Гласање: Ко се слаже да се застава мења у дизајн господина Павловића ? - Немате дозволу да гласате у овом гласању.
Не ! Застава треба да сотане таква,каква је !
100.00%
7
100.00%
Да,може.Треба нам нова,једноставнија застава.
0%
0
0%
* Ви сте гласали за ову понуду. Приказ Исхода

Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Нова застава Србије ?

Зашто да сотане ? а не да ОСТАНЕ !

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"[/size]
Одговори

(23-07-2017, 01:05 PM)Громовник Пише:  
(23-07-2017, 01:00 PM)Andrejevic Пише:  
(23-07-2017, 12:51 PM)Громовник Пише:  Није, имала је мноштво ситних жутих љиљана на себи.

Добро да не мисле "ја да поздрављам ово и салутирам овом" 5+5

Јесте,Француска је имала белу заставу са жутим љиљанима на себи,али ово је друго.
Једно време је застава Француске заиста била скроз бела.

Не знам на коју мислиш, али овде нема ни једне потпуно беле заставе:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_French_flags

Погледај на Википедији, застава Краљевине Француске је била бела али не потпуно бела.
Одговори

(24-07-2017, 08:31 AM)јашадр Пише:  Зашто да сотане ? а не да ОСТАНЕ !
То је моја грешка при брзом куцању.

(24-07-2017, 11:15 AM)Ултрадесничар Пише:  Погледај на Википедији, застава Краљевине Француске је била бела али не потпуно бела.
Поставио сма на претходној страни видео и рекао на ком минуту се налази део где се види да је застава била бела.

"За часног човека и озбиљног мушкарца,отаџбина је скуп обавеза,и у рату,и у миру-УВЕК !" -Војвода Петар Бојовић
Одговори

(23-07-2017, 01:18 PM)Andrejevic Пише:  
На 4:06 се види јасно да је након другог свргнућа Наполеона застава Француске била чисто бела.
Тачније од јуна 1815. до јула 1830. године Француска астава је била тотално бела.

У сваком случају тренутно ас занима шта ће бити са нашом заставом.Видимо да неки политичари имају жељу да се застава мења.

Прва застава Француске је имала кринове, који се налазе такође и на нашем грбу, тј. љиљање. Ова данашња застава је повезана са њиховим мотом: Liberté, égalité, fraternité што у преводу значи слобода, једнакост, братство па тако и боје на застави представљају делове мотоа. Плава боја за слободу, бела за једнакост и црвена за братство. Meђутим такође плава и црвена боја представљају Девицу Марију мајку Исусову. Треће тумачење је да бела боја представља клерове тј. католичке попове, црвена племство а плава буржоазију.

Што се тиче садашње наше заставе она је усвојена 1835. године Сретењским уставом али без грба само тробојка. Када је проглашена Краљевина Србија 1882. године додат је велики државни грб, док данашњи грб у застави је уствари ратна застава Краљевине Југославије која је модификована за Републику Србију. Прва икада употребљена застава Србије била је жута са црвеним орлом Немањића и употребљена је први пут у Душановом царству. Постојала је застава кнеза Вишеслава али она никад није употребљена званично.

[Слика: 600px-Flag_of_the_Serbian_Empire%2C_reco...on.svg.png]

Ова застава је најбоља и из периода је Краљевине и таква застава треба буде наша застава:
[Слика: 800px-State_Flag_of_Serbia_%281882-1918%29.svg.png]

Ко сме тај може, ко незна за страх тај иде напред!
Одговори

(23-07-2017, 08:45 AM)luka.luke Пише:  
(23-07-2017, 12:18 AM)Павле Пише:  Ja се слажем да се промени застава. Ми смо најгора генерација Срба икада и нисмо заслужили ову тробојку коју су наши стари носили преко Албаније пешке.
Мењај.
Треба застава да нам буде црна. Само црна боја и то је то.

Што онда црна? Што не би истакли бијелу?
Мени би свакако ово мјењање застеве изгледало као коначна предаја.

Зато што смо у жалости и тугујемо. Па је некако и црна боја најбоља у томе да опише наше стање.

Ал може и бела, све, само да више не скрнавимо ову.
Одговори

(24-07-2017, 06:58 PM)Павле Пише:  Зато што смо у жалости и тугујемо. Па је некако и црна боја најбоља у томе да опише наше стање.

Ал може и бела, све, само да више не скрнавимо ову.
Можда Ви као и ми остали тугујемо због овакве ситуацие,али да ли мислите да политички врх тугује ?

Јок !
Не види се да Вучић и остали тугују,шта више мени изгледају срећно (част појединцима,ако их има).

"За часног човека и озбиљног мушкарца,отаџбина је скуп обавеза,и у рату,и у миру-УВЕК !" -Војвода Петар Бојовић
Одговори

Прва икада употребљена застава Србије била је жута са црвеним орлом Немањића и употребљена је први пут у Душановом царству. Постојала је застава кнеза Вишеслава али она никад није употребљена званично.

На која знање се насклоњавате кад стављате овака информације?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним