Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

КО СУ БИЛИ ЉОТИЋЕВЦИ?
#29

(08-02-2021, 06:01 PM)Српска четничка команда Пише:  Не знам немачки. Говори се о Стопањи?
Не знаш немачки, али љотићевци шпрехензи дојч...
Да, њихов само један погинуо, ранили Кесера, победили...
Одговори
#30

Хахахахахахахахахахахахаха ''шпрехензи''
Одговори
#31

Љотић и његова секта, у народним, политичким и црквеним стварима и ставу били су секта, и такви још увек остају, јер не могу да се отарасе секташког менталитета, страног нашем народу, па га онда настоје наметнути и народу, или мањим групама и појединцима, зато што им савест није чиста, почев од Крагујевачке трагедије па до раскола у Америци. Каљају и лик Светог Владике Николаја и распети лик и сложену и тешку делатност Патријарха Гаврила и Митрополита Јосифа“. И, даље, „код те секте Д. Љотића, као и код “друга” му Вође – Фирера, није било никада ни речи, а камоли дела покајања за зла које су нанели образу овога народа због њихове колаборације са окупатором. Они су уствари и били једини колаборатери са окупатором. Они су и главни узрочници нашег несрећног раскола у емиграцији, и у том погледу су били колаборатери са комунистима, који су и радили на расколу и здушно га подржавали.


+ Владика Атанасије Јевтић

Ја нисам као неко ко на први знак опасности напушта своју Отаџбину и свој народ. Ја могу и да погинем у овој светој борби, али са мојом смрћу наша борба неће бити прекинута....Зато ни једног тренутка не сумњам да ће слобода са Равне Горе поново обасјати нашу напаћену Отаџбину.
Одговори
#32

Имате ли некакав документ, најбоље слику где су она два љотићевца који нацистички салутирају. Може бити било какав документ где се види њихова лојалност национал-социјалистичкој Немачкој. Хвала унапред.
Одговори
#33

(09-03-2021, 09:47 PM)Аца Пише:  Имате ли некакав документ, најбоље слику где су она два љотићевца који нацистички салутирају. Може бити било какав документ где се види њихова лојалност национал-социјалистичкој Немачкој. Хвала унапред.
Која два? Немам. Причали су ми Јевђевићеви четници, кад су их срели у Словенији. И да су имали тетовиран кукасти крст испод пазуха, нешто изнад висине лакта, кад се дигне рука у наци поздрав, да се види кукасти крст. Наравно не сви.
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним