"Suicide of a Superpower: Pat Buchanan on the Death of Western Civilization"
Samo sam naslov procitao.
Pa bezi iz Kanade, sta cekas?
Na vreme trci u Rusiju ili Kinu.
Sto neces? Tamo bas lepo, oni nece propadnu.
Oni nemaju klrediite, kamate, nemaju potrosacko drustvo, a nemaju ni ubistva kao Amerika.
Znas li da u Rusiji ima duplo vise ubistava nego u Americi? Da.
A normalno, Amerika uvodi socijalizam...propasce.
------------
Gledao sam SLUCAJNO jednu emisiju na youtube. Neki AMERIKANAC u Kanadi gostovao i pricao kako je totalno rasulo u Americi.
J anisam ni primetio da je kanadska TV. Tek posle. Auuuu, kanadska TV.
A pa , da, njiam sole pamet kako Amerika zacrnila maksimalno.
KO Kuba. On aisto prica da Ameriak propada.
Pa i vi iz Kanade letujete na Kubi, to vam je omiljena destinacija. Pazi slicnosti.
Manje TV-a momak, ja ga ne gledam 25 godina. 20 u Americi i 5 u Srbiji.
I 60% Amera je otkaceno od kablovske. nemaju TV, samo internet.
"Ово ти је слика Торонте и шире, чак су и имена улица на кинеским хијероглифима. Добро је само што (засад) нису агресивни као перигузи-муслимани или чамуге па човек може мирно да прође овуден."
A ne smetaju ti grcki nazivi ulica po centru Toronta? To "braca" Grci pobegla od lepote grcke jos odavno i toliko ih bilo da imaju nazive ulica.
http://1000thingstoronto.com/wp-content/...20x300.jpg
To sto Kinezi kod vas dolaze...pa navikli na socijalu.... Sta da vam radim, niko vam nije kriv.
Vama zbog Kineza kuce u Vankuveru otisle na bar milion dolara. U Americi jok. Mozda Kinez ai ima puno, al kuce nisu ni priblizno tako skupe osim u komunistickoj Kaliforniji.
------------
Ima jedna interesantan rezon nasih ljudi po Kanadi:
Bolje oivde, nego u Americi, sigurnije, imas socijalu akao izgubis posao.
A pazi sad: Normalan i posten covek sebi takoreci ne dozvoljava da bude na socijali, skoro uvek nadje posao za pola godine, godinu plafon.
Ali olosi, e oni su na socijali i rade jos na crno. Njiam bolje. Ne placaju porez, stize socijala, super.
I nece takav posten da doje u Ameriku, njemu je sve jedno. A cenba kuca niza, hrana jeftinija, kola jeftinija, plate vece. Nece, ima budala sigurnost u Kanadi. On radan i pametan, ali budala za zivot.
--------------
Toliko zraci iz vas u Kanadi taj socijalisticki rezon, da je to neverovatno. Zaradili ga niste u Kanadi, samo doneli. Nemaju oni toliko izrazen taj rezon, ne, Kanadjani ga toliko nemaju.
Ja pricam da se ode napolje i zadrzi komunizam. Kako? Pa eto tyako, kroz rezon, a radis za pare, to je druga prica.
To sve u sustini nije bitno za Srbiju, to su finese. Srbija porvo mora da prohoda u kapitazlizmu, pa da nauci da vozi bicikl, pa da nauci kola da vozi, pa onda da sedne u Porsea i da se zali sto i dalje ima zastoj kad ukljucuje turbo.
------------------
"у надежди да те твој 'бејзик инглиш' како-тако служи, "
Sta ces, meni nije stalo da ga znam tako dobro kao ti. Bitno da zavrsim posao.
A imas takve po Srbiji koliko oces, ali izgleda i ti si to poneo u Kanadu.
Moj rodjak u Srbiji prica kako mu dete uci engleski od 4. godine i sada ga prica bez naglaska.
Reko svaka cast. A mislim se: Moje dete, poiraslo u Americi, otislo sa 2 godine, i ima naglasak u engleskom. Juznjacki. Moras da imas neki naglasak.
Vidis sta je bolest? To je isto posledica komunizma. Ostalo to u glavi, nisi ni svetan sta nosis u glavi. A ti rodjaci su fakultetlije i vise.
To je KOMPLEKS PROSVETARU. Cist kao suza.
Pazi st apricas, retko sta mi promakne.
I mnogo sam nezgodan kad me napadnu.
Jedna besplatna lekcija za sve budale koje jure jezik.
Oni takve sto znaju jezik imaju koliko hoces. Njima treba neko ko ume da misli i da se snadje u nepoznatoj situaciji. Tu su oni malo slabi. Svako ce da te istrpi u Kanadi, posebno u Americi, dok ti ne doglavis jezik da mu zavrsavas posao. I rec nece ti kaze ako ga ne znas za masovnu uoptrebu. Meni zena lekar i ona novine slabo razume.
Zamislite Amera dodje u Srbiju i kaze znam srpski, jel ima nesto se radi?
Sta bi mu rekli? Budala, to svi znamo ovde.
E tako masa izgleda njima koji jure jezik.