Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Чији је "Дан победе над фашизмом"?
#57

(09-05-2021, 01:09 PM)Mekenzi Пише:  Него, ми ту параду од црвених пентграма не можемо гледати, Срећа ономад покојни Ђинђић скиде петокраку у Београдуу и ође у Вршцу фала богу поскидали петокраке са зграде,Променили Титову улицу у Дворску, недадоше злотвори и народа слобина милиција кажу петокраке могу да падну ал парк не сме 'тели да склонимо онај "рускиии парк" у сред центра ђе су неки руси сарањени...ал недадоше кордони милиције и сад туна стоји споменик Жарку Зрењанину, па смо морали честитог Стерију да померамо 300 метара даље на позорошни трг да не стоји поред овог комунисте и у комунистичком парку.

Него,
Нешто смо забринути за Цара. Данас није био расположен изгледа ороноу и некако болесно кад је седео на столици...
Времени Цар за пензију и успустовљање новог будушчег предсдника Русије кога Цар држи у казамату.

Нављани за председника!
Живела слобдна демократска Русија!
Доле Путин и комунисти!

Дедер растолкуј то око "будушчег предсдника Русије кога Цар држи у казамату" . Ко је, шта је допринео за добробит Русије и, јели му Родина на срцу?

Знам, тебе и сличним теби најдраже би било да се појави још један пајац попут Јељцина који би Русију подастрео Каубојима, да је черупа како се коме прохте.
Видиш братац, то неће да се деси, ни данас а ни у будућности. Изборили су се Руси са Монголима, Татарима, Наполеоном, Хитлером... веруј да ће се избрити и са неутрумима (ЛГБТ џендерима) садашње Европе и Америке.

Најпосле, окрени се мало око себе, погледај Запад - земље ЕУ све са САД... све сами диктатори оличени у самом сотони. Ако не разумеш ево ћу ти одмах превести... Слободе нема више нигде! Под изговором да морају поштовати мере СЗО закључавају државе и народе, одузимају им слободу, све са циљем да се реч слобода негде загуби.
Одговори
#58


Сјајан говор Путина, у коме је осудио антисемитизам.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори
#59

(13-05-2020, 11:44 PM)Шумадрипац Пише:  
(13-05-2020, 06:54 PM)Бенито Пише:  Да не причамо о томе да је Стаљин знатно променио своју политику већ по почетку напада Сила Осовине на СССР, и дизао култ Светог Василија Московског, Светог Серафима Саровског; обновио рад Руске православне цркве, прогласио патријарха, обновио Синод, укинуо Коминтерну...
И тако даље...

http://www.pogledi.rs/forum/Thread-stalj...n=lastpost

Пај'сад ово, овај неинтелигентни али ЛУКАВИ сеоски џибер и гурави рајетин Шумадрипац сад препоручује нашој пажњи и копи-пастује Љотићевско гласило а овамо даноноћно урла по форуму ЉОТАЧ, ЉОТАН, СЛУГА ВЕРМАХТА....

[Слика: %25D0%2591%25D0%25A0%25D0%259F%25D0%2590...3D%2B3.jpg]

Шта'ш...у Срба су здрави, усправни и поносни Сељаци-Шумадинци и ини, или побијени или убјежали напоље а ово што је остало све ликови попут Шумадрипца овдашњег, све сам лукави сеоски џуле који жмири на једно око и гледа коме окупатору да се увуче у позадину, јуче Турчину па Јосипу Фрањи па Јосипу Брозу па из Четника прешло у КНОЈ и јурило своју браћу по гудурама, па кад је Броз липс'о преконоћ јопет као бајаги Четник (ама ЛИЈЕВИ) па угузљуб свих чи-угузљуба у Цркви од онијех који у синагоги свијеће пале, са кримокатолицима саслужују или папи руку љубе!

То мора да се мота у Епархији Владике Лаврентија који је подвео 30 Свештеника на рукољуб папи, или оног Јовна Шумадијског што скида Царскије Двери и ишћерује верни народ из Цркве!

И на крају се вратило изворном гријеху, сад Шумадрипац промовише Турчина и ТУРСКУ (Фајзер) вакцину са којом покушавају да убију доброг Митрополита Јоаникија!

Ужас бре....сачувај Господе и саклони!

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

А симпатизерима добардан!

EX ORIENTE LUX!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#60

(09-05-2021, 03:54 PM)Шумадрипац Пише:  [Слика: 2.jpg]
https://i.postimg.cc/fbMLhCgs/2.jpg

Пај'сад ово, овај неинтелигентни али ЛУКАВИ сеоски џибер и гурави рајетин Шумадрипац сад препоручује нашој пажњи неке безвезне сличице, као што је пре Параде у Москви приказивао фотошоп монтажу руске војске под 'маската морамо сви да носите'кад оно....НА ПАРАДИ 5 'ЉАДЕ-ЦРНИ МИЛОРАДЕ, ВОЈСКЕ А НИЂЕ МАСКАТА!

Ма еве ти правог филма, пушти те сликовнице и дечије цртеже, па каже:


Стварно...маса неких "руских националних тробојки" побачено ођекаре!

Себи убраду:

Шумадрипац у последње време превазилази сам себе! Шта ради мешавина печурки и малигана!

Оно јес....њемачке ратне заставе бејаху веома естецки лепе, сигурно лепше од црвених застава Друга Ротшилда, ну њемачки барјаци бејаху дизајнирани за ЊИХ а не за за НАС, ама опет...јак и здрав руски стомак успео је да поједе и свари чак и јудео-бољшевизам еда би се опет појавио Рус Православни, није битно под којом се крпом борио кад се бранила Света Русија од физичког и духовног уништења, то јест....

Когда мы боремся, мы побеждаем!

Ваистину!

Међутим!

У Срба су здрави, усправни и поносни Сељаци-Шумадинци (и ини), или побијени или убјежали напоље а овај лик Шумадрипца овдашњег јесте типичан лукави сеоски џуле који жмири на једно око и гледа коме окупатору да се увуче у позадину, јуче Турчину па Јосипу Фрањи па Јосипу Брозу па из Четника претрчало у КНОЈ и јурило да убија своју браћу по гудурама, па кад је Броз липс'о преконоћ јопет као бајаги Четник (ама ЛИЈЕВИ) па угузљуб свих чи-угузљуба у Цркви од онијех који у синагоги свијеће пале, са кримокатолицима саслужују или папи руку љубе!

То мора да се мота у Епархији Владике Лаврентија који је подвео 30 (и словима: ТРИДЕСЕТ) Свештеника на рукољуб папи, или оног Јовна Шумадијског што скида Царскије Двери и ишћерује верни народ из Цркве!

И на крају се вратило изворном гријеху, сад Шумадрипац промовише Турчина и ТУРСКУ (Фајзер) вакцину са којом покушавају да убију нашег доброг Митрополита Јоаникија!

Услиши Господе Молитве наше за живот и здравље Митрополита Јоаникија.
О благовјерњем и Христољубивјем Православном родје нашем, Господу помолимсја.
О пособити и покорити под нозје јего всјакаго врага и супостата, Господу помолимсја.

Даљше, Шумадрипац стално наводи цитат тог неког руског фолксдојчера испод сваког од својих постова са којима затрпава форум па је ОД МЕЛЕОНА РУСА, ПОКОЈНИХ И ЖИВИХ, НАШАО ДА ЦИТИРА БАШ ТОГ РУСКОГ ФОЛКСДОЈЧЕРА КОЈИ ЈЕ ПРЕТРЧАО КОД СВОЈИХ, (КРВ НИЈЕ ВОДА), СТАО ПОД КУКАСТИ КРСТ И, СВЕ ПОД КОМАНДОМ ЊЕМАЦА, ВОЈЕВАО ЗА ИСТРЕБЉЕЊЕ СВАКОГ РУСА ДО ПОСЛЕДЊЕГ, И.... ИЗМЕЂУ ОСТАЛИХ....ВОЈЕВАО И ПРОТИВ СРБСКИХ ЧЕТНИКА....наравно, ДИЛЕЈА није претходно прочитао ко је био тај VON DAVATZ чије писаније гласи:

Цитат:Борити се са комунизмом до последње капи крви, не штедећи свој живот чак и онда када је тај комунизам на себе ставио маску ''Свете Русије''.

Влади́мир Христиа́нович Дава́тц

Ало бре, џуле.... "Борити се са комунизмом до последње капи крви, не штедећи свој живот", ПА ТО ЈЕ БРЕ БИЛО И ДО ДАН-ДАЊИ ОСТАЛО ОПШТЕ МЕСТО...то су ОСИМ СРБСКИХ И ДРУГИХ ПАТРИОТА, говорили су и говоре, урлали су и урлају и усташе и разни Летонци, Литванци, тзв. "украјинци" током "Мајдана", и Туркомани, Черкези, Чечени...па и припадници СС ХАНЏАР И СКЕНДЕРБЕГ ДИВИЗИЈЕ, а данас то уралју диљем Гњилежног Запада и разни педери, лезбаче као и маса неких бабуна, орангутана, шимпанза, мандрила и...макака мајмуна...што не значи да би Срби сад по мненију полуписменог сеоског џибера Шумадрипца, на националним форумима требало да се придруже усташама и перигузима и да урлају и "Zig Heil", "Za Dom sprem" или "Алаху акбар"!

Једном речи...лукави гурави рајетин га упрска тотално ну њему грех ГОРДОСТИ сад не дозваољава да заиште опроштај и једноставно промени потпис тако да је цео форум и даље жртва УПРСКАВАЊА сеоског ђилкоша Шумадрипца...хик....ПОМОКРЕНОГ БРАТА, који је изгледа вечито под гасом.

Ну шта'ш....ама кад размислимо...толико симпатија за њемачког фолксдојчера, толико инсистирање на наративу тзв. "хрвата" о стављању знака једнакости између Србских Добровољаца и усташа... да се питамо....

ЗА КОГА РАДИ УСТВАРИ ШУМАДРИПАЦ, ЈЕЛ'ОН ВАИСТИНУ ДИЛЕЈА ИЛИ НЕШТА ИПАК ОДРАЂУЈЕ ОВУДЕН?!

Тужан

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

А симпатизерима добардан!

EX ORIENTE LUX!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#61

ДА ЛИ ЈЕ СТАЉИН ЗАИСТА ПРЕКИНУО ПРОГОНЕ
НА ПРАВОСЛАВНЕ И ПРЕПОРОДИО РУСКУ ЦРКВУ?

[Слика: stljun-preporod-srkve-BRPAB3-1.jpg]
https://i.postimg.cc/MZhpBr37/stljun-pre...PAB3-1.jpg

Апологете (агитпропови) деветомајског победобесија (тзв. Дана победе) шире тврдње како је Стаљин током Другог светског рата наводно вратио слободу Руској Цркви, прекинуо прогоне на православне, укинуо агитацију милитантног атеизма и отворио храмове. Да ли је то заиста тако?

Масовна стрељања свештенства трајала су до 1943. године. Само у периоду 1937-1938. год. стрељано је 106. 800 свештеника, током 1939. године – 900, током 1940. – 1100, током 1941. – 1900, током 1943. – још 500 православних свештенослужитеља. До 1943. године међу живима и на слободи остало је само 4 епископа од некадашњих 200 - и то оних најпокорнијих слугу совјетске власти.

Већ у децембру 1944. године Совнарком (Савет народних комесара) наредио је затварање отворених храмова, њих око 1150; Током 1946-1947. ликвидирано је 16 манастира. Ако су током 1947. године понегде и отварани храмови на упорне захтеве верних, у периоду од 1948. до 1953. године ни један нови храм није био отворен, без обзира на многобројне молбе верника.


„Стаљин је ради достизања својих циљева, био спреман на све. Њему је свеједно, на који начин ће насамарити руског човека, само да би он приносио своју крв као жртву за остварење његових циљева, очувања крваве власти у својим рукама:“Б. В. Камински

Покушаји совјетског патријарха Алексеја I да се сретне са Стаљином нису уродили плодом. У периоду 1946. године свештенство официјелне цркве било је обремењено огромним порезима. Убрзо после Другог светског рата поново је обновљена активна атеистичка пропаганда. У ту сврху 1947. године било је основано „Свесавезно друштво за ширење политичког и научног знања“ ради општенародног атеистичког васпитања. 1948. године забрањене су све црквене литије и отпочела су затварања преосталих отворених храмова и манастира. Од 1. јануара 1947. до 1. јуна 1948. године ухапшено је 679 свештеника. Све до пред сам крај Стаљиновог живота било је затворено око хиљаду храмова.

Стаљинов амандман на устав из 1929. године о забрани религиозне пропаганде, у складу са којим су верници били лишени права „слободе религиозне пропаганде“, а да је при томе атеистичка пропаганда у потпуности сачувана, све до саме његове смрти није укинут, исто као ни једна безбожна лењинско-стаљинска одредба од 1917. године.

Напротив, Стаљин се увек изјашњавао само у контексту подршке тим одребама. Пример је брутална Лењинова политика у вези са црквеним драгоценостима, о којој је он писао:
„Баш сада и само сада, када у регионима у којима влада глад једу људе и на путевима се ваљају стотине, ако не хиљаде лешева, ми можемо (и зато морамо!) спровести одузимање црквених драгоцености са најљућом и беспоштедном енергијом без устручавања гушења било каквог отпора“, - коју је Стаљин окарактерисао овако: „Постојали су тада некакви чудаци у нашој партији, који су мислили, да је Лењин схватио нужност борбе са црквом тек 1921. године (смех), а као до тада он то није схватао. То је, другови, чиста глупост. Лељин је, наравно, схватао нужду борбе са црквом и пре 1921. године. Али поента није у томе. План је био, да се уједини широка масовна антирелигиозна кампања са борбом за виталне егзистенционалне интересе народних маса, и да се она покрене на такав начин, да би та кампања, била разумљива за масе, да би она, та кампања, била подржана од стране маса“.

Никакве одредбе или личне изјаве Стаљина о било каквом, чак делимичном препороду православља и уопште религије у СССР - не постоје.

[Слика: Suo-Xi-Dal-LKQ.jpg]
https://i.postimg.cc/QxHdKZqx/Suo-Xi-Dal-LKQ.jpg

Све до краја Стаљинове страховладе у Совјетском Савезу се настављао жестоки прогон на веру. Ни Библије, ни Јеванђеље, нити било шта друго од религиозне литературе није се могло нигде наћи. Ако је код некога још и преостала нека религиозна литература, чувала се у страху у дубоким скривницама.

Без обзира на све ово, период током Другог светског рата као и послератни период, како видимо ни најмање смањеног богоборачког терора у Совјетији, данас неки безумници у жељи да одбране фингиране поставке о Стаљину и Црвеној армији као ослободиоцима, називају „повратком Русије Православљу“.Бела Русија

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори
#62

(10-05-2021, 08:59 AM)Шумадрипац Пише:  ДА ЛИ ЈЕ СТАЉИН ЗАИСТА ПРЕКИНУО ПРОГОНЕ
НА ПРАВОСЛАВНЕ И ПРЕПОРОДИО РУСКУ ЦРКВУ?

Пај'сад ово, овај неинтелигентни али ЛУКАВИ сеоски џибер и гурави рајетин Шумадрипац сад препоручује нашој пажњи и копи-пастује Љотићевско гласило а овамо даноноћно урла по форуму ЉОТАЧ, ЉОТАН, СЛУГА ВЕРМАХТА....

[Слика: %25D0%2591%25D0%25A0%25D0%259F%25D0%2590...3D%2B3.jpg]

Шта'ш...у Срба су здрави, усправни и поносни Сељаци-Шумадинци и ини, или побијени или убјежали напоље а ово што је остало све ликови попут Шумадрипца овдашњег, све сам лукави сеоски џуле који жмири на једно око и гледа коме окупатору да се увуче у позадину, јуче Турчину па Јосипу Фрањи па Јосипу Брозу па из Четника прешло у КНОЈ и јурило своју браћу по гудурама, па кад је Броз липс'о преконоћ јопет као бајаги Четник (ама ЛИЈЕВИ) па угузљуб свих чи-угузљуба у Цркви од онијех који у синагоги свијеће пале, са кримокатолицима саслужују или папи руку љубе!

То мора да се мота у Епархији Владике Лаврентија који је подвео 30 Свештеника на рукољуб папи, или оног Јовна Шумадијског што скида Царскије Двери и ишћерује верни народ из Цркве!

И на крају се вратило изворном гријеху, сад Шумадрипац промовише Турчина и ТУРСКУ (Фајзер) вакцину са којом покушавају да убију доброг Митрополита Јоаникија!

Ужас бре....сачувај Господе и саклони!

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

А симпатизерима добардан!

EX ORIENTE LUX!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#63

.
Лажни историјски митови у служби разарања државности…

Однос Стаљина према Руској Православној Цркви

Недавна прослава Светог Саве у Србији показала је да медијски рат за промену свести Срба тече пуном паром.

Иако је “светосавској” академији у Сава Центру присуствовао и српски Патријарх, а “јавни сервис” је директно преносио, академија се уместо величања претворила у пљување дела Светог Саве. На дан оца Српске Цркве и школе били смо сведоци нечувене дрскости – пропагирања сукоба Цркве и школе. “Књиге, књиге, а не звона и прапорце” – чуло се са бине антицрквено гесло просветитеља либералне Србије.

Иако грандиозно дело српског светитеља и просветитеља представља прекрасан пример симфоније црквених звона и учености – српској деци се очигледно намеће поглед бегунца из манастира (Доситеја Обрадовића), по коме су црквена звона и књиге смртни непријатељи.

Овакав увод у текст који говори о односу Стаљина према Руској Православној Цркви није случајан, јер прича о Стаљину је одличан пример како масовна промена свести путем пропаганде може довести до страшних последица… У последње време и у српским медијима је покренуто питање објективнијег приказивања историјске улоге Јосифа Висарионовича Стаљина.

Ево више од 60 година после Стаљинове смрти, о њему се воде жестоки спорови историчара, политичара, свештеноначалија…

Из тих спорења руски патриота може извући следећи закључак – сатанизација Стаљина био је Сизифов посао и улога окорелих антистаљиниста у руској историји, далеко је од славне. Антистаљинизам политичара се закономерно претварао у русофобију.

Треба ли подсећати на “лик и дело” Хрушчова и Горбачова, као јаросних “дестаљинизатора” у политици? Или на клирике који пљују на Стаљина, а рехабилитују Власова?

Кад су у питању либерали ништа чудно. Од Достојевског до данас, либерални смердјаковски дух се не мења, они мрзе Отаџбину, па је логично да мрзе и спасиоце Отаџбине. Али откуд у патриотској средини мржња према вођи народа, који је спасао не само Русију него и цео свет од свеопштег ропства?

Због тога је важна истина о Великом Отаџбинском Рату, величанственој победи руског духа над свепланетарним злом. Политичар који то не схвата, неминовно завршава попут Њемцова, са либералима на Блатном тргу (Сличан је развојни пут и српских безбожних националиста који листом завршавају у либералној антисрпској смердјаковштини).

Због чега је то тако? Због тога што је Русија спасена захваљујући Промисли Господњој и заступништву Пресвете Богородице.

Нико не спори да је Стаљин владао челичном руком, но, Стаљин је тајна коју само Господ може у потпуности сагледати, јер са њим се наставља Револуцијом прекинути смисао и континуитет самог постојања и историјске улоге православне руске државности у Васељени.

Победа коју је руски народ однео над нацизмом, победа на чији је олтар стављено 30 милиона живота не само за спас Отаџбине, него и целог света, је света победа и вођа те победе није могао бити богоборац. Таква улога се не додељује богоборцу.

То није питање волети или мрзети Стаљина, него питање ратовати или не ратовати против Промисли.

Стаљин је започео процес помирења руских покољења, као и процес очувања чистоте вере повратком “Тихоновске” струје на чело РПЦ, чиме је спречен покушај троцкиста да преко “обновљенаца” разбију Руску Православну Цркву. То му русофоби не могу опростити.

Кад је у питању однос медија према Стаљину, у Русији је извршена јасна диференцијација. Искључиво либерални медији, не само световни него и околоцрквени, дубоко су антистаљинистички, док се патриотски медији генерално гледано – са уважавањем односе према улози Ј.В. Стаљина у руској историји.

То би требало да буде поука и српским црквеним аналитичарима – нелогично је критиковати сваки либерални и екуменистички корак у Србској Православној Цркви, а по питању Стаљина стајати на позицији руске либералне смердјаковштине.

Бивши студент богословије је Промишљу Господњом залутао у комунизам, да би у одсудним тренуцима руске историје када је Русија била у блату, постао свестан њене Промислитељске Империјске улоге и започео рад на њеном препороду. Два светска рата су покренута да би се Русија и руски народ бацили на колена.

Онај ко мисли да се тај суноврат и повратак са ивице пакла на пут нормалног историјског развоја Русије могао остварити “демократским средствима” није свестан историјског времена и историјског контекста периода владавине Ј. В.Стаљина.

Или неко мисли да се специјалне операције Запада против Русије и разбијања њене државности, попут Кијевског Мајдана, воде само због Путина, да се нису водиле и због Стаљина?

Многи српски интелектуалци свој став су изградили на Хрушчовљевској и белогардејској историографији, несвесни да је руска интелигенција и руско високо друштво уочи Револуције заиста било прилично труло, дубоко уронуло у масонерију и либералну мисао.

Наравно да белогардејци нису били русофоби попут троцкиста, огроман број је желео добро свом народу, али не треба губити из вида да је од свих вођа Белог покрета једино Врангел био монархиста, остали махом левичарске присталице републиканизма.

Треба знати да су се сви високи генерали етнички Руси изјаснили за неопходност одречења Цара од Престола, једина два царска високорангирана генерала која су се томе успротивила били су инородци (али руског духа) – Немац гроф Фјодор Артурович Фелер и Азербејџанац Хусеин Нахичевански (тек у светлу овог кукавичлука и издаје Цара од стране високих слојева руског друштва, постаје јаснија Стаљинова синтагма – радници, сељаци и поштена интелигенција).

Можемо само замислити колико је било тешко у таквој средини, после крвавог пира троцкиста, налазити одане сараднике за рад на спасењу руске државности.

Да је Стаљин био заштитник, а не прогонитељ Цркве, потврђују и речи доктора Црквене историје, Митрополита Петроградског и Ладошког Јована (Сничева) из његовог знаменитог дела “Руска симфонија”: “Истински садржај идеолошког рада са масама оштро и принципијелно је измењен, добијајући несумњиве национално-патриотске црте.Овде треба одати дужно признање Стаљину – ревидирање је вршено одлучно и свесно је усмерено у свим областима: од културно историјске, до религиозне.” Дакле, признање Стаљину не истиче било ко, него доктор црквене историје и можда најомиљенији руски владика друге половине двадесетог века.

Стаљин 1934. године у школе поново уводи изучавање “Историје Русије” после сулудог “геноцида” Покровског над руском историјском школом. Под видом совјетског патриотизма обнављају се породичне вредности и хришћански морал.

Стаљин 1936. године доноси нови Устав, први велики корак који је умногоме допринео слабљењу идеолошког и атеистичког диктата Комунистичке партије, али га то умало није коштало живота. Многи људи на власти су се осетили угроженим, па је Стаљин морао устукнути, попустити пред терором и чекати погоднију прилику, у складу са Његошевом девизом “зло се трпи од страха горега”.

Мит да се Стаљин “окренуо” Цркви тек кад је постао свестан да без њене помоћи неће моћи победити Хитлера, оповргава сам датум чувеног сусрета Стаљина са тројицом руских Архијереја до кога је дошло 4. септембра 1943. године. Тај датум сам по себи треба да застиди све заговорнике тезе да се Стаљин “сетио Цркве” тек када је био пред пропашћу.

Тај састанак није одржан 1941. године него после потпуне прекретнице у Другом светском рату, пошто је Црвена Армија однела победе и под Москвом и у Стаљинградској бици и у Курској бици, у тренутку када је Црвена Армија само наступала, а Немци се повлачили.

Овај састанак после Устава из 1936. године представља другу велику прекретницу у развоју совјетског друштва и потпуно окретање православним вредностима руске историје.

Цитат из поменуте књиге “Руска симфонија” Митрополита Јована (Сничева):

Цитат:Резултати тог разговора превазишли су сва очекивања. Апсолутно сва питања која су изнели Архијереји говорећи о насушним потребама клира и пастве, била су решена позитивно и толико радикално, да се принципијелно изменио положај Православља у СССР-у.

Црвена Армија добија 1943. године нову-стару руску униформу, а одлука о повратку посебне униформе из времена Царске Русије у војне школе, донета је 17. јула, на дан Царских Мученика. Затим, на дан “Державной Икони Божией Матеры” 15. марта 1944. године укинута је безбожна и донета нова државна химна, чија музика до данас није промењена.

Протојереј Александар Васкин пише да је Стаљин заслужан за очување светоотачке вере у Совјетском Савезу:

Цитат:Конзервативно национално-патриотско духовенство и мирјанство морају бити захвални Ј.В. Стаљину због судбоносних Помесних Сабора РПЦ 1943 и 1945. године, због обнављања Патријаршије, због његове одлучне борбе са политичком и духовном агресијом и прозелитизмом римокатолика, због јаче осуде папизма са догматске тачке гледишта, због сламања покушаја да се Руска Православна Црква увуче у Светски Савет Цркава, због ликвидирања Брестске црквене уније из 1596. године која је укинута 1946. године на Сабору у Љвову, због преодољења унутрашњих раскола и шизми, као и за победу над антихришћанским и русофобним троцкизмом.

Отрежњујуће речи руског свештеника за српске борце за веру чисту, који пљују по Стаљину.

После ових речи о. Александра умесно је цитирати одговор Савета Министара СССР-а Патријарху Алексеју од 29. маја 1946. године:

Цитат:Дозволити организовање Васељенског предсаборског саветовања у Москви са учешћем глава свих Аутокефалних Православних Цркава ради разматрања питања разраде заједничке стратегије у борби са Ватиканом. О односу према тзв. Екуменистичком покрету….

Све је то била припрема за јединствен и плодотворан скуп поглавара православних цркава који је одржан од 8 до 18. јула 1948. године у Москви.

Свечаност је отворена молебаном у Богојављенском Патријаршијском храму, а учесници свеправославног саборовања јединствено су осудили Римску курију за подривање Православља и изјаснили су се против учешћа православних цркви у стварању екуменистичког Светског Савета Цркава. Био је то покушај Стаљинов да од Москве створи центар Васељенског Православља, што је у контексту зближавања Фанара са Ватиканом, представљало визионарски корак.

На крају да наведемо имена само неколицине истакнутих Архијереја који су више пута са пуно топлине и искрене захвалности говорили и писали о Стаљину:

Патријарх Сергиј (Старогородски), Патријарх Алексеј (Симанов), Митрополит Николај (Јарушевич), Архиепископ свети Лука Војно-Јасеницки, Митрополит Венијамин Федченков (био у Врангеловој Армији!), Патријарх Александријски и целе Африке Христофор, Патријарх Антиохијски Александар, Митрполит Ливански Илија (Карам), Митрополит Нестор (Анисимов), Митрополит Петроградски Јован (Сничев), Митрополит Далекоисточни Венијамин (Пушкар)…

Резиме.

Убрзо после после Стаљинове смрти, ЦК КПСССР-а 10.11.1954. године доноси проглас “О грешкама у спровођењу научно-атеистичке пропаганде међу становништвом” и покреће се нови талас страшног прогона Цркве Христове.

Главни циљ сатанизације Стаљина било је скидање одговорности за злочине против руског народа са Хрушчова и његових троцкиста, путем сваљивања кривице на “свемогућег диктатора”.

Преиначење историје негативно утиче на формирање моралних одлика друштва, због тога наши непријатељи толико инсистирају на лажној историји и промени свести.

Стаљин је суштински а не формално вратио земљу на пређашњи колосек путем обнове и препорода живота традиционалне Русије. Да деца и унуци нису натерани да се стиде што су потомци синова победе – не би било срамног Беловешког споразума. Да није демонизован Стаљин, зар би могло бити приче о рехабилитацији издајника Власова и Бандере?

Да није сатанизован победник над фашизмом, зар би фашизам могао да дивља у Кијеву? И да се вратимо на почетак приче – да не одбацујемо истинске, а славимо лажне просветитеље, зар би се Србијом владало из Брисела и Вашингтона.

Познати руски политиколог Сергеј Михејев поводом напада на Стаљина је написао: “Нишане Стаљина, а погађају Русију”.То је разлог због кога је неопходно раскринкавати историјске митове, здушно подржаване са Запада. На ту потребу недавно је указао и сам Владимир Владимирович Путин, указавши да је неопходно ослобађање од идеолошког смећа из уџбеника националне историје.

Од 1939 до 1952-е године Стаљин није сазвао ни један конгрес партије, али је у том периоду успоставио Патријаршију, и омогућио организовање 3 (три!) Помесна Православна Сабора, са изузетно важним питањима за целокупно Православље (од којих је једно питање – одбијање словенских помесних Цркава да приступе екуменистичком покрету).

Период од 1941 до 1953 (кад је Стаљин убијен) може се сматрати периодом истинског препорода Православља у СССР-у, у том периоду је у СССР-у отворено 22 хиљаде парохија, огроман број Богословија, Академија…

То су чињенице које излазе на површину упркос Гебелсовској лажној пропаганди удружених сатаниста са Запада и бедних либералних најамника троцкиста-хрушчиста-горбиста-јељцинста и сличних либералних тикава без корена.

Стаљин је победио два непријатеља – унутрашњег непријатеља, ликвидирањем троцкизма и огромних опасних последица сатанске Револуције које су претиле потпуном нестанку руске државности, а на спољњем плану победио је нацистичку неман и та победа има непролазан значај за читав свет.

Те победе имају мистични, апокалиптички смисао и оне не би биле могуће без помоћи Свише. А та помоћ Свише у таквим мистичним моментима светске историје није могла припасти богоборачком вођи – да је то могуће, тада би Хитлер засигурно однео победу.

Пре млатарања по тастатури препоручује се озбиљније познавање неке теме.

Даље, ја нигде нисам написао да је Стаљин горео од православног огња ревности, него сам писао о лажним историјским митовима који су у служби разарања државности и о односу Стаљина према Руске Православне Цркве.

Није фалсификат него чињеница да је обнова Руске Православне Цркве
достигла невиђене размере последњих петнаестак година Стаљинове владавине и о томе пише један од највећих ауторитета Руске Православне Цркве двадесетог века – Митрополит Јован Сничев.

Фалсификат је она гомила ђубрета баченог на Стаљинов гроб, којој се слепо верује. А то што се пише да је то чинио у страху, једноставно не заслужује коментар, уозбиљимо се.

Ви латиничари и либерали кажете да „Ne moze neko ko je komunjara po opredeljenju da bude i pravoslavac i pravoslavni dobrotvor, to jedno drugo iskljucuje!“

А да ли то Ви можда не устајете против јучерашњег Јеванђеља о Блудном сину? Или о десетинама примера из Житија Светих где видимо да тешки грешници постају светитељи?

Или не знате да је Савле, пре него што се преобразио „поновним рођењем“, учествовао у каменовању првог свештеномученика архиђакона Стефана? Значи, учествовао је у убиству архиђакона Христовог, а ипак је постао велики сасуд Духа Светог.

Ко сте Ви да у своје руке узимате оно што је само у Божијим рукама и ничијим више?

Никада нисте чули за доктора црквене историје, Митрополита Јована Сничева, а хоћете да држите предавања о руској црквеној и државној историји.

Никада Нисте чули за Јована Сничева али зато као велики зналац поуздано знате да Стаљин није принео достојне плодове покајања. Неозбиљно и не заслужује одговор, за мене је полемика са Вама завршена, од Бога Вам свако добро. Због читалаца, пар напомена које нису ушле у текст:

Стаљин је ЗАБРАНИО ликвидацију црквених здања и молитвених скупова;
Стаљин је ЗАБРАНИО религиозна хапшења;
Стаљин је УКИНУО указ Лењина „О борби са поповима и религијом“;
Стаљин је ИЗДВОЈИО колосална средства за обнову православних храмова;
Стаљин је НАРЕДИО да се отвори православни часопис;
Стаљин је ДОНИРАО отварање богословских курсева у Новодјевичјем манастиру;
Стаљин је ВРАТИО Руској Православној Цркви Свето-Тројичко-Сергијевску лавру коју су троцкисти били одузели и помогао почетак рада Духовне Академије у лаври.
Стаљин је ПОМОГАО да се Руској Православној Цркви омогући повратак Патријаршије………….

Никада нисте чули за доктора црквене историје, Митрополита Јована Сничева, а хоћете да држите предавања о руској црквеној и државној историји. Никада Нисте чули за Јована Сничева али зато као велики зналац поуздано знате да Стаљин није принео достојне плодове покајања. Неозбиљно и не заслужује одговор, за мене је полемика са Вама завршена, од Бога Вам свако добро.

Због свега тога, данас канонизовани светитељ Свети Лука Војно-Јасеницки на вест о Стаљиновој смрти је написао:

Цитат:Стаљин је сачувао Русију, показао шта она значи за свет. Због тога ја као Православни Хришћанин и руски патриота ниско се клањам Стаљину.

Последњи сам који презире „неуке“, небројено пута сам се дивио мудрости самоуких и неуких верујућих српских сељака, свестан ништавила своје учености пред њиховом вером.

Вама нисам пребацио неукост, него гордост, Ви дајете судове о Стаљину као комуњари а не знате ништа о њему осим онога што је о том великом човеку сервирао Јосип Броз Тито и титићи.

Неколико Патријарха и Митрополита тврди да је Стаљин умро као верујући човек, постоје чак и сведочења врло ауторитативних руских баћушки да је Митрополит Николај (Јарушевич) пред крај живота тајно постригао Стаљина у схиму. Али човек који није чуо за Јована Сничева зна да је Стаљин био и остао комуњара. Како не схватате да Ви сами пројављујете комуњарски дух.

Пошто због људских праведности постоји крајњи Страшни Суд Божији, бесмислено је аналитички трућати и пресуђивати о коначним судбама људи.

Није питање да ли је Стаљин комуниста или светитељ, и да ли је Ранко „преучен“, већ да будеш благодаран што си сазнао и по нешто позитивно о човеку који је код нас искључиво негативно представљен.

Као и да се замислиш да сва ова дела Стаљина која Ранко помиње бацају ново светло на његов лик и збуњују све искључиве и критике и хвалоспеве. Размисли, ако је Стаљин умео на крају и које добро донети Цркви, зар не би био одмах убијен после првог доброг дела да се јавно исказао о свом веровању.

Нису само свети мученици – једини који се спасавају. Овде Стаљин није показао меру мучеништва, али му се мудрост, неколика добронамерност и тактичност не могу одузети.

Не мора Стаљин бити Светитељ, Светитеље Господ посведочава и оглашава, али је нормално обрадовати се вешћу да један јавно етикетирани злочинац – умногоме – НИЈЕ ТАКАВ БИО!

Богу нашем слава, а нама грешним незналицама смирење и истинољубље Христово!

Ранко Гојковић

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

А симпатизерима добардан!

EX ORIENTE LUX!
Извор: Фонд стратешке културе

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори
#64

(10-05-2021, 08:59 AM)Шумадинац Пише:  ДА ЛИ ЈЕ СТАЉИН ЗАИСТА ПРЕКИНУО ПРОГОНЕ
НА ПРАВОСЛАВНЕ И ПРЕПОРОДИО РУСКУ ЦРКВУ?

[Слика: stljun-preporod-srkve-BRPAB3-1.jpg]
https://i.postimg.cc/MZhpBr37/stljun-pre...PAB3-1.jpg

Апологете (агитпропови) деветомајског победобесија (тзв. Дана победе) шире тврдње како је Стаљин током Другог светског рата наводно вратио слободу Руској Цркви, прекинуо прогоне на православне, укинуо агитацију милитантног атеизма и отворио храмове. Да ли је то заиста тако?

Масовна стрељања свештенства трајала су до 1943. године. Само у периоду 1937-1938. год. стрељано је 106. 800 свештеника, током 1939. године – 900, током 1940. – 1100, током 1941. – 1900, током 1943. – још 500 православних свештенослужитеља. До 1943. године међу живима и на слободи остало је само 4 епископа од некадашњих 200 - и то оних најпокорнијих слугу совјетске власти.

Већ у децембру 1944. године Совнарком (Савет народних комесара) наредио је затварање отворених храмова, њих око 1150; Током 1946-1947. ликвидирано је 16 манастира. Ако су током 1947. године понегде и отварани храмови на упорне захтеве верних, у периоду од 1948. до 1953. године ни један нови храм није био отворен, без обзира на многобројне молбе верника.


„Стаљин је ради достизања својих циљева, био спреман на све. Њему је свеједно, на који начин ће насамарити руског човека, само да би он приносио своју крв као жртву за остварење његових циљева, очувања крваве власти у својим рукама:“Б. В. Камински

Покушаји совјетског патријарха Алексеја I да се сретне са Стаљином нису уродили плодом. У периоду 1946. године свештенство официјелне цркве било је обремењено огромним порезима. Убрзо после Другог светског рата поново је обновљена активна атеистичка пропаганда. У ту сврху 1947. године било је основано „Свесавезно друштво за ширење политичког и научног знања“ ради општенародног атеистичког васпитања. 1948. године забрањене су све црквене литије и отпочела су затварања преосталих отворених храмова и манастира. Од 1. јануара 1947. до 1. јуна 1948. године ухапшено је 679 свештеника. Све до пред сам крај Стаљиновог живота било је затворено око хиљаду храмова.

Стаљинов амандман на устав из 1929. године о забрани религиозне пропаганде, у складу са којим су верници били лишени права „слободе религиозне пропаганде“, а да је при томе атеистичка пропаганда у потпуности сачувана, све до саме његове смрти није укинут, исто као ни једна безбожна лењинско-стаљинска одредба од 1917. године.

Напротив, Стаљин се увек изјашњавао само у контексту подршке тим одребама. Пример је брутална Лењинова политика у вези са црквеним драгоценостима, о којој је он писао:
„Баш сада и само сада, када у регионима у којима влада глад једу људе и на путевима се ваљају стотине, ако не хиљаде лешева, ми можемо (и зато морамо!) спровести одузимање црквених драгоцености са најљућом и беспоштедном енергијом без устручавања гушења било каквог отпора“, - коју је Стаљин окарактерисао овако: „Постојали су тада некакви чудаци у нашој партији, који су мислили, да је Лењин схватио нужност борбе са црквом тек 1921. године (смех), а као до тада он то није схватао. То је, другови, чиста глупост. Лељин је, наравно, схватао нужду борбе са црквом и пре 1921. године. Али поента није у томе. План је био, да се уједини широка масовна антирелигиозна кампања са борбом за виталне егзистенционалне интересе народних маса, и да се она покрене на такав начин, да би та кампања, била разумљива за масе, да би она, та кампања, била подржана од стране маса“.

Никакве одредбе или личне изјаве Стаљина о било каквом, чак делимичном препороду православља и уопште религије у СССР - не постоје.

[Слика: Suo-Xi-Dal-LKQ.jpg]
https://i.postimg.cc/QxHdKZqx/Suo-Xi-Dal-LKQ.jpg

Све до краја Стаљинове страховладе у Совјетском Савезу се настављао жестоки прогон на веру. Ни Библије, ни Јеванђеље, нити било шта друго од религиозне литературе није се могло нигде наћи. Ако је код некога још и преостала нека религиозна литература, чувала се у страху у дубоким скривницама.

Без обзира на све ово, период током Другог светског рата као и послератни период, како видимо ни најмање смањеног богоборачког терора у Совјетији, данас неки безумници у жељи да одбране фингиране поставке о Стаљину и Црвеној армији као ослободиоцима, називају „повратком Русије Православљу“.Бела Русија

ЗАКЉУЧАК:

Стаљин је НАСТАВИО ликвидацију црквених здања и молитвених скупова;
Стаљин је НАСТАВИО религиозна хапшења;
Стаљин је СЛЕДИО указ Лењина „О борби са поповима и религијом“;
Стаљин НИЈЕ ИЗДВОЈИО колосална средства за обнову православних храмова;
Стаљин је ЗАБРАНИО да се отвори православни часопис;
Стаљин је ЗАБРАНИО отварање богословских курсева у Новодјевичјем манастиру;
Стаљин НИЈЕ ВРАТИО Руској Православној Цркви Свето-Тројичко-Сергијевску лавру коју су његови били одузели и онемогућио почетак рада Духовне Академије у лаври.
Стаљин је ЗАБРАНИО да се Руској Православној Цркви омогући повратак Патријаршије………….


И за крај... СТАЉИН ЈЕ НАЈВЕЋИ МАСОВНИ УБИЦА ПРАВОСЛАВНИХ ХРИШЋАНА И РУСА УОПШТЕ - БЛИЗУ 100 МИЛИОНА УБИЈЕНИХ

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори
#65

Стаљин јесте спречио да Русија пропадне али у односу на Краљевину Југославију наставио је Лењинову политику.
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним