Оцена Теме:
  • 3 Гласов(а) - 2.67 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Титови људи
#6

УДБ-а је била стриктно централизовано организована и обухватала је: УДБ-у у МУП-у ФНРЈ, органе УДБ-е на нивоу републичких министарстава и опуномоћства УДБ-е за срезове. Припадницима УДБ-е су од јула 1952. године уведена цивилна звања.

УДБ-а је организационо била подељена на 8 одељења: 1. Обавештајно одељење, 2. Политичко одељење (сузбијање делатности унутрашњег непријатеља), 3. Контраобавештајно одељење, 4. Послови везе и евиденције, 5. Служба за материјално-техничко обезбеђење и финансијско пословање, 6. Контраобавештајна заштита највиших државних и партијских руководилаца, 7. Криптографска заштита тајних порука и 8. Кадровско одељење.

Теоретски делокруг рада УДБ-е обухватао је “организовање службе, предузимање мера и вршење управних радњи у циљу спречавања и откривања делатности усмерених на подривање и рушење Уставом утврђених основа економског, политичког и правног уређења, као и прикупљање обавештења која би имала такву сврху”.

Како препознати државног непријатеља?

Државни непријатељ је била омиљена флоскула послератне комунистичке владе. Свако ко је мислио другачије о актуелној власти, био је проглашен за издајника и народног непријатеља. Од тада, па до дана данашњег, ништа се није променило у свести народа и власти. Свака власт има само један проблем, оне грађане који мисле другачије и буне се због тога. И сви су они државни непријатељи, јер узнемиравају монолитну и ушушкану власт.

А држава благонаклоно гледа на то ако неко од свесних и лојалних грађана пљуне, пребије и „научи“ памети домаћег издајника. То је у реду. Они су то заслужили. Главни протагонисти таквог мишљења и делања, етикетирања и стављања под контролу државних непријатеља и народних издајника су све оне службе и партије произашле из комунистичког и социјалистичког бастиона правоверја у сопствену комунистичку непогрешивост. А то ће рећи сва актуелна власт и опозиција у Србија, јер шта су деца на власти до наследници татини и дедини. И њих су њихови преци научили да страсно мрзе и да сатиру све непријатеље, јер ће непријатељ доћи и отети им све што су они већ отели од народа. Зато народ треба стално хушкати да мрзи оне који желе да промене власт или остваре правду.

Свака афера и скандал који се појави у српском политичком животу је борба на живот и смрт између правоверне владе и неправоверних државних непријатеља. Јер, они који се буне и траже неку правду, они у ствари само руше наш врли државни систем повластица и бенефиција политичке елите. И са разлогом треба да буду елиминисани, да не сметају. И још ако то ураде правоверни грађани, тим боље, јер не може држава све сама да стигне. Тим пре што власт, тајне службе и интересне екипе одавно строго контролишу главне и лукративне послове у овој напаћеној земљи и гледају да то нико не омета, јер је све то под „патронатом државе“, па им је милије да правду препусте грађанима самима. А они ће те лојалне и верне грађане образовати кроз строго контролисане медије и нахушкати их таблоидима и црним вестима, гурнути их слепо на народне непријатеље показујући им прстом ко је крив за сву беду и проблеме наше земље. Они су, као издајници највише допринели тренутном стању државе и народа.

Зато је државни непријатељ свако ко се успротиви парадржавном систему. Постојећем систему власти и паравласти. А паравласт је још и опаснија, јер она нема скрупула. Она у ствари и не постоји осим у реалности. О њој се не прича, она се не помиње, али се њена дела и последице виде на сваком кораку. Они из паравласти кроз успостављене механизме утицаја и монопола и управљају овима из власти и креирају јавно мнење. Стварају мржњу и острашћеност. А то се лако постиже када ангажујеш све оне похлепне политичаре, сурове навијаче и прљаве новинаре без части и скрупула, а пуне хормона, удвориштва према власти и бременити мржњом према свакоме на кога власт укаже прстом.

И када погледате уназад, схватите на сопствено велико разочарење да се скоро ништа није променило у тих задњих 7 деценија од појаве комуниста на историјској позорници Србије. Тај менталитет борбе против народног непријатеља је остао доминантан облик мишљења и делања у Србији. А примера за то је небројено, почев од односа партизана и четника једних према другима, до навијача Звезде и Партизана, до власти и опозиције, комшије и комшије, верника и неверника, грађана и сељака, центра и провинције, тајних и јавних служби, свуда имате прогон неистомишљеника и оних који таласају.
У Титово и Милошевићево време вам је због тога летела глава или сте у најбољем случају били „мало“ полицијски и параполицијски обрађивани по глави и другим органима тела. Данас је ситуација мало безбеднија, али само мало, јер су ту сада црни таблоиди који вас по задатку тајних служби оцрне и униште вам живот, каријеру и пријатељства, фабрикујући гомиле лажи и подметања.


УЗГРЕД, ДАНАС, У НЕДЕЉУ 23. ОКТОБРА, ЈЕ ЧЕТНИЧКИ ДЕФИЛЕ НА БЕОГРАДСКИМ УЛИЦАМА

[Слика: 6LzSCUJ.gif]
MAKE SERBIA GREAT AGAIN!!! НАПРАВИМО СРБИЈУ ВЕЛИКОМ ОПЕТ!!! С' ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ-СЛОБОДА ИЛИ СМРТ ✞✞✞
Одговори


Поруке У Овој Теми
Титови људи - од Милослав Самарџић - 13-09-2016, 07:32 PM
RE: Титови људи - од Милослав Самарџић - 14-09-2016, 09:32 PM
RE: Титови људи - од Ројалист - 20-10-2016, 05:56 PM
RE: Титови људи - од Прст_у_ока_латиници - 21-10-2016, 04:09 PM
RE: Титови људи - од Брада - 21-10-2016, 05:07 PM
RE: Титови људи - од ПРОСВЕТАР - 23-10-2016, 07:21 PM
RE: Титови људи - од Ројалист - 23-10-2016, 07:55 AM
RE: Титови људи - од ПРОСВЕТАР - 26-07-2018, 04:30 PM
RE: Титови људи - од Mekenzi - 27-07-2018, 09:03 AM

Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним