Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 3 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Осам година од смрти тринаесте звјездице, Слађане Кобас
#1

Ову трагедију више нико и не помиње у Србији!Да ли ће нека улица у Београду добити назив "Тринаест звјездица"?Тринаест српских беба је умрло због зверске блокаде и немања могућности допремања кисеоника!Вечна слава тој српској нејачи!Не треба заборавити никада и мора се стално помињати!

Цитат:У Приједору је на данашњи дан прије 8 година умрла Слађана Кобас, једина преживјела беба из бањалучког породилишта ратне 1992, када је због затвореног коридора и немогућности допреме пријеко потребног кисеоника за инкубаторе умрло 12 новорођенчади.

сладјанакобас 8

Слађана Кобас је рођена 18. јуна 1992. у Бањалуци. Одрасла је уз оца Стојана, брата Мирослава, сестру Мирјану и баку Јоку. Од првог дана живота борила се с бројним и различитим здравственим проблемима; само од 2000. до 2004. имала је 5 операција очију, а октобра 2004. године дијагностикован јој је и рак костију.

Лијечила се по клиникама у Републици Српској, Србији, Русији и Америци, а новац за лијечење пуних 14 година даривале су бројне институције, предузећа и појединци из земље и иностранства.

У САД је на наставак лијечења требало да отпутује и половином јануара 2006, али јој се стање нагло погоршало и није могла отићи.

"Дванаест звјездица са неба пало је ноћас на длан, цијењени господине. Дванаест звјездица пало је, а шта су скривиле, цијењени господине", дио је протестног писма које су 1992. упутиле породице преминуле новорођенчади тадашњем генералном секретару УН.

"Тринаеста звјездица", Слађана Кобас, сахрањена је 11. фебруара 2006. на Градском православном гробљу у Приједору.

А погледајте је каква је лепотица била!

[Слика: sladjanakobas_8.jpg]
Одговори
#2

Да су Срби чекали од "међународне заједнице" дозволу да наши авиони полете, сви би поумирали од глади и болештина. Него су кренули у пробој и изборили се за живот и опстанак. То је уједно опомена и за данашње еврозамлате које очекују неку помоћ од Европе и Америке.
Само у се и у своје кљусе!
Одговори
#3

Вечна слава!!!

ЗА ВАСКРС И СЛАВУ СРПСКИХ ЗЕМАЉА!!!
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним