Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

(03-02-2018, 12:20 PM)Громовник Пише:  
(02-02-2018, 09:00 PM)Јеремија Пише:  Срби су морално пали оног тренутка када их је поклопила комунистичка интернационала.
Узмимо један пример:

https://www.blic.rs/vesti/drustvo/interv...og/8cgwmrh

Овај део ми упаде у очи:

Цитат:Mi smo svi bili malo udareni. Bili smo avanturisti. Da nismo, zar bi udarili na Nemce?

М-да...ЖИВЕЛИ ЊЕМЦИ!

Себи убраду:

Како то да форумски корисни идиот урла на нас СЛУГО ВЕРМАХТА, ЉОТАЧ, ЧИЧА МИТОВАЦ....!!!, а АУТЕНТИЧНИ НЕО-НАЦИСТА, Гроковник овдашњи, који је ЈАВНО држао страну нацистима из такозване "украјине", бива прихваћен на овом четничком (?) форуму, као поштовани дискут?

Ту има нешта сумљиво!

А?

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Па увек су потурице биле горе од турчина Креза а и аутентични националисти од притајених комуњара - као шатро неких љотићеваца, а овамо поштовалаца лика и дела и тражитеља опроста за Стаљина.

Себи убраду:

Како ли овај господин притајени комуњара и латентни голооточанин замишља да буде поштован кад мења мишљења и ставове ко гаће? Сирома'

(03-02-2018, 01:08 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  
(03-02-2018, 12:20 PM)Громовник Пише:  
(02-02-2018, 09:00 PM)Јеремија Пише:  Срби су морално пали оног тренутка када их је поклопила комунистичка интернационала.
Узмимо један пример:

https://www.blic.rs/vesti/drustvo/interv...og/8cgwmrh

Овај део ми упаде у очи:

Цитат:Mi smo svi bili malo udareni. Bili smo avanturisti. Da nismo, zar bi udarili na Nemce?

М-да...ЖИВЕЛИ ЊЕМЦИ!

Ма јок, живели Руси... али из Канаде Кидање

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

(03-02-2018, 12:17 AM)Бенито Пише:  Оно што је пало , 1992. године, биле су у ствари, маске оних људи који су остали без мрвица са богатог брозовског астала. Када су увидели да више нема радничких савета, самоуправљања и сличних титоистичких будалаштина, јер је Запад то престао да финансира, сви они који су били комуњаре и потгузне муве директора друштвених предузећа и општинских комитета, и сви плаћени сарадници удбе, остали су без принадлежности. Тада је кренуло отимање, а управо су они то махом радили . То им је дозволио Милошевић да не би ударили на њега и његову одабрану свиту, а за тим парадржавним лоповима кренули су и неки обични људи. Зато је то изгледало као општа појава, а није било тако. Оно што је знатно појачало утисак биле су санкције.

Не слажем са тобом и мислим да никада ништа нетачније ниси написао. Успео си чак и да ме изнервираш.

(03-02-2018, 01:08 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  Како то да форумски корисни идиот урла на нас СЛУГО ВЕРМАХТА, ЉОТАЧ, ЧИЧА МИТОВАЦ....!!!, а АУТЕНТИЧНИ НЕО-НАЦИСТА, Гроковник овдашњи, који је ЈАВНО држао страну нацистима из такозване "украјине", бива прихваћен на овом четничком (?) форуму, као поштовани дискут?

Ту има нешта сумљиво!

А?

Прво, идиот си ти. Али не користан. Само идиот.

Уз то си и комунац као и већина твоје генерације која се крије иза "nacionanog kadra",свако од вас дубоко поштује бар једну комуњарску "величину". Неко Милошевића , неко Стаљина...

Чекам Бенита да ми објасни како у животу треба поштовати бар једног комунисту.
Одговори

Не разумем те. Што би рекла једна ђевојка, ни горе ни доле. Smile
Шта те изнервирало?
Шта поштовање комуниста?
Одговори

(02-02-2018, 04:58 PM)ЈВуО-КГ Пише:  
(02-02-2018, 01:48 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  Иначе Бенито рече на другој теми да за њега значи тест и лакмус-папир за доброг Србина, однос према Краљу-Мученику Александру.

Слажем се са Бенитом.

А при тврдњи да је највећи пад морала онај из периода око 1992. остајем без дилеме. А врло је могуће да је то плански рађено.

Чека', чека'....па ми смо ође доживели више непријатности због Витешког Краља-Мученика него због Стаљина!

Према томе, ако је Бенито у праву, МИ смо по његовом принципу лакмус-папира, ође на форуму Нај-Челик Србин, док ти остајеш КОРИСНИ ИДИОТ Трулежног Запада са твојим покличима "Слуго Вермахта, Љотач, Ча-Митовац"!

С'оне друге стране, јер ако си ти убеђени Четник онда би на крајње супротној страни стајао убеђени Нациста, њемачки УГУЗЉУБИВОЈЕ, а то је, без увреде, Гроковник овдашњи, иначе КОРИСНА БУДАЛЕТИНА ТРУЛЕЖНОГ ЗАПАДА, ПОПУТ СВИХ НЕО-НАЦИСТА ТАКОЗВАНИХ "УКРАЈИНЕ" И "ХРВАТСКЕ", И ОСТАЛИХ ПЕРИГУЗА-ЏИХАДИСТА!

Јел'де?

Може ли ко да негира речено?

Па не може братееее....!

Паметном доста!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

(03-02-2018, 07:03 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  иначе КОРИСНА БУДАЛЕТИНА ТРУЛЕЖНОГ ЗАПАДА

Ја на том трулежном западу не живим, не зарађујем нити трошим, што значи да им не правим промет нити им плаћам порез, за разлику од тебе, који си им се наплаћао и изфинансирао их дебело - што у раду, што у новцу.

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

(03-02-2018, 06:14 PM)Бенито Пише:  Не разумем те.

Који тачно део не разумеш?

Издвојио сам и у цитат ставио све оно за шта мислим да је нетачно и ван контекста. Док ја причам о пензионерима који умиру од глади, деци од 10-15 година која преко ноћи улећу у криминал,људима који се отимају за хлеб у акцији СПОНА,женама које почињу да раде као пословна пратња да би прехраниле децу,људима којима је одузето достојанство и који никад више усправно кроз живот неће ићи,ти мени причаш о отимачима из УДБЕ и комунистичке врхушке и о неким палим маскама и одведе причу на другу страну и извуче је из контекста. Ето не знам ја ,који сам био клинац, који је све то гледао, него знају ови што су то гледали на телевизији из западне Европе и Америке. Још чујем оно "девизе,девизе...",ал' ето и онај из застава ковачнице скинуо маску и изашао на улицу јер нема више мрвица са брозовског астала ...

(03-02-2018, 07:03 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  Чека', чека'....па ми смо ође доживели више непријатности због Витешког Краља-Мученика него због Стаљина!

Према томе, ако је Бенито у праву, МИ смо по његовом принципу лакмус-папира, ође на форуму Нај-Челик Србин, док ти остајеш КОРИСНИ ИДИОТ Трулежног Запада са твојим покличима "Слуго Вермахта, Љотач, Ча-Митовац"!

Немам појма о чему причаш, никада нисам видео да те неко напао због краља већ супротно тј. да си ти нападао краља. Мада је могуће да си у неком тренутку говорио о њему и афирмативно јер ти увек имаш две стране , за Шешеља си и за Бошка а и за неког трећег ако треба, бољшевик и љотићевац.Познат по изјави "ми прави монархисти нисмо за краља". Још саговорника називаш нео нацистом а ти си љотићевац, да не кажем хитлеровац.Љотар,љотач.
Одговори

(03-02-2018, 07:06 PM)Громовник Пише:  
(03-02-2018, 07:03 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  иначе КОРИСНА БУДАЛЕТИНА ТРУЛЕЖНОГ ЗАПАДА

Ја на том трулежном западу не живим, не зарађујем нити трошим, што значи да им не правим промет нити им плаћам порез, за разлику од тебе, који си им се наплаћао и изфинансирао их дебело - што у раду, што у новцу.

НАЈГОРЕ СУ БЕСПЛАТНЕ КУРВЕ!
КУРВЕ ИЗ УБЕЂЕЊА, КАО СВИ НЕО-НАЦИСТИ, РОДОВЕРЦИ И ПЕРИГУЗ-ЏИХАДИСТИ!

Међутим!

ТЕБИ ВАЉА УРЕЗАТИ КУКАСТИ КРСТ У ЧЕЛЕНКУ!

И док нас Гроковник прозива због Стаљина а Шумадинац због Љотића, традиционалној хајци класичних малограђанско-мондијалистичких фанатика и екстремиста, којима „избија пена на уста“ увек на помен славом овенчаног Србског Ђенерала Милана Недића и Србског Велеума Димитрија Љотића, овога пута придружила се и Демонократска странка (са својим трабантима), тражећи притом забрану скупа под називом „Недићу свећу“.

Придружили су се данас сасвим неочекивано и још неки појединци, који су ничим изазвани почели да у духу најекстремнијих антисрбских медија да урлају "СЛУГО ВЕРМАХТА, ЉОТАЧ, ЧА-МИТОВАЦ"!

Хммм...Шумадинац се истакао на протесту антипротивном!

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Sem tebe i Zahumlja ođe niko ne živi na truležnom zapadu...

Svi mi ovde živimo, radimo imamo pasoše i dokumenta države Srbije.

Dok si ti na tom truležnom zapadu već preko 40 godina plaćao im poreze, radio, dali ti državljanstvo, penziju sve...

Tako da sa Srbijom nemaš nikakve veze, niti si ikada nešto konkretno uradio za državu Srbiju..

Takođe non stop sebe porediš sa srpskim velikanima, leba ti smanji malo doživljaje....

Uživaj na trulženom zapadu, a mi SRBI ĆEMO SE SNAĆI NEKAKO! MI SMO PREŽIVELI OĐE SVAŠTA U POSLEDNJIH 30 GODINA DOK SI TI NAMEŠTAO KANAĐANIM SLAVINE I WC ŠOLJE I ZARAĐIVAO HILJADE DOLARESA.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(03-02-2018, 07:23 PM)ЈВуО-КГ Пише:  
(03-02-2018, 06:14 PM)Бенито Пише:  Не разумем те.

Који тачно део не разумеш?

Издвојио сам и у цитат ставио све оно за шта мислим да је нетачно и ван контекста. Док ја причам о пензионерима који умиру од глади, деци од 10-15 година која преко ноћи улећу у криминал,људима који се отимају за хлеб у акцији СПОНА,женама које почињу да раде као пословна пратња да би прехраниле децу,људима којима је одузето достојанство и који никад више усправно кроз живот неће ићи,ти мени причаш о отимачима из УДБЕ и комунистичке врхушке и о неким палим маскама и одведе причу на другу страну и извуче је из контекста. Ето не знам ја ,који сам био клинац, који је све то гледао, него знају ови што су то гледали на телевизији из западне Европе и Америке. Још чујем оно "девизе,девизе...",ал' ето и онај из застава ковачнице скинуо маску и изашао на улицу јер нема више мрвица са брозовског астала ...

(03-02-2018, 07:03 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  Чека', чека'....па ми смо ође доживели више непријатности због Витешког Краља-Мученика него због Стаљина!

Немам појма о чему причаш, никада нисам видео да те неко напао због краља већ супротно тј. да си ти нападао краља. Мада је могуће да си у неком тренутку говорио о њему и афирмативно јер ти увек имаш две стране , за Шешеља си и за Бошка а и за неког трећег ако треба, бољшевик и љотићевац.Познат по изјави "ми прави монархисти нисмо за краља". Још саговорника називаш нео нацистом а ти си љотићевац, да не кажем хитлеровац.Љотар,љотач.

Пусти, Лаве, сада њих. Сваком смета кад му неко ван куће држи предавање шта треба унутра да ради. Нико од нас Срба не воли када га саветује стриц или ујак, иако знамо да нам желе добро, јер они не знају детаље који ми знамо.
А ово што ти се не свиђа, не знам како да помогнем. Био сам , као и ти, клинац тада и све то исто памтим. Оно што могу да ти кажем са ове, али и са оне тачке гледишта, је да човек, ако жели , увек нађе пут. Не мери се то ни новцем, ни послом, ни положајем... То су све само овоземаљске мере, које , кад се све сабере и одузме, не значе ништа. Ево ти пример нашег Милослава. Колико је само професора универзитета било историчара, колико их је сада, и колико ће их бити; колики су се бавили ДСР- ом по институтима и другим институцијама, а за 100 година, ако уопште остане Срба, памтиће ДСР у Краљевини Југославији онако како је Милослав написао. А није му тих година пало ни достојанство, нити морал...
Једном речју, Срби рођени 40, 50 и добрим делом 60- их година, а који су остали у комунистичкој Србији, и свим тим републикама где су Срби живели, у огромном броју, ставили су свој живот у руке, вољно или невољно, титоистичког система. Нарочито, откада је уведено самоуправљање. Обичан народ је направљен инфантилним. То и јесте био циљ. Да се у тренутку распада државе, тај народ погуби и не може да се снађе. То је оно што се планира у тим обавештајним и контраобавештајним службама. О томе требају да причају ови вајни титоистички " обавештајци" кад свакодневно продају бајке како су они били најбоља служба. А њихова се земља распала, а оне које су они обрађивали се све направиле или ујединиле.
Дакле, титоистички двоструки морал је финансиран од страних обавештајних служби. Тај морал је имао једну јасну, изведену и једноставну тезу како треба да се понаша појединац. Запосли се у друштвеном или државном предузећу, редовна плата, само ти ради свој посао, држава брине за ред и мир.... А у ствари, све је то била најцрња антисрпска мимикрија. Кад је све то пукло, креће пад " достојанства". Каквог, бре, достојанства? Краљ Пера прешао, бре, Арнаутију у 71-72 години. Није стао и рекао да је све готово, да му је угрожено достојанство и др.
Ником нисам судија, али не могу да не сведочим како је било. Не пишем ово са Запада, ни из титоистичких бастиона државне управе, нити сам шверцовао гориво, ни дрогу, ни оружје... Нити сам , веровао или не, украо оловку у животу. Али, моје достојанство нису такли. Зато што се не мери по томе колико сам пута видео Макарску или Ровињ. Нити се мери по томе да ли човек треба да засуче рукаве или да чека да му друг Тито или друг Слоба обезбеди све , а ја само треба да бринем где ћу да идем на вечеру.
Опет, живот је чудноват и има разних судбина, тако да овај коментар не важи за сваки појединачни случај.
Генерално, Милошевић и његов режим су били продужени титоизам. Зато је, између осталог, и владао, док год су одређени Срби веровали да титоизам опстаје. А није било пара за све, у томе је проблем. Чак ни ту Милошевић није био оригиналан. Исто се догодило Брозу, али он је то у договору са Западом, решио тако што је добар број Срба иселио, после пропасти свих њихових система привреде почетком шездесетих година прошлог века.
И све ће нам се то поновити, јер се овде стално обнавља тај титоистички морал. Ако будемо бранили минимум националних интереса, као у случају сада Косова, или неком следећем случају, следи смањење државних давања и поновно кукање. Мада, историја се никад исто не понавља, него увек има и друге историјске елементе.
И да коначно завршим, нисам ни требао ништа да коментаришем, јер кад почне прича о моралу, окрене ми се Србија око главе. Морал је део атеистичког система вредности, простеклих из француске револуције. Он има својих вредности, али има и својих мана. Највећи проблем је у томе што ми вековима имамо нешто вредније од морала, а то је оно чему нас је учио Свети Сава и небројени после њега. А то је братољубље, частољубље и вредноћа. Кад човек гаји те особине, никакви овоземаљски земљотреси не могу му ништа. Као оном нашем мученику коме је онај несрећник секао део по део тела, а он ћутао. Е, сад, свако бира сам.
Одговори

(03-02-2018, 09:19 PM)Mekenzi Пише:  Sem tebe i Zahumlja ođe niko ne živi na truležnom zapadu...

Прво, чињеница да сви које си набројао, тамо ЖИВИТЕ, вас сигурно не квалификује као ЧУВАРЕ СРБСТВА И ПРАВОСЛАВЉА!

НАПРОТИВ!

Чим се ти служиш крвавом хрватском гајевицом, илити, како народ србски то описује:

U S T A Š I C O M

....ти си већ своје рекао, и од те речи требало би да

З А Ћ У Т И Ш,

да има јошт у Срба ОБРАЗА-него нема!

(03-02-2018, 09:19 PM)Mekenzi Пише:  Dok si ti na tom truležnom zapadu već preko 40 godina plaćao im poreze, radio, dali ti državljanstvo, penziju sve...

Од нашије пореза за пемзију није се Трули Запад млого овајдио!

Међутим!

БЕСПЛАТНЕ КУРВЕ ТРУЛЕЖНОГ ЗАПАДА МНОГО ВИШЕ ДОПРИНОСЕ ЊЕГОВОЈ СИЛИ И МОЋИ!

Паметном доста!

(03-02-2018, 09:19 PM)Mekenzi Пише:  Tako da sa Srbijom nemaš nikakve veze, niti si ikada nešto konkretno uradio za državu Srbiju..

Са Србијом која почетно слово свог имена исписује знаком који личи на ЗМИЈУРИНУ, СИГУРНО

Н Е !!!

Међутим!

Не плачем само с болом свога срца
Рад земље ове убоге и голе;
Мене све ране мога рода боле,
И моја Душа с њим пати и грца.

Овдје, у болу срца истрзана,
Ја носим клетве свих патњи и мука,
И крв што капа са душманских рука
То је крв моја из мојијех рана!

А дал'смо нешта урадили за Србију....пааааа....нас су учили од малена да, ако је десна рука нешта урадила-лијева да не зна, и обрнуто!

Не знамо као је сад увас?!

(03-02-2018, 09:19 PM)Mekenzi Пише:  Takođe non stop sebe porediš sa srpskim velikanima, leba ti smanji malo doživljaje....

Не ја!!!

Ми смо ође вазда себе представљали као најбезначајнијег и најсмиренијег парохијана Руске Православне Заграничне Цркве, а послен и наше кад је почело...

Таки смо и остали, миран, скроман. радан...

Паметном доста!

(03-02-2018, 09:19 PM)Mekenzi Пише:  Uživaj na trulženom zapadu, a mi SRBI ĆEMO SE SNAĆI NEKAKO! MI SMO PREŽIVELI OĐE SVAŠTA U POSLEDNJIH 30 GODINA DOK SI TI NAMEŠTAO KANAĐANIM SLAVINE I WC ŠOLJE I ZARAĐIVAO HILJADE DOLARESA.

Па ваљда и то инсталирање чесми и шоља треба да се плати?

Зашто тебе завист мучи и глава ти бучи око тога?

ПА ЈА ТЕБЕ ДА СТАВИМ ДА МИ ЈЕДАН ДАН, И СЛОВИМА:

Ј Е Д А Н

Д А Н
,

ође будеш "хелпер" на минус 30 кад се вуку каблови, ти би одма'закукао да се врнеш у Вршац у твоју набијачу са кибиц-фенстером!

Себи убраду:

Знам ја нас-'бо ти нас!

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

(03-02-2018, 09:19 PM)Mekenzi Пише:  Dok si ti na tom truležnom zapadu već preko 40 godina plaćao im poreze, radio, dali ti državljanstvo, penziju sve...

Tako da sa Srbijom nemaš nikakve veze, niti si ikada nešto konkretno uradio za državu Srbiju..

Ма дај. Сама чињеница што пише овде значи да има итекакве везе за Србијом. Номинално више него ти, он бар пише ћирилицом.

Друго, откуд ти можеш да знаш да ли је он нешто урадио или није за државу Србију? Можда је, рецимо, некад уплатио неку помоћ својевремено или помогао другојачије јер је имао материјалних могућности. Може да буде више него ти или сви ми.
Одговори

(04-02-2018, 10:25 AM)Небојша Пише:  

Можда је, рецимо, некад уплатио неку помоћ својевремено или помогао другојачије јер је имао материјалних могућности. Може да буде више него ти или сви ми.

Jeste uradio, slao 99'te second hand garderobu, pa je to posle ođe ismevao na forumu kako se ta njegova garderoba prodaje na tezgama po zelenom vencu...

Tako da on jedino što radi jeste cinično ismejavanje nas ođe što živimo..

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Sem tebe i Zahumlja ođe niko ne živi na truležnom zapadu...

Dok si ti na tom truležnom zapadu već preko 40 godina plaćao im poreze, radio, dali ti državljanstvo, penziju sve...

Takođe non stop sebe porediš sa srpskim velikanima, leba ti smanji malo doživljaje....

Uživaj na trulženom zapadu, a mi SRBI ĆEMO SE SNAĆI NEKAKO! MI SMO PREŽIVELI OĐE SVAŠTA U POSLEDNJIH 30 GODINA DOK SI TI NAMEŠTAO KANAĐANIM SLAVINE I WC ŠOLJE I ZARAĐIVAO HILJADE DOLARESA.

Да имаш тај твз ЗАПАДНИ СТАНДАРД што мораш да понављаш као мантра, из чиштог разлог да имаш нека нова индоктринација да замениш оног старог КОМУНИСТИЧКОГ.

Кад твз ЗАПАД долази у Србији, оних долазе по све оно што вреди или има неког врста приход. Ако привремено радиш за њи, ти ћеш и то како радити за много много мање новац него тај западни стандард што стално захтеваш!

Ако хоћете тај западни стандард ви требате да одгајате своју науку, што ће јефтини утакмићавати са тих са запада. Кина надмашава запад, због број грађана, и њихова индустрија је створена да испуни захтева ти грађана. Тако није много тешко за њима да испуњавају привредне желе преосталог света.
Економија Скалове, а уѕ тога 50,000 нових Доктори сваке године!

Тако мање, са професори ко продају лажни дипломе, институције ко немају научне радове!

Занимљиво да Макензи знаде да је роба била Second Hand.......е сад мораш да се распиташ где је био ситуиран, зашто јако познато да је МАФИЈА та роба продала на тезгама!

Бежи Макензи неинформисан будало, Енглези праве МИЛОСРДНО ИНДУСТРИЈСКО ЧУДНО, од та second hand роба по целом свету!

Збила у ћему је била ваша диплома, и колико си њу платио?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним