Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Случај Николе Јокића
#15

Свака му част! Једини Европљанин уз Новицког са овим признањем. Наравно ту је и Антетокумбо, али иако се убраја у Европљане, момак је афричког поријекла.
Одговори
#16

(09-06-2021, 09:55 PM)ХраброСрце Пише:  Свака му част! Једини Европљанин уз Новицког са овим признањем. Наравно ту је и Антетокумбо, али иако се убраја у Европљане, момак је афричког поријекла.

Шта мислиш, да ли је тај Антетокумбо православац? Smile
Ако није, то значи да је Јокић први православни МВП.

Нема Слобе, нема Тита, сад се ође Нестор пита!
Одговори
#17

Добра констатација. Знам да су родитељи дали грчка имена њему и браћи, а с обзиром да су Нигерији, ко зна да ли су се крстили. Могуће да су родитељи и католици. Ко зна, али вјероватно је Никола први православац МВП Нба лиге. Smile
Одговори
#18

(10-06-2021, 11:37 AM)ХраброСрце Пише:  Добра констатација. Знам да су родитељи дали грчка имена њему и браћи, а с обзиром да су Нигерији, ко зна да ли су се крстили. Могуће да су родитељи и католици. Ко зна, али вјероватно је Никола први православац МВП Нба лиге. Smile

Да, родитељи су им дали имена: Giannis, Athanasios, Alexandros и Konstantinos, како год се то читало. Smile
Гледам списак свих МВП играча од 1956. године, Јокић је први православац и Словен који је освојио ову престижну титулу. Добио је МВП титулу 2007. и Дирк Новицки, који је вероватно Лужички Србин, што се види по презимену, али авај, он је германизован и изјашњава се као Немац.
Иначе, мало је недостајало Предрагу Стојаковићу да буде МВП 2003, био је 4. на гласању.

Нема Слобе, нема Тита, сад се ође Нестор пита!
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним