Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ЛОПОВИ у Српској Православној Цркви
#29

(30-11-2017, 07:36 PM)смедерево Пише:  Vladika je oterao OMILJENOG SVEŠTENIKA, http://www.blic.rs/ygr3vk6

http://www.eparhija-sumadijska.org.rs/in...7&Itemid=2

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори
#30

http://www.magazin-tabloid.com/casopis/?...=305&cl=38

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори
#31

Замало батине:Владика Јован отерао омиљеног свештеника, народ се побунио (видео)
у Актуелно, Вести, Видео 1. децембра 2017. 2 Коментара

Крагујевац-Док се често чује „не идем у цркву због попа“, у Епархији шумадијској се догодио преседан – владика Јован протерује свештеника због ког цела парохија долази у цркву.


Епископ шумадијски Јован уписао је ових дана још једну немилу ставку у своје житије. Дословце

прогон свештеника који нема тарифу и који је омиљен у народу и међу крагујевачким верницима. Отац Саша Огњановић, отац двоје малолетне деце који служи у Цркви Светог великомученика кнеза Лазара у насељу Белошевац, добио је допис владике Јована у чије наводе је једноставно речено тешко поверовати. После 18 година свештеничког стажа, владика као разлоге за премештање оца Саше наводи: „Непознавање типика и појања“. Народ се испрва спонтано окупио да провери „гласине“, а потом је уследио протест какав Крагујевац одавно није видео. Покренули су потписивање петиције коју је за два-три дана потписало 2.098 од 2.300 парохијана, а јављају се и грађани из других парохија. Буни која се претворила у свакодневне протесте, и не само због одлуке о прогону свештеника, судећи по следу догађаја, допринео је додатно управо епископ.
Три мушкарца легла испред џипа владике Јована, а када је хтео да изађе из црквеног дворишта, почели су да му дрмају аутомобил.
Окупљени верници преносе за „Блиц“ како им је владика на њихово да неће другог свештеника уз осмех поручио: „Почећете да умирете да ћете сами тражити попа“:
„Окупили смо се у цркви и замолили нашег владику, уз све поштовање, да нам каже шта су прави разлози због којег тера оца Сашу јер типик и појање тешко да су. Уместо да с нама очински разговара, он је чак пар пута онако ударио свештеника у груди и рекао му „Јудо“! А онда је богобојажљивом народу подвикнуо: „Ово је моја црква, нико вас није терао да дођете“. Неко из народа је викнуо да је црква од нас верника и да нећемо дати нашег свештеника, нити прихватити другог. Онда је владика поручио да ћемо почети да умиремо, па ћемо сами тражити попа.
Неће другог свештеника„Желимо да будеш наш свештеник и даље у будућим временима, јер си увек својим делом, својим делањем, понашањем и присуством нама пружио подршку, посаветовао нас на добро и на стрпљење, на разум и доброчинство. Не желимо другог свештеника у нашој парохији, кога у кућу примити нећемо. У нашој парохији је Божји изасланик који своју дужност обавља ревносно и ваљано, чију мисао и дело не разара немир, који нам пружа истину и радост и кога са осмехом у домовима нашим дочекујемо и са радошћу при сусрету поздрављамо“, пише у тексту петиције парохијана свештеника Саше Огњановића.
Према сазнањима „Блица“, владика омиљеног свештеника протерује како би изашао у сусрет једном од својих секретара – благајнику који у Лазарицу настоји да доведе свог сина. Како каже извор „Блица“, „благајник је склон да владици лично, а не за Цркву, одради неке ствари“.
Како народ није одустао од протеста, већ су молбе послали свим епархијама и патријарху Иринеју, тако није одустао ни владика. У међувремену су замењене браве на цркви, а није било ни вечерње службе иако у цркви има још свештеника. Владика је изнашао и нови модел па је протесте пришио свештенику као организатору, због чега је јуче донео одлуку да забрани оцу Саши да служи, а упутио га је и на црквени суд. То практично значи да би ако владика настави да се инати, свештеник могао да остане без чина, а то значи на улици без занимања и посла.
„Ми смо за опроштај и договор. Позивамо нашег владику да дође код нас у цркву. Ми, верници, који смо са нашим свештеником готово свакодневно не видимо проблем у њему. Њега народ доживљава као члана породице не у једној кући него у свим. И да утеши и да посаветује, брат и отац свима. Да ли је неко дао 500 или 2.000 динара, њему је свеједно, само да воли Бога и своју Цркву. Он је свештеник без тарифе који никада није упутио поглед ка столу на којем су паре када сече колач. Свештеник је 18 година, а код нас десет! Е за тих десет година понос је Српске цркве и нека га Бог чува и подари му добро јер је заслужио. Не приличи владици да народу каже „ја са вама немам о чему да разговарам“. Е па, владико, нећемо стати“ – поручује Милош Миловић.
И док народ поручује да на коленима владику моли да још једном преиспита своју одлуку, некадашњи председник општине Рековац Србољуб Лазаревић је међу окупљенима. Каже: „Мој унук од пет година када види оца Сашу трчи раширених руку у загрљај“. Међу окупљенима има оних који не скривају сузе. И седе главе подједнако као и деца.
„Ми не одустајемо од протеста и ми смо их организовали. Ми желимо нашег свештеника, ког сви волимо. Када треба петиција за асфалтирање улице, не скупи се 30 људи, а ми смо од срца скупили преко 2.000 потписа за буквално дан. Отац Саша је добар и поштен човек. Он је прави свештеник“ – поручује Драган Леповић.

Народ поручује да је „Црква заједница верних људи окупљених око Христа“, а ако те речи не разуме владика, сигурни су да ће разумети патријарх Иринеј.

https://www.youtube.com/watch?v=j-Ezya9CW74
Рефлектор???

https://www.youtube.com/watch?v=x4rMY2iRl6w

Можда то је циљ УДБА и КОМУНИСТИ у Цркви.

Ако ви овсте не озбиолно сагледате стање у твојој СПЦ.......кад валови народ стиже, она вас свији однесити пре него ви можете и замислити!
Одговори
#32

ВЛАДИКА ПРОЛАЗИ КРОЗ МАСУ ОКРУЖЕН ОБЕЗБЕЂЕЊЕМ, а верници имају само једну молбу
21:28 08.12.2017. 4
Дели на Вајберу
Владика шумадијски Јован дошао је на јучерашњу литургију у пратњи обезбеђења, а потом гордо прошао кроз масу окупљеног народа без иједне речи и благослова. Крагујевчани су за њим узвикивали: “Правда за свештеника” и “Владико, обрати се народу”.

Парохијани цркве Лазарице у крагујевачком насељу Белошевац већ другу недељу не одустају од подршке оцу Саши Огњановићу. Свештеник је омиљен у народу, а у Крагујевцу познат и по томе да нема тарифу. Њега је владика буквално протерао из Епархије оптуживши га, после 18 година свештеничког стажа, да не познаје “типик и појање”.



ВЛАДИКА ЈОВАН VПРОЛАЗИ КРОЗ МАСУ ОКРУЖЕН ОБЕЗБЕЂЕЊЕМ от Sasa Jovanovic на Rutube.

Владици Јовану је ова „пресуда“ била изговор да помери свештеника како би на његово место дошао син епархијског благајника који за владику, једноставно речено, „завршава рачуне“. Петицију да отац Саша остане у Цркви кнеза Лазара, а у којој је служио последњих 10 година, потписали су сви парохијани, њих преко 2.000.

Јуче није било могуће добити информацију ко су момци у цивилу који су окруживали владику. Окупљени Крагујевчани су у порти цркве препознали своје суграђане – полицајце у цивилу, али момке поред владике нико. Тако је остало нејасно да ли је владика у народ изашао са приватним обезбеђењем или су и то били полицајци у цивилу. Оно што је сигурно, пре два дана позивано је монаштво и свештенство да дође у Лазарицу “како би владика послао слику да је свештенство уз њега”. Према сазнањима “Блица”, њих је позивала игуманија Каленића Нектарија, која је у добрим односима и одраније у свакодневној комуникацији са владичиним благајником.

– Владико, обрати се народу – позивали су епископа Крагујевчани, док је старина из масе поручио да је отац Саша и даље његов поп:

– Како може владика да нам каже „ако ја пошаљем, примићете и црног ђавола“. Е нећемо ђавола, владико, хоћемо нашег поштеног човека, хоћемо нашег Сашу! Какав то човек, какав то владика може да истера поштеног човека кога је примио народ, деца… Молимо владику, ко Бога, клечао сам пред њим.



Надовезују се други верници:

– И да кажемо владици да опрости оцу Саши ако је нешто згрешио, а да не знамо. Али како то да кажемо кад му је прво решење дао да не зна да пева, а он нама и крштавао, и сахрањивао, и венчавао, и са нама се Богу молио! Ко овде зна да је икад цену рекао..

И док са степеница цркве позивају на мир, а понеко викне да Бог прашта, али је владика изгледа изнад и Господа, из масе парохијана стигао је још један захтев:

– Ако грађани имају право да позивају на оставке министара, можемо и ми верници на оставку владике. Тражимо оставку владике – узвикнуо је један мештанин Белошевца, а његов предлог наишао на одобравање.

Парохијани су се јуче окупили у порти јер су у понедељак од владике дописом затражили да им омогући на увид транскрипт или снимак састанка са делегацијом народа од прошле недеље. На тај корак су се одлучили јер је владика у последњих десетак дана неколико пута мењао одлуке, причао сасвим опречне ствари, постављао и уклањао са епархијског сајта акта везана за свештеника. А онда почео и да износи тврдње сасвим супротне од реалних догађаја који су и камерама забележени. Народ је увидео да владика “један дан прича једно, други дан друго”.

– Владика данас није услишио нашу молбу. Следећи рок је петак. Нећемо стати јер ми бранимо нашу цркву. Владика нас не поштује овде на нашем прагу, како би нас тек испоштовао на његовом? Тражимо снимак да јавност зна шта је владика причао на састанку. Он има моћ, а ми имамо истину. Видећемо ко је победник – поручено је владици са прага Лазарице.

Иначе, владика је на састанку са парохијанима рекао да неће бити прогона свештеника, међутим до закључења овог издања “Блица” свештеник Саша, иначе отац двоје малолетне деце, нити је враћен на радно место у Лазарицу нити је добио службу у некој од оближњих цркава.

Владичине неистине

Владика шумадијски Јован изнео је у последњих петнаестак дана низ неистина о протесту народа и писању медија. Он је првим решењем разрешио свештеника Сашу дужности јер “не познаје типик и појање”. Потом је на сајту Епархије објавио да је овај навод „Блица“ неистина?!

– Преосвећени владико, „Блиц“ поседује писану одлуку са вашим потписом. То што сте ви ову одлуку накнадно уклонили са епархијског сајта, то не значи да је она нестала или да није ни постојала. О вашој доследности говори и ова ваша изјава: “Што се тиче свештеника Саше, ради се о најобичнијем премештају по потреби службе која се догађа ево већ 2.000 година”.

Даље, владика је 27. новембра донео одлуку којом је забранио свештенику чинодејствовање и упутио га на црквени суд. Потом је народу рекао да ће свештеник служити у цркви Манастирку, али до данас то обећање није испунио. И то није све. Владика је, штитећи себе и своје одлуке, богобојажљиви народ који воли свог свештеника, патријарха и Цркву окарактерисао као расколнички. Јасно је да парохијани нису расколници. Они бране свештеника, кога су прихватили као члана своје породице и није им јасно зашто владика терорише поштеног човека и оца двоје малолетне деце.

Ви имате изузетне проблеме.......али још сами нисте свесни колико дубоке су!

Кад валови стижу........он ће вас свије да носи!
Одговори
#33


Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори
#34

http://www.spc.rs/sr/anglikanska_zajedni...bozhitsh_0

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори
#35

(25-12-2017, 11:18 PM)смедерево Пише:  http://www.spc.rs/sr/anglikanska_zajedni...bozhitsh_0

Где су ту лопови, брате ?

То је традиција. Можда 100 година.

http://www.pogledi.rs/forum/Thread-versk...ija?page=2
Одговори
#36

http://informer.rs/vesti/srbija/364964/p...ihijatriji
Одговори
#37

Одговори
#38

(09-03-2018, 07:00 PM)Ултрадесничар Пише:  

Свештеник Милан Јордиовић и женскарош ?

http://www.telegraf.rs/vesti/hronika/293...rdi-svedok
Одговори
#39

Ostroški: Napali me zbog "crvenih popova špijuna"
Autor: MONDO/Tanjug
Srpski pisac koji je napadnut i opljačkan u Beču tvrdi da je napadnut jer je pisao o pravoslavnim sveštenicima koji su bili "komunistički špijuni".

16.06.2016. | 11:21 1 A- A A+
Srpski književnik Petar Milatović Ostroški, kojeg su u njegovom stanu u Beču, napale i vezale za stolicu nepoznate osobe, tvrdi da su oni tražili njegovu dokumentaciju koju je koristio za pisanje knjige "Komesari u mantijama - komunistički špijuni u SPC", prenose austrijski mediji.

"Tražili su od mene da im predam dokumentaciju na osnovu koje sam napisao i objavio na nemačkom jeziku knjigu 'Komesari u mantijama - komunistički špijuni u SPC'", rekao je Milatović austrijskim medijima.

Uspeli su, kako je dodao, da pronađu dokumentaciju, koju je dobio od ubijenog nekadašnjeg ministra Pavla Bulatovića, kao i 12 umetničkih dela, i oko 3.200 evra u gotovoni, iz kućne kase i još par vrednih predmeta.

"Radilo se o dvojici grmalja, sa fantomkama na glavi, koji su na lošem nemačkom, sa južnjačkim naglaskom, naređivali šta da radim", rekao je Milatović frankfurtskim "Vestima".

On je kazao da je neko zvonio na njegova vrata, i da gledajući kroz špijunku nije video nikog, pa je ipak otvorio vrata da vidi o čemu se radi.

POVEZANE VESTI
Srpski književnik brutalno opljačkan u Beču
"Tada su me, uz pretnju pištoljem dva grmalja ugurala u stan, i tražila da zatvorim sve roletne. Zatim su me vezali za stolicu i tražili da im kažem gde se nalazi dokumentacija koju sam koristio za pisanje moje knjige", rekao je Milatović.

On je dodao da se nije opirao, jer je video da nema šanse da se izbori sa dva naoružana napadača.

Napadači, kako je naveo, nisu primenili silu, ali su ga vezali za stolicu, za kojom je ostao prikovan i kada su otišli.

"Sve su pretruli po stanu i, kada su našli ono što su hteli, pobegli su iz stana. Srećom ne zatvorivši potpuno vrata. Nakon sat i po vremena jedan posetilac jedne komšije čuo je moje pozive za pomoć. Da su zatvorili ulazna vrata verovatno bih ostao tako vezan danima", kazao je Milatović.

Austrijska policija je pokrenula istragu u ovom slučaju.

Milatović je ljut na austrijske medije što su objavili fotografiju zgrade u kojoj stanuje, smatrajući da je to poziv da ga ubiju.
Одговори
#40

ПОП ИЗ КРУШЕВЦА ДИЛОВАО ТРАВУ И АМФЕТАМИНЕ! Полиција ухапсила свештеника
10:50 20.03.2018. 1 коментар
Дели на Вајберу
Полицајци из Врњачке Бање синоћ су око 20 сати код С. М. (26), свештеника из Крушевца, пронашли 52 грама канабиса 55 грама амфетамина!

Како сазнајемо, дрога која је пронађена код свештеника била је намењена за продају лицима у Врњачкој Бањи.


Свештенику С. М. одређена је мера задржавања до 48х, након чега ће у законском року бити приведен код надлезног тужиоца у Краљеву.

SRPSKI POPOVI U NARKO BIZNISU! Uhapšen još jedan sveštenik koji je DILOVAO DROGU!
HRONIKA ● 0
Posle sveštenika Milana Jordovića iz Požege, koji je sa veroučiteljem transvestitom pre manje od mesec dana pao sa 27 kilograma skanka, danas je uhapšen i pop iz Kruševca koji je dilovao travu i amfetamine!
Policajci iz Vrnjačke Banje sinoć su oko 20 sati kod Stefana Mitrović sveštenika iz Kruševca (parohija Velika Drenova, Stragari), pronašli 52 grama kanabisa 55 grama amfetamina! Kako saznajemo, droga koja je pronađena kod sveštenika bila je namenjena za prodaju licima u Vrnjačkoj Banji!

Svešteniku Stefanu Mitroviću određena je mera zadržavanja do 48 sati, nakon čega će u zakonskom roku biti priveden kod nadleznog tužioca u Kraljevu.

Da podsetimo, krajem februara policija je uhapsila sveštenika Milana Jordovića iu Požege i bivšeg veroučitelja Zorana Marinkovića, kad je u posebnim šupljinama u "pasatu" pronađeno 27 kilograma skanka. Milan nije nosio svešteničku odoru, a Zoran je bio obučen kao žena, pa je tražio da ga pretrese žena-policajac. Ubrzo su policajci ostali u šoku kad su shvatili ko su zapravo Milan i Zoran.

Posle novog hapšenja, s pravom se postavlja pitanje kakva su to đavolja posla, i šta to tera srpske sveštenike da se bave narko-biznisom? Gde je tu nestala vera u Boga i da li će SPC konačno reagovati?
Одговори
#41

(20-03-2018, 11:57 AM)Прст_у_ока_латиници Пише:  ПОП ИЗ КРУШЕВЦА ДИЛОВАО ТРАВУ И АМФЕТАМИНЕ! Полиција ухапсила свештеника
10:50 20.03.2018. 1 коментар
Дели на Вајберу
Полицајци из Врњачке Бање синоћ су око 20 сати код С. М. (26), свештеника из Крушевца, пронашли 52 грама канабиса 55 грама амфетамина!

Како сазнајемо, дрога која је пронађена код свештеника била је намењена за продају лицима у Врњачкој Бањи.


Свештенику С. М. одређена је мера задржавања до 48х, након чега ће у законском року бити приведен код надлезног тужиоца у Краљеву.

Страшно. Видим репортера са ТВ Прве како јавља ову вест са осмехом
Јелени Јоскимовић и Дејану који се нису обрадовали као њихов колега.

П.С. Од Шумадинца не очекујем одговор али да неко други зна шта се
догаша са свештеник Јордовићем који је ухапешн због диловања сканка ? Он се у полицији бранио ћутањем. Медији се само објавили
да је ухахпшен али да ли је подигнута оптужница или је пуштен.
Одговори
#42

Наравно, и свештеници су људи, падају и греше као ми.

Мада, ви као да радите за CIA, што ме не би чудило. Велика медијска хајка тражи и најмање грешкице у редовима СПЦ како би је што више осујетили.

Већих цинкароша и таблоидних ликова не видех. За такве зна се шта следи табаџија

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним