Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

НАЈВЕЋА ЛАЖ ИСТОРИЈЕ: Креће се лађа француска!
#2

Опет иста прича. Да ли смо се ми договорили да имамо српске историчаре или нисмо? Прича је компликованија, а не овако романтичарски, спасили нас ови или они. Спасили су се наши преци сами, ауз помоћ других, и Руса и Француза и Италијана.
А то како су нас посвећено спасавали Италијани, довољан је доказ и то што су пуцали на наше регруте на реци Маћи, јер су "улазили у италијанску зону". Мученике из треће колоне која је највише настрадала и где је већина била живих костура. Или је можда бољи доказ то што краљ Петар није хтео да сиђе са брода на италијанској обали, због начина на који су се Италијани односили према српској војсци.
Једноставно речено, Италијани су 1915. године прешли на страну Антанте. Да би пристали на то , савезници су им обећали обе обале Јадранског мора. То Србију нико није ни питао, нити је Србија пристајала на то. Самим тим Италијани су са својом флотом требали да извуку српску војску са албанске обале, али они су одуговлачили, јер им је одговарало да српска војска што више ослаби. Онда се умешао руски Император, јер није хтео да дозволи да спор између Француза и Италијана доведе до потпуног изумирања српске војске. Зато је упутио онај чувени ултиматум. Онда су се Французи озбиљније умешали и притисли Италијане да употребе своју флоту за извлачење српске војске и цивила са албанске обале. Потом је француска војска војно заузела Крф, јер грчка круна није хтела да се замера са Немцима. А онда су формирали своју базу у Солуну. и одвозили српску војску на лечење у Француску и северну обалу Африке, а децу на школовање у Француској.
И ШТА ТУ НИЈЕ ЈАСНО?
Одговори


Поруке У Овој Теми

Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним