Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Резолуција о Сребреници
#85

Мени није јасни зашто му је нејака Црна Гора крива за Резолуцију а Немачка није?


Немачкиј није упутио ни протесну ноту ал зато дрвље и камење по Црној Гори...


Нек је Бог у помоћи Србима у Републици Српској и Косову и Метохијуи..


Говор у Седишту УН је велеиздајнички. Човек се слаже са смо све учинили и да је био  геноцид у Сребреници и да прихвата хашке пресуде и пресуду тог суда  ал ето он се не слаже да се усвоји а знао је да ће бити усвојена Резолуција о сећању на Геноцид у Сребреници..

Дал са једним гласом или 84 је небитно.

Огртање заставом је Пар екселанс је ругање институцији у УН и скрнављање заставе..Мала је ово земља колики је он издајник...


Него, шта сад да радимо како је Велио да ћемо бити проглашени за геноцидни народ.

Јесмо или нисмо геноцидни или је то био његов пропали медијски маркетинг зарад његовог популаризама...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори
#86

(25-05-2024, 01:27 PM)Бенито Пише:  
(25-05-2024, 11:02 AM)luka.luke Пише:  Суштина је што се ми, односно наши политичари (највише Овај и Овај овамо) стално баве последицама. Увјек нешто као раде и повлаче потезе по репу догађаја. Па се онда хвале како су они као неком нешто рекли у лице и сличне фразе потежу пред заслипљеним народом. Никада, што је основно у озбиљној политици, не иду у сусрет догађају, а камо ли да га предвиде. Да они први потегну и наметну потез у нашу корист, никада.
Стално су к'о Калимеро. "Па то је неправда!"

Овде си половично у праву. За Додика....
За Овај ниси. Њему је све унапред предочено и он ради све у правцу у коме му је наређено. 
То што се сликају заједно, па још Овај доведе Патријарха као појачање, не значи да они воде заједничку политику.
У томе је цела игра ове пипиревке.
Ма и овоме је то све предочено, још давне '96 и он то све прихватио. Него није могао на тој причи добити изборе. Сад као нешто галами по принципу: "Да се Власи не би досјетили.", а све трла баба длан. Можда се некоме са стране чини да он за своје потезе , за које сви знамо да су чиста фолушка има подршку народа. Нема, али добија изборе на разрађеном механизму. Толико је тај механизам разрађеном и искориштен задњих десет година, да просто народ види да га је немогуће скинути и онда му се приклања, а стално кукајући на власт, корупцију, изборну крађу у којој сам учествује...
Одговори
#87

БОРКО ПУШКИЋ: ХИТНО ДОНЕТИ РЕЗОЛУЦИЈУ О ГЕНОЦИДУ НАД СРБИМА, ЈЕВРЕЈИМА И РОМИМА У НДХ


Осврћући се на усвајање срамне Резолуције о Сребреници у УН, Српски покрет Двери сматра да је у Србији више него икада потребно јединство, као и јасан одговор на ову провокацију и ново понижење Срба. *Тај одговор, за почетак, мора бити бар усвајање резолуције у НСРС која ће обухватити жртве нашег народа у НДХ над којим је почињен геноцид.* С тога је важно да одредимо један датум који би се обележавао као дан сећања на те жртве, а онда и да се направи *свеобухватан музеј геноцида који би се бавио тим питањем. Потребно је и да се законски санкционише негирање геноцида и да се у свим школским програмима, али и у медијима говори са пуним пијететом према српским жртвама.* О тим темама и свему што прати исте *неопходно је да се упозна и међународна јавност, за шта имамо подршку дела међународне заједнице на челу са Русијом и Кином.* Република Српска је то учинила пре девет година па је крајње недопустиво да Србија, као матица свих Срба, и даље чека са доношењем овакве резолуције.

Двери позивају власт да без одлагања на дневни ред Народне скупштине стави предлог Резолуције о геноциду у НДХ над Србима, Јеврејима и Ромима, чиме ћемо истаћи да је култура сећања на страдање српског народа у 20. веку преко потребан елемент образовања младих нараштаја и нашег потомства. Свакоме ко иоле познаје историју и политичку ситуацију у свету јасно је да ће наше милионске жртве престати да постоје уколико управо ми не негујемо културу сећања, јер их осим нас нико неће ни помињати ни памтити нарочито ако се узме у обзир да се од стране САД, Немачке, Велике Британије и колективног запада у целини од Србије и српског народа уместо жртве прави највећи светски злочинац.

Подсећања ради посланичка група Српског покрета Двери је у новембру 2016. године предала НСРС предлог Декларације о геноциду над Србима Јеврејима и Ромима у НДХ, али тада због недостатка политичке воље владајућих странака иста није ушла у разматрање. Верујемо да нам је свима јасно да је подршка овој Резолуцији изнад сваке дневне политике, сваког појединца и свих наших неразумевања по свим другим питањима. *Каква је то будућност нашег потомства ако у нама нема свести, савести и одговорности да препознамо највеће стратиште и мучеништво свог српског народа као што је Јасеновац, Јадовно, Клепци, Пребиловци, Јастребско.*

Такође сматрамо да наметање Србима жига „геноцидног народа“ може представљати озбиљан проблем за будућност наше деце. *Очигледно да је циљ да се лаж прогласи истином, да се унитаризује или угаси Република Српска, као и да се додатно посвађа и подели народ у Црној Гори.*

Потребно је, осем Јасеновца, навести и остале концентрационе логоре у НДХ као што су: Копривница, Јадовно, Керестинец, Стара Градишка, Крушчица, Лепоглава, Паг, Ђаково, Цапраг, Госпић, Тења, Доња Градина, Лобор, Метајна, Јастребарско, Сисак, Јабланец и Горња Ријека. Сви ови логори недвосмислено су били оформљени ради биолошког уништења српског народа, исказујући геноцидну мисију НДХ.

Због свега горе наведеног, актуелна власт мора под хитно да усвоји поменуту Резолуцију о геноциду над српским народом у 20. веку и тиме јасно стави до знања свим међународним институцијама и установама да неће мирно гледати на агресивно фалсификовање и прекрајање историје.Аутор је члан Привремене управе Српског покрета Двери

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори
#88

Прављење "Резолуције о геноциду у НДХ" је врло сложен посао. Најпре зато што таква Резолуција захтева у образложењу много врло чврстих, егзактних и непобитно тачних чињеница. Примерице, наводити митски податак о 700.000 страдалих у Јасеновцу је директни пут у фијаско, јер ће то Хрвати без по муке оборити. Међутим, оваква резолуција не може да се одржи ни без позиционирања комуниста на злочиначку страну. Најпре зато што геноцид над Србима јесте резултат синергије хрватских и комунистичке групације. Друго, зато што су комунисти релативизовали хрватски геноцид изједначавајући усташе и ЈВуО. Ако се остане на тим позицијама, Хрвати ће најпре доказивати да су злочини били узајамни (њихова теорија је да је Јасеновац заправо одговор на српске, "комунистичко-четничке злочине) а онда ће, у истом духу, потегнути питање Блајбурга, такође као србо-комунистичког злочина. Дакле, не може се тражити стигматизација Хрвата, без јасног раздвајања Срба од комунистичког покрета. И то се може постићи једино тако да се истовремено укаже на партизанске злочине над Србима, посебно у коначници рата и одмах после тога (НПР: Злочине у Војводини извршио је Четврти хрватски корпус на чели са Иваном Рукавином, док је то подручје било под посебном војном управом), када су партизанске јединице биле попуњене са више од 30% усташа, домобрана, ханџарлија...

Има ту још један `аспект` који ми у свом горљивом патриотизму пренебрегавамо - хрватска војница је била добрим делом попуњена Србима. Помиње 11% од укупног састава, помиње се око 600 официра, уз оних 13, ја бих рекао 14, генерала НДХ српског порекла. У овом погледу код Јевреје је ситуација била још неупоредиво гора. У сваком случају, ја указујем на велике, у идеолошком смислу држим непремостиве препреке, да се сачини ваљани предлог за иначе неопходну резолуцију.

За реализацију поменуте идеје треба доста времена, а мени се чини да то није ургентна ствар.

По мени, оно што би морало хитно да се уради, је Закон о заштити интегритета српског народа, који би санкционисао сваки антисрпски говор мржње, помињање Срба у контексту геноцида, изругивање српском имену. Заштита СПЦ и свештенства (морала би се кажњавати и употреба назива "Православна црква Србије" уместо СПЦ) Ако може Закон о родно осетљивом језику и Закон о заштити имена и дела педера, мора и Закон о зашти Срба. Такав закон би укључивао и идентификовање страних плаћених агената (какав закон постоји и Америци), правила о садржају и штампању школских уџбеника и друго.

Међутим, такав закон нема ко да донесе. Архи-битанге на власти ће колико сутра да се љубе у уста са Немцима и Монтенегринима, све машући заставама. За њих је Србија потрошна роба, пљачка њихово вјерују.

И додаћу на крају: Свако чудо за три дана. Ево по форумима и друштвеним мрежама већ долазе нове теме и стара мрсомуђења.
Одговори
#89

Резолуција о Сребреници није само плод активности Њемачке, Америке, Арнаута и Лагумџија задњих годину дана, него је само финиш атмосфере која се око Срба плете преко тридесет и више година и удруженог злочиначког подухвата запада према непослушним. Пропаганда злих намјера је учинила своје у дужем временском периоду.
Једноставно Јасеновац и "горе крваве' из ДСР нису актуелна тема . Нико то неће слушати.
Одговори
#90

Словенија је своје питање решила 1992-ге. Пуноправна члануца ЕУ-НАТО.


Хрватска је своје питање решила 1995.
Пуноправна чланца ЕУ и НАТО.

Црна Гора је решила своје питање 2006.
Пуноправни члан НАТО и будућа прва држава ЕУ.

Северна Македонија своје питање решила 1992.
Пуноправни члан НАТО и иде ка ЕУ.


Косово, 2008 решило питање.
Придружени члан НАТО и ускоро у Савету Европе. Кандидат за ЕУ.

Босна и Херцеговина. 1995 решила своје питање.
НАТО снаге контролишу Босну. Усклађивање са ЕУ иде спорије али иде...
2024 је проглашен дан сећања на геноцид у Сребреници.

А Србија????

Правећи се много паметна, изолована од ЕУ, чланство у НАТО ни на видику.

Нити један председник ЕУ у задњих две године (изузев Мађара и Орбана) није посетио Србију.

Да ли Србија са једва 5 милиона душа може у интересној и војној зони и НАТО зони може било шта да уради?

НЕМОГУЋЕ ЈЕ!

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори
#91

(26-05-2024, 09:00 PM)Ђорђе Ивковић Пише:  Има ту још један `аспект` који ми у свом горљивом патриотизму пренебрегавамо - хрватска војница је била добрим делом попуњена Србима. Помиње 11% од укупног састава, помиње се око 600 официра, уз оних 13, ја бих рекао 14, генерала НДХ српског порекла. У овом погледу код Јевреје је ситуација била још неупоредиво гора. У сваком случају, ја указујем на велике, у идеолошком смислу држим непремостиве препреке, да се сачини ваљани предлог за иначе неопходну резолуцију.

Милослав је раније говорио о томе, ти "Срби" уопште ни нису ибли Срби, него Хрвати.
Написао је и Чедомир Антић добар текст апропо тога.

Највећи део тих генерала (или готово сви) заиста нису били Срби нити су се тако осећали у националном погледу; они су углавном били аустроугарски официри, већ германизовани и од малих ногу школовани по кадетским школама-интернатима и Бечу. Већина није ни крштена у православној цркви.

И у Шведској има слична ситуација; нпр. крајем 16. и током 17. века један део руских породица је из освојених области прешао у шведску службу где су постали и шведски племићи. Оне су у наредним столећима давале генерале и министре који су ратовали против Русије. Међутим ти Руси више ни нису били Руси јер су постали протестанти и преузели шведска имена итд.
Одговори
#92

(27-05-2024, 06:47 PM)Monarhist Пише:  
(26-05-2024, 09:00 PM)Ђорђе Ивковић Пише:  Има ту још један `аспект` који ми у свом горљивом патриотизму пренебрегавамо - хрватска војница је била добрим делом попуњена Србима. Помиње 11% од укупног састава, помиње се око 600 официра, уз оних 13, ја бих рекао 14, генерала НДХ српског порекла. У овом погледу код Јевреје је ситуација била још неупоредиво гора. У сваком случају, ја указујем на велике, у идеолошком смислу држим непремостиве препреке, да се сачини ваљани предлог за иначе неопходну резолуцију.

Милослав је раније говорио о томе, ти "Срби" уопште ни нису ибли Срби, него Хрвати.
Написао је и Чедомир Антић добар текст апропо тога.

Највећи део тих генерала (или готово сви) заиста нису били Срби нити су се тако осећали у националном погледу; они су углавном били аустроугарски официри, већ германизовани и од малих ногу школовани по кадетским школама-интернатима и Бечу. Већина није ни крштена у православној цркви.

И у Шведској има слична ситуација; нпр. крајем 16. и током 17. века један део руских породица је из освојених области прешао у шведску службу где су постали и шведски племићи. Оне су у наредним столећима давале генерале и министре који су ратовали против Русије. Међутим ти Руси више ни нису били Руси јер су постали протестанти и преузели шведска имена итд.

Тачно тако, код нас се поистовећује етничко порекло и национална приподност.Ја знам дечка који је Србин, а деда му етнички Немац који је дошао за време краљевине.На пример, Рош, Вајферт, Краков били су другог порекла, па су се опет осећали Србима.
Одговори
#93

Ваистину!
Одговори
#94

(22-05-2024, 10:00 PM)luka.luke Пише:  Коме је управо сада требала ова резолуција. Требала је многима: Бошњацима, Хрватима, Њемцима, Американцима, ... Уствари требала им је и раније, али је нису могли прогурати кроз Савјет безбједности због права вета. Сада су дошли на идеју да је провуку кроз Генералну скупштину УН.
Циљева је  много, а посљедице по Србе ће се осјећати дугорочно у разним облицима, што нам је углавном познато. Још једна у низу сатанизација Срба.
Зашто сада?
Не знам колико сте протеклих неколико година пратили Додика. Најприземнијим , најпримитвнијим, махалским рјечником је јавно и константно вријеђао америчке, њемачке, британске, (западне) званичнике. Знао сам, неће остати дужни.
Друго, потпуно је занемарио вањску политику BiH, мислећи  да ће му бити довољно да има заштиту својих коспонзора Вучића и Путина. Док је он на нивоу БиХ узимао ресоре гдје  има тендера, јавних набавки, финансија, Бошњаци у добили потпуну контролу на кључним мјестима у иностраним пословима и дипломатији. Поред тога пропустио је да спријечи, а могао је, именовање најјачих Бошњачких кадрова на кључна мјеста у дипломатији Лагумџија у УН, Арнаут у Немачкој, Алкалај....
Ма колико се трудили да сву кривицу свалимо на мрски запад, ипак има и до нас, односно до оних који нас представљају. "НИЈЕ СВЕЈЕДНО" ко нас заступа.
Погледајте Додиковог министра у Савјету министара БиХ.

https://www.rtvbn.com/4060367/procitana-...osio-novac
Одговори
#95

Пратим вашу дискусију па ево да се мало укључим на крају.Ово је резолуција која је дневно политичка потреба тзв.Запада ради скретања пажње са Газе.Наравно,изузетак је Немачка(коју ја и не убрајам у тзв Запад)којој је рад на срску штету вишевековна потреба.Због чега је то тако посебна је и дуга тема.Не очекујем да ће ово парче папира имати већи утицај на било шта.То да ће нам постати обавезујућа(сада то није) приликом немогућег пријема у ЕУ опет зависи од нас.Односно од наше жарке жеље да се укрцамо на тонући брод где нас чекају сви наши мрзитељи.
Одговори
#96

На основу једанаестог јула ,направљен је цвијет са једанаест латица .Потребно је сад преко овог броја и од овог ратног догађаја створити дубоку симболику и подићи га на ниво националног мита .Пошто су носиоци овог цвијета прилично културно-историјски недефинисана групација у 21.вијеку.

Начин :

https://n1info.rs/magazin/lifestyle/od-l...skog-rata/


Разлог :

https://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=18852
Одговори
#97

https://m.youtube.com/watch?v=-a2RDgvvbQc
Одговори
#98


Наше право да знамо све...РТС национална фреквенција

Остао сам војник убеђен да народ треба да да реч на крају. Убеђен сам да сам био на правом путу. - Генерал Дража Михаиловић
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним