(14-01-2017, 05:45 PM)Шумадинац Пише: Велиш: "А Срби треба да се држе НОБ-а и обиљежавања значајних датума из НОБ-а као пијан плота,јер су партизани/ЈА 1941-45 свуда у свијету прихваћени као 100% антифашисти."
Па зар опет?
Ово ми делује као носталгија хибридних србокомуниста.
А Срби треба да се држе НОБ-а и обиљежавања значајних датума из НОБ-а као пијан плота,јер су партизани/ЈА 1941-45 свуда у свијету прихваћени као 100% антифашисти. Замисли које би то било лудило да се ми одрекнемо партизана који су били углавном Срби,а муслимани који су били усташе и нацисти(Ханџар дивизија) се отимају за партизанима(АНТИФАШИСТИМА) као и лукавији међу Хрватима. Зашто ?
Јер желе да се оперу за геноцид над Србима 1941-45 и онда би имали следеће :
-Срби који су били партизани се одричу партизана(АНТИФАШИСТА)
и прихватају само четнике који се негдје сматрају антифашистима а негдје не
-Муслимани који су били фашисти,нацисти,усташе се представљају као АНТИФАШИСТИ
-Хрвати који су били усташе се представљају као АНТИФАШИСТИ
ПОТПУНО ЛУДИЛО И ПУЦАЊЕ СЕБИ У ГЛАВУ !
А што се тиче србства, Срби из РС су служећи најсрбскију србску војску у 20.вијеку показали колики су Срби.
(14-01-2017, 06:14 PM)Громовник Пише: (14-01-2017, 04:58 PM)АНТИЈУГОСЛОВЕН Пише: требао би да научиш разликовати партизане/ЈА/ЈНА т.ј. војску од комуниста(политичара) . Није исто странка и војска. У партизанима је сваки 10. био комуниста.
А како да их разликујемо кад су сви носили петокраке?
Сви су они били под командом аустроугарског фелдвебела, били они комунисти, (бивше) усташе, балисти или неко трећи...
Разликујемо их по партијској књижици .
(14-01-2017, 10:33 PM)Капетан Пише: Један пример како је тешко било регуларној војсци, касније ВРС да све стави под команду и успостави хијерархију командовања, негде се успело негде није, јер су неке чете и прижељкивале сукобе са регуларном армијом.
1. Српска гарда- Ђорђе Божовић Гишка
2. Шешељеви четници- Славко Алексић итд
3. Српска добровољачка гарда- Жељко Ражњатовић Аркан
4 Пантери- Љубиша Савић Муазер
5. Бели Орлови-Бокан
6. Српска гарда Илиџа-Зоран Шале
7. Вукови са Вучијака- Вељко
8. Самостална муслиманска јединица Меша Селимовић
И многи, многи други. Сви су они били под утицајем разних политичара, организација, и сви су заузимали одређене територије деловања и одатле су ширили политичке поруке своји вођа. Политичари су преко њих ширили утицај у Босни и све је то врло, врло дискутабилно. Било је опште расуло, сваки добровољац, гардиста како су себе називали су заводили ред по селима ширећи своје политичке видике и причали народу како су они једини"заштитници Српства" и њихове вође"Месије"!
Све је то прекинуто 12. маја 1992 године кад је формирана Војска Републике Српске! Или под јединствену команду или зна се шта следи! Не челу колоне Ђенерал Младић Ратко!
И тако смо се заједно измешали ми црвени официри" како су називали официре ВРС и ултра четници од Чикага до Београдских улица, а последица је настанак РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ НАЈВЕЋЕ СРПСКЕ ПОБЕДЕ ОД 1918! Све остало није битно, ти сукоби на почетку, трзавице, су нестале брзо!
Како су се поједине јединце бориле има историчара да кажу а може и књига да се напише. Зна се како се борио Славко Алексић, Вељко, Маузер то је познато! Јунаци! Они су били под командом ВРС, директном, хијерархија!
Јединица Славка Алексића су биле у саставу Сарајевско романијског корпуса под командом мајора Благоја Ковачевића! Четници како из зовете жестоко су се тукли у околини Сарајева код једног јеврејског гробља показали су велико јунаштво у борбама! Вељко на Коридору муазер исто
Те четнике сматрам за борце, јунаке, све што није било под командом ВРС су биле пљачкашке банде, стрвинари, стрине!
Али како је било тешко, добро прочитајте ово:
Радован Караџић је у вријеме када је формирана ВРС изјавио:
Цитат:„У првих 45 дана, када нисмо имали војску, ни јединствене команде војске и полиције, ми смо доживјели хаос. Сви су мрзили све, сви су се борили против свих. То је био наставак Другог свјетског рата, људи су се сјетили да се десило ово или оно у породици, а други су се плашили да ће се то десити опет и рекли хајде да их убијемо прије него што они нас убију. Народ није заборавио ко им је убио очеве, дједове, мајке. Ко се плашио освете, почео је први.”
Хајде да убијемо непријатеље пре него што они нас! Имајте на уму ове речи!
Зло које је посејано 1941 у Србији није се десило у Босни за време Одбрамбено-отаџбинског рата 1992-1995!
Мада било је политичара, фанатика, који су прижељкивали тако нешто, да ли су радили за ДБ или не, то не знам!
(15-01-2017, 04:19 AM)ПРОСВЕТАР Пише: Ми поново, по ко зна који пут, примећујемо да титовци комуно-станисти покушавају да искористе Васкрс Русије и да шлепују Амброзову петокраку уз истоветни симбол у Русији који тамо још опстаје!
Међутим!
Руси свакако врло добро знају да је СФР Шугословенска партизанштина била до сржи прожета про-западним угузљубљем и стопостотно АНТИ-РУСКА и АНТИ-СРБСКА , о чему говоре непобитне чињенице као што су:
1.
Масовно 'апшење и убијање свега руског на Голом отоку и другде, од стаљиниста па до свих Руса који су се туна затекли и свих могућих русофила укључујући чак и неке Свештенике.
2.
Срозавање Србске Православне Цркве која је била ослонац и камен-темељац русофилства у Срба, и масовно убијање њеног клира јер партизани су побили више Србских Свештеника него заједно такозвани "хрвати" потурице, шифтари и остали.
3.
Свођење Србске Ћирилице, опет једне споне са Русијом и русофилством, на локално секундарно писмо.
4.
Увођење СФР Шугославије у НАТО-пакт кроз пакт Шугославија-Грчка-Турска, чије су чланице биле обавезне да притекну у помоћ једна другој у случају напада...чијег? Па наравно, руског јербо су две чланице од три биле у НАТО пакту!
Наравно, Путин мудро прихвазта ПРЕТРЧАВАЊЕ И УГУЗЉУБЉЕ ПРЕЖИВЕЛИХ ТИТОВАЦА , јер Русија мора да се брани од западне але која је на њу зијевнула, и склапа пријатељства са свима, од пекинеза до Ирана и....Турске!
Међутим!
То све не значи да су руска петокрака и сатанистички пентаграм Амброзових партизана сестре рођене!
О томе детаљно говори наш сабрат и истомишљеник Младен Обрадовић (ОБРАЗ), ПОЛИТИЧАР СА КРСТОМ , па каже:
Паметном доста!
Стално покушаваш правити подјеле међу Србима ! Црвена звезда или петокрака као симбол Црвене армије и ЈНА или као симбол побједе над нацистима и усташама је у реду. Црвена звезда или петокрака као симбол комунизма,СКЈ и осталих комунистичких партија не долази у обзир.
Црвеној армији хвала на уништавању нацистичке Њемачке, као и
ЈНА на уништавању усташке тзв.НДХ, баш као и на заштити Срба 1991. и 1992. у БиХ и РСК, а о проклетој комунистичкој партији Југославије мислим све најгоре.
----------------------------------------
Србин треба да буде Србин, а не Рус !