Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Бивши Срби

Мислим да прво морамо да схватимо да Мађари, Хрвати, Јевреји који излазе са антисрпском реториком, а живе у Србији, не могу да буду српски аутошовинисти. Они су наши непријатељи. Што се тиче људи српског порекла, ја аутошовинисте вабим причом о Српској цркви, светом Николају Велимировићу, Републици Српској, косовском завету. Падају на ћирилицу, а често им смета и префикс "српски". Мрзе нашу химну и грб. Већина само лупета, веома су велике кукавуце. Они који имају материјални интерес и подршку са запада излећу у медије.
Поучен антисрпским отпадом у сопственој фамилији спреман сам да кажем да их не треба третирати никако другачије него као наше непријатеље. И то им јасно ставити до знања.
Одговори

(20-06-2021, 01:28 PM)Mekenzi Пише:  Јел теби дође нешто Мирко Ивковић пореклом из околице Невесиња после рата из Новг Жедника је сад, предаје на Пољопривредном факултету у Новом Саду.
Не. Више пута сам одговарао на питања ове врсте. Моји су пореклом са Метохије, затим су неко време живели у Топлици да би се у 18 веку доселили у Шумадију, у знани свима Друговац, близу Смедерева.
Одговори

(20-06-2021, 08:58 AM)luka.luke Пише:  Од старих комуњара Јеремија није навео оне са друге стране Дрине и Дунава. Ћура Пуцара, Цвијетина Мијатовића..., од нових Вогић је свакако најгори, али свакако су му равни Миро Лазовић и Мирко Пејановић (мислим на ове из БиХ).
Причали су запослени у Предсједништва БиХ, некад у вријеме превирања, ваљда 91, Никола Кољевић је у свом кабинету разговарао са Богићевићем. У једном моменту је изашао у хол ударајући се шакама у главу, говорећи: "Коме ја причам??"

Ево неких из плејаде испраних Срба:
Цвијетин Мијатовић, Рато Дугоњић, Тодо Куртовић, Мићо Ракић, Драгутин Косовац, Обрад Пиљак, Данило Штака...
Можда најупечатљивији по свом слугерањству муслиманским беговима огрнутим у црвене мундире је Миленко Реновица.

Да не набрајам Родољуба Чолаковића и његове исписнике који су служили Брозу.
Све су то испрани - бивши Срби.
Одговори

Ааа, гдје се сјети и Данила Штаке. Свака част. Памтиш и ти дуго.

Него да се вратимо на Богића. Сјећате ли се његов избора за члана Предсједништва СФРЈ?
Одговори

(20-06-2021, 11:32 AM)Ђорђе Ивковић Пише:  
Цитат:luka.luke - Данас 08:58 AM
Од старих комуњара Јеремија није навео оне са друге стране Дрине и Дунава.

По том питању Јеремија је типичан. По сваку цену покушава да заштити своје Пречане под девизом "Нећемо се делити".

Тешко је рећи шта је "бивши Србин". Помогло би да се да нека дефиниција, карактеристике и сл.

Но, ево прилог о једној слаткој групи врло фришких бивших Срба. Наравно, сви су Пречани.
https://nimbusovpodrum.blogspot.com/2021...-post.html

Које од "пречана" да набројим?
Можда Грухоњића или Сејдиновића? Ни један од њих није Србин а нису ни пречани. Има их ваздан у Војводини који се боре за некакву аутономију, којима је Србија оличење зла, али 90% таквих је све голи дођош, углавном насељен под Брозовом палицом између 1945 - 48-ме (већина од њих је на платном списку неке од НВО).
Додуше, сваки пут када чујем реченицу: "Идемо у Србију" коју изговори неко од моје фамилије разасуте од Батајнице, Стари Бановаца до Лукићева добијем напд лудила... Покушавам да сазнам од када је у њиховим мозговима Војводина самостална држава и кад су је иселили из Србије? Одговор нисам добио, бар не ваљан. Лично мислим да је то цех устава из 1974, а потом потпиривање аутономаштва међу дођошима из Лике, Баније, Ц. Горе и БиХ који су Војводину доживљавали као ратни плен.

А сад нешто о "бившим Србима"...
Маринко Маринковић, лик из Веселиновићевог романа, није се званично потурчио али је међу народом сам себе исписао из Србског рода. Служећи Турцима за кесу дувана и чокањ ракије одбацио је своје претке и постао нико, тј. бивши Србин.
Испрани Срби стварани су под крилатицом "Братство и јединство". Ти бивши људи, који су пљунули на своје очеве и браћу, ујаке, стричеве и кумове, које су комунисти побили попут звериња, свесно су заборавили крв ближњих у замену за неко место у државном апарату или синекуру која доноси моћ а самим тим и материјално добро.
По мени, то су бивши људи а самим тим и бивши Срби.
Одговори

Цитат:Идемо у Србију"

Није никакав аутономашки усклик, већ се то каже за "даљу Србију" Како кад би рекао идем у Банат или као кад би рекао идем у Шумадију или идем на Косово...

Тако у Војводини људи кажу за Србију. Знач када се каже идем у Србију то значи иде даље у мање место у Србији, то не важи за Београд, Смедерево, Пожаревац већ за даља места.

Ми смо имали муку да родбини објаснимо да нисмо аутономаши ако кажемо идемо за Србију.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(20-06-2021, 08:11 PM)Mekenzi Пише:  
Цитат:Идемо у Србију"

Није никакав аутономашки усклик, већ се то каже за "даљу Србију" Како кад би рекао идем у Банат или као кад би рекао идем у Шумадију или идем на Косово...

Тако у Војводини људи кажу за Србију. Знач када се каже идем у Србију то значи иде даље у мање место у Србији, то не важи за Београд, Смедерево, Пожаревац већ за даља места.

Ми смо имали муку да родбини објаснимо да нисмо аутономаши ако кажемо идемо за Србију.

Читај

[Слика: 250px-Serbia-CIA_WFB_Map_2006.png]
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним