Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Када ће Србија обновити капитализам?

.
Заостоја прикочи мало на тим причама за прошли век него, у надежди да те твој 'бејзик инглиш' како-тако служи, послушај мало шта паметан човек каже за ОВАЈ век:

https://www.youtube.com/watch?v=3GG1rFA_QEk

Ако дакле овако наставимо све ће пекинези да нас упрегну у рикше без разлике!

Тужан

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Ја пре могу да нађем сличности између Немањића и кинеских царева него између Немањића и француских немачких или енглеских краљева и царева. Кинези су имали идеју о небеском царству и да цар треба да служи Богу и народу као код нас и у Русији док су на западу краљеви мислили да их је бог постави да раде шта им падне на памет. Е сад што су задњи кинески цареви били Манџурци па то нису најбоље разумели(као што је у Русији Катарина била Немица) и што су сада у Кини комунисти.
Одговори

(16-11-2019, 09:01 AM)пек. Пише:  Ја пре могу да нађем сличности између Немањића и кинеских царева него између Немањића и француских немачких или енглеских краљева и царева. Кинези су имали идеју о небеском царству и да цар треба да служи Богу и народу као код нас и у Русији док су на западу краљеви мислили да их је бог постави да раде шта им падне на памет. Е сад што су задњи кинески цареви били Манџурци па то нису најбоље разумели(као што је у Русији Катарина била Немица) и што су сада у Кини комунисти.

Не заваравајмо се, пекинези, били ови или они, јесу тешки расисти, ође их има више него тамо па то знамо из прве руке, везе то нема са нашим Немањићима.

Ово ти је слика Торонте и шире, чак су и имена улица на кинеским хијероглифима. Добро је само што (засад) нису агресивни као перигузи-муслимани или чамуге па човек може мирно да прође овуден.

http://www.sfu.ca/chinese-canadian-histo...C-Fig9.jpg

Међутим!

БУДУЋНОСТ ГЊИЛЕЖНОГ ЗАПАДА, ЧЕМЕРИКЕ, КАНАДЕ И АУСТРАЛИЈЕ, ПА И РУСИЈЕ АКО НЕ СПРЕЧИ ШИРЕЊЕ ПЕКИНЕЗА ОРУЖАНО, ЈЕСУ НЕИЗБЕЖНЕ РИКШЕ, КОЈЕ ЋЕ БЕЛИ И ПЕГАВИ ГРМАЉИ, "ОВЕРВЕЈТ"

Д У З Т А Б А Н Л И Ј Е

И

И К С Н О Г А Ш И,

ДА ВУКУ У ЗНОЈУ ЛИЦА СВОГ, ДОК У ЊИМА СЕДИ БОГАТИ ПЕКИНЕЗ СА КОСОМ ОБОЈЕНОМ У ЗЕЛЕНО, НАОЧАРИМА СА ДИОПТРИЈОМ К'О ДНО ОД ТЕГЛЕ, СА ТАНКИМ ЗЛАТНИМ ОКВИРОМ И ДИЈАМАНТОМ У УВУ, КОЈИ ЋЕ СА СВОЈИМ ПРИМЕРКОМ „ШАНГАЈ ЊУЗА” САВИЈЕНИМ У РОЛНУ, ДА ПОВРЕМЕНО БИЈЕ БЕЛОГ РИКША-МЕНАЏЕРА ПО ОЗНОЈЕНИМ ЛЕЂИМА ВИЧУЋИ КРЕШТАВИМ ГЛАСОМ:

„ФАСТЕР, САНОВАБИЧ!”

Слагасмо ли штогод, а?

ЈОК МОРЕ!

ГЊИЛЕЖНОМ ЗАПАДУ СЕ ТАЈ СЦЕНАРИО ПИШЕ И НЕУМИТАН ЈЕ КАО СУДБИНА....СЕМ АКО ПРОВИЂЕЊЕ НЕ ОЈАЧА ДЕСНИЦУ БРАТ ДОНАЛДА ДА СЕ НА ВРЕМЕ С'ОВИМ ОБРАЧУНА!

То је све лепо објаснио Пат Бјукенен који је био у америчкој администрацији још од Регана а био је и кандидат за Председника Чемерике.

Дали смо то Озастоју на пажљиво слушање, тамо живи а изгледа да појиматије нема шта се догађа ни у "нејборхуду" (морамо мало и србиш бољег разумевања ради). Ако има ситну ђецу нек'боље одслуша пажљиво, ми му то совјетујемо пријатељски и братски!

Иначе Катарина Велика је рођена као Princess Sophie of Anhalt-Zerbst, тако да је и она као и последњи папа Рацингер од србске крви и имена.

Паметном доста!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

"Suicide of a Superpower: Pat Buchanan on the Death of Western Civilization"

Samo sam naslov procitao.

Pa bezi iz Kanade, sta cekas? Smile

Na vreme trci u Rusiju ili Kinu. Smile

Sto neces? Tamo bas lepo, oni nece propadnu.
Oni nemaju klrediite, kamate, nemaju potrosacko drustvo, a nemaju ni ubistva kao Amerika.

Znas li da u Rusiji ima duplo vise ubistava nego u Americi? Da.

A normalno, Amerika uvodi socijalizam...propasce.

------------

Gledao sam SLUCAJNO jednu emisiju na youtube. Neki AMERIKANAC u Kanadi gostovao i pricao kako je totalno rasulo u Americi.

J anisam ni primetio da je kanadska TV. Tek posle. Auuuu, kanadska TV.

A pa , da, njiam sole pamet kako Amerika zacrnila maksimalno.Smile KO Kuba. On aisto prica da Ameriak propada.

Pa i vi iz Kanade letujete na Kubi, to vam je omiljena destinacija. Pazi slicnosti.Smile

Manje TV-a momak, ja ga ne gledam 25 godina. 20 u Americi i 5 u Srbiji.

I 60% Amera je otkaceno od kablovske. nemaju TV, samo internet.

"Ово ти је слика Торонте и шире, чак су и имена улица на кинеским хијероглифима. Добро је само што (засад) нису агресивни као перигузи-муслимани или чамуге па човек може мирно да прође овуден."

A ne smetaju ti grcki nazivi ulica po centru Toronta? To "braca" Grci pobegla od lepote grcke jos odavno i toliko ih bilo da imaju nazive ulica.

http://1000thingstoronto.com/wp-content/...20x300.jpg

To sto Kinezi kod vas dolaze...pa navikli na socijalu.... Sta da vam radim, niko vam nije kriv.

Vama zbog Kineza kuce u Vankuveru otisle na bar milion dolara. U Americi jok. Mozda Kinez ai ima puno, al kuce nisu ni priblizno tako skupe osim u komunistickoj Kaliforniji.

------------

Ima jedna interesantan rezon nasih ljudi po Kanadi:

Bolje oivde, nego u Americi, sigurnije, imas socijalu akao izgubis posao.
A pazi sad: Normalan i posten covek sebi takoreci ne dozvoljava da bude na socijali, skoro uvek nadje posao za pola godine, godinu plafon.

Ali olosi, e oni su na socijali i rade jos na crno. Njiam bolje. Ne placaju porez, stize socijala, super.

I nece takav posten da doje u Ameriku, njemu je sve jedno. A cenba kuca niza, hrana jeftinija, kola jeftinija, plate vece. Nece, ima budala sigurnost u Kanadi. On radan i pametan, ali budala za zivot.

--------------

Toliko zraci iz vas u Kanadi taj socijalisticki rezon, da je to neverovatno. Zaradili ga niste u Kanadi, samo doneli. Nemaju oni toliko izrazen taj rezon, ne, Kanadjani ga toliko nemaju.

Ja pricam da se ode napolje i zadrzi komunizam. Kako? Pa eto tyako, kroz rezon, a radis za pare, to je druga prica.

To sve u sustini nije bitno za Srbiju, to su finese. Srbija porvo mora da prohoda u kapitazlizmu, pa da nauci da vozi bicikl, pa da nauci kola da vozi, pa onda da sedne u Porsea i da se zali sto i dalje ima zastoj kad ukljucuje turbo.

------------------

"у надежди да те твој 'бејзик инглиш' како-тако служи, "

Sta ces, meni nije stalo da ga znam tako dobro kao ti. Bitno da zavrsim posao.

A imas takve po Srbiji koliko oces, ali izgleda i ti si to poneo u Kanadu.
Moj rodjak u Srbiji prica kako mu dete uci engleski od 4. godine i sada ga prica bez naglaska.

Reko svaka cast. A mislim se: Moje dete, poiraslo u Americi, otislo sa 2 godine, i ima naglasak u engleskom. Juznjacki. Moras da imas neki naglasak.Smile

Vidis sta je bolest? To je isto posledica komunizma. Ostalo to u glavi, nisi ni svetan sta nosis u glavi. A ti rodjaci su fakultetlije i vise.

To je KOMPLEKS PROSVETARU. Cist kao suza.

Pazi st apricas, retko sta mi promakne.Smile

I mnogo sam nezgodan kad me napadnu.Smile

Jedna besplatna lekcija za sve budale koje jure jezik.

Oni takve sto znaju jezik imaju koliko hoces. Njima treba neko ko ume da misli i da se snadje u nepoznatoj situaciji. Tu su oni malo slabi. Svako ce da te istrpi u Kanadi, posebno u Americi, dok ti ne doglavis jezik da mu zavrsavas posao. I rec nece ti kaze ako ga ne znas za masovnu uoptrebu. Meni zena lekar i ona novine slabo razume.

Zamislite Amera dodje u Srbiju i kaze znam srpski, jel ima nesto se radi?
Sta bi mu rekli? Budala, to svi znamo ovde.Smile

E tako masa izgleda njima koji jure jezik.
Одговори

.
Озастоја ниси фер дискут, саговорника не читаш само своје мељеш, нас шиљеш у Кину а ми лепо одмах доле објаснили наше виђење пекинеза итд.....само своје ћераш нема везе са дискусијом...ја се предајем, дижем руке, еве теби достојног саговорника па распали:

https://www.youtube.com/watch?v=aJTqWI_Gv3A&t=223s

Јок Јок Јок

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

(18-11-2019, 01:06 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  .
Озастоја ниси фер дискут, саговорника не читаш само своје мељеш, нас шиљеш у Кину а ми лепо одмах доле објаснили наше виђење пекинеза итд.....само своје ћераш нема везе са дискусијом...ја се предајем, дижем руке, еве теби достојног саговорника па распали:

https://www.youtube.com/watch?v=aJTqWI_Gv3A&t=223s

Јок Јок Јок

Pa ne znam sta hoces da kazes time sto zapad propada? Ko ne propada? Jedino Kuba i Venecuela. Idi tamo.

Svi ostali imaju isti sistem, kapitalisticki. tesko da ce Amerika da propadne i ne povuce sve ostale.

Evo ti Kina, propada. Njoj uvalili 'da bog da imao, pa nemao". Ona se upecala.

Razumeces, cak sam i ja dosta razumeo sta pise, a ti si strucnjak za engleski.

https://drive.google.com/file/d/1fy3HX0A...sp=sharing

I treba da osustanes. Dosta si mlatio gluposti.
------------------

Bio jedan prosvetar u Kanadi. Njemu mala plata bila pod Slobom i kaze za te pare ja sam nepismen i ne umem da se potpisem, valjda kad primao platu. I ode u Kanadu i ode da protestuje protiv bombardovanja Srbije.

Bog mu dao malo ostriji jezik, ali ga ovi brzo ucutkali.

Razumes?

Jel ti valjalo pod Slobom? Nije, zato si i dosao u Kanadu. E pa ne valja ni nama sa njim, sta je problem sto ga bombardujemo? Smile

---------------

Primeti da i TAJ prosvetar nije otisao zbog lopovluuka, nego zbog plate, na prvom mestu.

He, he.... Pazi...covek je....intelektualac....ali starija generacija....Titov izum....Smile

Hahahahaa. NEVEROVATNO...svi otisli zbog para, saamo ja(i meni slicni) imam pare, koji zbog njih nije otisao.Smile

I ja sma lepo rekao: Ko juri pare uopste nece da ih ima. Samo posao juri, NIKAKO pare.

------------

U sustini ovo pitanje otvorio Miroslav onim tekstoim u Politici.

Planirali smo mi da otvorimo privatno u Americi i to zena kaze jednom nasem na Kubi(isli smo i iz Amerike par puta na Kubu).

I on kaze: Necete vi da uspete u tome.

Sta da kazes...nista.

Drugom rekla, isto Kanadjanin, kaze ja sam se razveo kad sam radio sa zenom, mnogo smo zajedno.

Opet sta da kazes.

Ovi po Kanadi su preneli sve iz Srbije, i gramofonske ploce, i u Kanadi idu jedan kod drugog, jedino rade za vece pare. Drugo nema nista.

Oni nista nisu naucili. Neverovatno.

Izgleda nasa sreca ovde je sto vec 15 godina nema Srbina na 100km oko nas., pa smo poceli malo i da mislimo, ne samo da se druzimo sa nasima.Smile
Одговори

zstoja Пише:Mozes samo da se smejes. Ali u Kanadi ti bile najvece demonstracije protiv NATO bombardovanja Srbije, vece nego u Americi. Sto? Si se zapitao nekad?

Pa u Americi isto nisu za to, al znas koliko ih briga sto bombarduju komunisticku drzavu? Ali "Kanadjane" vec boli vise.

Објасни ми мало, да ли теби смета да су неки тамо у Канади демонстрирали против НАТО бомбардовања?
Одговори

(19-11-2019, 11:36 PM)ЛукаЛоко Пише:  
zstoja Пише:Mozes samo da se smejes. Ali u Kanadi ti bile najvece demonstracije protiv NATO bombardovanja Srbije, vece nego u Americi. Sto? Si se zapitao nekad?

Pa u Americi isto nisu za to, al znas koliko ih briga sto bombarduju komunisticku drzavu? Ali "Kanadjane" vec boli vise.

Објасни ми мало, да ли теби смета да су неки тамо у Канади демонстрирали против НАТО бомбардовања?

Nemas pojma, en pratis sta pisem, ili nisi bas kapacitetan.

Ne smetaju mi, sto bi mi smetali. Nego poredim sa Amerikom, aj vrati se pa procitaj.

Sto ovd enema toliko protesta, a u Kanadi bilo?

Sto mrzim d aponavljam....Smile

Zato sto ovd ekazu: Pa...nesto i mi niej zao komunista tamo, neka ih biju. A oni u Kanadi su PONELI iz Srbiej to komunisticko i vise ih boli.

A sve je pocelo teksto Miroslava...da neki za socijalziam a hoc enapolje. ja kazem da su oni i dalje socijalisti, kao Kanadjani, samo rade za vece pare.

------------

Mi uopste pricamo o bombardovanju, nego o komunisti u dusi, makar otisao iz Srbije u Kanadu.

Idi citaj ponovo, izvices jednu recenicu i uvatis se za nju ko pijan plot.

-----------------

I ima puno primera kako su zadrzali to komunisticko. Zamisli ovo da ti kazu: Neces da uspes, ja sam se razveo....

To bre debili, nista nisu znali kad otisli u Kanadu i isti takvi posle 10 godina. Nista to niej naucilo. Zadrzalo ono Titovo, osecaj za normalno nema.

Ko normalan ce nekom d akaze d anece d auspe?

Sta bi toi reko nekom kad ti kaze da otvara nesto privatno?

Pa eto, ko normalan bi to nekom rekao....niko. Budale bile i ostale.

Neverovatno.

To s edruzi tamo d ane izgube srpsko.

A ovaj sto zna super engleski mi nabada na nos mozda sam promenio religiju.

Pazi coveka, sa jedne strane stalo mu je da zna engleski super, opetrecen time, a sa drugge crkvenjak nebeski. St areci...to je sve komunisticko. Ono novosrpsko, i zapad i tezak nacionalista. Kako da ne, ce spojis ta dva.

---------------

Aj ja tebe da pitam nesto, kad je bombardovanje toliko bittno za tebe.

Imas samo 2 izbora.

1. Malo si vise komunista i otisao si na demonstracoije protiv bombardovanja u Kanadi. Boli te Slobin rezim, i narod tamo.

2. Isterali te komunisti ili si pobegao od komunista i nemas nameru da demostiriras protiv bombardovanja. Zato sto je tamo komunisticki rezim jos uvek. Sloba. I narod jedno 80% za komunizam.

Biraj sta ces od ta dva. Smile
Одговори

.
Е мој Заостаја....ниси ти ни први ни последњи кога је давно упокојрни србски песник Лазар Бркић лепо скинуо у несрећном изгнанству, па каже:

СЕБИЧЊАК

Закопај се дубоко у себе,
Пријатељу, и свечано ћути.
Саучешћа немај за погребе
Туђих срца...нада откинути'...

Познај себе, и воли и цени.
Интерес свој увек прво гледај
Себичност је врлина! И мени,
Затражим ли, друже, руку...не дај!

У животу предрасуда разних
Ништа теже од џепова празних!
Зато своје ти зачепи уши

Пред несрећом; и затвори око,
И мој савет понеси у Души:
Закопај се у себе дубоко!

Лазар Бркић - Из књиге: Лазар Бркић ПЕСМЕ
1961 RAVNA GORA PUBLISHING HOUSE,Inc. NEW YORK,N.Y.

Лазар Бркић је рођен 1928-е године на ономе попришту трпљења и страдања што се Босном зове, и у кога су ужаси тих страдања и патњи сопствене Породице и родне груде у току Другог Рата и славне Равногорске борбе изазвали она права стваралачка надахнућа.

Друкше се не би могло објаснити то стваралаштво дечака од једва петнаест година, када је постао активни Борац Равне Горе и коме та страдања и трпљења нису допустила да настави и доврши започето школовање.

Уместо тог школовања је из њега проговорио онај Божији дар изузетног изражавања мисли и осећања, даби му обезбедио једно изузетно место у једној ваистину несрећној генерацији србске омладине.

Ова дакле трпљења и страдања, која су пробудила овај вулкански песнички таленат, наставила су се и на остатку голготског пута оне славне Србске Војске која је под Војводом Ђујићем извршила пробој код Пађена, Војске «коју нико победио није» и коју су савезници издали и претворили у своје заробљенике!

Наставила су се у логорима у Палманови, Ћезани, Форлиу, Еболиу и Мунстеру. Тамо, у скривеним кутовима тих логора, Бркић је стављао на папир изливе бола и поноса једног србског изгнаника.

У изгананству, најпре у Европи па потом у Америци, Лазар Бркић је објављивао своје песме у «Равногорском Борцу» и у угледном «Американском Србобрану», чије га је уредништво уврстило у велике наде србске књижевности у изгнанству.

Тешко је рећи под чијим је утицајем Бркић певао, јер нами се увек чинило док смо његове песме безброј пута прочитавали, као да чујемо призвуке и Дучића и Ракића и Стевана Луковића, Милана Ћурчина и Душана Васиљева и многих других, па и самог Јесењина.

Међутим!

Сваки прави песник је једна од оних великих или малих буктиња које осветљавају стазу своме Народу, па и целом човечанству, буктиња које нам помажу да повратимо Веру, Љубав и Надежду, да повратимо посустале, да подигнемо оне што су пали, да опоменемо оне који су заборавили, да загрејемо родољубива срца која су се охладила!

Хвала србскоме песнику Лазару Бркићу.

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

(20-11-2019, 02:44 AM)zstoja Пише:  
(19-11-2019, 11:36 PM)ЛукаЛоко Пише:  

Nemas pojma, en pratis sta pisem, ili nisi bas kapacitetan.

Ne smetaju mi, sto bi mi smetali. Nego poredim sa Amerikom, aj vrati se pa procitaj.

Sto ovd enema toliko protesta, a u Kanadi bilo?

Sto mrzim d aponavljam....Smile

Zato sto ovd ekazu: Pa...nesto i mi niej zao komunista tamo, neka ih biju. A oni u Kanadi su PONELI iz Srbiej to komunisticko i vise ih boli.

A sve je pocelo teksto Miroslava...da neki za socijalziam a hoc enapolje. ja kazem da su oni i dalje socijalisti, kao Kanadjani, samo rade za vece pare.
Ја стварно не схватам што то пишеш.
Да ли причаш о Канађанима или о Србима тамо?
Колико ја могу да схватим, мислиш да се Канађани понашају курвински као и Британци, да су комунисти/социјалисти и бла бла.
Да ли је по теби Канада добра или лоша земља?

Друго,
домаћин се зове Милослав, са "л".
Одговори

(21-11-2019, 11:59 PM)ЛукаЛоко Пише:  Ја стварно не схватам што то пишеш.

Јок

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

https://www.youtube.com/watch?v=vOWjgJW9...HuuXJP%3A6

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

(07-11-2019, 05:35 PM)zstoja Пише:  "И на крају, зашто је и како седамдесетих новац - који у својој суштини представља само гаранцију за залог - иначе је безвредни папир - изгубио златну подлогу?"

Da li nesto vredi ili ne pokazujes i ti. Kad vidis 100 dfolara na ulici ne preskaces ga, nego ga zumes. Mislim da bi bilo manje foliranja sa tvoje strane mnogo zdravije za diskusiju. cenu necega ne garantuje zlato, nego poraznja. tako i novac. Da li dolar vredi ne pokazuje zlato, nego koliko ga naord trazi.

Како онда злату никако не пада вредност, док је новац подложан инфлацији, скоку/паду курса итд.? 5+5

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

(23-11-2019, 03:35 PM)Громовник Пише:  Како онда злату никако не пада вредност, док је новац подложан инфлацији, скоку/паду курса итд.? 5+5

Пааа...кад би се банкари који владају Чемериком јаду досетили да штампају долар на бољем папиру да'иш како би му скочила вредност!

Људи врше нужду одкако је света и века тако да би овај изум стабилизовао долар сто посто!

[Слика: 81yL5NTvSPL._SL1500_.jpg]

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним