02-09-2024, 01:17 PM
(29-08-2024, 12:51 PM)victoria Пише: Јеремија,Бања Ковиљача није уништена.Ено је ради тика-така.Вискоза јесте загађивала али се нико није одселио због ње.Напротив.Затворена Вискоза у Лозници чист ваздух.Имања НИСУ затрављена,малина се сади све у шеснаест,како их ови пљачкају друга је тема.Ја говорим о РАСЕЉАВАЊУ а не о загађењу.Површински копови у овом обиму који су започети РАСЕЉАВАЈУ народ а када буду рудне жиле исцрпљене ту више неће имати ко да се врати.У кратерима не може да се живи.Зар нисте погледали видео из Мајданпека који сам поставио?Можеш сутра затворити рудник али то ће остати пуста земља.Свака фабрика трује али не расељава.Када набавиш филтере или затвориш фабрику живот се враћа у претходно стање.Иза ових остаје само пустош.Шта значи то није се народ бунио? Ко то каже да се није бунио?Милиција је силом иселила Подунавље а неки ни тако нису хтели да оду него су остали удавили се приликом потопа.Је ли ви то жалите за "старим добрим временима" и кожним мантилима ?Ајде још једном да поновим.При овом темпу експлоатације рудник Чукару Пеки ће бити затворен за 13 година.Шта ће бити коначни салдо?Нема рудника а нема ни народа јер неће имати ко и неће имати где да се врати.Сво то у много горем обиму би дочекало Западну Србију кад бисмо дозволили ово раскопавање.Што се тиче ко за кога ради могло би се овде што шта рећи.Ко је за раскопавање тај ми је непријатељ и видим да су сви "сарадници" подигнути од кућа да тему раскопавања пробају да скрајну бесмислицама ко је какав и ко је чији.О свакоме имају понешто да кажу али не и о себи.Ајмо,да чујемо.Јеремија,јеси ли за Рио Тинто ?Шумадинац јесте,Милослав јесте али да не каже баш тако он је за "системско решење" до којег ћемо доћи за једно 50година кад будемо живели у емиграцији.Питање раскопавања је "окамова оштрица".Ту се види ко је ко а не теме од пре једног века.
Како је данас у Бањи Ковиљачи, Лозници и том делу Подриња врло добро знам. Како је на потезу Лозница Крупањ преко Столица такође знам, па тако и позицију Мачве као и србских земаља преко Дрине.
Моје питање није било шта је данас. Не! Питао сам: Зашто нису Срби устали да спрече распопа Зечевића у изградњи хемијске тровачнице зване "Вискоза"? Илио било којег пројекта наметнутог од "другова" из ЦК, локалног или републичког?
Зар Србија није и данас дан једини чувар "брозославије" и плачипич за "ЈУгом"?
Иначе, хоће ли се рударити литијум у Србији велико је питање на које ни Ти а ни остатак Срба не може утицати јер се то питање решава тамо где и сва остала питања везана за Србију.
Знаш, "пети октобар" требао је да се деси најкасније 1956 када је дигнута револуција у Будимпешти. Дали би нас претекло или би били истребљени попут Абориџана сасвим је свеједно. Јер, све што се догађало после било ије имитирање живота.