Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Хоће ли у Европи бити рата
#1

Цитат:Што је рат са Русијом ближи, језик у европским медијима је све небрижљивији и грубљи. Као да више нико не може да издржи ову напетост, чека се да Руси већ једном нападну Украјину, да почне рат па да сви коначно одахнемо и вратимо се у своје ледене куће без грејања! Колики је део европских јавности који подржава провоцирање Русије тешко је рећи, али да се ратничко расположење шири и потпирује кроз велике медије, нема сумње. Некад цареви и краљеви, данас НАТО мобилише по Европи у лаку беспаметну бригаду за коначни обрачун с Москвом.


Де да чујем неку паметну од осталих учесника форума (ако памети у овој ситуацији може бит.
Нешто зебем да се отишло предалеко у стварању ратне грознице и да ће се јастребове из Пентагона 
тешко зауставити неко разуман.

Изволите ако неко жели да дискутује о најозбиљнијој претњи миру на тлу Европе после Другог св. рата.
Одговори
#2

Рекао бих да је ово ипак рат нерава...
Одговори
#3

(25-01-2022, 10:31 PM)Милослав Самарџић Пише:  Рекао бих да је ово ипак рат нерава...

То тврде и неки војни аналитичари са Запада.
Надати се да је тако и да ће на крају игранке 
Амери бити задовољни ако испреговарају 
бар нешто повољно за себе.
Како год, цех ће платити Европа.
Одговори
#4

Пробају своје умеће ценкања, једни и други.

А у случају рата и (очекиваног) повлачења Јенкија, очекујем у Харкову дочек с ракијом.
Одговори
#5

Мене удара и потресе што на западном медијском простору нема никаквог гласа критике, самокритике и објективности.
Једино владају плиткост, застрашеност и антируска пропаганда.
Одговори
#6

Разлог вашег личног потресања је предубеђење да су европски медији „демократски“ и објективни. У стварности су у власништву истих интересних, банкарских и трговачких картела па тиме и заступају њихове интересе (што и јесте једино исправно...не видим ко би путем медија себи пуцао у ногу).

То је заблуда коју и овде шире како је Европа фина и поштена и демократска...а у ствари је најдемократскија за оне који владају...с обзиром да је по обрасцу „демократије“ у старој Грчкој: знало је ко је повлашћен да учествује у „демократији“ и знало се да се гласа на основу онога што им се „тури под нос“...

То доказује да нема слободе тамо где је демократија, него само задовољења интереса оних који спроводе (управљају) демократију. Како је демократија прикривање класних супротности, неутрализација социјалних тензија, обмана потчињених и понижених и њихова трајна маргинализација, не чуди што се у западним медијима не може чути супротни мишљење, ако није у интересу кланова...и на мора да се прикрива насилно, него се само потисне негде у страну да се не види.
Одговори
#7

Ако пођемо од премисе да читава ова игранка није изрежирана од стране "владара из сенке" и да Путин са својом администрацијом не игра како други свирају, то би технички изгледало овако.
Пратим на твитеру неке Русе, и могу вам рећи да су Руси подоста изашли из свог дворишта. То што пребацују копнене снаге и авијацију из источних у западне области, мање ми је интересантно. Руси у последње две недеље раде нешто шта нису радили ни за време Наполеона, ни у Кримском рату, нити за време Хитлера. Можда се ситуација може, на неки начин, упоредити са Кубанском кризом.
Прво о ваздушно-космичким снагама. Из Сирије је полетео барем један руски транспортни авион, који је посетио Венецуелу, Никарагву и Кубу. На пример, за мене је то слетање у Никарагву велико изненађење. Да ли је пренео нешто у те државе, ја не знам. Други транспортни авион, који је такође полетео из Сирије, надлетао је Африку. 4 пута се спустио, између осталог, и у Бенгази у Либији. Ја не знам ко држи Бенгази? И на крају, 5 стратешких бомбардера је полетело са руског копна да би облетали око Северног пола, у области северно од Земље Франца Јозефа.
Затим, бродови Северне флоте су испловили, вероватно из Мурманска, и пловили су поред обале Норвешке. Бродови Балтичке флоте су испловили или из Петровграда или из Калињинграда, па су прошли кроз Ламанш, па кроз Гибралтар. Последњу позицију коју сам видео била је да су стационирани у западном Средоземљу, у троуглу Малта-Корзика-Африка. Вероватно ове бродове прате и подморнице, али то се не може видети на фотографијама. Подморница из Пацифичке флоте је из Јапанског мора гађала циљ на копну. Бродови исте флоте су позиционирани у међународним водама између Аљаске и Јапана.
Из свега наведеног може се закључити да Руси покушавају да ставе до знања остатку света да они могу да се појаве свуда где желе. Осим на својој територији - и на мору, и у мору, и у ваздуху, и у космосу.
Дакле, они користе стару добру ратну тактику Ханибала - бране своје интересе у Украјини тако што могу сваког да нападну било где у свету.
То би било исто, као када бисмо ми пре повратка на Космет, надлетали Тирану и пловили поред Драча.
За то време, једина држава која може војно да парира Русији, дубоко је подељена. Пре пар дана је Трамп одржао митинг у Тексасу. То је био највећи митинг у историји Тексаса. Том приликом је рекао да би Бајден, уместо што брани границе Украјине требало да брани границу Тексаса са Мексиком. У Канади је циркус, камионџије блокирале државу. Нешто слични је организовао у Европи за 14. фебруар. Наиме, у конвоју слободе, долазе камионџије са свих страна Европске уније да блокирају Брисел. Коме је до рата са Русијом у таквим околностима? Иначе војска НАТО је деморалисана због разних болештина, попут трансродних особа у војсци.
Моја прогноза је да ће руска војска ушетати у источне делове Украјине и померити границу на запад баш тог 14. фебруара. Попут заузимања Крима, без испаљеног метка. Ваљда је тај датум и годишњица кримске операције.
И на крају, али не мање битно, хтео бих све да вас подсетим на то да на истоку Украјине живе потомци српских досељеника. Они су у 18. веку на том простору направили две аутономне државе Славјаносербију и Нову Сербију. Доцније су асимиловани од стране Руса. Те сходно томе, моје симпатије су на страни нашег асимилованог народа.

Нема Слобе, нема Тита, сад се ође Нестор пита!
Одговори
#8

Нова ситуација на "фронту".
Руски брод за извиђање са системом за електронско ратовање "Карелија" лоциран у близини Хаваја. Руски авиони полетели из копнене базе у Русији, летели на север, заобишли Скандинавију, спустили се до границе Велике Британије и направили полукружно скретање. Делови северне флоте, такође, плове у близини Британије, један брод кренуо на запад ка САД.
Амерички носач авиона Хари Труман упловио у Јадранско море. Изнад копненог дела САД летели авиони који служе за координацију подморница у оквиру одговора на нуклеарни удар.
Шта ми се не свиђа у овим најновијим вестима?
Зашто су Американци послали носач авиона у Јадран? Да ли то има неке везе са Србима?

Нема Слобе, нема Тита, сад се ође Нестор пита!
Одговори
#9

(01-02-2022, 06:46 PM)Авакс Пише:  Разлог вашег личног потресања је предубеђење да су европски медији „демократски“ и објективни. У стварности су у власништву истих интересних, банкарских и трговачких картела па тиме и заступају њихове интересе...

Авакс,
Не познајемо се Ви и ја, Ви сте се свеже учланили у тај форум, зато сте извели погрешан закључак о мени.
Ја знам боље од Вас да западни медији лажу, и то када лажу, и колико и како.
Међутим, имам довољно година да памтим оно време током хладног рата, када су Амери у Латинској Америци подржавали војне диктатуре и остале злочинце и могу сведочити да је тада на Западу било и добрих репортера, и доста њих су критиковали ту политику, неки мање, неки више отворено.
Зато су тада многи са неким разлогом симпатизовали за Че Гевару, који уз погрешну идеологију борио се против америчког империјализма.
Потом, током ратова у бившој Југославији било је реално веома ретких новинара који су критиковали НАТО. Заиста то су били изузеци, а њих је било.
Они су изрекли своју реч, мада су третирани као људи који контрирају, и маргинализовани.
Неслучајно често сам поменуо на овом форуму покојног Ђулијетоа Кјезу, који је на најбољи начин говорио о Русији и критиковао пуч Евромајдана. И њега су маргинализовали. Ипак он је на свом блогу и у својим књигама писао истину и било је мило барем од њега читати истину.
Сада су такви репортери преминули или отерани са медија.
Нема сада на Западу, по питању спољне политике, поготово када је реч о Русији, никаквог гласа критике, а то је по мени забрињавајуће и по стандарду Запада.
Влада по том питању чисто једноумље. Хоћу рећи у суштини да је све горе.
Зато је покојни Просветар, често писао, чини ми се цитирајући Срђу Трифковића, да "на Западу није све како је некада било".
Зато у последње време амерички медији пуцају све веће бомбастичне приче о тој кризи, које иритирају чак украјинску власт. Свесни су да неће никада бити критиковани у својој јавности. А јавно мњење као да се прилагодило на ту реторику, као на неку дрогу, и западни медији могу да пуцају све веће лажи.
Одговори
#10

Уз сво уважавање ја нисам могао да донесем никакав закључак о вама него сам нешто закључио на основу овог вашег мишљења:

"Мене удара и потресе што на западном медијском простору нема никаквог гласа критике, самокритике и објективности.
Једино владају плиткост, застрашеност и антируска пропаганда."
 
Можда има новинара који пишу онако како јесте, али их руља најури.То вам је као када неко изнесе своје мишљење о корони а онда му они који се не слажу не одговоре на прави начин (јер немају прави и осмишљен одговор) али му „залепе“ етикету – антиваксер. Па ти „обични и јадни људи“ сматрају да неко угрожава њихово здравље...а како, немају појма. Па је тако свако ко вас угрожава крив. Али зато прогањате друге који нису по вашој вољи.
 
Тако су и новинари криви јер не задовољавају ваше мишљење и „идеолошко“ схватање света.
 
ПС
 
Најбољи доказ томе је да то свако доживљава на свој начин и на разини својих поимања (јер није кадар да подробније нешто проучи) је ваша порука у теми у којој се изражава помен покојнику, а ви  и ту ширите своју догму виђења корона хистерије:
    
Све је то ствар личног виђења...па и та западна јавност – они тако хоће и то је њихов проблем...мада је проблем и свих нас на тлу Европе: у оба светска рата овде су падале бомбе у САД нису...
 
Иначе, ја схватам да није посао медија да критикују него да преносе вести, а критика и остала разматрања су посао неких аналитичара...па ето ни ту се не слажемо...
Одговори
#11

(07-02-2022, 10:07 PM)Авакс Пише:  
....
Најбољи доказ томе је да то свако доживљава на свој начин и на разини својих поимања (јер није кадар да подробније нешто проучи) је ваша порука у теми у којој се изражава помен покојнику, а ви  и ту ширите своју догму виђења корона хистерије:

А какву то везу има смрт Просветара са темом о Украјини и западним медијима??!!
А ја бих био нетолерантан према вама, само зато што сам подсетио Самарџићу, да је нашег другара овде до инфаркта довео управо Ковид?!  
Очито ми је што, уз привидно поштовање, нападате ме због тога што сам ја упозорио на претњу тог вируса, а не због оцене око западних медија.
И очито је да са неким од вас није могуће водити никакву озбиљну дискусију.
Одговори
#12

Шта год да вам кажем ви нећете разумети ништа...јер ништа не разумете а хоћете да се расправљамо у смислу надгорњавања...код мене у селу кажу да се настављамо...

Само пажљиво прочитајте шта сам написао и сам ће вам се ка'сти. И не издвајајте део поруке јер се онда губи смисао. И не тражите „непријатеља“...ја то нисам само су ваша размишљања плод превише гледања ТВ или праћења медија и ту сте заробљени и заробљени у неком ранијем времену и идеологијама. Томе свакако , ја нисам кривац.
Одговори
#13

(02-02-2022, 02:31 PM)Vlad Alekš Пише:  Ако пођемо од премисе да читава ова игранка није изрежирана од стране "владара из сенке" и да Путин са својом администрацијом не игра како други свирају, то би технички изгледало овако.
Пратим на твитеру неке Русе, и могу вам рећи да су Руси подоста изашли из свог дворишта. То што пребацују копнене снаге и авијацију из источних у западне области, мање ми је интересантно. Руси у последње две недеље раде нешто шта нису радили ни за време Наполеона, ни у Кримском рату, нити за време Хитлера. Можда се ситуација може, на неки начин, упоредити са Кубанском кризом.
Прво о ваздушно-космичким снагама. Из Сирије је полетео барем један руски транспортни авион, који је посетио Венецуелу, Никарагву и Кубу. На пример, за мене је то слетање у Никарагву велико изненађење. Да ли је пренео нешто у те државе, ја не знам. Други транспортни авион, који је такође полетео из Сирије, надлетао је Африку. 4 пута се спустио, између осталог, и у Бенгази у Либији. Ја не знам ко држи Бенгази? И на крају, 5 стратешких бомбардера је полетело са руског копна да би облетали око Северног пола, у области северно од Земље Франца Јозефа.
Затим, бродови Северне флоте су испловили, вероватно из Мурманска, и пловили су поред обале Норвешке. Бродови Балтичке флоте су испловили или из Петровграда или из Калињинграда, па су прошли кроз Ламанш, па кроз Гибралтар. Последњу позицију коју сам видео била је да су стационирани у западном Средоземљу, у троуглу Малта-Корзика-Африка. Вероватно ове бродове прате и подморнице, али то се не може видети на фотографијама. Подморница из Пацифичке флоте је из Јапанског мора гађала циљ на копну. Бродови исте флоте су позиционирани у међународним водама између Аљаске и Јапана.
Из свега наведеног може се закључити да Руси покушавају да ставе до знања остатку света да они могу да се појаве свуда где желе. Осим на својој територији - и на мору, и у мору, и у ваздуху, и у космосу.
Дакле, они користе стару добру ратну тактику Ханибала - бране своје интересе у Украјини тако што могу сваког да нападну било где у свету.
То би било исто, као када бисмо ми пре повратка на Космет, надлетали Тирану и пловили поред Драча.
За то време, једина држава која може војно да парира Русији, дубоко је подељена. Пре пар дана је Трамп одржао митинг у Тексасу. То је био највећи митинг у историји Тексаса. Том приликом је рекао да би Бајден, уместо што брани границе Украјине требало да брани границу Тексаса са Мексиком. У Канади је циркус, камионџије блокирале државу. Нешто слични је организовао у Европи за 14. фебруар. Наиме, у конвоју слободе, долазе камионџије са свих страна Европске уније да блокирају Брисел. Коме је до рата са Русијом у таквим околностима? Иначе војска НАТО је деморалисана због разних болештина, попут трансродних особа у војсци.
Моја прогноза је да ће руска војска ушетати у источне делове Украјине и померити границу на запад баш тог 14. фебруара. Попут заузимања Крима, без испаљеног метка. Ваљда је тај датум и годишњица кримске операције.
И на крају, али не мање битно, хтео бих све да вас подсетим на то да на истоку Украјине живе потомци српских досељеника. Они су у 18. веку на том простору направили две аутономне државе Славјаносербију и Нову Сербију. Доцније су асимиловани од стране Руса. Те сходно томе, моје симпатије су на страни нашег асимилованог народа.

Ево, свако ко је прочитао ово моје предвиђање у вези са ратом у Европи, може извести закључак да ја немам појма о задатој теми. И у праву је. Промашио сам десетак дана у вези са почетком, а потпуно сам омашио у вези са ратним сукобима. Није цела Украјина Крим, не, не.
Иначе, што се тиче положаја руске војске ван територије Русије, тренутно је актуелно следеће. Нешто чудно се збива у Медитерану. Има доста НАТО војске. Али има и Руса. Виђен је руски велики транспортни авион изнад обала Туниса, као и у области око Кипра. Подморнице се и даље не виде на сателитима.
Иначе, Дугин је изјавио како ће битка свих битака бити вођена на Косову и око Косова.
А да ја вас све питам нешто - колико треба Антонову од Кипра до Косова?

Нема Слобе, нема Тита, сад се ође Нестор пита!
Одговори
#14

Добро је што имамо Пророка Влад Тепеша Влашког овуден. Море бит'!  Јок

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним