26-10-2014, 04:15 PM
Ко год има податке о страхотама НДХ нека их запише.
"Праштати морамо али не смемо заборавити" ( патријарх српски Герман )
"Праштати морамо али не смемо заборавити" ( патријарх српски Герман )
(27-10-2014, 06:48 AM)Борко Радовић Пише: Можда је истина како сви горепоменути пишете али онда тиме се приписује колективна кривица једном народу. Шта ће нам то? Покрет коме се дивимо на овима страницама а нарочито њен Командант никада нису пребацивали кривицу на један народ. А иза колективну кривицу једног народаШто, јел' мислиш да није велика већина Хрвата била за то? Ма пусти то, те оправдавајуће варијанте, па геноцид се десио и дешавао гдје су га год хрвати и нјихово цвијеће могли провести
требају јаки докази са терена. И то не само сазнање о геноциду у већ активно учешће у њему.
(27-10-2014, 11:04 AM)luka.luke Пише:(27-10-2014, 06:48 AM)Борко Радовић Пише: Можда је истина како сви горепоменути пишете али онда тиме се приписује колективна кривица једном народу. Шта ће нам то? Покрет коме се дивимо на овима страницама а нарочито њен Командант никада нису пребацивали кривицу на један народ. А иза колективну кривицу једног народаШто, јел' мислиш да није велика већина Хрвата била за то? Ма пусти то, те оправдавајуће варијанте, па геноцид се десио и дешавао гдје су га год хрвати и нјихово цвијеће могли провести
требају јаки докази са терена. И то не само сазнање о геноциду у већ активно учешће у њему.
(27-10-2014, 12:11 PM)Борко Радовић Пише:(27-10-2014, 11:04 AM)luka.luke Пише:(27-10-2014, 06:48 AM)Борко Радовић Пише: Можда је истина како сви горепоменути пишете али онда тиме се приписује колективна кривица једном народу. Шта ће нам то? Покрет коме се дивимо на овима страницама а нарочито њен Командант никада нису пребацивали кривицу на један народ. А иза колективну кривицу једног народаШто, јел' мислиш да није велика већина Хрвата била за то? Ма пусти то, те оправдавајуће варијанте, па геноцид се десио и дешавао гдје су га год хрвати и нјихово цвијеће могли провести
Ја не оправдавам хрватски народ због његовог сазнања и посредног учествовања у њему ја опрвдавам нас - Србе. Зашто? Јер ако прихватимо принцип колективне кривице ( у томе нема ничег Православног ! ) онда ми Срби имамо право да извршимо исти или још гори геноцид над хрватским стновништвом.Ужас! Са прихватањем колективне кривице српски народ се исписао из Демократије.
(27-10-2014, 02:46 PM)Борко Радовић Пише: Ok, Luke. Bolje mi dokaži da je ustaški genocid "hrvatski vitalni nacionalni interes". Ja znam za Hrvatsku strranku prava Josipa Franka i njihov hvatski vitalni nacionalni interes - pogromi, genocid...nad Srbima.Ево ти доказ.
Ne samo u teoriji nego i u praksi. Ja sam na tvoje osnovno pitanje odgovrio postavljajući temu. Genocid se desio na području cele NDH. Po pokroviteljstvom Nemaca, to su učinile naoružane ili nenaružane ustaše.
Bilo je Hrvata ( štaviše sveštenika! ) koji su učestvovali u genocidu nad Srbima ali veći deo hrvatskog naroda nije uzeo udela u tom balkanskom Holokaustu.Ne tiče me se izjave ustaša koji sebe nazivaju istoričarima.
Zar ćemo mi četnici da se prema njima odredjujemo ? Kolektivna krivica?
U redu. Ali čvrsti dokazi sa terena!