 12:50 AM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ПРОСВЕТАР - 20-01-2018, 02:43 AM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ЈВуО-КГ - 20-01-2018, 02:55 AM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ПРОСВЕТАР - 20-01-2018, 07:36 AM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ПРОСВЕТАР - 20-01-2018, 09:13 AM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од Бенито - 20-01-2018, 12:22 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од Громовник - 20-01-2018, 01:56 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од luka.luke - 20-01-2018, 05:12 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ПРОСВЕТАР - 20-01-2018, 10:59 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ПРОСВЕТАР - 20-01-2018, 02:16 PM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ПРОСВЕТАР - 18-03-2018, 04:26 AM
RE: ПОСМРТНО ПОМИЛОВАЛО ТИТИЋА БЕЗ ПОКРИЋА - од ПРОСВЕТАР - 26-06-2018, 12:48 PM

Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним