Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ИЗБОРИ 17.12 .2023 ГОДИНЕ

Цитат:Могу да се сложим и са претпоставком да би опозиција победила у БГ да није било дуплих гласача. Оно што се не слажем је да би та победнадовеландо неке суштинске промене - остало би исто (Весић био под житима, под СНС-ом, па би и под Мариником; не мислим буквално на Весића).
Ма, то није питање.

Ја сам против СНС и против тзв "про-еуропске" опозиције, али, Богами, и против Бошкића са лажном заставом. Ја бојкотујем изборе и сматрам да сви патриоти треба да бојкотују изборе. Зато што систем не може да се промени изборима.
Друга ствар, о којој сам раније већ писао - ова власт је већ коалициона: у влади од 25 министара је 12 напредњака, дакле немају формалну већину. Међутим, ако се погледа суштина, онда се јасно види да је Вучић добио министарства силе, министри делегирани директно од "Колективног Запада" држе сва министарства везана за финансије, законодавство и људска права (овде треба рачунати и Весића, Малог и Брнабићку).
Има ту контрадикција: Лидери и једних и других су Пречани. Како се онда ови моји "пацијенти" опредељују, конкретно у мом селу? Па по степену сличности Титу и његовим методама владања. Они су били за Тита, па за Милошевића, Шешеља... сад за Вучића. Једино су Коштуницу прескочили. Као што видимо, Шешељева политика и Вучићева политика су инкопатибилне. То је супротно једно другом. И ништа то не смета овдашњим гласачима. Гледао сам записник са једног изборног места: За Вучића 375 гласова, за Шешеља 12. Пре 15 година исти ти гласачи били су у стању да убију због Шешеља.
Ја вам, због таквог стања њихове свести, тврдим да, кад ред дође за цепање Војводине, ове моје локалне патријоте ће бити колективно на страни цепача. Зашто сам тако сигуран? Зато што су већ били у том стању за време Тита. Само ће се вратити на фабричко подешавање.
Ето, то вам је та прича.
Одговори

(19-12-2023, 12:48 PM)victoria Пише:  Дефинитивно ово са двојним држављанством је измакло контроли и треба бити промењено.Не у смислу да оно буде укинуто већ у погледу тога да не могу људи са двојним држављанством учестовати у изборима у две државе.Нису они дупло вреднији од мене који сам имао чак ТРИ држављанства истовремено док се нисам одрекао б-х и црногорског.Сматрао сам и сматрам да је неспортски да ја одлучујем ко ће бити власт у Никшићу(где ми живе браћа и сестре од стричева и тетке и остала многобројна родбина) а исто тако мислим да не треба да људи из Фоче,па макар били и Срби,треба да мени бирају власт у Шапцу.Треба видети како је то Русија решила.Изгледа да су они поделили држављанство свим Русима (и онима који су се као такви изјаснили) али да ови не могу да бирају нити да буду бирани.Овако како је у Србији је тешка дискриминација према домицилном становништву.Такође,треба увести правило као у Америци,ко није рођен у Америци не може да буде биран на највише функције.Пре неку годину на Текеришу говор држе унуци Поћорекових културтрегера(министри владе Србије) а у ставу мирно стоје гардисти у истим униформама у којима чувају лешину Поћорековог штабсфелдвебела .Вређа ми памет и прађеда и ђеда и спаљену кућу.

И овде је то регулисано. Чак и много боље него у Русији.
Они нису имали право да гласају. Ово је тешко и отворено кршење свих закона о изборима. И порука коју Овај шаље све време:"Могу да радим шта год хоћу!"
И није то једино кршење. 
Али, ова Ђиласова опозиција је толико аморална да не скоро и да не помиње тешка кршења изборног процеса широм Србије. Њих је једино интересовало, а вероватно им је и обећано, да ће доћи на власт у Београду. Уосталом, и имају довољну подршку у Београду за то. Међутим, они врло добро знају да неко треба да им да дозволу да дођу на власт. Е, тај им није дао дозволу. Довео је хиљаде гласача са стране и променио резултате избора.
Ово што је Самарџић написао да је то мали проценат и да не мења резултате избора је апсолутно нетачно. Додатком неколико десетина хиљада гласова у своју "кошару", он је не само повећао себи број гласова, него је и повећао број изашлих на изборе. Тако је најмање једну листу (Двери/Заветници), а вероватно и Народну странку, спустио у Београду испод цензуса и радикално променио резултате избора у Београду.
Одговори

(19-12-2023, 02:26 PM)Ђорђе Ивковић Пише:  
(19-12-2023, 02:17 PM)ексрежисер Пише:  Какав бедни аутошовинизам,са примесама регионалних унутарсрпских подела на форуму.Нестварно,шта се овде пише!


Јел ово форум неке грађанске иницијативе?

Синовац, ја сам аутор синтагме "аутошовинизам". Не фрљај се изразима чију суштину не познајеш.

Можда, сте аутор те кованице,али нема месец дана како сте овде и Ви и други тврдили да је "овај"готов.


Објаснио сам Вам потанко да до тога неће доћи.Нисте веровали,сад ваљда верујете.

Наставите са новим изразима,ту сте бољи него у тумачењу политичких догађаја.
Одговори

Самарџићу,како објашњаваш гомилу нелогичних потеза Двери и заветника у задње време?
Мислиш да је све плод случајности,и сплета околности,или је позадина дубља?
Сложићемо се дилетантске грешке су правили.
Има ли основа за по мени оправдану смену Обрадовића?
Маршале из Равногорског покрета не треба,ни коментарисати.
Одговори

Цитат:Можда, сте аутор те кованице,али нема месец дана како сте овде и Ви и други тврдили да је "овај"готов.


Објаснио сам Вам потанко да до тога неће доћи.Нисте веровали,сад ваљда верујете.

Наставите са новим изразима,ту сте бољи него у тумачењу политичких догађаја.
Да је готов нисам писао. Ако јесам, молим да ми се предочи. Јесам писао да је уздрман и да тражи излазну стратегију. Јесам писао да ће Београд да изгуби. Јесам писао да о регуларним изборима не може бити говора. Да ће све да се заврши уз модерацију Хилову. Јесам писао и да не зна куд удара. - И то је било у време кад је дао оставку на место председника СНС и кад је помпезно најавио формирање "националног фронта" који ће предводити. Сећа ли се неко тога? Помишља ли неко да номинално није он председник СНС већ Вучевић?
Тачно је: није се обистинило да опозиција преузме Београд и у томе су сви погрешили, не само ја. Или се није обистинило до краја. У осталом, ево шта сам писао на дан избора: 
                            
Цитат:17-12-2023, 07:12 PM
Хил = 100%

Борба за кључе касе града Београда. И поред оноликих аутобуса избосне, тешко да се кључар не промени. Бар што се гласања тиче. После можда разне комбинације "у интересу грађана".

Остало, распоред процената по групама абонената и клијената етц. је ствар договора под строгим надзором г. Хила. Да се неко не би превише копистио.
Треба све да изгледа лепо и демокраЦки.

Србија је морибунд довољно дуго, време је да сасвим умре.

Све једно, ово стање не може дуго да траје. Промениће се. Нагоре, свакако.
Нови изрази? Па ево: "историјски ауторевизионизам".
Одговори

Човек са Звјездаре. Надам се да ово није фотошоп.
https://twitter.com/i/status/1737102917168173566
Одговори

(19-12-2023, 02:26 PM)Ђорђе Ивковић Пише:  Синовац, ја сам аутор синтагме "аутошовинизам". Не фрљај се изразима чију суштину не познајеш.

Што Ћирјаковић тврди да је он творац поменуте кованице?
Нешто је у рату са Ломпаром па каже: "Ломпар јр украо моју кованицу коју сам ја први употребио и написао је књигу о томе"...
Одговори

(19-12-2023, 06:34 PM)Јеремија Пише:  
(19-12-2023, 02:26 PM)Ђорђе Ивковић Пише:  Синовац, ја сам аутор синтагме "аутошовинизам". Не фрљај се изразима чију суштину не познајеш.

Што Ћирјаковић тврди да је он творац поменуте кованице?
Нешто је у рату са Ломпаром па каже: "Ломпар јр украо моју кованицу коју сам ја први употребио и написао је књигу о томе"...
ЕВО КОНАЧНЕ ИСТИНЕ КАКО ЈЕ НАСТАО ПОЈАМ "АУТОШОВИНИЗАМ"


https://nimbusovpodrum.blogspot.com/2017...-post.html
Одговори

Не стоје приче о томе да неко дели Србе по томе одакле су дошли.Они су већ подељени.Црна Гора је и данас племенско друштво,Босна земљачко а једино је Србија одавно из тога изашла.До недавно је мало важила земљачка линија када су у питању Златиборци,и људи из планинских крајева али то је ситница у односу на нпр.Косоваре,Црногорце а сада и Босанце(Вучић им је дао крила,пре тога је босанска штела била мање изражена осим у медијима-Љиља Смајловић са екипом из Курира и осталих таблоида) .Косовари(који су се дочепали неког важнијег положаја) се састају једном месечно у кафани на периферији Бгд и договарају ко ће на коју функцију да буде погуран,уз мезе и присећања Косова и Метохије.У "игри" наравно није сиротиња па нема везе што су им земљаци.Не можемо зажмурити на чињеницу да политичком сценом у Србији последњих деценија владају људи који носе српско име али у Србији углавном гроба немају на којем би запалили свећу.Одавно је време за промену изборног закона и да барем половину посланика бирамо по већинском систему.То би смањило простор за земљачко-племенски непотизам(узгред буди речено можда има простора и за увођење новог кривичног дела под тим или сличним називом).Ја одлично знам да у међусобним разговорима (поготово Срби из Хрватске и Црногорци) за домаће становништво говоре "Србијанци",помало пежоративно.Жао ми је што се прозваним осећају углавном људи који су остали на својим огњиштима и ово им звучи као да их неко гура у "другу класу."Зато треба бирати речи али и не скривати проблем трулим "позивом на јединство".Оно одавно не постоји и треба изложити један од узрока а земљачко-племенски непотизам је свако то.
Одговори

(19-12-2023, 07:06 PM)victoria Пише:  Одавно је време за промену изборног закона и да барем половину посланика бирамо по већинском систему.

По већинском систему сва опозиција, и десна и лева, не би освојила ни пет мандата заједно (по резултатима избора). Креза  Социјалисти би можда узели два-три. Све остало Овај.

Није још време за већински систем.
Одговори

(19-12-2023, 07:21 PM)Monarhist Пише:  
(19-12-2023, 07:06 PM)victoria Пише:  Одавно је време за промену изборног закона и да барем половину посланика бирамо по већинском систему.

По већинском систему сва опозиција, и десна и лева, не би освојила ни пет мандата заједно (по резултатима избора). Креза  Социјалисти би можда узели два-три. Све остало Овај.

Није још време за већински систем.

Ма какви није време. Немој мени само о томе.
Још 1992. године, када је опозиција инсистирала да цела Србија буде једна изборна јединица и да буду пропорционални избори, био сам против тога. Тада сам им рекао да ће Милошевић да их изигра. И изиграо их је. Дао им је пропорционалне изборе, али је Србију поделио на 29 изборних јединица (доцније на 9). То је обесмишљавало сам појам пропорционалних избора, па су опозиционари управо у томе видели разлог зашто нису успели да победе СПС.
Одмах после 5. октобра, дошло је до техничке Владе Србије која је имала задатак да припреми и распише изборе за Народну скупштину Србије. Одмах су постигли сагласност да цела Србија буде једна изборна јединица, да су избори на пропорционалном принципу и да је цензус 5%. 
То је била катастрофална одлука, чије последице осећамо до данас. Једину измену донео је Овај, тако што је преко своје једностраначке скупштине променио изборни закон и спустио цензус на 3%. 
Цео Изборни закон у Србији треба да буде промењен из темеља, а уз њега и сви сродни закони, попут закона о локалној самоуправи.... Али, то само под условом да имамо независну, национално освешћену и поштену елиту која Србији и Сербству жели добро. У овој ситуацији, питање је да ли ћемо уопште опстати као народ.
Овакав изборни систем не постоји нигде осим у Србији.
Одговори

(19-12-2023, 06:47 PM)Ђорђе Ивковић Пише:  
(19-12-2023, 06:34 PM)Јеремија Пише:  
(19-12-2023, 02:26 PM)Ђорђе Ивковић Пише:  Синовац, ја сам аутор синтагме "аутошовинизам". Не фрљај се изразима чију суштину не познајеш.

Што Ћирјаковић тврди да је он творац поменуте кованице?
Нешто је у рату са Ломпаром па каже: "Ломпар јр украо моју кованицу коју сам ја први употребио и написао је књигу о томе"...
ЕВО КОНАЧНЕ ИСТИНЕ КАКО ЈЕ НАСТАО ПОЈАМ "АУТОШОВИНИЗАМ"


https://nimbusovpodrum.blogspot.com/2017...-post.html

Хвала.
Одговори

(19-12-2023, 07:21 PM)Monarhist Пише:  
(19-12-2023, 07:06 PM)victoria Пише:  Одавно је време за промену изборног закона и да барем половину посланика бирамо по већинском систему.

По већинском систему сва опозиција, и десна и лева, не би освојила ни пет мандата заједно (по резултатима избора). Креза  Социјалисти би можда узели два-три. Све остало Овај.

Није још време за већински систем.

Овај систем је довољно наказан чим може да изнедри повампирену комуњарско-крџалијску инкарнацију која се зове СНС и коју достојно представља непоменик.
Одговори

Бенито можда се нисам изразио како треба, наравно да је већински систем много бољи (и поседујемо те традиције из времена док је Србија још и постојала). Само кажем да је машинерија Овога у овом тренутку толико јака да би успели да купе сваку изборну јединицу осим можда Београда.
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним