Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Зашто је Дража мрзео Енглезе?

(13-01-2020, 10:16 PM)Николај Пише:  Те размене становништва су тада биле нормална и честа појава, Турска је пре рата са свим балканским земљама, укључујући и Југославију, имала закључене уговоре о исељењу муслимана (несловена) на турско подручје.

ОК,само ја се не слажем са тим да је то нормално. Нису људи руже,каранфили,лале и гладиоле да их премешташ и пресађујеш где хоћеш.Насилна миграција је нешто најгоре што постоји,оног са планине баце у град,оног што је чувао овце запосле као портира негде...То са Турцима је друга прича. Овде су ипак били Срби и Хрвати. Ја са тим никада нећу да се сложим и сматрам да се ствари не решавају на такав начин. То је само мало другачији вид гурања под тепих ствари од значаја.

(13-01-2020, 11:29 PM)Бенито Пише:  Што се тиче Совјетског савеза и слично, немој сада да силазимо на тај ниво да доказујемо да Драгиша није био ничији агент, а поготово не комунистички. Драгиша Васић је био авангарда, права елита, интелектуалац и поштен и према себи и према другима. Њега је првог, или међу првима, захватио тај талас очаја због тога што после Ослободилачких ратова 1912-1920 Србија није више изгледала као пре ратова. Зато се заталамбасао у револуцију и видео тамо решење. Онда је отишао тамо и отрезнио се, што је и описао у Црвеним маглама.

Нисам читао Црвене магле.Али сам читао довољно неких текстова и радова где се овај помиње као совјетски агент.Ако то није тачно,извињавам се.Ако је тачно оно да је после једног од она два састанка четника и комуниста,Броз прокоментарисао Васића(и само њега) као једног љигавка...зашто баш њега?

(14-01-2020, 08:49 AM)Vlad Alekš Пише:  Код Васића је све у реду осим тог "кумства" са Крлежом. Smile
Крлежу је најбоље описао Станислав Винавер. Наиме, он је његов бољшевизам окарактерисао као прерушени франковлук.

Крлежа је од стране разних формација на простору КЈ у ДСР био обележен као љигавко.Није он био никакав франковац,он је био јајара обична.Његово презиме на нашем језику би било Крпељ.Јер Крлежа на цинцарском значи крпељ.Тај Мирослав Крлежа је сам са собом имао проблем у глави.Бедник.
Одговори

Мсм... та информација да је Васић био совјетски агент потиче из истих извора (ткзв. "Скривена историја Срба") који тврде да су Срби старији од амеба.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(14-01-2020, 06:12 PM)Шумадинац Пише:  Мсм... та информација да је Васић био совјетски агент потиче из истих извора (ткзв. "Скривена историја Срба") који тврде да су Срби старији од амеба.

Мислим да мало лупаш,у ствари,мислим да мало више лупаш. Каква бре Скривена историја Срба, где оде ти?Драгишу су отрезниле Црвене магле,али се са Рибникаром 1927. мало спичио за СССР.

Дедијеру због бројних лажи не могу да верујем ништа али и тај је тврдио да је овај совјетски агент и да је Мустафа Голубић код њега крио радио станицу по доласку у Београд 1940. ваљда.

Од комуњаре до комуњаре и онда хоп и ето га у СКК.
Одговори

Крлежа јесте једна од мрачних личности аустро Југославије, коју је тако промовисао режим Јосипа Броза.
Али, тај исти Крлежа је добио годишњу награду "Дечијих новина", па је при посети Горњем Милановцу од домаћина тражио да оде до куће Драгише Васића. На то су се "домаћини" снуждили и тихо рекли:" Друже Крлежа, та кућа је срушена."
Чисто да будемо начисто ко је крпељ. Smile
Одговори

(14-01-2020, 06:04 PM)ЈВуО-КГ Пише:  Његово презиме на нашем језику би било Крпељ.Јер Крлежа на цинцарском значи крпељ.

Да, и ја сам на јутјубу чуо за то. Не знам колико је тачно. Познајем неколико Цинцара, али сви су позаборављали цинцарски. Сви говоре само српски и енглески. Глобализација, шта ли је. Smile

(14-01-2020, 06:58 PM)Бенито Пише:  Крлежа јесте једна од мрачних личности аустро Југославије, коју је тако промовисао режим Јосипа Броза.
Али, тај исти Крлежа је добио годишњу награду "Дечијих новина", па је при посети Горњем Милановцу од домаћина тражио да оде до куће Драгише Васића. На то су се "домаћини" снуждили и тихо рекли:" Друже Крлежа, та кућа је срушена."
Чисто да будемо начисто ко је крпељ. Smile

Па добро, ипак кум није дугме. Smile

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

(14-01-2020, 06:58 PM)Бенито Пише:  Чисто да будемо начисто ко је крпељ. Smile

Начисто нисмо, а ја у овој полемици нећу да учествујем,као што сам првобитно и нагласио да ми није намера да је изазивам. Свака част теби. Трудићу се да не реплицирам да ме неко на вашарски начин не би "поклапао".Покушао сам да избегнем полемику, није ми дозвољено тј. могао сам да се направим блесав да нисам видео,али ни то не би било у реду.Нећу да дирам у страну агентуру, јер чим је био на нашој страни,мора да је исправан човек.Ово за Крлежу нећу да продубљујем јер не знам ни шта бих рекао...
Одговори

.
Између осталог највише због овог....

.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Шуми овде треба да ти стоји оно браћћааа а не тамо са Русима.

Елем,

Људи који кажу да совјези нису Руси па нису баш искрени.

Сви Руси и дан данас су совјети, ал то је друга прича, да се вратимо на Енглезе.

Искрено нисам англофил, међутим Енглези су многоо урадили за Србе
  • Британци су извлачили четнике.
  • Британци су спасили Карађорђевиће.
  • Британци су чак дали и собу са теритотијом Краљевине Југославије када се родио Александар Карађорђевић како Србија неби изгубила круну.
  • Британци никада нису изручили комунистима нити једног Србина.
  • У Лондону имате хотел Равна Гора.
  • У Лондону живи гро четничких предака.
  • Британци су дали визу госн. Самарџићу и Вуку да оду у Лондон и први интервјуише Александра Карађорђевића.
  • У Британији је боравила и краљевска војска.
  • Британци се са великим поштовањем.
Итд ..

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(29-10-2022, 02:51 PM)Mekenzi Пише:  Шуми овде треба да ти стоји оно браћћааа а не тамо са Русима.

Елем,

Сви Руси и дан данас су совјети, ал то је друга прича, да се вратимо на Енглезе.

• Британци су чак дали и собу са теритотијом Краљевине Југославије када се родио Александар Карађорђевић како Србија неби изгубила круну.
  • Британци су дали визу госн. Самарџићу и Вуку да оду у Лондон и први интервјуише Александра Карађорђевића.
Итд ..

Нема доказа да су собу у хотелу Клериџис прогласили Југословенском територијом. https://www.rts.rs/page/magazine/sr/stor...nski-.html
Одговори

То нека ти одговоре стручнији од мене.... Бенито на пример, или било ко од администратора. Ја сам само изнео мали пасус из књиге "Сура слобода", како је размишљао о Енглезима велики патриота, јунак и демократа Др. Драгомир С. Стевановић који је претрпео најгоре могуће муке по нацистичким казаматима које тешко да има и у филмовима.

Д М
Одговори

(29-10-2022, 05:44 PM)Шумадинац Пише:  То нека ти одговоре стручнији од мене.... Бенито на пример, или било ко од администратора. Ја сам само изнео мали пасус из књиге "Сура слобода", како је размишљао о Енглезима велики патриота, јунак и демократа Др. Драгомир С. Стевановић који је претрпео најгоре могуће муке по нацистичким казаматима које тешко да има и у филмовима.

Не брини, читамо ми Суру Слободу...

Изнели смо наше ђмало мишљење..

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

"Добро руковођење Михаиловићем,најбољи је пут за остварење нашег ратног циља".

Оно,кад цела политика једне земље,Британије,стане у једну депешу Бејлија ка Каиру.
Одговори

Ово је одличан пример како су се развијали односи две савезничке земље у рату : глуви телефони изгубљених у преводу.
.
Одговори

(29-10-2022, 02:51 PM)Mekenzi Пише:  Шуми овде треба да ти стоји оно браћћааа а не тамо са Русима.

Елем,

Итд ..

Јел ово за конкурс за дебил интернета да сликам и пошаљем ?
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним