Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ТРИ “ВЕЛИКОСРПСКЕ” ЛАЖИ
#1

Цитат:У Србији се често чују мишљања међу обичним народом: “Нећемо ми гинути у новим ратовима, нећемо на Хрвата, на Муслимане… за све су криви политичари, они нас хушкају на рат, немојте дати да вас заведу…”

Мени је јасно зашто просјечан Србин тако размишља, али просјечном Србину није јасно да Хрвати и Муслимани тако не размишљају. И није му јасно зашто не размишљају тако. Разлог је врло једноставан, однос Хрвата и Муслимана према Србима се заснива на три темеља, три лажи:

1. Великосрпска политика
2. Великосрпска хегемонија
3. Великосрпска агресија

Великосрпска политика
“Великосрпска политика” је лаж коју је 19. вијеку измислила Аустро-Уграска. Како није имала колоније по свијету, Аустро-Угарска је једино могла колонизирати Балкан. На путу Бечких колонијалних амбиција стајала је мала краљевина Србија. Срби су били једини народ који се сам ослободио од Турака. Румњима су помогли Руси, Грцима Енглези, а Срби су потпуно самостално изборили своју слободу. Но, већина Срба тада је живјела изван те ослобођене српске државе, углавном на просторима под турском окупацијом.

Како је Турско царство бивало све слабије, било је само питање времена када ће се сви Срби ујединити у једну државу од Босне и Херцеговине до сјеверне Албаније (тада још не постоји албанска нација, само разна племена која ни не причају исти језик) и Македоније (Старе Србије). Србија није имала ни најмање претензије да у своју државу укључи и Крајину и Далмацију које су тада насељене готово искључиво Србима, али је зато Аустро-Угарска хтјела и Босну и Херцеговину и Србију, Црну Гору, Македонију. Сваки покушај Срба да се обране од великогерманске експанзионистичке политике Беча, Аустрија је прогласила “великосрпском политиком”.

Кад је у другој половини 19. и почетком 20. вијека почело велико католичење Срба и превођење у Хрвате, сваки Србин који би се томе одупирао био би проглашен “великосрбином”. А чак и када би Србија била у границама тзв. Велике Србије, од Македоније до Карловца, то опет не би била велика Србија јер је етнички простор Срба у средњем вијеку био далеко већи. Душанова Србија излазила је на 3 мора, према генетичким истраживањима, а и језично, сјеверна Албанија, дио Румуњске и Бугарске је и данас насељен Србима.

Румињи су до 19. вијека причали славенски, дио Бугарске који се наслања на Србију и данас говори дијалектом ближем српском језику него бугарском, сјеверна Албанија је пуна српских топонима који на албанском не значе ништа. Према томе, за Беч и Ватикан, сваки покушај Срба да се обране од њихових колонијалистичких аспирација био је проглашаван великосрпском политиком.

Великосрпска хегемонија
„Великосрпска хегемонија“ је лаж коју су измислили комунисти. Након што је побједничка српска војска ослободила Словенију, Хрватску, Далмацију, Славонију, Крајину, Босну и Херцеговину и Војводину и створила Југославију, гдје је Хрватима и Словенцима дала пуну равноправност, настала је друга лаж, она о великосрпској хегемонији. Комунистичка партија је по директивни коминтерне (централно тјело свих комунистичких партија свијета) оптуживала Србе да владају Југославијом. Комунисти су као највећег противника свог доласка на власт видјели Србе, народ са слободарском и државотворном традицијом који није трпио тоталитарне режиме.

mislav horvat o autoruКолико је њихова оптужба о великосрпској хегемонији била сулуда види се из сљедећих података: Загреб је имао највећи индустријски, популацијски и економски раст у краљевини Југославији и у својој историји за те 23 године „великосрпске хегемоније“ од 1918. до 1941.. У Хрватској је само до 1932. подигнуто 27 посто од свих укупних индустријских постојења у Југославији, а у Србији само 14 посто. Од укупно инвестираног капитала Хрватска је добила 37 посто, а Србија 17 %.

Хрватска је просјечно плаћала по становнику 713 динара, док је југославенски просјек био 777. Порез на земљиште у Србији је био двоструко већи него у Хрватској (5.56:10.53) Иако су Хрватска, Словенија и Босна судјеловале у нападу на Србију у 1. свјетском рату, Карљевина Југославија је њемачку ратну одштету равномјерно подјелила на све дјелове Југославије.

Хрвати су чинили 23 посто становника Краљевине Југославије, а свугдје су били заступљени изнад просјека. Од свих судија, Хрвати су чинили 28%, односно касационих судија 40%, судија управних судова 34% и државних савјетника 24 %. У читавом низу виших државних служби, Хрвати су судјеловали са 29,74 посто. Учешће Хрвата међу учитеља народних, основних и виших школа било је 26,1 посто, учитеља грађанских школа 41,4 посто, учитеља гимназија 27,1 посто и учитеља учитељских школа 28,1 посто. Иако је на Београдском универзитету студирало 3 хиљаде студената више, Краљевина Југославија је Загребачком универзитету давала 96% више средстава.

1918. кад је ушао у краљевину Југославију Загреб је био провинцијски градић од нити 80 000 становника. 1941. Загреб је имао преко 300 000 становника. Краљ Александар изградио је пола Загреба, отворио Загребачку филхармонију, творницу електричних инсталација, золошки врт, тржнице Долац, хотел Еспланаду, хотел Дубровник, пругу Загреб – Сплит, радио станицу, телефонску централу, католичко сјемениште, градско купалиште, далековод до Карловца, огроман стамбени блок највећи у повијести Хрватске (цијели центар Загреба), нове пруге, први небодер у Загребу и Хрватској, комплекс школа у Крижанићевој, творницу електричних жаруља, километре транвајске пруге и ради нову ремизу, нови стамбени комплекси на Трешњевки и Трњу који су до тада били села, жељезнички мост преко Саве, Ребро…

Према томе, сваки покушај Срба да одрже функционалну Југославију, слободну и независну, био је од комуниста, а касније и фашиста проглашаван „великосрпском“ хегемонијом. Повијест је показала да су Словенци, Хрвати, Муслимани, Македонци (и остале полуизмишљене нације) свој залатн период и економски и културолошки и социолошки имали само у Југославији. Као што је Европа док је сурађивала са Русијом економски јачала и напредовала, а од када је увела санкције пропада, тако су и јужнославенски народи боље живјели у заједничкој држави са Србијом. Али Америка Европу плаши Русијом, а јужнославенске народе Србијом.

Великосрпска агресија
Трећа антисрпска лаж је она о „великосрпској агресији“ као разлогу за распад Југославије. По тој лажи коју су измислили Туђман и његови западњачки налогодавци, за рат нису криви Хрвати коју су растурали Југославију, него Срби који су били против растурања Југославије. За рат није крив Туђман који је избацио Србе из устава, који је извршио етничко чишћење Срба из хрватских градова и агресију на Крајину, него Срби који су се бранили. Није крив Туђман који се борио за уништење Југославије него Милошевић који је био за то да се у уређење Југославије не мјења. Срби нигдје нису прешли прагове својих кућа, а криви су за агресију.

Срби који су у Книну чинили 96 посто становника, извршили су агресију на тај исти Книн, ваљда су сами себе окупирали. Док су Срби пјевали о братству и јединству, Католичка црква је организирала оргомне проусташке митинге још од седамдесетих година које комунистичке власти нису забрањивале. 1971. почеле су масовне демонстрације у Хрватској, тзв. Маспок у којем се Србима из Хрватске пријетило прогоном. Гдје је био Милошевић 1971.? На изборима 1990. хрватски народ је гласао за Туђмана и ХДЗ који су у свом програму имали излазак из Југославије, а Срби у Хрватској су гласали за СДП који је у свом програму имао останак у Југославији.

Према томе, сваки покушај Срба да бране своја вјековна огњишта у Хрватској и Босни проглашен је „великосрпском агресијом“.

Хрвати и Муслимани тврде да Срби већ више од 100 година проводе великосрпску политику, хегемонију и агресију. Зато је данас у Хрватској 4 посто Срба, а 1910. их је било 25 посто (само православних, без католика који су се изјаснили као Срби). Зато је данас у Босни 30 посто Срба, а 1895. их је било 98 посто (од тога православних 43 посто). Докле год те 3 лажи буду темељ односа Хрвата и Муслимана према Србима, западним центрима моћи неће бити тешко да их покрену у нове ратове против Срба. Ове 3 лажи су идеолошки оквир за све ратове на Балкану посљедњих 100 година. И за све нове ратове које ће доћи. Срби, јесмо ли тога свијесни?
Одговори
#2

Аустрија и Ватикан су створили Хрвате и Албанце а помогли су и стварање Румуна и Бугара.
Одговори
#3

(07-03-2020, 08:06 PM)пек. Пише:  Аустрија и Ватикан су створили Хрвате и Албанце а помогли су и стварање Румуна и Бугара.

КидањеКидањеКидање

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори
#4

Када је изграђено то католичко сјемениште у Загребу?
Одговори
#5

(07-03-2020, 08:06 PM)пек. Пише:  Аустрија и Ватикан су створили Хрвате и Албанце а помогли су и стварање Румуна и Бугара.

Какви индоктринирани ликови.... Кидање

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори
#6

(07-03-2020, 08:51 PM)Mekenzi Пише:  
(07-03-2020, 08:06 PM)пек. Пише:  Аустрија и Ватикан су створили Хрвате и Албанце а помогли су и стварање Румуна и Бугара.

КидањеКидањеКидање

.....а припремају завршницу пројекта који су започели са Јосипом Фрањом и Јосипом Брозом, то јест

AUTONOMNU POKRAJINU VOJVODINU

Даклем оно што је последњим остацима Срба за ридање то је смешно за Кизу ВОЈВОЂАНЕРА, лепиоца плаката Крмнада Чварка (из партизанске породице), извођача радова балавог шифтарина Вучића, који је излепио цело кумче-недоношче Јосипа Броза плакатима са натписом

VREME JE!!!


Тако да ћемо се, кад се и тај пројекат приведе крају, са носталгијом сећати балавог шифтарина Вучића, главног му угузљуба Чмарића и његових јутарњих гостију или разних ријалитија тамо!

Међутим!

До промене и ресетовања остатака од остатака Србије, еда би се скренуло са данашњег пута ка истом бездану од времена кримокатоличких папа, Јосипа Фрање, Јосипа Броза-Тита, титића без покрића и ових последњих....неће доћи док

МИ

не дођемо навлас'....а и ми се нешта добро не осећамо тако да....не смем ни да помислим!

Тужан

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#7

(07-03-2020, 08:51 PM)Mekenzi Пише:  
(07-03-2020, 08:06 PM)пек. Пише:  Аустрија и Ватикан су створили Хрвате и Албанце а помогли су и стварање Румуна и Бугара.

КидањеКидањеКидање

Албанију јесте створила Аустрија а Румунију Француска. Бугаре су помогли Руси у стварању државе "велике Бугарске"... Хрватска као независна држава није постојала до 1918, односно, Срби су јој дали независност.
Како год, у свакој од поменутих држава Срби су сасвим избрисани као народ и присилно асимиловани.
Одговори
#8

Албанију су створиле велике силе. Пре свих, Аустроугарска и Русија. Писао сам о томе на Квизу. Читајте мало, прескочите мало Јутуб.
Хрватска није створена 1918. године. Може, условно, да се каже да је створена 1939. године.
Одговори
#9

(07-03-2020, 09:58 PM)Бенито Пише:  Албанију су створиле велике силе. Пре свих, Аустроугарска и Русија. Писао сам о томе на Квизу. Читајте мало, прескочите мало Јутуб.
Хрватска није створена 1918. године. Може, условно, да се каже да је створена 1939. године.

Редован сам на часу, ал стварноSmile
Ти си у праву ако се држимо стварања бановине. Но, ја лаички гледам по том питању... не би било бановине да није било Краљевине СХС.

Албаније што се тиче склон сам да се држим научног рада Бугарске историчарке Теодоре Толеве. Како си ти сигурно упућенији од мене у њен рад знаш о чему говорим.

П.С. интересантна је опаске поменуте историчарке како је Броз последњи Хабзбург .
Одговори
#10

То није само њена опаска. Ту синтагму што се тиче Броза, користили су многи пре ње, тако да је она то усвојила.
Није спорно да је Аустроугарска радила на стварању албанске нације. Многи историчари су открили разне детаље у вези тога. Толева је то само сублимисала.
Али, Аустроугарска у тај процес не би ни улазила да није постигнут договор са Русијом. Наиме, Немачка је била носилац политике "статус ово" за време Бизмарка. Доласком на власт Вилхелма Другог та политика је прво напуштена у Немачкој. Тада, у последњој деценији 19 века, почињу и груписања великих сила, која ће се сукобити у Великом рату.
Међутим, још увек су крајем 19 века, па и касније,велике силе правиле "равнотежу снага", пратећи политику "статус кво". Али, увек су то чинили на туђи рачун.
Дакле, било је очигледно да је само питање времена када ће младе балканске државе, а нарочито Краљевина Србија истерати Османску Турску са Балкана. То није било у интересу Аустроугарске и тражили су намирење својих интереса. Руси су били сагласни са њима. Тако је дошло до договора да на Балкану остане "мања исламска држава", за шта су искоришћени Арнаути. Због тога договора за који Срби нису знали готово 15 година, нико се у Европи није изненадио проглашавањем нове државе Албаније, осим Срба, које нико о томе није обавестио.
Дакле, Албанију су направиле велике силе, а пре свега, Русија и Аустроугарска. Ова одлука анулирала је све српске националне напоре у 19 и 20 веку, и може бити судбоносна по српски народ.
Што се тиче Хрватске и те аналогије "да није било Краљевине СХС, не би било Хрватске", она прво историјски није тачна. Постојала је реална опција да настане самостална Хрватска да Срби нису прихватили заједничку државу. Али, чак ни то није битно, јер ми не треба да коментаришемо нешто што се није догодило. Тако ни Хрватска није настала док је био жив краљ Александар Карађорђевић. Одобрење за настанак Хрватске дао је кнез Павле, водећи катастрофалну политику договора са ХСС и Мачеком.
Одговори
#11

(07-03-2020, 11:44 PM)Бенито Пише:  То није само њена опаска. Ту синтагму што се тиче Броза, користили су многи пре ње, тако да је она то усвојила.
Није спорно да је Аустроугарска радила на стварању албанске нације. Многи историчари су открили разне детаље у вези тога. Толева је то само сублимисала.
Али, Аустроугарска у тај процес не би ни улазила да није постигнут договор са Русијом. Наиме, Немачка је била носилац политике "статус ово" за време Бизмарка. Доласком на власт Вилхелма Другог та политика је прво напуштена у Немачкој. Тада, у последњој деценији 19 века, почињу и груписања великих сила, која ће се сукобити у Великом рату.
Међутим, још увек су крајем 19 века, па и касније,велике силе правиле "равнотежу снага", пратећи политику "статус кво". Али, увек су то чинили на туђи рачун.
Дакле, било је очигледно да је само питање времена када ће младе балканске државе, а нарочито Краљевина Србија истерати Османску Турску са Балкана. То није било у интересу Аустроугарске и тражили су намирење својих интереса. Руси су били сагласни са њима. Тако је дошло до договора да на Балкану остане "мања исламска држава", за шта су искоришћени Арнаути. Због тога договора за који Срби нису знали готово 15 година, нико се у Европи није изненадио проглашавањем нове државе Албаније, осим Срба, које нико о томе није обавестио.
Дакле, Албанију су направиле велике силе, а пре свега, Русија и Аустроугарска. Ова одлука анулирала је све српске националне напоре у 19 и 20 веку, и може бити судбоносна по српски народ.
Што се тиче Хрватске и те аналогије "да није било Краљевине СХС, не би било Хрватске", она прво историјски није тачна. Постојала је реална опција да настане самостална Хрватска да Срби нису прихватили заједничку државу. Али, чак ни то није битно, јер ми не треба да коментаришемо нешто што се није догодило. Тако ни Хрватска није настала док је био жив краљ Александар Карађорђевић. Одобрење за настанак Хрватске дао је кнез Павле, водећи катастрофалну политику договора са ХСС и Мачеком.

Из петних жила сам се трудио да нађем неку тему о руском утицају на стварање Албаније али не успева ми. Како нисам историчар, нисам имао прилике да се упознам са тим детаљима, молим те за неки линк како бих могао да прочитам о тим дешавањима (искрено то желим).
Толеву сам навео зато што ми је стало до мишљења неког са стране, неког ко није пристрасан, ако се тако може рећи.
Што се тиче Руса знао сам за њихово залагање за Бугарску али ово за Албанију сасвим ми је ново.

Хрватска када је у питању... па види, када бих могао оживети "ћопавог Вука" обесио бих га једно стотину пута јер сво зло потиче од њега. Мислим, "ћопави" је зачетник наше пропасти када су у питању Хрвати.

Можда је Александар имао добру намеру али, ако има истине у рапорту ђенерала Мишића о расположењу Хрвата према Србима требао је послушати војводу.
Одговори
#12

О тзв Мишићевом извештају нема ни трунке истине. То је комплетно измислила кухиња Добрице Ћосића, као и све друге лажи о краљу Александру. Од 1953-54 па , практично, до своје смрти, Добрица Ћосић био је плаћен да измишља српску историју и тиме оправда комунистичку револуцију и своје сопствено постојање.
Што се тиче Албаније, писао сам о томе на Квизу, на састанку цар Франца Јозефа Другог и Императора Николаја Другог, а поводом крунисања Николаја Другог, 1897. године, било је речи о тада актуелном Критском устанку. Суверени су се сагласили да ако устанак не успе, обе силе треба да се заложе код Порте да се одржи "статус кво". Али, ако успе, цар Франц Јозеф је предложио да се створи "држава Албанија". Император Николај Други Романов сагласио се са овим предлогом. Другим речима, направљен је преседан који је искоришћен тек у време Балканских ратова.
Ово се дуго крило у српској историографији, што због тога што ми за то нисмо знали, али углавном зато да не би увредили Русе. Чак мислим да је и Русе било срамота, јер је један матори лисац превеслао младог императора.
За ово сам сазнао од британске историографије. Знам, сада ће да буде ГРА, ГРА, ГРА.... !!!!! И мени је тако изгледало када сам то први пут прочитао. После разговора са неким српским историчарима, дошли смо до закључка да је то, ипак, истина.
ПС за линк не знам да Ти велим. Историју сам учио из књига, а не са интерЊета. Сирома'
Одговори
#13

(08-03-2020, 02:21 AM)Јеремија Пише:  Из петних жила сам се трудио да нађем неку тему о руском утицају на стварање Албаније али не успева ми.

Немо'се мучиш, кликни на хермафродита Дарка Трифуновића одма'ће да нађеш!

И не само то него и да је Русија уствари убила Краља Александра као и да су Руси продали тзв. "хрватима" С-300 који су исти приказали у Загребу на паради везане ланцима на неком камиону.

Кидање

(08-03-2020, 03:27 AM)Бенито Пише:  Што се тиче Албаније, писао сам о томе на Квизу, на састанку цар Франца Јозефа Другог и Императора Николаја Другог, а поводом крунисања Николаја Другог, 1897. године,

НИЈЕ било "састанка цара Франца Јозефа Другог и Императора Николаја Другог, а поводом крунисања Николаја Другог, 1897. године" нити је Цар крунисан те године но у мају 1896-е!

Ево листе свих састанака Цара Фрања те 1897-е, тако да НИЈЕ било ситуације у којој је "матори лисац превеслао младог императора", па каже :

1897 27th - 29th April St.Petersburg visiting with Erzherzog Otto the Tsar Nicolas II of Russia
1897 16th May Preßburg (Hungary) unveiling of the monument of Maria-Theresia
1897 1st - 4th September Bistritz (Moravia) attending the large manoeuvres (Kaisermanöver) on the Hostein nearby
1897 11th - 15th September Totis (Hungary) meeting Kaiser Wilhelm II. during the manouvres there
1897 16th - 19th September Bellye (Hungary) hunting trip with Kaiser Wilhelm II of Germany after the end of the Kaisermanöver
1897 20th - 21st September Budapest (Hungary) visit with Kaiser Wilhelm II of Germany to the Hungarian capital
1897 28th - 29th September Budapest (Hungary) visit with King Carol I and Queen Elisabeth of Romania the Hungarian capital

http://www.austro-hungarian-army.co.uk/kaiser.htm

(08-03-2020, 03:27 AM)Бенито Пише:  За ово сам сазнао од британске историографије. Знам, сада ће да буде ГРА, ГРА, ГРА.... !!!!!

ГРА, ГРА, ГРА!!!!

ОДГОВОРНО ТВРДИМО ДА "БРИТАНСКА ИСТОРИОГРАФИЈА" НЕ ПОСТОЈИ!

ТО ЈЕ ГОМИЛА ЛАЖИ!


Ко има стрпљења и година да сачека са'ће да пукне брука да су Британци просто УКРАЛИ Индусима више хиљада година историје и....тајне списа из индијских пагода још увек се крију, а има и разлога!

Паметном доста!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#14

(07-03-2020, 09:58 PM)Бенито Пише:  Албанију су створиле велике силе. Пре свих, Аустроугарска и Русија. Писао сам о томе на Квизу. Читајте мало, прескочите мало Јутуб.
Хрватска није створена 1918. године. Може, условно, да се каже да је створена 1939. године.

Ја јутјуб скоро да не гледам мени интернет служи само за читање.
Почетком 19.века већина становника данашње Хрватске се није сматрала Хрватима а име Албанци су користили само странци. У Румунији су постојале Влашка и Молдавија и нико није користио реч Румуни. За Бугаре су се бојали да не падну под утицај Србије па су слали католичке свештенике као учитеље који су објашњавали Бугарима да су они у средњем веку стално ратовали против Срба.
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним