Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Овај филм морате видети!

http://www.pogledi.rs/ovaj-film-morate-videti/
Одговори

Да ли је то ово?
Одговори

Па то је дуго најављивани документарац "Суђење столећа"! Феноменално!

Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Одговори

Ово није ни ''Балкан инферно'' ни ''Суђење столећа'' али - да, то је тај филм који се спрема годинама.
Одговори

Ово је велика ствар!

Судећи према програмској шеми, трајаће поприлично (ваљда иду два дела у цугу), а реприза је у 02:20h ујутру. Smile
http://www.rts.rs/page/tv/ci/broadcast/1...ay=28&null=&
Одговори

Да, иду оба дела одједном, тј. цели филм.
Одговори

Смео бих да се кладим да су комунисти ову кампању обновили баш због овог филма:
http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/ovako-...ak-1758407

Издвајам овај коментар:
I ja imam pitanja, ajde samo dva da ne duljim.
Koji je to, makar i jedan jeini grad koji su cetnici oslobodili od Nemaca?
Gospodo, ne trpi i ne prihvata istorija falsifikate u funkciji dnevno - politickih interesa niti se ona moze menjati kako se kome svidja, ili po zelji.Mnogo je autenticnih dokaza ko je ko bio i na kojoj strani.U Istorijskom ahivu u Vasngtonu, i ne sam tamo, ima orginalnih dokumenata koji nedvosmisleno ptvdjju saradnju Nemaca i cetnika protiv partizana.Takvi dokazi se ne mogu opovrgnuti nikakvim izmisljanjima i falsifikatima.I jos samo nesto , ja ne bh sada pisala ove redove da su cetnici uspeli da ubiju moju majku sa mnom u stomaku.

У ствари који је то град који су партизани ослободили од Немаца, али не вреди, упркос историјским сазнањима комунисти увек глуме покварено плочу.
Одговори

(26-04-2015, 11:08 PM)Милослав Самарџић Пише:  Смео бих да се кладим да су комунисти ову кампању обновили баш због овог филма:

Издвајам овај коментар:
I ja imam pitanja, ajde samo dva da ne duljim.
Koji je to, makar i jedan jeini grad koji su cetnici oslobodili od Nemaca?
Gospodo, ne trpi i ne prihvata istorija falsifikate u funkciji dnevno - politickih interesa niti se ona moze menjati kako se kome svidja, ili po zelji.Mnogo je autenticnih dokaza ko je ko bio i na kojoj strani.U Istorijskom ahivu u Vasngtonu, i ne sam tamo, ima orginalnih dokumenata koji nedvosmisleno ptvdjju saradnju Nemaca i cetnika protiv partizana.Takvi dokazi se ne mogu opovrgnuti nikakvim izmisljanjima i falsifikatima.I jos samo nesto , ja ne bh sada pisala ove redove da su cetnici uspeli da ubiju moju majku sa mnom u stomaku.

У ствари који је то град који су партизани ослободили од Немаца, али не вреди, упркос историјским сазнањима комунисти увек глуме покварено плочу.
Не треба овом народу много, само неки таблоид пусти бубу и маса се лепи ко муве на....

Ево га земљак несрећни, помешао све на гомилу јадан.. био је деда радикал, волео краља а послао децу фала Богу на исправну страну да се боре против ових што чувају стражу Немцима док убијају српску децу:
Цитат:Mog dedu (Pantelija Dudic - Valjevo) su zaklali cetnici ispred njegove kuce samo zato sto su mu sinovi bili u pratizanima, a on je bio radikal i voleo je kralja. Ne razumem kako se mogu rehabilitovati ljudi koji su cuvali straze nemcima dok su streljali decu u Kragujevcu.
Шта њему објашњавати кад се по његовом деди-прадеди Драгојлу (или шта му већ дође) зову основне школе по Србији... зато му коментар има највише позитивних гласова.

[Слика: t1538.gif]
Одговори

(27-04-2015, 01:21 AM)Златко Пише:  Ево га земљак несрећни, помешао све на гомилу јадан.. био је деда радикал, волео краља а послао децу фала Богу на исправну страну да се боре против ових што чувају стражу Немцима док убијају српску децу:
Цитат:Mog dedu (Pantelija Dudic - Valjevo) su zaklali cetnici ispred njegove kuce samo zato sto su mu sinovi bili u pratizanima, a on je bio radikal i voleo je kralja. Ne razumem kako se mogu rehabilitovati ljudi koji su cuvali straze nemcima dok su streljali decu u Kragujevcu.
Шта њему објашњавати кад се по његовом деди-прадеди Драгојлу (или шта му већ дође) зову основне школе по Србији... зато му коментар има највише позитивних гласова.

А откуд он зна да су му баш четници убили деду? Причали му отац и стриц партизани?

"Добро упамтите ове координате: уторак, 28. април 2015. године, 20 часова, Други програм Радио Телевизије Србије.
Добро их упамтите јер је то термин првог емитовања једног објективног филма о Другом светском рату на државној телевизији у историји Србије: документарног филма “Генерал Михаиловић – Херој и казна“."

Самарџићу, да ли то значи да "Равногорска читанка" није била објективна. Добро се сећам да је то приказивано 2002. године на РТС-у. Нема потребе да наглашавам да ја нисам експерт за историју Другог светског рата на овим просторима, али чини ми се да је то била објективна серија. Мислим да се појављивао и Звонко Вучковић.

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Одговори

Читанка је серија, ово је филм. Кез
Одговори

(26-04-2015, 11:08 PM)Милослав Самарџић Пише:  Смео бих да се кладим да су комунисти ову кампању обновили баш због овог филма:

Фајл из линка (не види се због три тачкице) се зове: ovako-su-cetnici-kamom-delili-pravdu-monstruozne-slike-koljaca-i-njihovih-zrtava-clanak-1758407

Скоро сам био у Војном музеју и у поставци има експонат Партизанска кама. За шта ли је њима требала кама?
Одговори

(27-04-2015, 02:44 PM)Вукашин Петковић Пише:  Читанка је серија, ово је филм. Кез

Ђаво се крије у детаљима. Smile

Одговори

Да, ово је филм, а оно серија.
Читанка је била револуционарна за оно доба, то је сигурно. Први пут се видело нешто другачије.
С друге стране, да ли мислиш да је објективно када се Недић прикаже као најпозитивнији лик?
Одговори

(27-04-2015, 05:34 PM)Милослав Самарџић Пише:  Да, ово је филм, а оно серија.
Читанка је била револуционарна за оно доба, то је сигурно. Први пут се видело нешто другачије.
С друге стране, да ли мислиш да је објективно када се Недић прикаже као најпозитивнији лик?

Da li je ovo pitanje meni upućeno?
Nešto razmišljam, otkud sada ovaj film na RTS-u? Da li to znači da će rehabilitovati Čiču, pa pripremaju javno mnenje?

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним