Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Вирус комунизма

Што се нас Срба тиче, пре него што се упустимо у коштац са вирусима свих могућих врста, и тренутних и будућих, ми морамо да се излечимо од главног вируса који је међу нама, и у нама, који нам растаче и душу и отаџбинско тело, а његово име је комунизам и његов начин размишљања
ПИШЕ: Драган Б. ТОПАЛОВИЋ
ЦЕЛИ ЧЛАНАК:
http://www.pogledi.rs/%d0%b2%d0%b8%d1%80...%bc%d0%b0/
Одговори

Добар текст.
Пар коментара.

Главна замерка је у вези са насловом. Ми нисмо имали комунизам, већ титоизам. Да ли постоје разлике? Да. Укратко, Титоизам је злоупотребио комунизам, који је иначе лош систем, да би се у Југославији потпуно уништило српство. У духовном, економском, територијалном, националном, демократском, људском смислу - дакле, у апсолутном смислу.

"Британски политичар Едмон Берк...".
Мислим да бисмо ми на српском написали Едмунд Берк. У оригиналу, на енглеском - "Edmund Burke". Иначе, Слободан Јовановић је о њему написао сјајан есеј, препоручујем то као обавезно градиво да бисмо могли наставити дискусију. Smile

"Од 1944. године, како су Титови “ослободиоци“ на совјетским тенковима окупирали нашу земљу и успоставили своју диктатуру, ми другог уређења и система немамо."
Мислим да је "ослобођење", осим на совјетским тенковима, стигло мало и на англосаксонским авионима.

"Па зато што код нас партије и странке и нема, а да није лидерска и усмерена пре свега на једног човека и формирање његовог култа личности."
Неко је давно приметио, можда Тирнанић, да овде код нас, уместо да чланство партије бира своје вође, дешава се процес супротног смера - вође бирају своје чланство.

И на крају једно питање за тебе, а и за све остале - шта да се ради?!
Како се боримо против короне, то сви видимо. А како да се боримо против вируса титоизма? Шта у овом конкретном случају представља вакцина (као превенција), шта маска (као заштита), , шта карантин (ако смо позитивни), шта кисеоничка терапија (за недај Боже)?

Нема Слобе, нема Тита, сад се ође Нестор пита!
Одговори

(18-03-2021, 09:10 PM)Милослав Самарџић Пише:  Што се нас Срба тиче, пре него што се упустимо у коштац са вирусима свих могућих врста, и тренутних и будућих, ми морамо да се излечимо од главног вируса који је међу нама, и у нама, који нам растаче и душу и отаџбинско тело, а његово име је комунизам и његов начин размишљања
ЦЕЛИ ЧЛАНАК:
Добро је, браво.
Одговори

(19-03-2021, 10:08 AM)Vlad Alekš Пише:  Добар текст.
Пар коментара.

Главна замерка је у вези са насловом. Ми нисмо имали комунизам, већ титоизам. Да ли постоје разлике? Да. Укратко, Титоизам је злоупотребио комунизам, који је иначе лош систем, да би се у Југославији потпуно уништило српство. У духовном, економском, територијалном, националном, демократском, људском смислу - дакле, у апсолутном смислу.

Мислим да бисмо ми на српском написали Едмунд Берк. У оригиналу, на енглеском - "Edmund Burke". Иначе, Слободан Јовановић је о њему написао сјајан есеј, препоручујем то као обавезно градиво да бисмо могли наставити дискусију. Smile

"Од 1944. године, како су Титови “ослободиоци“ на совјетским тенковима окупирали нашу земљу и успоставили своју диктатуру, ми другог уређења и система немамо."
Мислим да је "ослобођење", осим на совјетским тенковима, стигло мало и на англосаксонским авионима.

"Па зато што код нас партије и странке и нема, а да није лидерска и усмерена пре свега на једног човека и формирање његовог култа личности."
Неко је давно приметио, можда Тирнанић, да овде код нас, уместо да чланство партије бира своје вође, дешава се процес супротног смера - вође бирају своје чланство.

Како се боримо против короне, то сви видимо. А како да се боримо против вируса титоизма? Шта у овом конкретном случају представља вакцина (као превенција), шта маска (као заштита), , шта карантин (ако смо позитивни), шта кисеоничка терапија (за недај Боже)?

Терапија су свакако - информације.
Одговори

(19-03-2021, 10:08 AM)Vlad Alekš Пише:  Добар текст.
Пар коментара.

Главна замерка је у вези са насловом.  Ми нисмо имали комунизам, већ титоизам. Да ли постоје разлике? Да. Укратко, Титоизам је злоупотребио комунизам, који је иначе лош систем, да би се у Југославији потпуно уништило српство. У духовном, економском, територијалном, националном, демократском, људском смислу - дакле, у апсолутном смислу.

Др Делић: У последња 2-3 месеца сви најтежи случајеви ковида су вакционисани!

https://srbin.info/drustvo/dr-delic-u-po...ani-video/

Већ сам приметио у последњих два, три месеца, сви најтежи случајеви ковида, сви су били вакцинисани. Оне приче са телевизије да су то све невакцинисани су лаж, тврди пулмолог

Др Драгиша Делић, пулмолог, специјалиста за болести плућа, преносимо његово предавање из Манастира Светог Архангела Михаила – Михољске Превлаке, који је Јутјуб обрисао и који смо морали да пребацимо на Рамбл (Rumble).

https://rumble.com/vo02cd-october-20-2021.html

СПАСИ ГОСПОДИ ЉУДИ ТВОЈА И БЛАГОСЛОВИ ДОСТОЈАНИЈЕ ТВОЈЕ!

А и симпатизерима добардан....шта'ш....

EX ORIENTE LUX!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

(18-03-2021, 09:10 PM)Милослав Самарџић Пише:  Што се нас Срба тиче, пре него што се упустимо у коштац са вирусима свих могућих врста, и тренутних и будућих, ми морамо да се излечимо од главног вируса који је међу нама, и у нама, који нам растаче и душу и отаџбинско тело, а његово име је комунизам и његов начин размишљања
ЦЕЛИ ЧЛАНАК:

Ваља нам се СПЦелцовати, па ће бити и имунитета.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним