Добар текст.
Пар коментара.
Главна замерка је у вези са насловом. Ми нисмо имали комунизам, већ титоизам. Да ли постоје разлике? Да. Укратко, Титоизам је злоупотребио комунизам, који је иначе лош систем, да би се у Југославији потпуно уништило српство. У духовном, економском, територијалном, националном, демократском, људском смислу - дакле, у апсолутном смислу.
"Британски политичар Едмон Берк...".
Мислим да бисмо ми на српском написали Едмунд Берк. У оригиналу, на енглеском - "Edmund Burke". Иначе, Слободан Јовановић је о њему написао сјајан есеј, препоручујем то као обавезно градиво да бисмо могли наставити дискусију.
"Од 1944. године, како су Титови “ослободиоци“ на совјетским тенковима окупирали нашу земљу и успоставили своју диктатуру, ми другог уређења и система немамо."
Мислим да је "ослобођење", осим на совјетским тенковима, стигло мало и на англосаксонским авионима.
"Па зато што код нас партије и странке и нема, а да није лидерска и усмерена пре свега на једног човека и формирање његовог култа личности."
Неко је давно приметио, можда Тирнанић, да овде код нас, уместо да чланство партије бира своје вође, дешава се процес супротног смера - вође бирају своје чланство.
И на крају једно питање за тебе, а и за све остале - шта да се ради?!
Како се боримо против короне, то сви видимо. А како да се боримо против вируса титоизма? Шта у овом конкретном случају представља вакцина (као превенција), шта маска (као заштита), , шта карантин (ако смо позитивни), шта кисеоничка терапија (за недај Боже)?