Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Др Зоран Чворовић

Слушао сам га једном у Ужицу, сјајно је беседио. Највише ми се допада што све проблеме данашњице сагледава кроз прошлост и кроз добре и лоше примере објашњава разлоге због којих смо данас ту где јесмо као и разлоге због којих смо некад били ту где смо били.

Волео бих да чујем и ваше мишљење. Хвала.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(04-01-2020, 08:05 AM)Перун Пише:  Слушао сам га једном у Ужицу, сјајно је беседио. Највише ми се допада што све проблеме данашњице сагледава кроз прошлост и кроз добре и лоше примере објашњава разлоге због којих смо данас ту где јесмо као и разлоге због којих смо некад били ту где смо били.

Волео бих да чујем и ваше мишљење. Хвала.

Јутрос смо били у ман. Жичи на литурђији и на Молебану за заштиту светиња у Црној Гори. Баја

Ја нисам као неко ко на први знак опасности напушта своју Отаџбину и свој народ. Ја могу и да погинем у овој светој борби, али са мојом смрћу наша борба неће бити прекинута....Зато ни једног тренутка не сумњам да ће слобода са Равне Горе поново обасјати нашу напаћену Отаџбину.
Одговори

Перуне, што би рекао Милослав, дуга прича.
Има доста добрих закључака, али има и грешака.
Највећи проблем је што жели историју да подвргне идеологији коју заступа, па неке историјске чињенице прећуткује, а друге наглашава. Морао би мало боље да се позабави историјом Краљевине СХС и Југославије, а онда би му и закључци били нешто другачији.
У сваком случају, иако је то овде минимално, историја не може бити слуга ниједној другој науци, а поготово не праву или политици.
То доводи до погрешних закључака, поготово у тако тешким темама као што је национални идентитет.
Укратко, то је мој коментар овог предавања др Чворовића.
Одговори

(05-01-2020, 05:06 PM)Бенито Пише:  Перуне, што би рекао Милослав, дуга прича.
Има доста добрих закључака, али има и грешака.
Највећи проблем је што жели историју да подвргне идеологији коју заступа, па неке историјске чињенице прећуткује, а друге наглашава. Морао би мало боље да се позабави историјом Краљевине СХС и Југославије, а онда би му и закључци били нешто другачији.
У сваком случају, иако је то овде минимално, историја не може бити слуга ниједној другој науци, а поготово не праву или политици.
То доводи до погрешних закључака, поготово у тако тешким темама као што је национални идентитет.
Укратко, то је мој коментар овог предавања др Чворовића.
Амин! "Погоди у милиметар". Доста је Влада Димитријевић негативно деловао на њега. А осећа се утицај и покојног Жарка Видовића.

Ја нисам као неко ко на први знак опасности напушта своју Отаџбину и свој народ. Ја могу и да погинем у овој светој борби, али са мојом смрћу наша борба неће бити прекинута....Зато ни једног тренутка не сумњам да ће слобода са Равне Горе поново обасјати нашу напаћену Отаџбину.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним