(15-08-2021, 02:51 PM)Јеремија Пише: (15-08-2021, 06:40 AM)Mekenzi Пише: У питању је била приватна прослава првог рођендан детета где су ове две монахиње биле позване и где су у родбинској вези са домаћином.
Оне су се порадовале на овој песми да би.испоштовале домаћина и неки билмез је то искористио снимио и поделио на друштвеним мрежама да би исмејао монахиње и цркву
Цитат:Цитат:Sinu smo pravili prvi rođendan i jedna od monahinja je moja tetka. Pozvali smo ih na veselje sa najbližom rodbinom. Svi su bili oduševljeni što ih vide, jer ih osim u manastiru retko gde mogu sresti. Ono što je najveći paradoks jeste činjenica da su njih dve skoro sve vreme sedele na svom mestu, bile ljubazne, nasmejane i razgovarale sa svima. Nisu pile ni najmanje količine alkohola. U jednom trenutku su ustale da ispoštuju nas kao domaćine i zaigrale uz te dve do tri pesme, ne znam ni da li je to sve potrajalo petnaest minuta. Pevač je prišao do njih i tada su nastala ta dva snimka. Pošto je proslava bila u užem krugu nismo ni očekivali da može doći do ovakve situacije", izjavio je za RINU Igor Markeljić domaćin veselja u Gornjem Milanovcu.
Добро бре Кизо, јеси ли био кадгод у Месићу? Јеси ли попричао са игуманијом и питао је оно што ти није јасно? А види се да ти много тога није јасно.
После замонашења нема више "цивилке"... нонашка одежда са апостолом остају до краја као и завет који је дат самоме Господу. А заветовала се пред владиком који јој је поставио питање: „Одричеш ли се света и свега у свету, по заповести господњој?” Одговарају са: „Да, Свети владико.” И заветују се на три ствари: послушност, нестицање (сиромаштво) и девственост (безбрачност).
Тако да, ако није реч о подметању и лажним монахињама било би неопходно да се огласи помесни владика и растолкује распусно понашање монахиња.
Прво, монахиње су биле на породичној приватној прослави код сестрића који је славио први рођендан.
Нијесу се опијали, кркале ко попови испод шатре или по кафанама, подрумима и бирцузима.
Колико пута сам видео мртвог пијаног свештеника после свећења водице, опела, и крштења.
Код моје покојне тетке када смо били на сахрани у Смедереву, поп дошао мортус пијан, није знао да прочита загробни текст или како се то већ зове, умало га син од покојнице није најурио и још наплатио тада 10 иљада црвених.
Немају инстаграм профил ко инфлуенсер Порфирије.
Све је било у најбољем реду.
Сада што је то неки билмез искористио снимио и поделио на друштвеним мрежама да их саблазни, нек му служи на част.
Што се манастира Месић тиче, прекосутра им је слава. Леп дан ће бити. Порта ће бити пуна. Манастир је прелеп и један од најстаријих манастира у Војводини.
Међутим ми у Месић слабо залазимо. далеко нам је и није нам на ту страну.
Село Месић је етнички чисто Румунско село, које има по сред села поток (речицу) која село дели на два дела. Занимљива архитектура.
Нама је главни манастир Средиште, који је посвећен мајци Тројеручици и који се налази у Малом Средишту 12 км од Вршца .
Братија је добра, добри момци и Игуман.
Ту нам је имање у близини као и извор пијаће шумске воде из које појимо душу и тијело, и од када пијемо ту воду са здрављем никаквих проблема изузев короне прољетос што нас је уватила.
А муку смо мучили са каменом у бубрегу пре него што смо дошљи до те воде.
Такође ми поштујемо и ценимо манастире и монахе али нијесмо поборници тог и таквог начина живота.
Ал то је нека друга и шира тема.