Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Када ће Србија обновити капитализам?

(02-01-2020, 06:35 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  
(02-01-2020, 05:38 PM)zstoja Пише:  Znaci, nema tu nista posebno. Jedni te ne biju, ali ti ne pomazu, a drugi te biju. Doduse lepse kad te ne biju, ali na kraju ti je ishod isti.

Па да'иш и није "исход исти"...нами лепше кад не бију!

Јок

Pa dobro, nisam ja mislio bukvalno da te biju. Ali jedni te tako slabo pritiskaju, kao ovi sad, a neki te jako pritiskaju kao demokrate.

Generlano bolje je glasati za republikance. Zato sto se taj posao oko Kosova rasteze vise. To ide u prilog Srbiji. Mozda izadje neka sila za to vreme, recoimo Indija, Ruusija, mozda pokarabase odnose Amerika i Evropa. mozda propadne Amerika malo....

Bolje da se rasteze.

Medjutim, to je samo 10% srpskog problema. Sta tebe briga ko te pritiska?
Nek pritiska, ti ne priznajes Kosovo.

Ali zato s eorganizujes iznutra dobro. Postenije, kapitalisticki(domacinski), zna se ko komanduje, zna se ko kosi a ko vodu nosi. Onda ce se smanji da pametni napustaju Srbiju, pa ce da polako ide i natalitet. Buidale nece se cuju, u rupu i da cutis....

Znaci Kosovo jeste problem, ali to ne resava srpski opstanak.

Inace mi u Americi imamko isti problem kao i ovi u Srbiji. Ja to svima tamo pricam. Isto nam namecu pederluk(vi u Kanadi ste to vec odavno apsolvirali).

narod ovd eniej za to, kao i u Srbiji. Al ko te pita, ove demokrate guraju svoje. neam veze sta vecina hoce, bitno da oni izguraju svoje silom ili milom.

Moz d amislis dokle je to islo d akad je Severna(cini mi se) Karolina izglasala da onaj ko j emusko a oseca se zensko, ne moze u zenski WC, Pejpal je zapretio da ce ukine investicije neke tamo ako oni to ne promene.

Isto sin jedne pacijentkinje nase, gej, kaze: Nas Amerika nikad nece da prihvati.

Znaci naord isto misli, cak sta vise, ovaj naord americki je prostiji od kanadskog a posebno od evropskog, i on j eslicniji sa te strane Srbima.

Al ko te pita...niej dzabe peder karakterna osobina kod Srba. Samo sklone dupe kad useru stvari, pa ti vadi kestenje iz vatre psole sam. Ce naprave budal eneki rat po svetu.
Одговори

(02-01-2020, 07:40 PM)zstoja Пише:  Ce naprave budal eneki rat po svetu.

МА ЈОК....

НЕМА ШЕМА НИ ДИЛЕМА,
ОД ЦИРКОНА СПАСА НЕМА!
ОД ЊУЈОРКА ДО ЛОНДОНА,
НЕМА СПАСА ОД ЦИРКОНА!
ОД БЕРЛИНА ДО ТЕКСАСА,
ОД ЦИРКОНА НЕМА СПАСА!

Јок

https://www.youtube.com/watch?v=elwSB_gsAxw

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Koju drzavu oni srusili ratom?

Oni podrivaju prvo debelo, posle plate ljude u toj drzavi da dignu pobuunu i eventualno oni malo to izbombarduju.

To je njihova sema.

Sta Putinu vrede rakete ako se narod pobuni iz ovog ili onog razloga? Da nece rakete na narod?

Jos masa u svetu ne kapira da Amerika uopste ne vlada oruzjem, nego pamecu. Ne mozes d avladas oruzjem uopste. Do 10 godina plafon. I Turci, oni nisu uopste v;ladali oruzjem. Oni su ZAVLADALI oruzjem, ali posle nisu oruzjem vladali.
=----------------

Jel znas ti sto se Amerika buni sto bi Iran i Severna Koreja atomsku?

Sto, ce pobede Amere? Nece. Jaci u ratu, opet, imaju vis eatomskih....

Bunoi se jer se PREGOVARACKE POZICIJE pomeraju. Onda su Iran i Severn Koreja RAVNOPRAVNI pregpovaraci a ne ko smoklja Vucic.

Tu drugo nema nista.

Znaci orzje je z apametnog samo sredstvo za pregovaranje, eventualno da malo zvekne nekog ako treba da pripomogne svojoj strani.

----------------

Jel se ti secas kako propao SSSR? Si naucio nesto iz toga?
Basli Budalu, zakunuli mu se da ce sve dobro d abude, on rasturio SSSR, sad okrenuli cura, a budala Gorbacov kaze: Niste podrzali obecanje.

Koja budala treba d abudes d aposle 30 godina ti pricas Amerima da nisu odrzali obecanje od re 30 godin? Velika mora budes.

---------------------

Sta uradili n aoruzje?

Vijetnam? Pukli.
Avganistan? Oniam po Avganistanu da dali luk i strelu(a mnogo vise od toga i nisu imali), opet bi Ameri izgubili. Rusili planine bombama i nista.

Slozno drustvo, monolitno, nisu mogli da se opice Ameri.

Sto, da Vijetnam niej bio jaci od SSSR-a? Jok, ali SSSR puko a Vijtnam opstao. Da nije Avganistan jaci od SSSR-a? Nije, al SSSR puko a Avganistan nije.
Одговори

(02-01-2020, 09:21 PM)zstoja Пише:  Jos masa u svetu ne kapira da Amerika uopste ne vlada oruzjem, nego pamecu.

Кидање

AMERICA, AMERICA !!!

https://www.youtube.com/watch?v=Sioq3bVYUB8

Топло препоручујемо онима који разумеју нешта бејзик инглиша да одгледају до краја...мучно је....се*ру, пи*шају, умиру на улици, парцови, тифус, лудаци.... али....шта'ш....Америка влада памећу! Да није тужно и отужно било би смешно!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

.
Људи невероватно шта се догађа у Чемерици! Цензура 100 посто! Линак који смо поставили водио је (јуче) на јутјуб видео од Фокс Њуз и њиховог поштованог новинара Такера!

Емисија је приказивала више од пола сата шта се догађа у Лос Анђелесу, бескућници, дрога, лудаци, пиш*ају, се*ру по улици, убијају се...к'о у средњем веку!

Међутим!

Данас кликнеш на исто...НЕЕЕМА!

Ахем....ЦЕНЗУРА БРАЛЕ! СОВЈЕТСКИ САВЕЗ СЈЕДИЊЕНИХ ДРЖАВА

Лепо је то објаснио Александар Павић-КОМУНО-САТАНИЗАМ СТАНУЈЕ ДАНАС С'ДРУГЕ СТРАНЕ АТЛАНТИКА!

Тужан

https://www.foxnews.com/opinion/tucker-c...california

ПРОБАЈ ОВО!

Реците шта желите од председничке трке 2020. године, није оно што су некада звали "менаџерски избори". Није надметање Клинтон-Доле '96. где сте прилично сигурни да без обзира ко победи, ствари се заиста неће много променити.

Ове године, једно у шта можете бити сигурни је да би ствари могле бити врло различите када се трка заврши. Проблеми који су у питању већи су од саме економије или чак наших спољнополитичких обавеза.

2020. година говори о најширем могућем питању. Какву би земљу требало да имамо? Ко би овде требало да живи? Како ће Америка изгледати за 50 година?

Постоји пуно могућих одговора на та питања, али чини се да су се водећи демократи сложили. Америка, кажу нам, требало би да буде много сличнија Калифорнији.

Послушајте како бивши градоначелник Њујорка Мајкл Блумберг објашњава своју визију земље: Мислим да Калифорнија може бити одличан пример за остатак ове земље. Водили сте у вези са климатским променама, борби против насиља оружјем и кривичном правосуђу и, што је још важније, отворили сте се имигрантима са отвореним срцем.

Калифорнија је део ове земље на шта се други угледају.

Иначе Блумберг је завршио средњу школу пре готово 60 година. А у то време је много тога што је управо рекао било истина. Остатак земље заиста се угледао на Калифорнију. Милиони Американаца преселили су се у Калифорнију у потрази за бољим животом. Имали су најбоље државне школе у ​​држави, као и светске универзитете, који су у основи били бесплатни.

Дипломци са тих универзитета створили су, између осталог, и Силицијумску долину, родно место дигиталног доба. У поређењу са остатком Америке, сиромаштва у Калифорнији је тада било мало и могућности су биле практично неограничене.

Међутим!

Утопија средње класе је испарила. Држава је у кризи. То је очигледно свима који живе овде, свакако, али не и људима који управљају Калифорнијом.

Људи који су се доселили 1960. године када је Блумберг завршио средњу школу пронашли су свој амерички сан.

Али ствари су се промениле. Деца и унуци тих људи беже из Калифорније.

Прошлу недељу смо провели овде у Лос Анђелесу због овог шоу-програма, и на неки начин је то још увек прелепо место. Западни делови града су неке од најбогатијих четврти на свету. Желели бисте да живите тамо. Они су беспрекорни, лепи људи.

Али огромни делови модерног Лос Анђелеса шокирају савест свакога ко пролази. Гњев, сукоби и неред и гомила зависника од дрогеб и бескућници.

Чиатви градови шатора настављају се даље по блоковима. Имамо снимке једног од наших продуцента, Чарлија снимљених јуче.

Калифорнија има 12 процената светске популације, али четвртину чине бескућници.

Прилагођено животним трошковима, Калифорнија има највећу стопу сиромаштва од свих држава у Америци. Скоро четвртина људи је сиромашна.

Зашто?

Па, има пуно разлога, али ево неких. Држава има најскупље становање у континенталном делу Сједињених Држава. Има најскупљи бензин, захваљујући порезима. Бесплатни универзитети светске класе...таквих одавно нема.

Систем Универзитета Калифорнија има неке од највиших стопа школарине у држави. Док смо прошле недеље приказали у нашој серији „Америчка дистопија“, ниједан град не представља тачније имплозију Калифорније од Сан Франциска.

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

Србија не зна шта је капитализам. Ово је Драгицизам.Побегла багра у селендру, својим градом не смеју да ходају. Па да ли сте свесни колико сте глупи и колико Срба има које није брига да ли ће дочекати сутра. Мајмуни радикалски и жутаћки нисте свесни своје глупости.Јебо вас Шешељ циаш,конзервирани британски агент Вучић и сва остала белосветска плаћеничка говна. Занели сте се мајмуни! Нећете се извући као жути лопови.Пичка ли вам материна дегенерична и безмозгашка!
Одговори

.
Нашем народу неће кренути на боље ако обнови капитализам, него док год се на костима српских жртава буде играо фудбал
http://perasikirica.blogspot.com/2020/01...st_20.html

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(21-01-2020, 10:18 AM)Шумадинац Пише:  .
Нашем народу неће кренути на боље ако обнови капитализам, него док год се на костима српских жртава буде играо фудбал
http://perasikirica.blogspot.com/2020/01...st_20.html

Sad cu ja tebi da kazem kad ce da bude bolje.

Nas covek u Americi, ode kod naseg lekara koji radi privatno. Znamo coveka, iz Cacka.

E vidis, on mu trazi da recimo ga primi, iako nema osiguranje, ili da ne plati participaciju ili da mu napise bolovanje... On ti se ponasa kao da je u Srbiji. Prema Ameru ne sme, ali prem anasem ISTO kao u Srbiji.

I sad taj nas lekar trebao d aide na slavu kdo opet naseg u tom mestu u Americi i kaze nece.

Sto bre necezs?

Nemam ja nista protiv njih, ali tamo se necickaju drugi nasi i kad saznaju da sam lekar, onda opet dolaze i traze tako nesto kao da su u Srbiji.

Jel vidis ti KOLIKO je to jako kod Srbina? To je neverovatno. To da ne poverujes.

On lepo kaze: Aman bre, pa treba i ja da zaradim i sto bih bio prema njiam drugaciji nego prema ostalima. I uopste nema zelju da se druzi sa njima, mada se i druzi malo.

Eeeeeee, a sta mislis kako je u Srbiji? Pa bolje nije.

I znas kad ce da bude bolje?

Pa kad se ne ide laktoviam kroz zivot.

Hoces jos jednu pricu.

Moj rodjak, zna ih 200% Miroslav, nego necu ja da pricam ko su.
On profesor na faksu u penziji, zena profesor u srenjoj skoli u penziji, imaju unuke. I vaspitavaju ih da idu laktoviam kroz zivot, da nemaju bas mnogo obzira.

Znas sta je glavni razlog?

Da im unuci ne odu napolje.

Malo bahato ih vaspitavaju. To oni nama i rekli...90% eksplicitno. Evo kako:

On(za unuka) je malo povucen, miran, to ne valja za Srbiju...
I istesali ga prilicno da nema neki obzir i gleda samo sebe.

------------------

Nismo mi bas unikati po tome u svetu, ima i drugih koji tako rade.

Recimo Indijac s epovezao sa drzavom da otvara ordinacije po nekim zabitima u Americi, drzavne pare, on to organizuje, ....

E sad, je problem sto mu lekari beze. Razlog?
Kaze Indijka koja radil atamo: On se ponasa kao da je u Indiji.
Zval aga moja zena d aga pita nesto oko izdavanja pre nego sto smo poceli privatno i on uopste o tome ne prica sa njom, nego kako da ona dodje d aradi kod njega. Ne mozes da se odbranis. Budala.

Tpo ti je ono kad se preselis za pare i ni za sta vise.
Одговори

.
ЧОВЕК ИЗНАД СВЕГА А

Б О ГЪ

ИЗНАД ЧОВЕКА!

СВЕТИ ВЛАДИКА НИКОЛАЈ ЈЕ РЕКАО А ВЛАДИМИР ДИМИТРИЈЕВИЋ НАС ПОДСЕТИО!

Ми рекосмо, по пустињи викасмо, ма Душу спасисмо!

https://www.youtube.com/watch?v=Wc9LOX9g45Q

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

(03-02-2020, 04:53 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  .
ЧОВЕК ИЗНАД СВЕГА А

Б О ГЪ

ИЗНАД ЧОВЕКА!

Gde bese Nikolaj pobegao od komunizma? Ovde kod mene? Smile
Cak i umro ovde kod mene.
Spsio dusu u Americi.Smile

Inace moj deda iz zarobljenistva u Nemackoj zamalo da se ne vraca u Srbiju, a bio seljak, nego hteo u AMeriku. Al imao moju majku vec...pa ajd....Smile
Одговори

(04-02-2020, 07:29 PM)zstoja Пише:  
(03-02-2020, 04:53 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  .
ЧОВЕК ИЗНАД СВЕГА А

Б О ГЪ

ИЗНАД ЧОВЕКА!

Gde bese Nikolaj pobegao od komunizma? Ovde kod mene? Smile
Cak i umro ovde kod mene.
Spsio dusu u Americi.Smile

Inace moj deda iz zarobljenistva u Nemackoj zamalo da se ne vraca u Srbiju, a bio seljak, nego hteo u AMeriku. Al imao moju majku vec...pa ajd....Smile

Ти бре ниси био ни у моодима кад је владика Николај стигао у Америку.
Иначе, Св. Николај србски није "убежао" у Америку својом вољом већ је из Немачке отишао у Енглеску. Примио га је прота Милоје Николић али су околности (политичке) налагале да владика Николај "весла бару".
Када би бар мало истражио живот СПЦ у тадашњој Америци знао би следеће: Владика Николај није баш најбоље прихваћен од челника СПЦ у Америци, тако да је завршио у руском манастиру где се и упокојио.
Одговори

(15-02-2020, 02:15 AM)Јеремија Пише:  Када би бар мало истражио живот СПЦ у тадашњој Америци знао би следеће: Владика Николај није баш најбоље прихваћен од челника СПЦ у Америци, тако да је завршио у руском манастиру где се и упокојио.

То је тачно и то је велика срамота наша која пече...

Негооо....ако ово виде заостоја и Киза одма'ће бити удри по Цркви!

Тужан

ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
Одговори

"Када би бар мало истражио живот СПЦ у тадашњој Америци знао би следеће: Владика Николај није баш најбоље прихваћен од челника СПЦ у Америци, тако да је завршио у руском манастиру где се и упокојио."

Nisam ti ja rekao ko ga podrzavao, a ko nije, nego gde otisao.Smile

A ne cudi me sto ga ovi nisu podrzavali, jer se sad pomirili sa ovima u Srbiji, a u Srbiji i dalje komunisti u crkvi, ai ovde kupuju crkvena predstavnistva za crkvu od 1.9 miliona dolara. Tu im zive neki u 7 spavacih soba sa 7 kupatila...Smile

Ne pravim j aneku razliku sad aizmedju ovih u Srbiji i ovih u AMerici. Nemwa tu sada bitne razlike.

(15-02-2020, 03:46 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  
(15-02-2020, 02:15 AM)Јеремија Пише:  Када би бар мало истражио живот СПЦ у тадашњој Америци знао би следеће: Владика Николај није баш најбоље прихваћен од челника СПЦ у Америци, тако да је завршио у руском манастиру где се и упокојио.

Тужан

Ne, crkvu ne smes da kritikuje i kad si u pravu. To je tvoja istina. 7 spavaccih soba i 7 kupatila...predstavnistvo SPC za istocnu AMeriku.Smile

Na takvoj "skromnbosti" bi joj pozavideo i pokojni Stiv Dzobs.

The 5,768-sq ft modest house sits on over a half acre and includes 7 bedrooms and 4.5 bathrooms.

https://pursuitist.com/steve-jobs-home-in-palo-alto/

Crkva ima preko 8000 kvadratnih fita, 7 spavacih soba i 7 kupatila, a jadan Stiv Dzobs isto 7 spavacih soba ali samo 5 kupatila i samo 5.768 kvadratnih fita.

Siroma Stiv Dzobs....Smile
Одговори

(16-02-2020, 10:38 PM)zstoja Пише:  "Када би бар мало истражио живот СПЦ у тадашњој Америци знао би следеће: Владика Николај није баш најбоље прихваћен од челника СПЦ у Америци, тако да је завршио у руском манастиру где се и упокојио."

Nisam ti ja rekao ko ga podrzavao, a ko nije, nego gde otisao.Smile

A ne cudi me sto ga ovi nisu podrzavali, jer se sad pomirili sa ovima u Srbiji, a u Srbiji i dalje komunisti u crkvi, ai ovde kupuju crkvena predstavnistva za crkvu od 1.9 miliona dolara. Tu im zive neki u 7 spavacih soba sa 7 kupatila...Smile

Ne pravim j aneku razliku sad aizmedju ovih u Srbiji i ovih u AMerici. Nemwa tu sada bitne razlike.

(15-02-2020, 03:46 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  

Тужан

Ne, crkvu ne smes da kritikuje i kad si u pravu. To je tvoja istina. 7 spavaccih soba i 7 kupatila...predstavnistvo SPC za istocnu AMeriku.Smile

Оно што је за критику треба критиковати. Јер, Истина је у Бога, све остало је тумачење људи. Човек може бити титулисан било којом титулом ама је само човек и подложан је сваком искушењу.
Девијације итекако има, посебно код архијереја који су умислили да су Апостоли и да је истина у Њиха... моја маленкост је упознала владике који су блудници, мужеложници, среброљупци... ал опет, рукоположени су и хиротонисани уз присуство Духа Светога па лаик немам право рушити поредак који је устројен.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним