O moralu u komunizmu i kapitalizmu:
Zena radila u selu kao lekar. Posto tamoi gastarbajteri davali mito kapom i sakom, takav je nacin poslovanja tamo, dodje jednom nas gastarbajter iz Austrije. Ubo se malo, pa bi da produzi boilovanje. Nije bilo bas za produzenje, al ajde. I zena mu napise. On joj daje 20 maraka(tada bile marke). Ona kaze ne treba.
On:: Ali to ce da znamo samo Vi i ja?
Zena: Dovoljno je sto znam ja.
On onako zbunjen odlazi do vratiju, okrece se i pita: A da nije malo?
Odgovor je bio: Nije malo, to su moje 4 plate.
Mislim da je izasao skroz zbunjen, jer jedan lekar uzimao kapom i sakom tamo, CENJENI lekar. Drugih i nije bilo u tom selu.
Ponudi Ameru mito? Hahaha, prvo je glupo jer ti vec placas osiguranje, sto bi mu nudio mito.
Policiji da ponudis mito u Americi? Hahahahaha. Posao si zavrsio, upise ti se u tefter...a tom tefteru imaju prilaz i kompanije. Aha, on nudio mito...neka hvala, njega necemo.
--------------
Pasezi su ti najmanji problem u Srbiji. Kad bi se drzali morala kao padeza, makar se drzali morala kao juznjaci padeza, ihaaaaaaj, gde bi vam bio kraj.
----------------
Moja tasta sudija, moze da zavrsi sta hoce. I davno, u ono Slobino vreme ja prodjem na crveno. Policija me zaustavi. Tasti nisam hteo da pricam. Odem u policiju, pricam sa onim, oderu me pola plate. Ja platim.
Tasta sazna preko zene. Kakvo je ona ljuta bila ...da si mi reko nista ne bi platio.... I ono najgore, onaj u policiji joj se izvinjavao jer nije znao da sam joj ja zet.
E, ali takav tesko ostaje u Srbiji.
-------------
Pric ami komsija u Srbiji, vozio kamion u Americi, p aprica za nekog druga Srbina koji isto vozio kamion u MAerici.
Omasio i uleteo u Kanadu. To niej neobicno i tesko, desava se.
Kad s evracao Ameri proveravaju, nema pasos, nista. On im kaze o cemu se radi, oni zovu gazdu, proveravaju, i nasli da nema problema. Ajd udji.
I on kao i svaki budalasti Srbin sa srpsko-komunistickim obicajima, da ih casti, zahvali, ponudi im 20 dolara.
Ijaooooo, nesrece, ti nudis mito, cekao jos dva sata na granici.
A u Srbiji? Pa u Srbiji ne pustaju dok ne das mirto.
---------------
Znas li da ste kod Amera na crnoj listi za prenos novca?
Da poslajemo mi neke pare...odjednom milion podataka mora da damo, kome, zasto,.... To tako niej bilo pre. Pitamo onu u banci, jer ne kapiramo o cemu se radi, ona kaze takva sad pravila. nece d anas uvredi i kaze tvoja drzava na crnoj listi.
Posle ja malo procackam....na crnoj listi.
A i niej cudoo. Drug mi prica za brata u jednoj evropskoj drzavi kako pere pare od neki ilegalnih psolav tamo. Pozove roditelje, da im kes, oni donesu u Srbiju, pa mu vrate preko banke. Kao on to dobio od roditelja.
Ovaj prica o PADEZIMA. Hahahahahaah. Ucite deco padeze, terbace vam u Americi, jer ste pobegli od lopovluka i nepostenja. U Ameriku ne primaju ko ne zna srpske padeze.
Ani u Nemackoj neprimaju ko ne zna srpske padeze. UCITE i slusajte ovog, bez padeza nema normaklne drzave.