Поруке: 14,506
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,044
О чему? О томе како озна није основана маја 1944. године , него у септембру 1941. године. Када су се поменута два неспоменика договорила да оснују јединице за борбу против пете колоне. Ако се тако не гледа, у добром делу се амнестирају сви комунистички злочини почињени пре маја или 12. септембра 1944.године, како је званична верзија.
Али , без обзира, честитке за текст, јер ово постаје тотално лудило шта се ради са овим народом. Један си од ретких који диже још увек глас. Несрећа је у томе што величина њиховог злочина не може стати у један текст. А томе ниси ти крив.
Као на пример када дете од седам година, 1950. године, учитељ пита како му се зове отац. А зна да су му оца стрељали комунисти 1945. године, као што зна да дете то не зна. Па га отера у милицију да тамо пита, пошто му већ код куће то нису објаснили.
Томови томова о њиховим злочинима могу да се напишу, а народ мој сном мртвијем спава.
Поруке: 3,187
Теме: 51
Придружен: Jul 2013
Углед:
372
"А ми, шта ми да радимо? Једнога дана наши потомци ће ову генерацију видети као неку крпицу: ми смо најпре дозволили да нас на милионе кољу, да бисмо на крају нежно и усрдно тетошили убице у њиховој комфорној старости. Прећуткујући порок, гушећи га у нашем телу да не изађе напоље, ми га сејемо, и он ће у будућности од тога само хиљаду пута чешће израсти. Тиме што порок не кажњавамо, па чак ни злочинце не подвргавамо моралној осуди, ми не само да штитимо њихову ништавну старост - ми под ногама нових покољења подривамо и саме темеље правде. Ето због чега расту она "равнодушна" - а не због "недовољног васпитног рада". Млади се прожимају идејом да се овде нитковлук никада не кажњава, већ да је увек извор благостања.
Како ће бити тесно, како страшно живети у таквој земљи!"
-- Александар Солжењицин, Архипелаг Гулаг
Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
(Последња измена: 31-01-2016, 10:09 AM од
Громовник.)