Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Мемоари војводе Јевђевића, друго издање
#1

Војвода Доброслав Јевђевић

У СЛУЖБИ СРПСКОМ НАРОДУ

Мемоарски и други записи

ДРУГО ИЗДАЊЕ

[Слика: Dobroslav-Jevdjevic-u-sluzbi-Srpskom-narodu-NET.jpg]

Књига војводе Доброслава Јевђевића, једног од најважнијих Дражиних људи. Јевђевић је од ране младости био веома познат. Године 1914. учествовао је у Сарајевском атентату, као члан Младе Босне. Први светски рат проводи у аустроугарском логору у Араду, а по паду црно-жуте монархије долази у Нови Сад, на челу бивших логораша преузима власт и дочекује српску војску. Двадесетих година спадао је у ред најполуларнијих новосадских политичара (на изборима је добијао 6.000 гласова). Издавао је више листова који су забрањивани и укидани, био потпредседник Орјуне и Народне одбране.
Године 1941. Јевђевић преузима команду над устаницима у Херцеговини и Источној Босни. До састанка са Дражом јула 1942. је војни командант, а од тада политички лидер Срба западних крајева. У последњој фази рата командује Личкокордунашким и Приморским корпусом. У емиграцији, са војводом Момчилом Ђујићем оснива Организацију српских четника „Равна Гора“.
Јевђевићева књига бележи кључне моменте из међуратног доба, из четничке борбе и потом емиграције. Нарочиту вредност књизи даје до сада најбољи опис четничке идологије.

Луксузна опрема, тврди повез, већи формат (Б-5), 350 страна, илустровано.

Наруџбине:
ЕЛЕКТРОНСКОМ ПОШТОМ: pogledikg@gmail.com
ПРЕКО ТЕЛЕФОНА: 064/1-880-990, или
НА АДРЕСУ: „Погледи“, Немањина 16, 34000 Крагујевац.
Потребно је да наведете Вашу пуну адресу, мејл и број телефона.

ЦЕНА: 1.800 динара.
Поштарина и порез урачунати.
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним