30-12-2019, 09:19 PM
(23-11-2019, 07:10 PM)ПРОСВЕТАР Пише:(23-11-2019, 03:35 PM)Громовник Пише: Како онда злату никако не пада вредност, док је новац подложан инфлацији, скоку/паду курса итд.?
Пааа...кад би се банкари који владају Чемериком јаду досетили да штампају долар на бољем папиру да'иш како би му скочила вредност!
Људи врше нужду одкако је света и века тако да би овај изум стабилизовао долар сто посто!
Znam da i vi u Kanadi bas mrzite dolar, mada imate isti naziv za svoju valutu, koja je bas nesto vrednije od USD.
Znas ko je los covek? Onaj koji drugom preporucuje da radi suprotno od onoga sto radi za sebe.
Niej lepo ziveti u u Kanadi, koaj je prvi prijatelj Amerike, ciji standard rtvrdo zavisi od Amerike i u isto vrem Srbima u Srbiji preporucivati udaljavanje od oonoga sto TEBI donosi korist.
To je neposteno i pokvareno.
To je licemerno.
Moras da budes posten, a ne da se krijes iza vere i boga STALNO.
------------
Provetaru, prava si slika kompletnog poremecaja morala. PROSVETAR savetuje drugog ono sto ne bi sebi. Zivi pdo americkim standardom i radi za njega a pkljuej na njega.
Prosvetari su nekad vazili za ljude koji su ucili moralu druge, ne samo gradivo skolsko.
Kod tebe sve otislo u aut,. Pogubio si se potpuno u Kanadi. Sa jedne strane ti stanard i opustenost zivota ne da da je napustis, a sa druge osecas da niej posteno da zivis tim zivotom.
I onda DRUGIMA nabijas na nos kako Amerika I kanada nisu postene.
Vrlo pokvareno i bolesno, skoro kao Vucic, mada je on ipak teza kategorija.
Ako hoces da vazis za coveka od autoriteta, onda ili pricaj kako i u skladu gde i kako zivis ili menja mesto zibvota i zadrzi filozofiju. Kapiras? Idi u Srbiju ili Rusiju ili Kinu i zadrzi nacin misljenja. Ili u Kanadi menjaj pricu.
Sve ostalo je POKVARENO.
------------
Ja imam samo jedna problem sa sagovornikom. Da ga uizvucem na cistinu gde zivi. To se obicno desi sto krenem uvek otvoreno sa pricom, isproizvam ga da nema pojma kako je na zapadu, da bi se on otkrio i PONOSNO I SRECNO rekao da je u sustini na Zapadu.
I taklo sam sebe ukopa. Posl emu ja nabijem na nos da jedono rprica a drugo radi.
-------------------
U Srbiji koji jedno pricaju a drugo rade imas na milione.
Imas ljude koji pljuju po kapitalizmu a ne potpisuju se na naucnim radovima, potpuisje se Italijan koji mu za to placa. To on meni prica i time blati Italijana(po njegovoj logici). A u sustini jedno prica drugo radi. Prodao se.
Imas gomilu...to ne zna za moral, uopste. Baraba koja prica u skladu sa onim sto radi je milion puta postenija od coveka koji jedno pruica a drugo radi. Zato ja u Srbiji nikad nisam iamo komunistu z aprijatelja, ali sam imao i imam i sada ljude koji lopovisu opo Zapadu. Oni pricaju u skladu sa onim sto rade. Ja kradem, lopovisem, ako me uhvate...eto, sta cemo...A komunjara: Svi d abudemo jednaki, pravda,...a on ode na Dedinje u neku vilu.