Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Само Слога Србина Спашава!

Само слога, али око чега?

Дал око демократије и новог света, или комунизма и социјализма, око чега то Срби треба да се сложе?
Овде на разним темама се не слажемо, а зашто то, ако смо Срби?

Ето, да видимо око чега треба и око чега се обично ми Срби не слажемо, сам отворио ову тему (многима ће бити сувишна, али греше...).

Пре свега Срби треба (мора) да се Сложе око Светога Саве и Православља!

То је аксиом који се не доказује! Значи ако тога нема, наравно да нема слоге, нити је може бити!

А сада да кренемо редом са примерима...

1) - Док демократија, комунизам, бољшевизам, фашизам, секте, хедонизам, мржња и јереси, трубе да: "Циљ оправдава средство."
Православље и самим тим Српство каже: "Нико није и не може бити савршен! Важно је да човек ТЕЖИ да склања грех и умножава Добро, а само га Бог може Начинити Савршеним!"

Значи наш циљ су добра средства, а остало је Божије!
А било које средство које није добро - руши Свети Циљ!

2) - Док магије, хороскопи, масони, демократија, комунизам, бољшевизам, фашизам, секте, хедонизам, мржња и јереси, трубе да: "Човек се мери по оделу!"
Православље и самим тим Српство каже: "Посуда је чиста, ако јој је унутрашњост чиста!"

Значи формализам, лицемерје, спадају у најгоре сатанске погледе! Битна је унутрашња чистоћа, која захтева и спољну чистоћу, али не као циљ чишћења.

3) - Док магије, хороскопи, масони, демократија, комунизам, бољшевизам, фашизам, секте, хедонизам, мржња и јереси, трубе да: "Човек је мера света, а не Бог!"
Православље и самим тим Српство каже: "Бог је мера света, а не човек!"

Значи да није чак ни наш живот мера ствари, већ да и њега некада требамо положити зарад Бога и Људи. Другим речима себичлук, је антисрпска појава!
...
---------------------------------------------------
Значи примера би било МНОГО, али то би била Мерила Вредности једног Србина, а како једног тако и свих и онда нема свађе...
---------------------------------------------------
И на шта то да применимо у историјским расправама, та "правила", ево примера:

1) - Много који србин овде велича "велике" доприносе Српству недића и љотића! Воде се невероватне расправе око тога, око чега неки други народи - не воде расправе!
Недић и љотић су ИЗДАЈНИЦИ!
Све друге расправе потичу од незаинтересованости, себичлука и ауто деструкције!
Рекла ми баба, недићевци били добри ка њој...
Па шта?
Треба ли зато правдати кривог, што је неки недићевац био добар?
НЕБУЛОЗА!
О љотићу да не говоримо...
Све то подсећа на многе србе, који су ушли у масонство да га униште!
Ушли и никада више изашли као ПРАВИ!
Као девиза: "Гласајте за ДОС и запушите нос!"
Ствар је и више него јасна:
Ко оде код ђавола - ђаволов је.

Има ту и овога. Лично сам више пута био са старијим људима који воле хитлера.
"Требо је да нас све помлати, ма ми Срби смо скотови над скотовима...", "Хебем ти ... (Свето Име), треба нас све побити!", исл...
А ја онда почнем да псујем хитлера и ђавола.
Реакција чуђење!
Гле, овај би и да живи и да се нада и да верује?

2) Однос ка Стаљину.
Пресликавањем грехова лењина, демократије и запада уопште, на тог човека, направише бре самог сатану од њега!
А чињеница да је био много мање лош од лењина и све демократије и осталих сатанских брљотина!
Слично као што је и Слободан Милошевић НЕМЕРЉИВО МАЊЕ ЛОШ од ДОС-а, тако је и Стаљин НЕМЕРЉИВО МАЊЕ ЛОШ од демократије и запада!

И нема шта ту да се много прича и мудрује!
Што причати УОПШТЕ о манама Стаљина, када су оне СИТНЕ наспрам мана демократије (која је сама МАНА)?
И ја му замерам што није вратио Православље у Русију као државну Веру и мерило Морала, али то је ситно наспрам нпр. Цариградских Патријараха који уведоше (мало па) ЈЕРЕСИ у Цркву и постадоше масони у мантијама!
Или што поби Свете Људе? Па ко да му то правда?
Али дал треба величати масонску демократију која УНИШТИ и Цркву и Свете и СВЕ?
Прво ваља опљунути самог сатану и његове директне слуге, па тек онда ситнију боранију. Боранију која (уз Божју Помоћ) СПАСИ свет од доласка антихриста!
А дал то би случајно и без Покајања код Стаљина - лично Сумњам...

Тако да и Стаљина треба гледати као ГРЕШНОГ човека, а не ИДОЛА за пљување сатаниста!

...

Зато кад би се ми наводни срби, Сложили око Православља, као Мере Вредности! А не ГУБИЛИ и ДРОБИЛИ око комунистичких, демократских, хедонистичких и других СТРАНИХ вредности, не би били овако слаби, несложни и самим тим ИГРАЧКА сатанска...

Не би нам омладина од малена учена на себичлук и самодеструкцију, овде бранила, бесмислене, деструктивне, србо-гробне тезе дискаверија, Курте и Мурте...

И надам ли се ја да ће омладина уместо на интернету висити у Храмовима Божијим?
ТЕШКО!
Али им то препоручујем да би заиста могли да схвате много коју појаву коју очигледно и не виде.

И наравно не да би "послушали" мене, него Претке, који су ту Веру Православну ценили много више од сопственог живота, па и живота својих најмилијих! А безобразлук и подцењивање старијих Православних Предака, неће им лако бити Опроштено - да знају!

Мене наравно нек вређају (...), ништа страшно...
Мало ми је одвратна та само-деструктивна мржња која лако избија на интернету, али тако је то кад се немају аргументи.
А критике волим да чујем, БАШ волим, али слабо их има корисних.
Одговори

СВЕТОСАВЉЕ ПОДРАЗУМЕВА МОНАРХИЈУ КАО ОБЛИК ДРЖАВНОГ УРЕЂЕЊА!!!
Одговори

(29-09-2013, 04:12 PM)Владимир Петровић Пише:  СВЕТОСАВЉЕ ПОДРАЗУМЕВА МОНАРХИЈУ КАО ОБЛИК ДРЖАВНОГ УРЕЂЕЊА!!!
Наравно, ако је монархија = 100% Православна Српска Круна.

Фолиранције, глумце, титуларе, миксове са јеретицима наравно НЕ!
Одговори

Па Православна Црква......није ништа друго него је Puddle политичке властнике....без обзира на времена.

Она је учутковала кад је Вук Преписао Језик.....без обзира на жаљбе.

Она је учутила кад је историја била уништена на Конгреса Берлина

Нити је дала довољног гласа кад пркшчавалих Православних Срба.

Она је личних УЧЕШНИК у продавање КОСМЕТА!

Садашник Свештенства.....ко су стиглих у диаспоре су затворавалих Цркве од тих људи ко су га створилих и подиглили......док сте ви ваше рушилих, спалили, и бојкотовалих.

Кад мотка и метла треба да ради.....овде мора да стиже најпрво!
Одговори

(18-12-2013, 08:13 PM)Захумље Пише:  1) - Па Православна Црква......није ништа друго него је Puddle политичке властнике....без обзира на времена.

2) - Она је учутковала кад је Вук Преписао Језик.....без обзира на жаљбе.

3) - Она је учутила кад је историја била уништена на Конгреса Берлина

4) - Нити је дала довољног гласа кад пркшчавалих Православних Срба.

5) - Она је личних УЧЕШНИК у продавање КОСМЕТА!

6) - Садашник Свештенства.....ко су стиглих у диаспоре су затворавалих Цркве од тих људи ко су га створилих и подиглили......док сте ви ваше рушилих, спалили, и бојкотовалих.
...

1) - Е па неће бити тако. Није СПЦ англиканска "црква", или римокатоличка.

2) - Какви црно ћутала код вукове накарадоформе? Једина је ОЗБИЉНО дигла глас против. Али убици Карађорђа се фућкало на став СПЦ, важан му је био пут у ЕУ...

3) - Од када је милош убио Карађорђа и однео му главу паши на босфор, окренуо је Српску политику од Русије, ка аустоугарској. СПЦ то НИКАДА НИЈЕ СВАРИЛА! А није могла да размрси клупко политичких небулоза обреновића, јер није римокатоличка "црква", већ Православна. Тако да је могла само да хукће на последице рада обреновића.

4) - Ко каже да није дизала глас против монструма - лаже.

5) - Учесник може бити Патријарх и Синод, а Црква НЕ!

6) - Овде важи прича, да су плате Протонамесника на западу дебеле. А где има пара, увек се талог окупи...

(18-12-2013, 08:13 PM)Захумље Пише:  ...
Кад мотка и метла треба да ради.....овде мора да стиже најпрво!

Овде се слажем.

Smile
Одговори

) - Е па неће бити тако. Није СПЦ англиканска "црква", или римокатоличка.
Значи ти овсте не рачунаш Јерецни потез Патријарха Герман што се учланио у World Council of Churches 1968 године. Још сте чланови, а Синод је одавно гласала да се повуће....а још је присутна. Тамо се саде учлане и пагане.
Ако знаде било шта од покрета Екуменизизам, знао бих да иза леђа Оће Јустина Поповића, А Јефтић, Буловић, А Радовић су били на првог Екуменистичких Скуп у Загрегу 1976 године.

Да не говорим од +30 Свештеника ко су клањалих и љубилих руку папе.........

Па није ни следбенци КОМУНИЗАМ....што непрекидно траје за 70 нешто година.....значи до овог дана....и то после +30 година смрт ткз Јосип Броз....(у случају да му је то имена)

2) - Какви црно ћутала код вукове накарадоформе? Једина је ОЗБИЉНО дигла глас против. Али убици Карађорђа се фућкало на став СПЦ, важан му је био пут у ЕУ...

3) - Од када је милош убио Карађорђа и однео му главу паши на босфор, окренуо је Српску политику од Русије, ка аустоугарској. СПЦ то НИКАДА НИЈЕ СВАРИЛА! А није могла да размрси клупко политичких небулоза обреновића, јер није римокатоличка "црква", већ Православна. Тако да је могла само да хукће на последице рада обреновића.
Има друге спекулизације за смрта Карађорђа....да су Енглези

4) - Ко каже да није дизала глас против монструма - лаже.
Па колико периода прекршћавање је било од Римљана? Да не говорим од Јежуита.....последна пркршћавање је било кад је замало све православце у Задар....један од најстаријих Православних градове на хелмскох поло острова....су прешлих у Римокатализицам.
Нити има било које податке од Срба што су били пркшћаваних од усташе.
Та историја је завораву........

5) - Учесник може бити Патријарх и Синод, а Црква НЕ!
Добро народ прави цркву....
Али структуре духовна предавање стојих код Пресвештенства.....тако да је Врх Цркве....у овом случају то ћемо пресумљати да је синод......је била тотални учешник у смена Владика Атемија у Призренској Епахији....чак смо виделих најжалостније слике од монарци како се туку међусобно. Занимљиво да је Грчка Црква још није предала особу ко РТС, влада и Синод СПС ко окривљује да је прокрала новац......

6) - Овде важи прича, да су плате Протонамесника на западу дебеле. А где има пара, увек се талог окупи..

Синко ко ме ти причаш од крадење новац....?
Па саветник Војводо Момчило Ђуић ми је увек шапчао никад недај Свештеник лову.......(ради грађе) Одавно су парохијани у Лондону подиглих буну око где новац и те парохнија иде.....нити могу да види ту расход и приход......где буквално новац парохије иде.

Од када умиру тих сјајних и златни Свештенике (осим један Николић)
код су стиглих са Војске Краљевине......једино стижу Свештенства од Бивше Југославије и саде Србије.
Два су Свештеника били избаћени....један крао из Црквене касе....за свој приватних бизнис... изгледа још служи у Сурчину.

Овде један Свештеник веч заповеђа од парохија да му се повећава плата....да му се смешка у издатом имање Цркве у једном градом. А чак хоће да замених једну најбољу жену у коло Српски сестара.....ко ја стуб цркве.....

Да не говорим од гомилу друге стваре....што морају да виду светла дана....како гол болно она изгледа......нема милости пре Бога....и онима ко се лажно престављају у њигхова имена.....

Да не дувам од Владика ко је још служи и је био окривљен за педерај.....

Да не говорим од Масонима у Цркви.....пример тај у Аустралији.

Садашња СПС је постала корпорације......а очигледно је све стално до новац и имање.....то су одавно рекли Срби Православци у тој ткз Америци, Аустралији, Енглеске....итд. Ко од ништа, и своје тешко сарађање новац озидалих те Цркве и Манастира.....и то по свету....у времена кад сте ви ваше палили....рушилих....и ставилих комунистичких споменике на алтар рушене Цркве.....па их бојкотовалих.......

Тако молим вас немој "англосаксоничари" ти мени поготово за наших ГРЕХА....зашто ја ћу вас сматрати као стереотипичан новокомпованих ткз Православац ко је одрастао у КОМУНИЗАМ....а кршћен кад је одрастао.....као преостала нација! Слава онима родитељи ко Крстелих своју децу кријући!
Одговори

(19-12-2013, 04:12 AM)Захумље Пише:  ...

Брате, много написа и уреду, неким редом.

СПЦ је морала да иступи из ССЦ, јер је Патријарх Павле са Сабором то Одлучио, али мућак...
Да ваља, не ваља, али Патријарх Герман је посебна прича. Лако му је судити од напоље, док се он овде опирао титу...

Наравно да се слажем са тиме да СПЦ није место ни у ССЦ, ни у екомунистичком спрдању...

И за папољубне попчине, се слажем...

ЗНАМ за то да су енглези (и масонерија) имали НАЈДЕБЉУ УЛОГУ у убиству Карађорђа!

А шта мислите Захумље, шта је Црква могла да уради, да тито ОБЕЛОДАНИ вековне римокатоличке поступке?
Ја да вам кажем, могла је само да НЕСТАНЕ, ако би то покушала!
Па није тито био трговац слаткишима, већ КРВАВИ УБИЦА!

Слажем се око догађаја са Епископом Артемијем, али...

Треба да знате, да је пуно Епископа село на страну масона.
Али не сви!
Ето, десило се оно што се ни под титом није десило!
Страва и ужас.

За среброљубље (неких, многих, дела, ...) Свештеника и овде је иста ситуација. Шта да се каже? Прота поста уносно занимање...

Има и овде Свештеника трговаца дрогом, Свештеника милијардера, лопова и варача старих баба, ... итд... Епископа педера и масона,...

Е сад овако, нисмо ми сви рођени у комунизму крштени са 45. година, нити смо палили Цркве и рушили! Већ мој брајко били јебани од истог тог тита, док сте ви на западу, западу који је тита ПОДРЖАВАО, ЧУВАО МУ ЛЕЂА и ДАНАС то исто ради, били (у добром броју) одлични саветници! Лако је из лондона букати против тита (док није бука прејака, ако јесте, ето га удбаш да коље...), требало је овде живети под титом!

А сада оно још битније.

Наша СПЦ је у катастрофалном стању по многим питањима. Али шта онда треба да се ради?
- Да је пљујемо?
- Да је оставимо?

Не Дао Бог!

Народ мора да иде у СПЦ, докле год је Божја Благодат на њој. А ако се деси да је нема, лако ће се то и сазнати и лако ћемо изаћи из те онда јебиветрине.

Сва гамад у СПЦ, би најсрећнија била, да се СПЦ очисти од Верних и да остану само масони, педери и курве.

Зато не треба ДАТИ Нашу Цркву олако - треба се за њу Борити и то Изнутра!

То је можда једино где се не слажемо (ако и ту), поздрав!
Smile
Одговори

Недић и Љотић су били једини прави, исправни Срби које смо имали у авнојевској Србији за време 1941-1945.

У то име:

ЗА ВАСКРС И СЛАВУ СРПСКИХ ЗЕМАЉА!!!
Одговори

(26-12-2013, 03:00 PM)Србин Пише:  Недић и Љотић су били једини прави, исправни Срби које смо имали у авнојевској Србији за време 1941-1945.

Браво!

Ставио си на теми о "Само Слога Србина Спасава", недића и љотића.
Значи (ако ниси знао) оне који су са турцима радили - потурице!

Који су мастили колац, да се убије преко 130.000 људи из Србије, од тога око 100.000 најбољих Српских Домаћина!

100.000 Српских Породица, закука за Мужем, Оцем, Братом!
Који су преживели 1. рат и преживели небулозе у КЈуг.
А страдали у одмазди, не ни у борби!

Одлична "слога" - не било је никад.
Одговори

Да није био Недић у Србији комплетна Шумадија не би постојала, ушле би усташе и побиле све, пошто Шумадија није Босне да се има у коју планину утећи, не би постојало српског имена у Шумадији и Београду, морали би их насељавати, ал то вероватно није битно за тебе, требали смо да гинемо немилице и да чекамо да Стаљин победи Хитлера па да окупљени у једном шумарку, пошто би нас било таман толко да дочекамо слободу

Одговори

(26-12-2013, 06:51 PM)Србин Пише:  Да није био Недић у Србији комплетна Шумадија не би постојала,
...

Уопште нисам сигуран да је недић спасао Србију од било чега.
За љотића знам да је огробио Србију, борбом против (мирне) ЈВУО.

Где сам ја рекао да смо требали да устанкујемо и гинемо немилице?

Ако је неко спасао Србију (ондашњу), а то је баш Дража!

До скоро сам и ја недићу "давао попуст", али баш ме Милослав добрано убеди у супротно. А што се тиче љотића, нека глуми величину у фашизоидним клиповима на јутубе...

И потурице би снимале себе, да је било филмова некада.

Бити Хришћанин, значи и не бити зликовац, ни зликовачки слуга, а камо ли војник. А ако се око Светосавља Срби не слажу, не треба ни да се сложе око другога, све друго од Божјег је сатанско.
Одговори

Ја сам сигуран а то је и логички закључак, пусти ти Самарџића он је равногорска верзија Вељка Булајића, а Љотић је био највећи верник међу свим српским политичарима тога доба за то доказ не треба, а и био је војник своје идеје а није био војник ни једне државе осим своје

Е да на који је то начин Дража спасао Србе у авнојевској Србији , за Босну, Црну Гору, Херцеговину и моју Крајину свака част

Милан Недић је највећи српски спаситељ у периоду од 1941-1945 ајде да кажемо да Шумадија не би била очишћена (а била би) где би оних 500.000 српских избеглица што их прими Недић у Србију да није имао ко да их прими сви би под усташки нож, значи аутоматски да не би Недића још 500.000 Срба мање. Велики проблем код нас Срба је тај што готово ни једнуреалну књигу о Другом светском рату немамо, све књиге су писане острашћено по принципу моји добри сви други зло. То је нормално с обзиром да су поделе и ране још свеже и ја мислим да ћемо реалну слику о томе добити тек за неких 50-60 година.

Одговори

(27-12-2013, 12:44 AM)Србин Пише:  Ја сам сигуран а то је и логички закључак, пусти ти Самарџића он је равногорска верзија Вељка Булајића, а Љотић је био највећи верник међу свим српским политичарима тога доба за то доказ не треба, а и био је војник своје идеје а није био војник ни једне државе осим своје

Милослав је хтео, не хтео у Праву (да није хтео - био би титовац...)!
А серко булиџа је шиптар!
Везе немају...
Али искреност, треба ценити - вреднија је од злата.

Љотић Верник?
Пази овако:
Убица, саучесник окупатора, пљачкашки вођа, РАСИСТА (Цигане и Јевреје - требио), то ли је по теби верник?

А шта је онда неверник?

Имало је (и има, на жалост) и Патријараха и Епископа јуда...

(27-12-2013, 12:44 AM)Србин Пише:  Е да на који је то начин Дража спасао Србе у авнојевској Србији , за Босну, Црну Гору, Херцеговину и моју Крајину свака част

Ајд гледај мало очима Вере.
Дража јесте Спасао све то (што физички није могао) јер је Спасао Углед и Српско Име у том рату!
Једини се поставио као Српски Јунак и човек!

А не као говно, или сарадник ("верник"), лизгуз, педер, борац за власт, зликовац и слично, а као СВИ остали.

Крај приче.

(27-12-2013, 12:44 AM)Србин Пише:  Милан Недић је највећи српски спаситељ у периоду од 1941-1945 ајде да кажемо да Шумадија не би била очишћена (а била би) где би оних 500.000 српских избеглица што их прими Недић у Србију да није имао ко да их прими сви би под усташки нож, значи аутоматски да не би Недића још 500.000 Срба мање. Велики проблем код нас Срба је тај што готово ни једнуреалну књигу о Другом светском рату немамо, све књиге су писане острашћено по принципу моји добри сви други зло. То је нормално с обзиром да су поделе и ране још свеже и ја мислим да ћемо реалну слику о томе добити тек за неких 50-60 година.

Недић је јајара и кокошар, Милослав га је убо 100%. Развалио је легалне органе (и под окупацијом) и глумио дадиљу, а у суштини је веровао у победу хитлера (усташа, итд...). Значи скот. То што је маса пандура била у недићевцима, па су радили Добро, је сасвим ДРУГА (и ДРУГАЧИЈА) ствар...

Мастио би недић вешала, свакако!
Не би сви недићевци - ни случајно!

Пилот
Одговори

Ја те лепо питам где би било 500.000 Срба које је Недић примио у Србију?

Зар Дража није био лизгуз како ти кажеш само Черчилов што је горе него Хитлеров

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним