16-08-2017, 06:11 PM
(16-08-2017, 05:51 PM)ватхра Пише:(16-08-2017, 05:33 PM)posmatrač Пише:У теми се, ако досад ниси приметио, дискутује о целом тексту.(16-08-2017, 10:13 AM)ватхра Пише: Прочитај текст.Прочитај наслов теме!
Нисам примијетио!
Сад погледах и видјех да си ти проширио тему на санитетско обезбјеђење б/д.
И неодговори на питање о образовању.
(16-08-2017, 05:51 PM)ватхра Пише:(16-08-2017, 05:33 PM)posmatrač Пише: Изнио сам свој став о љековитом биљу. Мени је занимљива информација да је неко ријешио да организује прикупљање и прераду љековитог биља да би донекле надомјестио недостатак индустријских лијекова.Погледај овде:
http://www.znaci.net/00001/199_3.pdf
Гледао претходну књигу и не нађох ништа о производњи лијекова.
Можеш ли ми указати на страну гдје се помиње партизанска производња лијекова у претходној књизи?
(16-08-2017, 05:51 PM)ватхра Пише:(16-08-2017, 05:33 PM)posmatrač Пише: Не знам шта је Давидовић по образовању, ни шта су четнички љекари радили, али знам да нико од њих није био у прилици да уради опсежно истраживање за књигу као генерал Цветковић.Поента и јесте у томе да је Давидовићева тема или слабо истражена или је била слаба организација.
Цветковић је био учесник тих догађаја, љекар, високи официр, једно вријеме уредник Војносанитетског прегледа. Значи имао је потребне ресурсе за истраживање, далеко веће него Давидовић или било који преживјели четнички љекар.
Наводе из партизанског санитета сам дао као компарацију како је функционисала слична организација. О томе је писано и боље је обрађена тема, требало је да послужи аутору као модел шта све треба да истражи.
Можда је тема четниичког санитета слабо истражена, у то не улазим.
Ја само тврдим да данас нико не може имати такве ресурсе за истраживање четничког санитета као што је имао гедерал Цветковић за истраживање партизанског.