(03-02-2018, 07:23 PM)ЈВуО-КГ Пише: (03-02-2018, 06:14 PM)Бенито Пише: Не разумем те.
Који тачно део не разумеш?
Издвојио сам и у цитат ставио све оно за шта мислим да је нетачно и ван контекста. Док ја причам о пензионерима који умиру од глади, деци од 10-15 година која преко ноћи улећу у криминал,људима који се отимају за хлеб у акцији СПОНА,женама које почињу да раде као пословна пратња да би прехраниле децу,људима којима је одузето достојанство и који никад више усправно кроз живот неће ићи,ти мени причаш о отимачима из УДБЕ и комунистичке врхушке и о неким палим маскама и одведе причу на другу страну и извуче је из контекста. Ето не знам ја ,који сам био клинац, који је све то гледао, него знају ови што су то гледали на телевизији из западне Европе и Америке. Још чујем оно "девизе,девизе...",ал' ето и онај из застава ковачнице скинуо маску и изашао на улицу јер нема више мрвица са брозовског астала ...
(03-02-2018, 07:03 PM)ПРОСВЕТАР Пише: Чека', чека'....па ми смо ође доживели више непријатности због Витешког Краља-Мученика него због Стаљина!
Према томе, ако је Бенито у праву, МИ смо по његовом принципу лакмус-папира, ође на форуму Нај-Челик Србин, док ти остајеш КОРИСНИ ИДИОТ Трулежног Запада са твојим покличима "Слуго Вермахта, Љотач, Ча-Митовац"!
Немам појма о чему причаш, никада нисам видео да те неко напао због краља већ супротно тј. да си ти нападао краља. Мада је могуће да си у неком тренутку говорио о њему и афирмативно јер ти увек имаш две стране , за Шешеља си и за Бошка а и за неког трећег ако треба, бољшевик и љотићевац.Познат по изјави "ми прави монархисти нисмо за краља". Још саговорника називаш нео нацистом а ти си љотићевац, да не кажем хитлеровац.Љотар,љотач.
Пусти, Лаве, сада њих. Сваком смета кад му неко ван куће држи предавање шта треба унутра да ради. Нико од нас Срба не воли када га саветује стриц или ујак, иако знамо да нам желе добро, јер они не знају детаље који ми знамо.
А ово што ти се не свиђа, не знам како да помогнем. Био сам , као и ти, клинац тада и све то исто памтим. Оно што могу да ти кажем са ове, али и са оне тачке гледишта, је да човек, ако жели , увек нађе пут. Не мери се то ни новцем, ни послом, ни положајем... То су све само овоземаљске мере, које , кад се све сабере и одузме, не значе ништа. Ево ти пример нашег Милослава. Колико је само професора универзитета било историчара, колико их је сада, и колико ће их бити; колики су се бавили ДСР- ом по институтима и другим институцијама, а за 100 година, ако уопште остане Срба, памтиће ДСР у Краљевини Југославији онако како је Милослав написао. А није му тих година пало ни достојанство, нити морал...
Једном речју, Срби рођени 40, 50 и добрим делом 60- их година, а који су остали у комунистичкој Србији, и свим тим републикама где су Срби живели, у огромном броју, ставили су свој живот у руке, вољно или невољно, титоистичког система. Нарочито, откада је уведено самоуправљање. Обичан народ је направљен инфантилним. То и јесте био циљ. Да се у тренутку распада државе, тај народ погуби и не може да се снађе. То је оно што се планира у тим обавештајним и контраобавештајним службама. О томе требају да причају ови вајни титоистички " обавештајци" кад свакодневно продају бајке како су они били најбоља служба. А њихова се земља распала, а оне које су они обрађивали се све направиле или ујединиле.
Дакле, титоистички двоструки морал је финансиран од страних обавештајних служби. Тај морал је имао једну јасну, изведену и једноставну тезу како треба да се понаша појединац. Запосли се у друштвеном или државном предузећу, редовна плата, само ти ради свој посао, држава брине за ред и мир.... А у ствари, све је то била најцрња антисрпска мимикрија. Кад је све то пукло, креће пад " достојанства". Каквог, бре, достојанства? Краљ Пера прешао, бре, Арнаутију у 71-72 години. Није стао и рекао да је све готово, да му је угрожено достојанство и др.
Ником нисам судија, али не могу да не сведочим како је било. Не пишем ово са Запада, ни из титоистичких бастиона државне управе, нити сам шверцовао гориво, ни дрогу, ни оружје... Нити сам , веровао или не, украо оловку у животу. Али, моје достојанство нису такли. Зато што се не мери по томе колико сам пута видео Макарску или Ровињ. Нити се мери по томе да ли човек треба да засуче рукаве или да чека да му друг Тито или друг Слоба обезбеди све , а ја само треба да бринем где ћу да идем на вечеру.
Опет, живот је чудноват и има разних судбина, тако да овај коментар не важи за сваки појединачни случај.
Генерално, Милошевић и његов режим су били продужени титоизам. Зато је, између осталог, и владао, док год су одређени Срби веровали да титоизам опстаје. А није било пара за све, у томе је проблем. Чак ни ту Милошевић није био оригиналан. Исто се догодило Брозу, али он је то у договору са Западом, решио тако што је добар број Срба иселио, после пропасти свих њихових система привреде почетком шездесетих година прошлог века.
И све ће нам се то поновити, јер се овде стално обнавља тај титоистички морал. Ако будемо бранили минимум националних интереса, као у случају сада Косова, или неком следећем случају, следи смањење државних давања и поновно кукање. Мада, историја се никад исто не понавља, него увек има и друге историјске елементе.
И да коначно завршим, нисам ни требао ништа да коментаришем, јер кад почне прича о моралу, окрене ми се Србија око главе. Морал је део атеистичког система вредности, простеклих из француске револуције. Он има својих вредности, али има и својих мана. Највећи проблем је у томе што ми вековима имамо нешто вредније од морала, а то је оно чему нас је учио Свети Сава и небројени после њега. А то је братољубље, частољубље и вредноћа. Кад човек гаји те особине, никакви овоземаљски земљотреси не могу му ништа. Као оном нашем мученику коме је онај несрећник секао део по део тела, а он ћутао. Е, сад, свако бира сам.