Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Јозо Томашевић: “Четници“ (приказ књиге)

Јозо Томашевић: “Четници“ (приказ књиге)

Фалсификат који траје

Сходно ауторовој најави, требало би да у раду доминирају немачка документа. Међутим, резултат пребројавања открива изненађење, јер фусноте упућују на следеће изворе: 68 на комунистичке, 64 на немачке…

ПИШЕ: Милослав САМАРЏИЋ

Наставак:
http://www.pogledi.rs/jozo-tomasevic-cet...az-knjige/
Одговори

Одлично. Коначно да се и о Томашевићевом памфлету напише прикладно слово.
Одговори

Али ето, данашњим комунистима не смета његово економско образовање...

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

Екселент, мистер Самарџић.
Одговори

Служим народу! Smile
Други део за 14 дана.
Циљ ми је био да на несумњив начин раскринкам методологију. Комунистичку.
Одговори

Браво Милосаве !!!!!

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"[/size]
Одговори

Одличан текст, Милославе!
Придружујем се честиткама
Одговори

Одличан текст, честитке. Чекамо наставак!

Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Одговори

О књизи “Четници“ Јозе Томашевића (2)
Уџбеник за манипулисање

Томашевић и његови рецензенти нису користили најважнија немачка ратна документа, већ су се у грађењу приче служили различитим триковима

ПИШЕ: Милослав САМАРЏИЋ

http://www.pogledi.rs/o-knjizi-cetnici-j...asevica-2/
Одговори

Књига "Четници" Јозе Томашевића представља амбициозни интернационални пројекат југословенске службе безбедности, познатије као УДБА. На њој се стрпљиво и у највећој тајности радило.

У питању је историја сервирана за Запад, написана у духу "озбиљне науке" и без уобичајених идеолошких претеривања и панегирика "оцу револуције" карактеристичних за домаћу историографију тог времена. У њој се "документује" слободарски аспект партизанске борбе и сва "назадност" четничке контрареволуције. Показује се, једном речју, да је Броз иако комуниста, био на правој страни историје, док је друга страна била "мрачњачка" и "хегемонистичка".

Квалитетан фалсификат, све у свему.

Трагедија нашег времена јесте да тек сада, у 2015. години имамо прву критичку рецензију овог историјског фалсификата. Одличну, додуше, али са "обода" науке - тј. ван званичне историографије која још увек нема снаге и храбрости да да прави суд о овој књизи.

Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Одговори

Лепо си то написао, само, последњи параф није баш тачан. Званична историографија данас итекако даје суд о овој књизи - позитиван.
Одговори

(02-04-2015, 05:01 PM)Милослав Самарџић Пише:  Лепо си то написао, само, последњи параф није баш тачан. Званична историографија данас итекако даје суд о овој књизи - позитиван.

Па рекао сам да нема снаге да да прави суд о њој. И није то тако унисоно, неки знају да је реч о чистом фалсификату и пропагандној подметачини али једноставно неће да се замерају, већ "уважавају" ту књигу...

Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Одговори

Знам, зато сам и рекао ''није БАШ тачан''. Smile
Одговори

Јединствена прилика да се види слика Јозе Томашевића:
http://kingdom-of-yugoslavia-in-ww2.com/...B%D0%B0-2/
Практично је нема нигде, ово је некако ископао Карл Савић.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним