Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Како би сте ви решили питање Косова и Метохије?
#99

(05-12-2018, 11:52 PM)Mekenzi Пише:  
(05-12-2018, 09:21 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  
(05-12-2018, 07:26 PM)Ултрадесничар Пише:  Ово као да је Вучићев говор.

Па и јесте! Балави шифтарин је к'о Београд, све је позобао!

Код њега су осим Великог Војвода претрчали и Чеда мандов и Крмнад Чварак (из партизанске породице), који је балавом привео све своје ботове из Вршца који анализирају ситувацију у Србији кибицујући са свог кибиц-фенстера ама сакривени иза хеклане завесе!

Туга....


Nažalost ođe kibicfensteri izumiru. Dolaze neki invstitori i ruše stare švapske kuće i prave mini zgrade do 3 sprata...

"руше старе швапске куће" Тужан
Одговори

Када би у идеалним околностима вратили Косово и Метохију то би морало бити без Шиптара и не Срба.
Одговори

Каже Вучић албанска емиграција финансира Косово.
Српска емиграција у УСА и Канади је 5x већа и ништа не ради.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(06-12-2018, 04:13 PM)Mekenzi Пише:  Каже Вучић албанска емиграција финансира Косово.
Српска емиграција у УСА и Канади је 5x већа и ништа не ради.

А конгресмен Тед По и његов "Српски Кокус" ?
Заборавили га сви.
Одговори

(05-12-2018, 02:23 PM)Mekenzi Пише:  Косово је изгубљено још давно 1918 године, од те године па на овамо константан је пад српског становништва.

Ми смо Косово изгубили.

ДАНАС НИТИ ЈЕДАН ЈЕДИНИ СРБИН НЕ ЖЕЛИ ДА ЖИВИ НА КОСОВУ. НИТИ ЈЕДАН.

Мене брине што све мање ал пуно мање Срба живи у Врању, Куршумлији, Рашкој, Брусу долини Јоргована Краљеву у целом јабланичком округу..

Јуче ми прича пријатељ из Врања, албанци масовно купују станове и куће...

Јужна Србија је погођена белом кугом, сматра се девастираним и сиромашним регионом, као таква опстанак Срба на том подручју није могућ.

...

Пре неколико вечери на француском тв- дневнику "24 heures" емитовали су извештај из Хрватске под насловом "Croatie. La fuite de la jeunesse" то јест "Хрватска. Збег омладине".
Одговори

(07-12-2018, 12:30 AM)ЛукаЛоко Пише:  Пре неколико вечери на француском тв- дневнику "24 heures" емитовали су извештај из Хрватске под насловом "Croatie. La fuite de la jeunesse" то јест "Хрватска. Збег омладине".

La fuite de la jeunesse на француском значи 'бегство омладине' из тзв. "хрватске"!

Међутим!

Појам ЗБЕГ у србском језику има обрнуто значење од онога што француска ТВ каже, тј. ти преводиш ту вест као да омлатина однекуд бежи у тзв. "хрватску" а не да се спасава из исте!

"...ЖЕНЕ, ЂЕЦУ У ЗБЕГОВЕ КРИЈТЕ!"

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Да, тако.
А дневник је био "20 heures", пардон!
Суштина је да млади људи беже и од Хрватске, Румуније, Бугарске...
од земаља које нису биле под санкцијама и већ биле примљене у Европску Унију.
Одговори

http://www.fakti.org/hrvati/demografi-hr...stanovnika
Одговори

(03-03-2019, 11:29 PM)ЛукаЛоко Пише:  http://www.fakti.org/hrvati/demografi-hr...stanovnika

Јел' видиш госин Лука шта се ради? Разбише Југославију да би могли да чисте немачке клозете.
Одговори

Када би сви градови у Србији остали са 40% од укупног становништва у граду, а да се остали врате на села. Типа ко је дошао пре 80. година не мора, можда мало пре. Косово,Метохија, Република Српска би се лагано попунили.
А што се тиче ослобађања по том питању би био могућ само један одговор, тренирање српских четника/националиста/хајдука који би упадали по Косову и Метохији, убијали и бацали бомбе. Наравно шиптари не би могли да врше одмазде јер нема Срба у том пределу.
Јесте глупо, нисам сигурно размишљао да би они онда рушили српске манастире, али можда би КФОР бранио, уколико не. Могло би се применити и слична ствар као и на Криму, упад такозваних туриста који би упадали по манастирима и српским светим местима и бранили. Немојте од мене очекивати неко објашњење широких размера, нисам ни близу пунолетства немам ни довољно година за то, ако се не слажете око овога замо додајте шта би могло да се примени.
А што се комунизма тиче то је немогуће да се очисти, слично ХИВ-у нема спаса док не помремо сви. Увек ће бити 2-30% комуниста Срба који ће правити погибна дешавања за по нас Србе, да смо те 1941-1945 успели као победници четника, ко зна каква би нас судбина чекала, али и то се не зна. Можда би нас совјетски комунисти напали и извршили инвазију на нас, свакако не би смо могли да се спасимо. Тих година рата ми Срби нисмо имали савезнике, сви су хтели преко наших леђа.
Одговори

Одговори

Литуанија у време осамостаљења од Совјетског Савеза бројила је 3.682.000 становника. Према последњем попису из 2017.е земља броји 2.849.000 становника.
Изгубила је више од 800.000 становника, а то је једна из турбо Нато земаља при Балтику, земља која ужива у подршку Запада од самог почетка распада СССР-а.
Одговори

Наш велики проблем је Косово. Међутим, ми имамо много већих, који се очитују на самом Косову.
1. Обезбоженост
2. Обесцрквљеност
3. Неслога (где се Богу леђа окрену, - види под 1. и 2. - ту ђавола дочекују)
4. Убиство нејачи од стране оца и мајке (српско-српски геноцид), чедоморство
5. Корупција (поједини истакнути појединци се чак диче тиме за који шиптарски клан раде, малтене)
6. Распамећеност (Сама шиптарија је некад била србадија, па су се пра-очеви стисли кад су их притисли, и решили да говоре шиптарски, а само кући да се говори српски, тако је нестало срба, у пар речи)

Иначе црногорски јесу род са шиптарима. Што не би били?

Тај јужни крај доле је био "Бела брда, алпи, алби, албус, албанија" и "Црна брда, црна гора". Брђански крај. Крвна освета. То је што карактерише и Црногорце и Албанце. Албанцима су само језик променили да вуче на латински. Тако су католици и маџаре превеслали од срба на маџаре. Није више Владислав, него Ладислав, па Ласло. Негде су им и остала изворна презимена. Фадиљ Бериша (човек који нешто бере)...итд... негде су им цвикали оно "ћ" на крају.

И дан данас се албанци деле на Геге (или Геџе) и Тоске (има и покрајина Тоскана у Италији. Мали, црни, мљузгави. Али породични, и вредни. Ове Геџе са севера, су... па шта би и били... високи, плећати, разбацани. Ирокези нису.

Шта значи Шиптарија? Уствари - Скиптарија. Ту се држао скиптар у једној од јачих држава старог времена. Био је и Светиград (данас Елбасан).

Шиптари су од грка преузели рецепт како да Водену нпр. преведеш у Едесу, и ... ко? Срби? кад су они овде били...?

А било је још знаменитих шиптара у српској историји. Нпр. Конда Бимбаша (са Узун-Мирком преживео кључни напад, у отварању - Сава Капије и освајању Београда - будуће српске престонице).
Једна шиптарка је и била велика кнегиња и православна светица: Преподобна Мати Ангелина. Конкуренција је ту јако тешка. Свега четри их има.

Само име "шиптар" није погрдно. Шћиперија се каже њихова земља - ни њиховом језику. Шиптар више личи на то име, него Албанац. Да се разумемо, стара имена су настајала кад су се људи више поштовали.

Маџари нас у та доба назваше РАЦ - по РАЦКОЈ држави (Рашка држава). То је последња српска држава а не турски - Сербестан. Турци су нас, опет звали у својим папирима - Рус. 

Како да се реши проблем Косова? Тако што тај проблем сузимо сваки на своје лично Косово?

Имаш ли жену? Имате ли услова да бирате - још једно лудо летовање или још једно дете? Па прави га, ћалац, шта чекаш? 

Јеси га направио? Имаш ли ноге да те одведу у недељу на литургију и да поведеш са собом и сина? Па крени, поведи, шта чекаш, да дођу неумољиви шиптари да ти и тај храм спале, јер га не користиш..., а сину уместо крста у руке тутну онај бели пра'. 

Имаш ли образа? Е, ако имаш, онда немој туђу жену да гледаш и да нападаш. Пази је као сестру, и сматрај је за сестру, и ништа више. Шта можеш помози, али немој ТО да јој помажеш. ТО - није помоћ.

Видиш ли да туђе дете прави неки ршум, истуци га ко своје. Јел неко истукао твоје дете, што је било обесно? Истуци га и ти, још једном, па са тим комшијом попи пиво, што ти се нашо.

И тако...  не може се све ни испричати, како су живели наши стари, који су то били обичаји. Ко не зна, ко не воли, он ће и ово мало оглодати па бацити. А ко воли, њему ово и не треба... он већ зна све...
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним