Одговори 
 
Оцена Теме:
  • 1 Гласова - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Русија пре и после социјализма
08-11-2013, 08:08 PM
Порука: #1
Русија пре и после социјализма
Свако социјалистичко друштво има ''порив ка смрти и уништењу'' - како је митрополит Амфилохије (Радовић) написао у предговору српског издања Шафаревичеве књиге. Онако како је без отпора пала држава Инка, тако се много векова касније распао Совјетски Савез. Социјализам се показао као невероватно разорна идеологија, ефикаснија од било које познате пете колоне. То је био мотив Немцима да инсталирају социјализам у царску Русију и то је био мотив Американцима да одмах пруже финансијску подршку Лењину.3
Агресија на Русију путем социјалистичке пете колоне дала је изванредне резултате.
Члан Руског историјског друштва Ј. Селишчев пише како је године 1913. годишњи буџет Руске империје био 1,3 пута већи од буџета САД и Немачке заједно (3 милијарде рубаља према 2,334 милијарди рубаља), при чему су војни расходи били скоро подједнаки. Исте године, број становника САД-а и Немачке износио је 76,5 плус 65,5 милиона људи, што је било тек 77% становника Русије, која је бројала 171 милион душа. После катастрофе изазване социјализмом однос се драстично променио. Године 1994. Руска федерација имала је упола мање становника од САД-а и Немачке. Претходне, 1993. године, национални производ Руске федерације износио је само 162 милијарде долара, Немачке 1.880, Јапана 4.225, а САД-а - чак 6.378 милијарди долара.4
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
08-11-2013, 08:41 PM (Последња измена: 08-11-2013 08:41 PM од Bacvanin.)
Порука: #2
RE: Русија пре и после социјализма
Ja sam davno negde procitao da je u godinama pred Prvi Svetski rat, Rusija belezila ogroman rast industrijske proizvodnje i da je bilo jako puno stranih investicija. Prema nekima, Romanovi su sami sebi "potpisali smrtnu presudu" kada su doneli zakon po kome su stranci koji su bili vlasnici fabrika na teritoriji Rusije mogli iz zemlje da iznesu samo 10% od zarade, a 90% je moralo da ostane u Rusiji...

[Слика: tyu.png]

http://www.youtube.com/watch?v=V0pN1PpfIag
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
09-11-2013, 12:14 AM (Последња измена: 09-11-2013 12:22 AM од Лепи Бора.)
Порука: #3
RE: Русија пре и после социјализма
Упрошћен текст, не даје праве одговоре на питања, већ лажне.

Дал није демократија можда пре уништила Царску Русију?
Или је то бољшевизам, или социјализам, или комунизам?
Дал су то стихијске болести, или имају свој развојни пут и порекло?

Руска Царевина је уништена у ФЕБРУАРСКОЈ ДЕМОКРАТСКОЈ револуцији.

Значи, масони, енглези, демократе и демократија је у корену свог тог зла. Јер, Царска Русија није требала да ТОЛЕРИШЕ енглеску масонерију и којекаква тајна друштва. Требала је гамад да побије на време, а не да је демократе изједу изнутра.

Па је онда Русија разарана од бољшевика и настао је СССР.

Па је онда дошао Стаљин и СПРЕЧИО тотално уништење Русије (СССР-а), а коме је ДЕМОКРАТИЈА тежила правећи хитлерову немачку.

Па после хрушчова, брежњева, егалите и благ развој...

Па онда опет ДЕМОКРАТИЈА, а преко горбачова и
опет ДЕМОКРАТИЈА преко јељцина.

Значи, уопште није тачна теза да је неки социјализам уништио СССР. Јер рецимо Стаљин је изграђивао СССР и ефикасно га одбранио од ДЕМОКРАТИЈЕ и подврста (хитлеров фашизам).

(08-11-2013 08:08 PM)Милослав Самарџић Пише:  Свако социјалистичко друштво има ''порив ка смрти и уништењу'' - како је митрополит Амфилохије (Радовић) написао у предговору српског издања Шафаревичеве књиге. Онако како је без отпора пала држава Инка, тако се много векова касније распао Совјетски Савез.

Господин Митрополит Амфилохије, веома храбро се изражава по питању социјализма, који сада никога не напада и нико га не брани. Такође врло често се спомиње аријева јерес и осуђује, а ко данас хоће да буде такав јеретик?

Значи, социјализам сам пропада, али демократија не само да сама пропада, већ је то сигурно ако некога НЕ ПЉАЧКА.

Када је већ промењен назив "Српске П.Ц" у "П.Ц", да додамо да би много било продуктивније да је осудио ДЕМОКРАТИЈУ и РИМОКАТОЛИЦИЗАМ, ако већ не сме да осуди масоне (сатанске слуге).

А што се тиче Инка, одакле он зна да су они пропали као СССР?

Значи Амфилохије, иди ти гледај да се не руше Двери на Црквама, а остави се других прича.

(08-11-2013 08:08 PM)Милослав Самарџић Пише:  Социјализам се показао као невероватно разорна идеологија, ефикаснија од било које познате пете колоне.

Са обзиром да је масонерија била узрочник СВИХ револуција у свету, немам коментар да је социјализам најефикаснија пета колона. А конкретно у Царској Русији, баш је масонерија покренула револуцију која је уништила Царску Русију - фебруарску.

(08-11-2013 08:08 PM)Милослав Самарџић Пише:  То је био мотив Немцима да инсталирају социјализам у царску Русију и то је био мотив Американцима да одмах пруже финансијску подршку Лењину.3
Агресија на Русију путем социјалистичке пете колоне дала је изванредне резултате.

Значи као и код Драже, енглезе ће да прескачемо?

Да енглеска није вековима подупирала масонерију у Царској Русији (односно да су то Цареви САСЕКЛИ), онда не би могли фебруарски револуционари да свргну Царизам и уведу ДЕМОКРАТИЈУ. Не би могли, јер не би било хиљада зликоваца спремних да то ураде.

Тако да су (поштено говорећи) немци инсталирали лењина у ДЕМОКРАТСКОЈ ФЕБРУАРСКОЈ русији (Царска више није постојала). Али и та "немачка инсталација" не држи воду. Јер лењина као старог енглеског педера, немци су само ПРОПУСТИЛИ у русију. А и маркс и енгелс су такође енглески изум, не немачки. Јер су се у енглеским круговима (клубовима) научили комунизму, не немачким. Американци (читај ционисти), су пружили подршку троцком...
А да поновимо: енглези И немци лењину.

Како је тај социализам некако увек везан за енглеску и масоне?

(08-11-2013 08:08 PM)Милослав Самарџић Пише:  Члан Руског историјског друштва Ј. Селишчев пише како је године 1913. годишњи буџет Руске империје био 1,3 пута већи од буџета САД и Немачке заједно (3 милијарде рубаља према 2,334 милијарди рубаља), при чему су војни расходи били скоро подједнаки. Исте године, број становника САД-а и Немачке износио је 76,5 плус 65,5 милиона људи, што је било тек 77% становника Русије, која је бројала 171 милион душа. После катастрофе изазване социјализмом однос се драстично променио.

Врло блентаво поређење.
САД је 1913. била земља врло слабо насељена.
А немачка је била БРОЈНА.
У САД је досељавано становника константно од 1913. до данас, нису имали ратове (праве), док су и Русија и немачка, два пута ОПАСНО ратовале.

Па зашто онда није селишчев поредио само САД и СССР, или немачку и СССР?

Зато јер је хтео да каже, да је и хитлер бољи од социјализма. И да социјализму припише СТРАДАЊА због напада фашиста.

А да је рекао нпр:
год немачка СССР
1913 ? 171 - пољска, финска, литва,... турска...
1939 76 150
Па досељени немци из целе европе - (макс) 5 милиона у САД углавном.
1954 ? 150
1976 76 200
...
Па да СССР - Украјна - Белорусија - ....
1993 84 150
(све цифре сам узео произвољно)

Било би јасније, или не?

(08-11-2013 08:08 PM)Милослав Самарџић Пише:  Године 1994. Руска федерација имала је упола мање становника од САД-а и Немачке. Претходне, 1993. године, национални производ Руске федерације износио је само 162 милијарде долара, Немачке 1.880, Јапана 4.225, а САД-а - чак 6.378 милијарди долара.4

Што је Русија имала упола мање од САД и немачке, збројити бар све земље настале распадом Царске Русије, па ће однос бити другачији.

(08-11-2013 09:38 PM)Сербство Пише:  http://serbstvo.yuku.com/topic/1143

Линк ка изванредној дискусији у којој је поменута маса ствари о којој сам овде говорио.

А за резиме.
Време после пропасти Царске Русије, узроковано ДИРЕКТНИМ деловањем ДЕМОКРАТИЈЕ и масона, је било различито. Ако би бољшевизам назвали социјализмом, онда је тај од ДЕМОКРАТА убачени елемент учинио ОГРОМНА ЗВЕРСТВА Руском Народу. Па онда имамо пад (НЕСТАНАК) тог увезеног социјализма и појаву ОБНОВЕ под аутохтоним Стаљиновим социјализмом.

Па онда имамо НАПАД на Стаљинов социјализам ДЕМОКРАТИЈЕ (хитлера, који је неговао приватну својину и био ПРАВЉЕН од енглеске и САД...), који је Стаљин САВЛАДАО и стигао да ОБНОВИ порушено од напада ДЕМОКРАТИЈЕ. Па онда имамо период хрушчовљевог социјализма, који је наставио обнову, брежњева који је трала-ла... А све то под притиском ДЕМОКРАТИЈЕ, који је захтевао огромна улагања у наоружање (одбрану од ДЕМОКРАТИЈЕ).

И на крају када је под брежњевом СССР (борећи се са свим ДЕМОКРАТСКИМ државама) направио СССР, који је цео демократски свет три пута могао војно да носи у зубима.

Дође ДЕМОКРАТА горбачов, па ДЕМОКРАТА јељцин и све то лепо "оправе" да Русије скоро нестане...

Значи пре би се могло рећи, да је ДЕМОКРАТИЈА у својим нападима на Царску Русију, СССР и Русију, учинила да та земља не буде оно што би требало, а не никако неки социјализам. Или да будемо тачнији, ДЕМОКРАТИЈА је као страни елемент, дал убачен, или у директном нападу КРИВА за губитке Царске Русије и СССР-а. Док се та Држава, док је била руковођена СВОЈИМ аутохтоним идејама увек РАЗВИЈАЛА.

И да се не заборави.
Да није било социјалисте Стаљина, данас Русије не би постојало, али баш НИКАКО. А што је Стаљин, уместо Руског Цара, то нека се криве они који су организовали фебруарску револуцију, а то су биле ДЕМОКРАТЕ. Значи ДЕМОКРАТЕ усеравају, а социјалисти бришу...

Тако да је наслов теме у целини промашен...

Препоруке Србима:
http://vizantia.info/docs/171.htm
http://www.svetosavlje.org/biblioteka/vl...Prozor.zip
http://www.svetlost.org/podaci/cujte_srbi_rajs.doc
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
09-11-2013, 12:20 AM
Порука: #4
RE: Русија пре и после социјализма
Боро, џаба се трудиш, не можеш против математике.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
09-11-2013, 12:29 AM
Порука: #5
RE: Русија пре и после социјализма
(09-11-2013 12:20 AM)Милослав Самарџић Пише:  Боро, џаба се трудиш, не можеш против математике.

Smile

Знаш како то иде.
У основној школи се учи, да скратим, "два лоша убише Милоша...".
Или "сила закон мења"...

А онда дође висока математика, где све иде неким другим правцима.
Тако када се супродстави било који број бесконачности, добијеш ништа...

А поента је, Бог је једина Истина и Истина је Бог.
Зато треба увек бити уз Истину и онда си "увек печен, недопечен...".

Свеједно Бог ће победити, дал се видео, или не...

Smile

Препоруке Србима:
http://vizantia.info/docs/171.htm
http://www.svetosavlje.org/biblioteka/vl...Prozor.zip
http://www.svetlost.org/podaci/cujte_srbi_rajs.doc
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
09-11-2013, 12:35 AM
Порука: #6
RE: Русија пре и после социјализма
Сад постајеш и филозоф. Smile
Ипак, џаба...
Али баш ми ниси јасан са тим Стаљином СССР-ом.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
09-11-2013, 01:25 AM
Порука: #7
RE: Русија пре и после социјализма
(09-11-2013 12:35 AM)Милослав Самарџић Пише:  Сад постајеш и филозоф. Smile
Ипак, џаба...
Али баш ми ниси јасан са тим Стаљином СССР-ом.

Кез

Врло све једноставно, не волим лагања и залагавања. Никад волео. Ни ради чега, ни због чега. Јер лаж све доведе у пропаст, па макар је узео џабе.

Препоруке Србима:
http://vizantia.info/docs/171.htm
http://www.svetosavlje.org/biblioteka/vl...Prozor.zip
http://www.svetlost.org/podaci/cujte_srbi_rajs.doc
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
09-11-2013, 06:30 PM
Порука: #8
RE: Русија пре и после социјализма
(09-11-2013 01:25 AM)Лепи Бора Пише:  
(09-11-2013 12:35 AM)Милослав Самарџић Пише:  Сад постајеш и филозоф. Smile
Ипак, џаба...
Али баш ми ниси јасан са тим Стаљином СССР-ом.

Кез

Врло све једноставно, не волим лагања и залагавања. Никад волео. Ни ради чега, ни због чега. Јер лаж све доведе у пропаст, па макар је узео џабе.
И шта је истина. Smile
Да је Стаљин био добар, СССР такође, упркос математици...
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
09-11-2013, 06:48 PM
Порука: #9
RE: Русија пре и после социјализма
Za vreme Prvog svetskog rata Rim je u prvom redu tražio saglasnost sa Sovjetima. Lenjin je razumeo koju korist može imati od jednog takvog sporazuma. Međunarodna normalizacija mu je ovim gestom odobrila potpuno uništenje pravoslavlja i promociju komunizma. Lenjin prema tome nije video nikakve prepreke da se napravi sporazum sa Vatikanom. Nakon pregovora potpisan je ugovor između „svete stolice" i Sovjetskog saveza 12. marta 1922. u prisustvu dvaju potpisnika Pizzardo – Vorovskij. Ovim se dopušta svim rimokatoličkim sveštenicima neograničena sloboda kretanja po Rusiji. Pomenuta klauzula je bila glavna tačka sovjetsko-vatikanskog ugovora u očima novoizabranog pape Pija XI.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
10-11-2013, 03:53 PM (Последња измена: 10-11-2013 03:56 PM од Лепи Бора.)
Порука: #10
RE: Русија пре и после социјализма
(09-11-2013 06:30 PM)Милослав Самарџић Пише:  ...
И шта је истина. Smile
Да је Стаљин био добар, СССР такође, упркос математици...

Мени се ипак чини да можда неко неће да разуме о чему причам...

Ево га још један о низу (да кажем) доказа, ко је водио коло у фебруарској и октобарској револуцији:

(09-11-2013 06:48 PM)Милослав Самарџић Пише:  Za vreme Prvog svetskog rata Rim je u prvom redu tražio saglasnost sa Sovjetima. Lenjin je razumeo koju korist može imati od jednog takvog sporazuma. Međunarodna normalizacija mu je ovim gestom odobrila potpuno uništenje pravoslavlja i promociju komunizma. Lenjin prema tome nije video nikakve prepreke da se napravi sporazum sa Vatikanom. Nakon pregovora potpisan je ugovor između „svete stolice" i Sovjetskog saveza 12. marta 1922. u prisustvu dvaju potpisnika Pizzardo – Vorovskij. Ovim se dopušta svim rimokatoličkim sveštenicima neograničena sloboda kretanja po Rusiji. Pomenuta klauzula je bila glavna tačka sovjetsko-vatikanskog ugovora u očima novoizabranog pape Pija XI.

Значи Милославе и сам дајеш доказе за учешће демократија у злочинима против Руског Народа, а овамо крив неки "социјализам" који је омогућио да Русија уопште опстане?

Иначе припадници масонерије, не воле никада да говоре о било каквој кривици енглеске, а воле да све свале на ватикан...

Ево је математика:
- 700 година рим напада на Царску Русију, а преко крсташа.
- (бар) 400 година, ционисти и масони подривају (нападају) Царску Русију.
- 1917. масони и демократе праве фебруарску револуцију и СВРГАВАЈУ Цара и Царизам са власти, а уводе демократију.

Ово је иначе ПРЕЛОМНА тачка, због које и настају СВИ злочини и проблеми у ономе што је остало од Царске Русије - СССР-у.

Увек је КРИВ (највише) ИЗАЗИВАЧ злочина, а ја ту не видех (до сада) неке "социјалисте", дал их ви видите?

- 1917. бољшевици уз доказану помоћ (демократа, циониста, енглеза, немаца, опет масона, а додадосте и римокатолика), праве октобарску револуцију. Следи тотално разарање заоставштине Царске Русије. Опет не видох до сада "социјалисте". Или треба гомили будала, давати неку натприродну моћ, а ко им је ту моћ дао?

И тако је то било до појаве "социјализма", односно Стаљина.
- Јел упитно да је сасвим ИСЕКАО уплив странаца и РАЗАРАЊЕ Русије?
- Јел упитно да их је одрао као зечеве?
- Јел упитно да је ИЗГРАДИО привредно јаку Руску Државу СССР?
- Јел упитно да је демократски запад испилио хитлера и фашизам, који је тешко ОШТЕТИО СССР?
- Јел упитно да је Стаљинов СССР, одолео хитлеру и смождио га?
- Јел упитно да је Стаљин обновио СССР после 2. рата?

Шта се овде горе поставља као математички упитно?
Шта није Истинито?

Идемо даље,

Пошто се пореде економска и привредна достигнућа СССР-а и запада:
- Коју то земљу у свом поседу је СССР пљачкао, а не помогао?
- Коју то земљу у свом поседу демократе нису пљачкале?
- Дал би демократије економски опстале да су имали Војску попут оне у СССР-у, не би СИГУРНО!
- Колико је демократија изазвала ратова у свету?
- Колико је СССР изазвао ратова у свету?
Пошто и овде важи демократско "егалите", нпр. Четници = усташе, да појаснимо неке случајеве:
Запад подстиче револуције у мађарској, чехословачкој, авганистану, ...
СССР наравно увек упада у те државе нпр. (авганистан) на позив Владе.
Јел су требали другачије, да пусте демократе?
А знам рекли би им хвала!

Или су требали као демократе, да држе своје тиранине по свету: бокаса, иди амин, тито, пиноче, ...
Да би те земље могли да ГУЛЕ до голе коже и док Народ не почне да се тражи у неком "социјализму": Куба, Јужни Вјетнам, Венецуела (нов пример...).

- Онда опет долазе демократе у СССР-у на власт и УРНИШУ цео тај систем, давши демократама за џабе силне НАРОДНЕ ВРЕДНОСТИ!
А преко горбачова и јељцина.

Значи математика је врло проста:
- Демократија је изазвала рушење ПРАВОГ Руског Система - Царизма.
- Демократија је довођењем лењина и троцког на власт изазвала огромне штете Русији (Русима).
- Демократија је изазвала 2. рат и огромне штете Русији (Русима).
- Демократија је од 2. рата до ДАНАС изазивала огромне штете и тешкоће Русији (Русима).

Док је Стаљин (ако је то тај "социјализам"), САВЛАДАО пацове у СССР-у (Русији, међ Русима) и ИЗГРАДИО ту Државу, да је ОПСТАЛА уопште до данас.

Или би неко можда хтео, да није било Стаљина и да је Русија (СССР, Руски Народ), наставио путем пропасти и НЕСТАО у потпуности, под демократијом?

А да криви су "социјалисти" што је Свети Цар Николај 2. скинут у фебруарској енглеско - масонској - демократској револуцији?

Ах да, демократе скину Светог Цара Николаја и са ционистима га убију, а "жалосно" што их сменише бољшевици, иначе све ок(ур)?

Милославе, сувише су то провидне ствари, као и перо симић и његов "Стаљинист" тита, као и прање руку енглеза од Дражине Крви, Крви Четника, Крви Срба, итд...
Народ није баш толико глуп као што (глупи робови сатане) масони замишљају. Можда не зна, али ОСЕЋА де лежи зека...

Зато свима који мисле да ће да руководе Четништвом, а тако што ће енглеске јуде да перу од Праве Крви. Саветујем да се ману посла који је унапред осуђен на пропаст.

На крају, а ко је "социјалиста" по вама Милославе?

Ови сада на "власти" су демократе, има избора и партија ође (сем опозиционх, који не одговарају власти ДЕМОКРАТА из европе...). И док су били под титем, били су самоуправни социјалисти. Раније комунисти, до јуче "паметари". Значи "социјалиста" у том смислу значи: ђубре, јуда, лажов, лопов, столичњак...

Дал су такви били Стаљин, Кастро, исл?

Коме лежи то замазивање очију под заставама: демократа, социјалиста, комуниста, либерала, радикала, напредњака, исл?

Или треба толике силне ЉУДЕ, а који су у бегу од "благодати" демократија, отишли у неки "социјализам", све окарактерисати као олоше? Па демократе само то и чекају...

И тако значи по вама, демократе нису смакле (једино што 100% Вреди) Божјег Помазника Светога Руског Цара са власти у фебруару 1917, већ су то били "социјалисти"?

А Руски Народ и Русија није после требао да се вади из демократских гована, већ је требао да се помири са демократском "судбином"?

Нема од СВЕГА тога ништа, нити ће икад бити, па мож да математишемо до краја света...

Препоруке Србима:
http://vizantia.info/docs/171.htm
http://www.svetosavlje.org/biblioteka/vl...Prozor.zip
http://www.svetlost.org/podaci/cujte_srbi_rajs.doc
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
10-11-2013, 05:38 PM
Порука: #11
RE: Русија пре и после социјализма
''- Јел упитно да је ИЗГРАДИО привредно јаку Руску Државу СССР?''

Не да је упитно, него је 100% сигурно да је социјализам уништио руску привреду, као и српску, чешку, пољску, источнонемачку... сваку привреду. То ти је она математика с почетка. Тачно је да то замагљује напредак технике, нпр. сад има компјутера, у Стаљиново време нисупостојали, па не можемо рећи да је због тога ова Русија напреднија од Стаљинове.
Постоје 3 математичке величине: продуктивност, економичност, рентабилност.
То ти је као у медицини температута, крвни притисак, холестерол.
Дакле, та 3 параметра су боља у капитализму него у социјализму и зато је само питање када ћекоји соц. пацијент преминути, тј. апсурдно је говорити о његовом напретку и оздрављењу када му је температура стално преко 39 нпр.
Зато батали то.
Унутрашње уређење западних земаља је демократско, а спољна политика им је империјална.
За сваку земљу је боље, тј. најбоље од свега виђеног до сада, демократско уређење. Наравно да се слажем у осуди империјализма, али немој мешати унутрашњи поредак са тим.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
10-11-2013, 06:28 PM (Последња измена: 10-11-2013 06:33 PM од Лепи Бора.)
Порука: #12
RE: Русија пре и после социјализма
За дужи текст боље исецкано, пардон.

(10-11-2013 05:38 PM)Милослав Самарџић Пише:  ''- Јел упитно да је ИЗГРАДИО привредно јаку Руску Државу СССР?''

Не да је упитно, него је 100% сигурно да је социјализам уништио руску привреду, као и српску, чешку, пољску, источнонемачку... сваку привреду.

Па ако се погледа, неће бити тако (да не кажем уопште...)!

Чињеница је да је баш под социјализмом Стаљина (односно и пре Стаљина у Царској Русији забележена највећа привредна стопа раста у историји). Мада се то може тумачити и богатством Русије, није само то у питању. У питању је и шта се хоће од привреде:
- дал да паре господаре људима.
- дал да људи господаре парама.

Има још пуно питања а везаних за то:
- дал треба људи да гину због привреде?
- оћете ли педере као нормалне?
- оћете ли животну околину, или загађење и виртуелни живот на компјутеру?
...
Много има тога што иде уз "најбољи систем" и "најпродуктивнију" економију. То нико нормалан и свестан неће прогутати - НИКАД!

(10-11-2013 05:38 PM)Милослав Самарџић Пише:  То ти је она математика с почетка. Тачно је да то замагљује напредак технике, нпр. сад има компјутера, у Стаљиново време нисупостојали, па не можемо рећи да је због тога ова Русија напреднија од Стаљинове.

Не знам која математика, али није битно. Ја бар нисам на те ствари ни мислио, ни спомињао.

(10-11-2013 05:38 PM)Милослав Самарџић Пише:  Постоје 3 математичке величине: продуктивност, економичност, рентабилност.
То ти је као у медицини температута, крвни притисак, холестерол.
Дакле, та 3 параметра су боља у капитализму него у социјализму и зато је само питање када ћекоји соц. пацијент преминути, тј. апсурдно је говорити о његовом напретку и оздрављењу када му је температура стално преко 39 нпр.
Зато батали то.

Опет није тако.
Јако је позната ствар да капитализам МОРА пропасти, што се увек дешавало и дешава (ви као економиста, немогуће да не знате тај ТЕМЕЉНИ фактор капитализма, о коме сви ауторитети разглабају).

А што се то није десило?
Па десило се нпр. 1930. али разлог што се то НЕ ДЕШАВА је (опет ОПШТЕ познат...), ПЉАЧКА са којом демократија МОРА ићи, или пропада. Значи, ако демократија има да пљачка туђе:
- сировине
- производе
- радну снагу
- преузме тржиште
Успева, ако НЕ ПРЕУЗМЕ - ПРОПАДА!

Значи ћорак над ћорцима...

Управо обрнуто (уз све мане социјализма), демократија је ПРОПАСТ без пљачке и ратова, не социјализам.

Друга ствар је и акумулација и стање у демократским земљама, које је "стицајем околности" увек било испред онога, где су биле социјалистичке земље. А демократско тржиште је покер где игра милионер и онај са 100 дин у џепу. Итд. Исл. ...
Што се тиче три параметра "вредности": продуктивност, економичност, рентабилност.

То су антихришћански параметри, јер уопште не гледају главни параметар:
Срећу и благостање људи.
Већ "срећу и благостање" највећег кера, који има напљачканих пара, а коме није Бог дао да господари над животом људи који МОРАЈУ да раде код њега. А тек говорити о онима из обавезне пратње "благостања у демократијама" = колонијама, где и ми живимо тренутно у једној таквој, је опет оно што казује СВЕ о демократији.

На почетку треба и поставити питање љубитељима демократије:

Што критикујете крваве социјалистичке револуције, када је демократија на исти начин долазила на власт?

Или што критикујете заплене имовина у социјалистичким револуцијама, када сте ви не само то, него и УБИЈАЛИ НОСИОЦЕ легалног поретка разне краљеве и Краљеве?

(10-11-2013 05:38 PM)Милослав Самарџић Пише:  Унутрашње уређење западних земаља је демократско, а спољна политика им је империјална.

Под ОБАВЕЗНО, ако се хоће "успешна" демократија.

(10-11-2013 05:38 PM)Милослав Самарџић Пише:  За сваку земљу је боље, тј. најбоље од свега виђеног до сада, демократско уређење.

Није УОПШТЕ тачно.
За сваку земљу је најбоље да има Православну Монархију.
Или поредак који је виђен у Србији под Немањићима, Лазаревићима, или у Царској Русији, или Византији.

(10-11-2013 05:38 PM)Милослав Самарџић Пише:  Наравно да се слажем у осуди империјализма, али немој мешати унутрашњи поредак са тим.

То му дође као:
Ал Капоне има лепу кућу, јер видиш?
Како само има добру математику, тај Капоне.
А немој да гледаш што је разбојник, то нема везе са његовом кућом...

Због свега тога тврдим да је ово поређење лоше.

Да су поређени нека Царска Русија и СССР, сасвим друга ствар...

Али, демократија уништи Царску Русију и настави да напада и СССР свим силама, а са безбедног медвеђег места. Па је без везе тражити узроке пропасти СССР-а у социјализму (који наравно није идеал).

Од мене толико, поздрав!

Препоруке Србима:
http://vizantia.info/docs/171.htm
http://www.svetosavlje.org/biblioteka/vl...Prozor.zip
http://www.svetlost.org/podaci/cujte_srbi_rajs.doc
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
10-11-2013, 07:47 PM
Порука: #13
RE: Русија пре и после социјализма
(10-11-2013 06:28 PM)Лепи Бора Пише:  
(10-11-2013 05:38 PM)Милослав Самарџић Пише:  То ти је она математика с почетка. Тачно је да то замагљује напредак технике, нпр. сад има компјутера, у Стаљиново време нисупостојали, па не можемо рећи да је због тога ова Русија напреднија од Стаљинове.
Не знам која математика, али није битно. Ја бар нисам на те ствари ни мислио, ни спомињао.
Она математика из првог поста, коју оспораваш.


(10-11-2013 06:28 PM)Лепи Бора Пише:  Опет није тако.
Јако је позната ствар да капитализам МОРА пропасти, што се увек дешавало и дешава (ви као економиста, немогуће да не знате тај ТЕМЕЉНИ фактор капитализма, о коме сви ауторитети разглабају).
Па не знам, мани се чини да пропадају социјалистичке земље једна по једна...


(10-11-2013 06:28 PM)Лепи Бора Пише:  Што се тиче три параметра "вредности": продуктивност, економичност, рентабилност.
То су антихришћански параметри, јер уопште не гледају главни параметар:
Срећу и благостање људи.
Ако узмемо тај параметар, зашто онако масовно народи беже из социјалистичких у капиталистичке земље, а не обратно? Беже од превелике среће?

П.С.
Све сводиш на империјализам и експлоатацију, али то важи само за највеће. Кога експлоатише једна Финска нпр? Али она због свог система има рецимо Нокију. Док Северна Кореја никад не може да створи такву фирму.
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
10-11-2013, 08:22 PM
Порука: #14
RE: Русија пре и после социјализма
Мислим да смо сва мишљења изложили, али добро.

(10-11-2013 07:47 PM)Милослав Самарџић Пише:  ...
Она математика из првог поста, коју оспораваш.

Нема ту Милославе математике!
Збир баба и жаба није математика, већ превара.

(10-11-2013 07:47 PM)Милослав Самарџић Пише:  ....
Па не знам, мани се чини да пропадају социјалистичке земље једна по једна...

Већ су и пропале. Кез

Није то проблем, већ што многи не виде, како паклени сат откуцава, али свеукупној демокртији дане. А да има лаких могућности да се пореде стартни услови демократије и социјализма, било би ласно...


(10-11-2013 07:47 PM)Милослав Самарџић Пише:  ....
Ако узмемо тај параметар, зашто онако масовно народи беже из социјалистичких у капиталистичке земље, а не обратно? Беже од превелике среће?

О томе смо увелико причали (посредно) у овом тексту. Али је право питање: "Зашто на западу толико чезну МНОГИ за социјализмом, који нема шансе да добију - НЕ ДА ДЕМОКРАТИЈА?"

Ја сам апсолутно сигуран да неке вредности "социјализма" (из Православног Наслеђа Царевина), су апсолутно јасне готово СВИМА на западу. Први бих тражио овде земљу за људе, а не за среброљубиве кретене и остале мултинационалне бандите и педеризоване безбожне муваторе, којима је у капитализму ЈЕДИНО ДОБРО.

(10-11-2013 07:47 PM)Милослав Самарџић Пише:  П.С.
Све сводиш на империјализам и експлоатацију, али то важи само за највеће. Кога експлоатише једна Финска нпр? Али она због свог система има рецимо Нокију. Док Северна Кореја никад не може да створи такву фирму.

И финска експлоатише кога стигне. Затворено су тржиште и користе западну моћну пропагандну машину да намлате ђенге где могу. Нису они Прави - ни случајно. У тој су постави демократије (близина Русије) у којој су "заслугом", а који нису, исто нису заслугом. Али и то све пада. Ако би демократија остала сама на свету, сасвим би ДРУГА песма била...

А та нокија је једна од много лоших суштина.
Ко има користи од тих мултинационалних хоботница?
Мало њих, али сви други имају тешку штету и неправду.
У овој "држави" (нпр), не ради нико ништа сем као туђа послуга и туђа сила, а све на покварен (демократски) начин. Све је то дно дна и талог талога...

А сад морам да идем, поздрав!

Препоруке Србима:
http://vizantia.info/docs/171.htm
http://www.svetosavlje.org/biblioteka/vl...Prozor.zip
http://www.svetlost.org/podaci/cujte_srbi_rajs.doc
Пронађи све корисникове поруке
Цитирај ову поруку у одговору
Одговори 


[-]
Podeli (Prikazi sve)
Facebook Linkedin Twitter Digg

Скочи на Форум:


Корисник(а) прегледа ову тему: 1 Гост(а)