Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

САД спроводе политику неоколонијализма
#3

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић оцијенио је да спот под мотом „Ви сте свет“ америчке Амбасаде у Београду, који се емитује на српским медијима, представља перфидну поруку да није важна територија и да Срби много тога могу ако се не оптерећују територијом и националним интересима, као што је Косово и Метохија.

„То је смијешно, јер да је то тако САД не би водиле рачуна о својим националним интересима“, рекао је Анђелковић.

С друге стране, ако имају пријатељски однос према Србији, онда баш то треба да покажу на пољу одбране територијалног интегритета Србије, а не да „продају празне приче док подржавају сепаратизам“, истакао је Анђелковић.

Коментаришући то што у споту који показује културне и вјерске разноликости и насљеђе Србије, као и познате личности њене новије историје, нема ниједног сакралног нити културног споменика Косова и Метохије, које је српска колијевка, Анђелковић је истакао да је то доказ више да САД не виде Космет као дио Србије.

„У крајњој линији, САД су извршиле агресију на Србију да би окупирале Косово и Метохију и промовисале лажну независност“, указао је Анђелковић.

Он је поручио да Србија одмах треба да реагује са објашњењем грађанима о чему је ту ријеч, да спот не би био тумачен са симпатијама.

„Ми смо емоционалан народ и многи ће ту врсту преваре прихватити. Треба свима ставити до знања да нам није пријатељ онај ко ради против нашег територијалног интегритета“, рекао је Анђелковић.

У споту „Ви сте свет“ Амбасаде САД у Београду на питање „када се за државу може рећи да је велика“ даје се одговор да је то „када има много дрвећа и капи воде“. Све то се, поручује спот, узима од свијета, па би „можда величина државе требало да се мери оним што њени грађани дају свету“.

Спот је објављен поводом обиљежавања 100 година од подизања српске заставе на Бијелој кући.
РТРС, Срна
Одговори


Поруке У Овој Теми
САД спроводе политику неоколонијализма - од Сенсек - 11-07-2018, 03:10 PM
RE: САД спроводе политику неоколонијализма - од Брада - 18-07-2018, 07:40 PM
RE: САД спроводе политику неоколонијализма - од Ултрадесничар - 18-07-2018, 11:21 PM

Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним