13-04-2017, 09:21 PM
(13-04-2017, 01:41 PM)Милослав Самарџић Пише:(12-04-2017, 08:56 PM)Бенито Пише:Ништа, пошто не знам.(12-04-2017, 02:35 PM)Милослав Самарџић Пише:А шта ти мислиш?(12-04-2017, 12:37 AM)Бенито Пише: Основао је или уздизао конкуренте- градове. Рецимо, Стон, Рисан, Котор, Будву, Петровац, Улцињ....Који од ових градова је основао Немања?
Ово сам питање поставио, јер ми паде на памет да погледам шта се пише код братије Милогораца о историји ових градова. Видех оно што сам и очекивао. Бришу се Немања и Немањићи из те историје.
Може следеће.
Ми смо учили да је основао Будву, Рисан, Улцињ... Вероватно су на тим местима и у старо време постојала насеља, па су замирала, или су их разни и јаки конкуренти( Млечани, Дубровник, Византија...) уништавали. И не само градови које сам поменуо. У туристичкој понуди ТО тих градића, Стефан Немања се не помиње, пошто је он по новом правопису , " окупирао независну Црну Гору".

(13-04-2017, 06:46 PM)Романија Пише: Одговорићу, Павелић је. Можда је дошло до забуне јер је неко тамо поменуо Хитлера, Мусолинија и Павелића али не у контексту овог одговора.
Ћано је обавјестио будућег краља, а позвао га је уствари Павелић, и прогласио краљевину. Да би ово постигао, морао је добити благослов папе, као што је то био обичај у католичком свијету, и пристанак неког тијела Хрватске, али је он то урадио без питања икога.
Романија, објасни де ово мало прецизније и наведи извор (е) , ако није нека мука.