Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ко организује и ко ће водити протесте против Рио Тинта?

(29-08-2024, 12:51 PM)victoria Пише:  Јеремија,Бања Ковиљача није уништена.Ено је ради тика-така.Вискоза јесте загађивала али се нико није одселио због ње.Напротив.Затворена Вискоза у Лозници чист ваздух.Имања НИСУ затрављена,малина се сади све у шеснаест,како их ови пљачкају друга је тема.Ја говорим о РАСЕЉАВАЊУ а не о загађењу.Површински копови у овом обиму који су започети РАСЕЉАВАЈУ народ а када буду рудне жиле исцрпљене ту више неће имати ко да се врати.У кратерима не може да се живи.Зар нисте погледали видео из Мајданпека који сам поставио?Можеш сутра затворити рудник али то ће остати пуста земља.Свака фабрика трује али не расељава.Када набавиш филтере или затвориш фабрику живот се враћа у претходно стање.Иза ових остаје само пустош.Шта значи то није се народ бунио? Ко то каже да се није бунио?Милиција је силом иселила Подунавље а неки ни тако нису хтели да оду него су остали удавили се приликом потопа.Је ли ви то жалите за "старим добрим временима" и кожним мантилима ?Ајде још једном да поновим.При овом темпу експлоатације рудник Чукару Пеки ће бити затворен за 13 година.Шта ће бити коначни салдо?Нема рудника а нема ни народа јер неће имати ко и неће имати где да се врати.Сво то у много горем обиму би дочекало Западну Србију кад бисмо дозволили ово раскопавање.Што се тиче ко за кога ради могло би се овде што шта рећи.Ко је за раскопавање тај ми је непријатељ  и видим да су сви "сарадници" подигнути од кућа да тему раскопавања пробају да скрајну бесмислицама ко је какав и ко је чији.О свакоме имају понешто да кажу али не и о себи.Ајмо,да чујемо.Јеремија,јеси ли за Рио Тинто ?Шумадинац јесте,Милослав јесте али да не каже баш тако он је за "системско решење" до којег ћемо доћи за једно 50година кад будемо живели у емиграцији.Питање раскопавања је "окамова оштрица".Ту се види ко је ко а не теме од пре једног века.

Како је данас у Бањи Ковиљачи, Лозници и том делу Подриња врло добро знам. Како је на потезу Лозница Крупањ преко Столица такође знам, па тако и позицију Мачве као и србских земаља преко Дрине.
Моје питање није било шта је данас. Не! Питао сам: Зашто нису Срби устали да спрече распопа Зечевића у изградњи хемијске тровачнице зване "Вискоза"? Илио било којег пројекта наметнутог од "другова" из ЦК, локалног или републичког?

Зар Србија није и данас дан једини чувар "брозославије" и плачипич за "ЈУгом"?

Иначе, хоће ли се рударити литијум у Србији велико је питање на које ни Ти а ни остатак Срба не може утицати јер се то питање решава тамо где и сва остала питања везана за Србију. 

Знаш, "пети октобар" требао је да се деси најкасније 1956 када је дигнута револуција у Будимпешти. Дали би нас претекло или би били истребљени попут Абориџана сасвим је свеједно. Јер, све што се догађало после било ије имитирање живота.
Одговори

На почетак исељавања западне Србије под фирмом копања литијума и те како могу утицати . . и те како.Било је нешто слично предвиђено и 1914-е,наравно тад је био изговор нешто друго а не литијум, али су наши претци "извршили утицај".Да ли су они тада требали да постављају питње "зашто се сада противите а-у окупацији а пар година раинје сте признали Анексију?"Не свиђа ми се тај октроисани песимизам и отупљивање оштрице борбе против планираног геноцида у Западној Србији под изговорм рударења.Тебе нисам убрајао у ЈНА четнике и овакав твој став је за мене велико изненађење ?! Шта сад значи зашто нису Срби урадили ово или оно пре 70-80 година ? Па мој отац је тада био дете(деда је погинуо 1944-е у Вучедолској војно-четничкој бригади тако да није тачно да се Срби и тада нису супротставили) а ја нисам био ни рођен.Примећујем да су то исти ставови који шире сви "сарадници" ових дана.Као по команди и потпуно идентичним реченицама.Где ти је био деда-прадеда 1914-е ?
Одговори

(29-08-2024, 04:42 PM)victoria Пише:  
(29-08-2024, 03:26 PM)пек. Пише:  Бор и Мајданпек нису ни постојали пре рудника тај крај је увек био слабо насељен.

Неће постојати ни након рудника.
Нормално да неће тако је то са рударским местима и Ново Брдо је сад обично село а било је највећи средњовековни град.
Одговори

Само што Западна Србија сада пуст и ненасељен крај али ће такав остати и то врло брзо.Јуче сам иша до њиве и прешао преко пута за Рио Тинто.Не граде га темељно како се гради већа само насипају шљунак и такава конструкција неће дуго потрајати.
Одговори

Хтедох рећи "није пуст и ненасељен крај".
Одговори

Ево шта вели Небојша Катић, један од наших најбољих економиста, у вези лицемерја комунистичке Зелене Агенде, па ка'е....

" Сваки рудник је ружни ожиљак на лицу земље, тим гори и грђи када се копа тамо где су плодне оранице или тамо где се нарушава лепота или загађује природа. Нажалост, свет није пасторална Аркадија, нити су грађани спремни да жртвују комфор и своје потрошачке навике како би сачували природу. Зелени живе у свом романтичном, поједностављеном свету, али осим на речима, не би да жртвују много. Нико на еколошким протестима не носи транспаренте на којима пише: „хоћемо мање да трошимо”, „нећемо ни литијум ни мобилне телефоне”, „забраните све приватне аутомобиле и оне електричне”, „забраните градњу великих кућа или станова који арче енергију”. "

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(02-09-2024, 02:48 PM)victoria Пише:  На почетак исељавања западне Србије под фирмом копања литијума и те како могу утицати . . и те како.Било је нешто слично предвиђено и 1914-е,наравно тад је био изговор нешто друго  а не литијум, али су наши претци "извршили утицај".Да ли су они тада требали да постављају питње "зашто се сада противите а-у окупацији а пар година раинје сте признали Анексију?"Не свиђа ми се тај октроисани песимизам и отупљивање оштрице борбе против планираног геноцида у Западној Србији под изговорм рударења.Тебе нисам убрајао у ЈНА четнике и овакав твој став је за мене велико изненађење ?! Шта сад значи зашто нису Срби урадили ово или оно пре 70-80 година ? Па мој отац је тада био дете(деда је погинуо 1944-е у Вучедолској војно-четничкој бригади тако да није тачно да се Срби и тада нису супротставили)  а ја нисам био ни рођен.Примећујем да су то исти ставови који шире сви "сарадници" ових дана.Као по команди и потпуно идентичним реченицама.Где ти је био деда-прадеда 1914-е ?

Говорим о "пелцеру" који се примио једино код Срба а Ти тумачи како хоћеш.

Што се тиче ЈНА четника... види овако синовац: Јеремија припада само себи и Богу. Док сам био кадар ударао сам и на бајонет и никад, баш никад нисам устукнуо ни пред удбом ни пред усташо - балијама.
Сад када сам одртавио, кад једино могу да по нешто нашкрабам гледам неке нове "србе" које или не препознајем као свој народ или сам се погубио у старачкој сенилности.

Што се тиче теме рударења и протеста у вези истог за мене јe темa завршена.
Одговори

Е то је прави Зелено леви фронт!

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Него,

Рецо ти нами ође за кога си сад, коју политичку опцију подржаваш?

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Кизо ел си био са овима твојим зељеним "Нећемо копати" на Прајду?  Јок

Вамо против Рио Тинта а тамо са педерима и лезбачама.....

Д М
Одговори

(07-09-2024, 09:49 PM)Шумадинац Пише:  

Кизо ел си био са овима твојим зељеним "Нећемо копати" на Прајду?  Јок

Вамо против Рио Тинта а тамо са педерима и лезбачама.....

Види синовац,

Ми смо ти ође против и параде и Рио Тинта.

А далеко смо од идеологије "зелених" и "екстремно левих"

То је за тебе виша математика.

Елем,

Пошто спомену Прајд, Сиромашни Кизо који се спрема за пут Вечни а то је када умирујеш ум и тело и одбацујеш све стомакоугађања и среброљубље наше мишљење је  најјмање битно за прајд..

Него реци ти нами ође шта Веле Владике из. прескупих луксузних лимузина јесу се огласили о Прајду и Рио Тинту?

Вели ли шта Црква?

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Колико видим овде смо само Бенито,Мекензи и ја против рударења,остали онако . . . Три мускетара су довољна али не би било згорег да се придружи и Д Артањан.
Одговори

(08-09-2024, 03:34 PM)victoria Пише:  Колико видим овде смо само Бенито,Мекензи и ја против рударења,остали онако . . . Три мускетара су довољна али не би било згорег да се придружи и Д Артањан.
Ваљда се подразумева да смо сви против...
Свако ко има и мало мозга зна да су ови рудници и са еколошке и економске стране нису исплативи.Руднике подржавају само људи блиски СНС-у.Чини ми се да има и много средњака, тј. људи који не знају много о овој теми и које можда и немају довољно интересовања о тој теми, једноставно, мислим да ће се водити борба око тих средњака...
Одговори

Лука,о рударењу се неће одлучивати гласањем.Одбранити се можемо само врло,врло конкретним акцијама.Сувише је лове у игри а на жалост има више него довољно помућеног народа којем је могуће продати ама баш сваку причу.Шизоје глуми великог вођу али ја мислим да је могуће отварање рудника чак и ако би он одустао(што се неће и не може догодити јер је узео паре и дао обећања,вероватно нешто и потписао)Србијом из потаје управљају неке структуре доведене ко зна када.Погледај само колико је потомака усташа у политици код нас.То оно што знамо а колико их има а да још не знамо за њих.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним