Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

#1

Ономад је у Београду, у бившој сали скупштине Србије, одржан конгрес Америчко-српског пријатељства или како је већ име те организације. На том скупу главне звезде били су двојица амбасадора, амерички у Србији и амбасадор Србије у САД. 
О овом скупу извештај је донео и РТС у својој ударној информативној емисији Дневник 2. Међутим....
На кајрону који је потписивао учеснике, испод лика Кристофера Хила, стајало је његово име, уз напомену "амбасадор САД у Србији". Али, испод лика Марка Ђурића стајало је:
Њ. Е. Марко Ђурић, амбасадор Србије у САД
Овај гаф, да не кажем бламажу, до сада никада нису имали прилике да виде грађани Србије. РТС , који се у српском народу води као идеал чистог српског говора, и на томе силно инсистирају, по ко зна који пут је прихватио да буде марионета уским или потпуно бласфемичним интересима владајуће касте и избламира се у својој изузетности.
Префикс "Његова екселенција" користи се за иностране племићке главе када долазе у посету другој држави, али само у случају када званично представљају ту домицијалну државу у земљи домаћина, или у случају дипломатских представника у истом контексту, и то када их представља треће лице и то из земље домаћина, као званичног госта сопствене државе.
Остаје нејасно да ли је 
"Њ. Е. Марко Ђурић"
нама дошао у Београд као представник Србије у Вашингтону, или представник САД у Београду. Поготово је то нејасно зато је "Њ. Е." дошао у сопствену земљу авионом "Националне гарде Охаја", што је скандал у међународном дипломатском саобраћају и конвенцији. Већ због тога би "Њ.Е." у свакој нормалној земљи био одмах смењен и саслушан, ако не и ухапшен од домаћих безбедносних служби.
Овде се, међутим, поставља још једно питање:
Да ли је инсистирање на "Њ. Е." било акцентовано због  придева "Његова" које би имплицирало да је Ђурић само "Његов" односно Овај изасланик?
Или је, а о чему се све више говори, био акценат на "Екселенција" , јер је Марко Ђурић, поред САД, амбасадор Србије у још најмање десетак држава Карипске и Латинске Америке?
Ово питање је изузетно важно, јер је познато да је уредништво РТС-А, већ одавно, а поготово од доласка Кристофера Хила, једине праве "Њ. Е."  у овом случају, под потпуном контролом америчке амбасаде. Да ли нам то америчка амбасада у Београду, преко РТС-А, натура новог Овај уместо Овај?
Србија и Срби имали су много грешака у својој историји, и ближој и даљој, али нису се баш камењем на Бога бацали да им "Њ.Е." буде ован предводник. 
Или су, можда, баш то заслужили!!!!
Одговори
#2

(13-09-2023, 11:35 AM)Бенито Пише:  .........................................................................................................................................................................................................................................
Србија и Срби имали су много грешака у својој историји, и ближој и даљој, али нису се баш камењем на Бога бацали да им "Њ.Е." буде ован предводник. 
Или су, можда, баш то заслужили!!!!


Заслужили смо ако ни због чега другог а оно због: "Ћути, може и горе...
Татко на Овај и још онолики "срби" ширили су причу да се ћути док су своју копилад 
пујдали да кидишу на ћутологе.
и ето, дрипац из Чипуљића пошаље оно за Њ. Е. док пучини сплачканог израза лица препоручује паризер.
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним