Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ПОСЛЕДЊИ ДРАЖИН ОФИЦИР
#15

(27-10-2013, 03:33 PM)Др Милош Пише:  Нема брате, штампано је у малом броју примерака. Нешто отишло преко у Америку и Канаду, нешто у Удружење бораца у Гацку, остатак подељен родбини и пријатељима. Ратни дневник Милоја Лазаревића је готов, само је сад натезање са издавачем, новац, бр.примерака итд. Требало је сад за сајам књига али се закаснило. Сигурно ће бити обавештење кад се одштампа и пусти у продају. Иако је Лазаревић оспораван од стране Поповића и Баћевића, тј. његова командна способност, некакве сталне болешљивости, , чак и напуштање положаја, у односу на силу попут Невесињских бригада, могу рећи да је много интересантна и да ће бити чини ми се 102, 103 фотографије у њој, многе још невиђене, дакле права мала сликовница. У сваком случају Бане Јевтић уз моју скромну помоћ је одрадио одличан посао. Дакле дневник из дана у дан, све хронолошки. Допашће се људима. Наравно највећу захвалност на неким фотографијама и документима, дугујемо његовој кћерки.

Штета, милио сам да ниси случајно одрадио друго издање...
А за Лазаревићев дневник, једва чекам, само јави, да се на време набави...
Одговори
#16

Ред је да се каже, аутор Ратног дневника капет. Милоја Лазаревића, је Бане Јевтић. Читао сам радну верзију.
Одговори
#17

Наравно да је ред. Бане је диван човек и већ је наведено, прочитајте мало пажљивије.
Одговори
#18

(28-10-2013, 09:14 AM)Др Милош Пише:  Наравно да је ред. Бане је диван човек и већ је наведено, прочитајте мало пажљивије.

Прочитао сам пажљивије и видео да сам погрешио, извињавам се.
Одговори
#19

(25-10-2013, 11:07 PM)Александар Динчић Пише:  Помињемо жандармеријског капетана Ненадића у Расинском корпусу (стр. 51 ). Командант 2. батаљона копаоничке бригаде Расинско-топличке групе корпуса. Са корпусом се повукао у Босну, прележао је тифус.

Постојао је и наредник Михаило Ненадић у Млавском корпусу, унапређен у чин п.поручника, Указом ВК Бр. 1197, од 6. септ. 1942 год.
Одговори
#20

Зоране, да ли сте чули за Велимира Зарића? Обавештајни официр, емигрирао 1961. Уколико су, заиста, тачни ови подаци и ако је стварно завршио војне школе онда је он последњи Дражин официр. Додуше, није заробљен али најдуже се одржао на слободи. Ево чланка:

http://sloven.org.rs/srb/?p=4940

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори
#21


Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
https://youtu.be/TnX9n43wnO8 || https://youtu.be/lIi6rlVULaU || https://www.youtube.com/watch?v=hV0pEPDWn1o
Нису Срби као што су били / лошији су него пред Косовом / на зло су се свако измјенили
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним