01-12-2023, 05:58 AM
Ја мислим да је Љотић и у рату био небитан створио је добровољце који су били под немачком командом и више се није мешао у то што раде.
(30-11-2023, 04:30 PM)Ocaus41 Пише:(30-11-2023, 11:56 AM)Vlad Alekš Пише: И на крају, али не и најмање битно, имам за вас и једно питање. Ако вас у парку уједе пас од неке битанге, да ли ви свој бес треба да фокусирате на пса или на битангу власника?Значи ако ми је усташа заклао оца или силовао сестру ићу да се обрачунам са Павелићем и Римском црквом а не са кољачем ?
"Није он крив он је само радио свој посао"
(01-12-2023, 11:43 AM)Vlad Alekš Пише:Ако немаш конкретан против аргумент везан за тему не мораш ни да вријеђаш чланове на личној основи.Навео сам аналогију идентичну твојој у озбиљнијем примјеру од "пса" да видиш колико је бесмислена та теза о ланцу одговорности.У причи о Америчко -Британском односу и његовој импликацији на српске ставове о Енглезима.(30-11-2023, 04:30 PM)Ocaus41 Пише:(30-11-2023, 11:56 AM)Vlad Alekš Пише: И на крају, али не и најмање битно, имам за вас и једно питање. Ако вас у парку уједе пас од неке битанге, да ли ви свој бес треба да фокусирате на пса или на битангу власника?Значи ако ми је усташа заклао оца или силовао сестру ићу да се обрачунам са Павелићем и Римском црквом а не са кољачем ?
Не знам који си тренутно разред, али у трећој години гимназије, на пример, имаш предмет који се зове логика. Нађи уџбеник, па не било ти тешко, прочитај део о теми "дедукција". Од општег ка посебном или појединачном, драги мој доктор Вотсоне. А док си већ ту, прочитај и о индукцији, што да не. Па да наставимо овај разговор на мало озбиљнији начин.
(01-12-2023, 11:56 AM)Ocaus41 Пише:(01-12-2023, 11:43 AM)Vlad Alekš Пише:Ако немаш конкретан против аргумент везан за тему не мораш ни да вријеђаш чланове на личној основи.Навео сам аналогију идентичну твојој у озбиљнијем примјеру од "пса" да видиш колико је бесмислена та теза о ланцу одговорности.У причи о Америчко -Британском односу и његовој импликацији на српске ставове о Енглезима.(30-11-2023, 04:30 PM)Ocaus41 Пише:(30-11-2023, 11:56 AM)Vlad Alekš Пише: И на крају, али не и најмање битно, имам за вас и једно питање. Ако вас у парку уједе пас од неке битанге, да ли ви свој бес треба да фокусирате на пса или на битангу власника?Значи ако ми је усташа заклао оца или силовао сестру ићу да се обрачунам са Павелићем и Римском црквом а не са кољачем ?
Не знам који си тренутно разред, али у трећој години гимназије, на пример, имаш предмет који се зове логика. Нађи уџбеник, па не било ти тешко, прочитај део о теми "дедукција". Од општег ка посебном или појединачном, драги мој доктор Вотсоне. А док си већ ту, прочитај и о индукцији, што да не. Па да наставимо овај разговор на мало озбиљнији начин.
(30-11-2023, 08:30 PM)Јеремија Пише:(30-11-2023, 07:42 PM)Шумадинац Пише: Од комуниста смо наследили презир према Енглезима а од љотићеваца презир према Јеврејима. Од те бољке тешко ћемо да се излечимо као народ.
Чифуте не рачунам у народ но у једну убилачку хорду.
Ако је веровати Мојсијевим књигама ( Старом Завету) побили су више народа од било које цивилизације, све у име "бога".
Када је о комуњарама реч то птање треба поставити управо Мојсијевој деци... Као што су покренули зло које се зове џендеризам тако су кренули са револуцијама.
Њихови су сви предводници комуне.
Него, шта се фатате за Миту који је тотално небитан за историју нашег народа?
(02-12-2023, 03:53 PM)Шумадинац Пише:(30-11-2023, 08:30 PM)Јеремија Пише:(30-11-2023, 07:42 PM)Шумадинац Пише: Од комуниста смо наследили презир према Енглезима а од љотићеваца презир према Јеврејима. Од те бољке тешко ћемо да се излечимо као народ.
Ако је веровати Мојсијевим књигама ( Старом Завету) побили су више народа од било које цивилизације, све у име "бога".
Када је о комуњарама реч то птање треба поставити управо Мојсијевој деци... Као што су покренули зло које се зове џендеризам тако су кренули са револуцијама.
Војводо Јеремија, слабо тумачиш те Мојсијеве књиге. Наведи које су то народе Јевреји побили. Иначе, Јевреји су један од најстрадалнијих народа у свету. Треба знати да захваљујући њима Русија је постала нуклеарна сила. Није се џабе Христос појавио у јеврејском роду.
(31-05-2024, 10:52 PM)Патриот Пише:(02-12-2023, 03:53 PM)Шумадинац Пише:(30-11-2023, 08:30 PM)Јеремија Пише:(30-11-2023, 07:42 PM)Шумадинац Пише: Од комуниста смо наследили презир према Енглезима а од љотићеваца презир према Јеврејима. Од те бољке тешко ћемо да се излечимо као народ.
Војводо Јеремија, слабо тумачиш те Мојсијеве књиге. Наведи које су то народе Јевреји побили. Иначе, Јевреји су један од најстрадалнијих народа у свету. Треба знати да захваљујући њима Русија је постала нуклеарна сила. Није се џабе Христос појавио у јеврејском роду.
То се односи на древне Израелићане, а не на ове данашње Јевреје који нису њихови потомци.
(31-05-2024, 06:40 PM)Бенито Пише: Милославе, ако видиш овај упис, одговори ми, молим Те, на ово питање:
Да ли си се икада примио на ту удбашку фору о Енглезима и, у међувремену, променио мишљење?
(31-05-2024, 11:27 PM)Шумадинац Пише:(31-05-2024, 10:52 PM)Патриот Пише:(02-12-2023, 03:53 PM)Шумадинац Пише:(30-11-2023, 08:30 PM)Јеремија Пише:(30-11-2023, 07:42 PM)Шумадинац Пише: Од комуниста смо наследили презир према Енглезима а од љотићеваца презир према Јеврејима. Од те бољке тешко ћемо да се излечимо као народ.
То се односи на древне Израелићане, а не на ове данашње Јевреје који нису њихови потомци.
Да нису можда Марсовци, рептили или Хазари?
(31-05-2024, 11:27 PM)Милослав Самарџић Пише:(31-05-2024, 06:40 PM)Бенито Пише: Милославе, ако видиш овај упис, одговори ми, молим Те, на ово питање:
Да ли си се икада примио на ту удбашку фору о Енглезима и, у међувремену, променио мишљење?
Нисам. Али сва емигрантска четничка литература окривљује Енглезе. Тако да је то утицало на мене, док нисам писао Дражу 3, 2006. године, па сам то питање дубље проучио. Испоставило се да је главни био Рузвелт, тј. америчка левица.
Наравно, пре тога, Немци су увек били бр. 1.
Дакле, у контексту у ком питаш, одговор је негативан.