Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 4.5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

СТАЊЕ У ЦРНОЈ ГОРИ

http://svetinjebraniceva.rs/index.php?op...&Itemid=59
Одговори

.
Молитвом и иконом народ Црне Горе брани светиње: За крст часни и слободу златну!
https://www.in4s.net/foto-video-molitvom...du-zlatnu/

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(13-02-2020, 09:03 PM)zstoja Пише:  
(13-02-2020, 07:23 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  
(13-02-2020, 09:20 AM)Mekenzi Пише:  
(13-02-2020, 06:28 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  
(12-02-2020, 05:51 PM)zstoja Пише:  "НАЈГОРИ СУ ОНИ КОЈИ НИУШТА НЕ ВЕРУЈУ!"

U sta ti verujes?

Вјерују, во Јединаго Бога Отца, Вседержитеља, Творца Небу и Земљи, видимим же всјем и невидимим.

И во Јединаго Господа Иисуса Христа, Сина Божија, Јединороднога, иже от Отца рожденаго прежде всјех вјек:

Свјета от Свјета, Бога Истинита от Бога Истинита, рождена, не сотворена,

Јединосушчна Отцу, Имже всја биша.

Нас ради человјек, и нашего ради спасенија сшедшаго с Небес, и воплотившагосја от Духа Свјатаго, и Марији Дјеви и вочеловјечшасја.

Распјатаго же за ни при Понтијстјем Пилатје, и страдавша и погребена.

И воскрешаго в третиј ден, по писанијем.

И возшедшаго на Небеса, и сједјашча одеснују Отца.

И паки грјадушчаго со славоју судити живим и мертвим, Јегоже Царствију не будет конца.

И в Духа Свјатаго, Господа Животворјашчаго, Иже от Отца исходјашчаго, Иже со Отцем и Сином споклањајема и славима, глаголавшаго пророки.

Во једину свјатују соборнују и апостолскују Церков.

Исповједују једино Крешчаније, во остављеније грјехов.

Чају Воскресенија мертвих.

И жизни будушчаго Вјека.

Амин.

https://www.youtube.com/watch?v=pfoBQIZ0...NgLXgCoAEC

Преведи ово на српски.

Пааа....као стари члан форума био би ваљда ред да се за питање превода са Србског на овај наш профани језик турскијех касаба и блатњавих селендри, обратиш Гос'н Самарџићу да те поучи да не буде да је џаба био привођен!

https://www.pogledi.rs/tajne-vukove-reforme/

Ово ти је његово капитално дело па верујемо да ће, као старом ама тврдоглавом и недоказаном члану форума, и да ти поклони једну копију, наравно0 под условом да добро све набубаш па ево...ми се јављамо да те преслишамо!

Туна ће ти се отворити очи крмељивог Војвођанера па ће ти засигурно добро чинити та обимна, документована студија о томе како је прија-Аустрија (чијег Јосипа Фрању, наравно уз Јосипа Броза, ви Војвођанери држите као Икону по швапским кућама-набијачама) злоупотребила Вука Караџића ради одвајања Срба од Руса, али и од Србског Светосавског језика и традиције, како су језичком политиком Срби превођени у јерес латинску кримокатоличку, па преко међуфазе НЕДОВРШЕНОГ ХРВАТА-ЛАТИНИЧАРА у тзв. "хрватску" националност, како су Срби изгубили Дубровник и Осек, и зашто је реформа србског језика спроведена другачије од реформи свих европских језика, и зашто Вукову реформу нису прихватили ни неписмени Кнез Милош, ни учени Његош!

Даклем, из овијех стопа, обарти се Гос'н Самарџићу и...КЊИГУ УШАКЕ!

табаџија

Ti samo za motku znas...Smile
Usrana treba za tebe jadna.Smile
GoMnjiva...ocu ovde da imam ikonu goMnjive motke.Smile To je rezervisano za doticnog, gore nevadenog....Smile

I ocu ikonu graNJe. To su dve tipicne srpske stvari namenjen eza uvodjenje u pamet.Smile Znaci...bili ga s granju. Smile

Ma salim se, tebe ne vredi covek ni da bije.

Ne volis Srbe, ne ides ko dnjih 30 godina, a nesto se trsis tu, guzis se nesto....

Ej, 30 godina... Jel imas ti neciji grob u Srbiji??????

Pa idi majku mu, da ga obidkes, makar krisom, da te niko ne vidi, nemo se osramotis ako te neko vidi u Srbiji.

TRIES GODINA...grob nije video....

Evo mi bas letos. Reko zeno, ajd evodimo redom dete d avidi grobove, jedno selo, drugo, pa grad... Ujak mi skoro umro....a i det eporaslo...pa da ide d avidi...da zna gde su mu grobovi njegovih.... Kaki da smo, da ne ides kod nekog 30 godina....

Nasi ceskce 1920 i neke isli u Srbiju iz Amerike nego ti sad....KATARSTROFA.

Si iso u Grcku, ti poginuo neki na Slounski fornt? Evo mojoj zeni jeste i nasli smo mu grob na Zejtinliku(Grci to ime ne vole). I dete vodili....prosetamo poSsolunu svake godine, pa na more negde po Grckoj, pa nazad u Ameriku da se rmba.

Ej, letos u Ribarskoj banji, onaj lepsi bazen, za gastarbajtere samo, koliko sam ja primetio....
I sretnem coveka iz AUSTRALIJE. Dolazi tu cesce, u penziji....S juga tamo negde, Surdulica.... On zivi u AUSTRALIJI, ali svake godine dolazi, tako mi s ecini d aje rekao. ja se bas zgranuo...Deca mu u Australiji...dobar covek...radan, namucen....

Normalan covek, nije ko ti

Idi u Ribarsku banju, da vis sto lepo...topal voda, cista...imas za toliko, ako imas za rakiju ce imas i za bazen

Ваистину!
Нема он ни корена ни предака. Замисли које говедо безрепо од човека треба да будеш да 40 година не одеш оцу и мајци на гроб....

Тешка је то психопатологија..

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Дејан Мировић и Отац Гојко објаснише да и свака заостоја мож'да разумије!

Ваистину!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

"Нема он ни корена ни предака. "

Pre 5, 6 godina, kao svakog leta ja u Srbiji i u kola i obilazim sela i okolinu. Stopira me jedan kod vatrogasnog doma u KS. Ja stanem, nemam obicaj to da radim, al ionako sam poso u zaebanciju, volim kola da vozim, aj stanem coveku.

Poce on da prica sa nekim cudnim naglaskom, slabo zna srpski, meni cak povuko i na siptarski. Ej, mislim se, gde bas na tebe da naidjem, al ajd sedi.
On pozva zensku i udjose.

Reko jel pricas engleski? Kaze prica. Pa odakle si? Ja sam Francuz, zenska mu Madjarica, pa svracali kod nekog u Krusevac, Srbin neki, upoznali se nekako, pa idu za Kosovo.

A ti?

Reko ja sam ti odavde, ali zivim u Americi, tu sam svakog leta. I prolazimo Popravni dom, pokazujem mu ja okolinu: Pogledaj sto lepo, sve zeleno, brda, sume...reko obiso sam Ameriku i Kanadu, ovako nesto video nisam. Jedino jedno ostrvo Roatan u Meksickom zalivu pomalo lici na ovo.

On gleda, kaze ko Svajcarska?
Jeste, bio sam i tamo, i lepse.

Al reko nece da rade...slabo zainteresovani da rade, samo bi da uzivaju...ne moze to tako. Onda dodajem da sam izgleda predugo u Americi, zenska se smeje.

Onda ih vozim pored Celija, zenska me pita jel vestacko jezero, reko vestacko, al vidi sto lepo....

Ne, nije sto sam rodjen u Srbiji, ali ja nisam video do sad nesto slicno.

--------------

A ovaj Proisveatr mi stalno nudi neke nauke da citam, al on izgelda cita pogresne knjige.

Nadji neku gde procaju da treba da se smanjis bes i da ti niko nije kriv sto si otisao iz Srbije, sam si birao. Isto i ja. Ako ti dobro tu, super, ako nije, sam si birao. Sad da ti kazem da citas knjige gde pise da ne moze ceo naord da se mrzi...to je glupo, niti znam za takve knjige, a to i svaki nepismeni iz mog sela zna.

(14-02-2020, 01:20 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  

Дејан Мировић и Отац Гојко објаснише да и свака заостоја мож'да разумије!

Ваистину!

To su ti preuranjeni zakljucci. Sacekaj malo...da prodje vreme, da se stvari rese, pa se javi onda.

Uostalom, sta tebe briga za Srbe, ti nisi bio 30 godina i jos toliko neces.Smile

Evo vidis dokel smo stigli...precednik nam se dici onim cime bi s emnogi stideli:

"Kolenicu u kupusu u minhenskom Augustineru večeras nam je poslužila Vera iz Valjeva", napisao je predsednik na Instagram profil "budućnostsrbijeav".

https://www.instagram.com/p/B8hX-tLJKcn/...e=ig_embed

Evo malo za tebe...., posto nasi mediji to slabo obkjavljuju. Smile

Kreće dijalog Vlade i Mitropolije o Zakonu
Marković u petak sa Amfilohijem

To će biti prvi sastanak premijera i mitropolita crnogorsko-primorskog od stupanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti na snagu

https://www.vijesti.me/vijesti/politika/...mfilohijem
Одговори

Zaostao and Mekenzi Like this
.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Sve je manje vis etacno sto prica Miroljub:

Zidamo crkve...zdanja...ko s ebavi vapsitanjem dece...??? Smile

Одговори

Цитат:zstoja

A ovaj Proisveatr mi stalno nudi neke nauke da citam, al on izgelda cita pogresne knjige.

Nadji neku gde procaju da treba da se smanjis bes i da ti niko nije kriv sto si otisao iz Srbije, sam si birao. Isto i ja. Ako ti dobro tu, super, ako nije, sam si birao. Sad da ti kazem da citas knjige gde pise da ne moze ceo naord da se mrzi...to je glupo, niti znam za takve knjige, a to i svaki nepismeni iz mog sela zna.

Ваистину!

Просветар је бесан јер када је дошао у Канаду испред католичких власти морао је да се одрекне српске цркве, идентитета, огњишта, родитеља, књига, језика зарад канадског држављанства и социјалног личног броја.

Зато он мрзи нас ође и вређа све што је српско и само гледа да што више мртвих, убијених срба буде. Он је човек који је 99-те уживао да гледа преко сателита како нас НАТО убија и радовао се сваком мртвом србину, да то потраје још дуже и зато "подржава" овде разне болеснике, караконџуле и остале који позивају на убијање, ратове, немире. ..

Поготово се ложи на неки рат између НАТО и Русије који би се одвијао изнад Србије...уууу што би то волео са види, како Путин и НАТО разарају Србију,са десетинама хиљада мртвих... Да то гледа преко сателита чији сигнал краде од комшије он би био најсрећнији човек на свету.

Он је човек коме је бес, фрустрација главна емоција. Човек који на гроб предака није отишао који са никим од фамилије и пријатеља не говори, човека кога су најурили са свих могућих форума, једино још ође балави глупости..Најгоре је што се одрекао српске вере и под утицајем запада прешао у неку руску отцепљену цркву од руске патријаршије која је тек од скора призната од стране московске патријаршије.

Туга, циганлук ти је ПРОСВЕТАР мој остоја, нема ту пристојности, поштовања, емпатије, културе ни мало..
Он ти је ко цигојнер само да се препире у недоглед...

Шта`ш

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

"Просветар је бесан јер када је дошао у Канаду испред католичких власти морао је да се одрекне српске цркве, идентитета, огњишта, родитеља, књига, језика зарад канадског држављанства и социјалног личног броја."

Zakleo se kraljici i sad besan na sve okolo samo ne na sebe.Smile
Jel jos vam uzimaju dolar po coveku u Kanadi za maljku kraljicu? Smile
Kraljica je u Kanadi broj 1, kao u Alan Fordu.Smile

Ta muka postoji, verovatno kod svih. Medjutim, to treba shvatiti kao biznis, drzavljanstvo nije nista drugo nego parce papira. Ako si pametan shvatices da tebe sa srpskim pasosem nisu hrteli da prime po nekim zemljama, ali sa kanadskim hoce, a isti covek. Znaci, ako hocete da se igramo, evo igramo se. Uzeo sam pasos i sad sam drugi covek. Smile

Secam se, jurio sam posao u vreme sankcija, pa nasao oglas da neka holandska firma trazi programere. I ja se prijavim, a intervju bude u Hajatu. Prodjem taj intervju, ali sad treba da se ide na jos jedan u Holandiju. Sve to pod sankcijama. Odem u Dositejevu(cini mi se) u BG, tamo je holandska ambasada. Tamo upoznam jednog iz Subotice, za istu stvar se prijavljuje. Prijavimo se.

Cekamo nedeljama....nema...onaj nam kaze iz Holandije ce da vidi sta se desava...i nista, nismo dobili, prosao rok za intervju, mene odbili, a ovom iz Subotice lupili i pecat u pasosu da je odbijen. A ja Srbin, on Hrvat.Smile On kuka, sto mi lupili pecat, sad to nista ne valja kad vide u pasosu da sam odbijen.

E, jel tako, reko. E sad ce da idemo u Kanadu. I prijavimo se za Kanadu.

I sad zena i ja kazemo: Mnogo im hvala sto nas tada nisu primili.Smile

-------------

A vidi na osnovu cega ti dobije drzavljanstvo kanadsko. Pa to je vrlo smesno. To moze svako i u Srbniji da dobije.

Odes na intervju u kanadskoj ambasadi i jedno pola sat apricas sa njim. On te proceni...malo struka, malo covek, malo engleski.
3 godine radis u Kanadi i dobihjes pasos.

Sto to ne bi moglo sa svakim covekom u Srbiji?
Moze.

Odes na intervju, kao za iseljenje.
Onda radis 3 godine u Srbiji neki posao, doneses dokaz da si radio toliko.
Doneses dokaz da nisi ozudjivan za 3 godine i nisi pravio neke prekrsaje.

I eto imas pravo na kanadsko drzavljanstvo.

Nego politika...e ako je politika, onda se peva druga pesma. Smile
Одговори

Д М
Одговори

(14-02-2020, 05:29 PM)Шумадинац Пише:  

Амин.
Човек све лепо објаснио Ваистину!
Пољаци су врло битан фактор у ЕУ па се надати да ће овјај говор имати велики одјек међу ЕУ парламентарцима.
Одговори

(14-02-2020, 05:48 PM)Јеремија Пише:  

Амин.
Човек све лепо објаснио Ваистину!
Пољаци су врло битан фактор у ЕУ па се надати да ће овјај говор имати велики одјек међу ЕУ парламентарцима.

Zemljiste Svetog Save ti se vodi na drzavu Srbiju. To je dato SPC da koristi.
I neki druge znacajne crkve ti se vode kao drzavno blago.

Nesto ce morati da popusti SPC, e sad koliko...ce da vidimo.

A odjek...kako d ane Strazbur vec presudio u korist CG.Smile
Одговори

.
Епископски савјет СПЦ у ЦГ вјерном народу: Настављамо борбу за одбрану светиња!
https://www.in4s.net/episkopski-savjet-s...-svetinja/

Д М
Одговори

Хвала пољским Србима (они сами тврде да су од Сарбата-Србата), па у то име да отпјевамо пољску химну, иначе мазурек који је Броз увео у СФР Шугославију и који смо мрзели у младости из дубине Душе, па ка'е:

Хармоника

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним