Republika Srbija treba da uvede obavezne đačke ekskurzije u Jasenovac kako bi srpska omladina znala za genocid nad srpskim narodom u NDH!
Što se tiče odnosa Titove Jugoslavije prema Jasenovcu. Verovali ili ne komunisti su slali ekskurzije u Jasenovac. Eksurzije u Jesenovac je bilo obevezno ići, išli su svi iz svih Republika. U Jasenovcu smo susretali vršnjake iz drugih Republika.
Neka me dopune stariji na forumu. U Jasenovcu se gledali crno beli filmovi, neki kratki filmovi a prikazivalo se šta su ustaše radile. Znate mnogo je vremena prošlo ja samo tamo bio na ekskurziji. Bio sam osnovna škola. Dete. Sećanja su izbledela.
Takođe na časovima istorije a posle i na akademiji učilo se u Jasenovcu. Gledali smo serije, dokumentarce itd.
Uvek mi je u glavi taj broj preko 700.000 ubijenih itd. ( Danas Srbi smanjuju voaj broj ).
Tako smo učeni to mi je rekla učiteljica.
Da li je moglo više? Naravno je da vlast bila srpska imali bi više filmova o Jasenovcu a ne propagande Neretvu Sutjesku Užičku Republiku itd.
Zato nista me scene nisu pogodile iz filma kao današnju omladinu jer sam sve to znao i učio o tome. Ekskurzije su bile dobre stvar.
Smeta mi kako se protiv moje generacije vodi kampanja kako ništa nismo znali, kako smo priglupi, kako ništa nismo učili u SFRJ. Ok, bio je takav režim antisrpski nismo mogli da biramo vreme kad ćemo se roditi i pod kojim vladarom, ali učili smo.
I to dolazi od onih koji nikad nisu bili u Jasenovcu nikad nisu kročili na tlo strave i užasa.
Neka vidi država Srbiji šta raditi.
A da država Srbija podržava i finansira ove gluposti
О ХОЛОКАУСТУ ПРВИ ПУТ НА ЕНГЛЕСКОМ ЈЕЗИКУ У ПРОКУПЉУ
https://prokupljenadlanu.rs/drustvo/o-ho...QebAlQKFa4
Umesto da decu učite o golgotama koje je prošao srpski narod, Jasenovcu, Jadovnu itd da znaju sa koliko je krvi zalivena svaka stopa ove naše Srbije, mi decu učimo o jevrejskom holokaustu! Pa da deca srpska znaju sve o genocidu nad Srbima u NDH pa da uče i o holokaustu. Nemam ništa protiv da se uči o jevrejskom holokaustu ali srpska deca prvo moraju da znaju istoriju roda svoga.