Оцена Теме:
  • 5 Гласов(а) - 3.6 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Корона-вирус

Belgijski naučnici: Neke zemlje manje pogođene pandemijom zbog razlike u genima

https://www.danas.rs/svet/belgijski-nauc...-u-genima/
Одговори

Упуцан истраживач који је био "на ивици да открије веома значајне" закључке о коронавирусу

https://www.today.com/news/researcher-ve...th-t180890
Одговори

Колико само контрадикторно вијести и колико медијског спиновања, није нормално. Сад не може да се пренесе вирус у пролазу "тешко" а до сада је могло. Које је ово глобално лудило, невјероватно.

https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/34594...ko-zarazio
Одговори

(06-05-2020, 04:37 PM)ХраброСрце Пише:  Колико само контрадикторно вијести и колико медијског спиновања, није нормално. Сад не може да се пренесе вирус у пролазу "тешко" а до сада је могло. Које је ово глобално лудило, невјероватно.

https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/34594...ko-zarazio

Још кад би се "струка" сложила сама са собом човек би могао нешто и разумети.
Иначе, прање руку је, по мени, увредљиво за сваког нормалног човека. Наиме, тешко да постоји човек који не пере руке оног тренутка када уђе у кућу, после било каквог посла а посебно у кухињи, на чему се инсистира. Уосталом, генерације и генерације расли су уз поруку која је гласила: "Пре и после јела треба руке прати"...

Што се тиче самог вируса Ковид19 пласиране су контрадикторности од стране лекара које наводе на сумњу како ни они немају појма шта су рекли јуче а шта причају данас. Последњи бисер гласи: "Вирус у Француској нема никакве везе са оним у Кини и Италији" (?!).
По свему судећи фамозни вирус се формирао за сваку државу посебно али у исто време што је феномен који се пре овог случаја није догодио у историји човечанства.
Одговори

Ма све око овог је лакрдија. Рече један познаник, доктор, за прање руку и мјере које ови препоручују - медицина из осамнаестог вијека.
Одговори

Слажем се да су многе генерације одрасле уз стихове чике Јове Змаја: "Пре и после јела треба руке прати".

Али није баш било свеједно човеку који је измислио модерну теорију о прању руку. Тај човек се звао др Семелвајс, живео је у 19. веку и био савременик нашег Змаја.

Због својих ставова о прању руку, Семелвајс је био исмејаван и на крају је завршио у менталној установи. Тамо је преминуо, највероватније од последица пребијања.

http://semmelweis.org/about/dr-semmelweis-biography/

И Баздуљ је написао добар текст о паралели између Змаја и Семелвајса

https://www.nedeljnik.rs/pre-i-posle-jel...anje-ruku/

Кад кажем да је Семелвајс измислио модерну теорију о прању руку, то значи да је прање руку постојало и много, много раније. Рецимо, појмови "прање руку и тела" и "карантин" се налазе и у Светом Писму. Само је контекст другачији.

Трећа Књига Мојсијева глава 15, стихови 11 и 13

11 I koga bi se dotakao onaj kome teče seme ne opravši ruku svojih vodom, neka opere haljine svoje i okupa se u vodi, i biće nečist do večera. (1 Kor. 15:33)

13 A kad se onaj kome teče seme očisti od tečenja svog, neka broji sedam dana pošto se očisti, i neka opere haljine svoje i neka telo svoje opere vodom živom, i biće čist.




Друга Књига Мојсијева 30:17-21

17 Još reče Gospod Mojsiju govoreći:

18 Načini i umivaonicu od bronze i podnožje joj od bronze za umivanje; i metni je između šatora od sastanka i oltara, i nalij u nju vode.

19 Da iz nje pere Aron i sinovi njegovi ruke svoje i noge svoje.

20 Kad idu u šator od sastanka, neka se umivaju vodom, da ne izginu, ili kad pristupaju k oltaru da služe i da pale žrtvu ognjenu Gospodu.

21 Tada neka peru ruke svoje i noge svoje da ne izginu. To neka im bude uredba večna Aronu i semenu njegovom od kolena do kolena.


Чак и нека врста маске се може наћи у Библији. То је морао да носи болесник од губе



Трећа Књига Мојсијева 13,45-46

„A gubavac na kome je ta bolest, neka ide u haljinama
razdrtim i gologlav, i usta neka zastre (pokrije), i neka
viče: Nečist, nečist. Dokle je god bolest na njemu, neka
bude nečist; nečist je, neka živi sam, iza logora neka
mu bude stan.”


Данас је све то злоупотребљено. Свим људима натурају маске као да смо пацијенти или као да смо шугави, а према Библији, видимо да се болесни од губе стављају у карантин или изолацију. Такође, само губавац покрива (маскира) уста, а не сви људи. Тотално друкчији контекст од овог данашњег.

Што се тиче грипа и овог Ковида-19, треба другачије методе. Гдин Милослав је писао у текстовима.

ПС Извињавам се ако сам оптеретио форум Smile
Одговори

“Nemački Vuhan” dokazao: Pravila prenošenja korone ne važe

Rezultati "žive laboratorije" u Hajnsbergu, koji je zbog velikog broja obolelih poneo titulu “nemačkog Vuhana”, potvrdili su da je broj zaraženih mnogo veći od zaničnih podataka, da je svaki peti slučaj asimptomatski, te da neka pravila o prenošenju koronavirusa jednostavno ne važe.

Još preliminarni rezultati eksperimenta u Hajnsbergu pokazali su da se koronavirus teže širi nego što smo mislili, tim na čelu sa prof. dr Hendrikom Štrekom i prof. dr Gantherom Hartmanom sa Univerziteta u Bonu došao je do još nekih zaključaka.

......

Fokus studije bio je stopa smrtnosti od kovida-19 u odnosu na broj zaraženih, a prvenstveno je trebalo utvrditi stvaran broj zaraženih.

“Otprilike 15 procenata Gangelta bilo je zaraženo. Ukupan broj infekcija omogućava nam da utvrdimo stopu smrtnosti od infekcije. U Gangeltu, posle izbijanja epidemije SARS-CoV-2 iznosi 0,37 procenata”, objavio je dr Štrek, direktor Instituta za virusologiju Univerzitetske bolnice Bon. Procenjuje se i da je broj neprijavljenih slučajeva zaraze mnogo veći od broja pozitivno testiranih.

........

“Svaka peta infekcija bude bez primetnih simptoma koji sugerišu da se inficirane osobe koje mogu zaraziti druge ne mogu pouzdano identifikovati na osnovu prepoznatljivih simptoma bolesti. Svaka navodno zdrava osoba na koju naiđemo može nesvesno preneti virus. Moramo biti svesni toga i postupati u skladu s tim”, kaže prof. dr Martin Ekner, šef Instituta za higijenu i javno zdravlje i koautor studije, potvrđujući važnost opštih pravila distanciranja i higijene u pandemiji koronavirusa.

Iznenađujuć je podatak je, ipak, da je rizik od zaraze u porodici bio relativno nizak – ispostavilo se da stvari ne funkcionišu tako da zaraženi koji donese koronavirus u kuću zarazi sve ljude s kojima živi. Takođe, ispostavilo se da podložnost infekciji ne zavisi od starosti ili pola, kao što su neke studije sugerisale.

https://nova.rs/zdravlje/nemacki-vuhan-d...e-ne-vaze/




Линк за ову немачку студију

https://www.uni-bonn.de/news/111-2020
Одговори

По Америци и Европи протести све снажнији.
Одговори

"Шпигл" пише, позивајући се на немачку обавештајну службу, да је врх кинеске државе захтевао од СЗО-а да прећуткује о размерама епидемије те да не извештава светску јавност и друге државе и здравствене системе о потенцијалној опасности која је већ у децембру захватила Вухан у пуној снази.

Лично Си је то захтевао од етиопског комунисте.
Одговори

Ко разуме енглески, занимљив портрет доктора Рау у Њујорк Тајмс,
https://www.nytimes.com/2020/05/12/magaz...d=tw-share
где каже и:
Цитат:It also led him to believe that the tree of life suggested by Darwinian evolution is “entirely false,” he told me, and that Darwin himself “wrote nothing but inanities.”
што ми је необично од научника.

Иначе, ако кога занима статистика:

Број смртних случајева у Европи закључено јуче:
[Слика: corona1105eur.jpg]

У Француској, од горе на доле: преминули, у болници, у реанимацији, изашли из болнице
[Слика: corona1105-FR.jpg]

На Америчком континенту
[Слика: corona1105amer.jpg]

У источној Азији
[Слика: corona1105istok-Azija.jpg]

Број преминулих по милиону житеља централне и источне Европе (лева колона - број смртних случаја, десно број по милиону житеља):
[Слика: corona1105mrtvih-po-milion-stanovnikaistok-Eu.jpg]

Западне Европе и САД:
[Слика: corona1105mrtvih-po-milion-stanovnika-Zapad-Eu.jpg]

број преминулих од короне по милиону становника, табела за државе са највише становника (колона лево број преминулих, у средини број житеља, десна колона стопа по милион житеља):
[Слика: corona1105mrtvih-prema-broju-stanovnika.jpg]

Први дан јуче слободног кретања после 2 месеца у изолацији грађана: Париз, канал Сан Мартан
[Слика: corona1105prvi-dan-po-slobodnom-kretanju...san-ma.jpg]

Слобода или Смрт!
Одговори

(11-05-2020, 01:04 AM)Уставобранитељ Пише:  "Шпигл" пише, позивајући се на немачку обавештајну службу, да је врх кинеске државе захтевао од СЗО-а да прећуткује о размерама епидемије те да не извештава светску јавност и друге државе и здравствене системе о потенцијалној опасности која је већ у децембру захватила Вухан у пуној снази.

Лично Си је то захтевао од етиопског комунисте.

Комунисти су насанкали човечанство.
Овај кинески потез паралисао је светску економију док је Кина у току европске самоизолације зарадила милијарде.
СЗО треба укинути као и УН јер нису независне и фактички не служе ничему. И код једних и код други важи правило: Све може ако имаш довољно новца, тј. јак лоби који мешетари у корист највећег дародавца..
Одговори

(12-05-2020, 02:37 PM)Коста Пише:  Ко разуме енглески, занимљив портрет доктора Рау у Њујорк Тајмс,
https://www.nytimes.com/2020/05/12/magaz...d=tw-share
где каже и:
Цитат:It also led him to believe that the tree of life suggested by Darwinian evolution is “entirely false,” he told me, and that Darwin himself “wrote nothing but inanities.”
што ми је необично од научника.

Иначе, ако кога занима статистика:

Број смртних случајева у Европи закључено јуче:
[Слика: corona1105eur.jpg]

У Француској, од горе на доле: преминули, у болници, у реанимацији, изашли из болнице
[Слика: corona1105-FR.jpg]

На Америчком континенту
[Слика: corona1105amer.jpg]

У источној Азији
[Слика: corona1105istok-Azija.jpg]

Број преминулих по милиону житеља централне и источне Европе (лева колона - број смртних случаја, десно број по милиону житеља):
[Слика: corona1105mrtvih-po-milion-stanovnikaistok-Eu.jpg]

Западне Европе и САД:
[Слика: corona1105mrtvih-po-milion-stanovnika-Zapad-Eu.jpg]

број преминулих од короне по милиону становника, табела за државе са највише становника (колона лево број преминулих, у средини број житеља, десна колона стопа по милион житеља):
[Слика: corona1105mrtvih-prema-broju-stanovnika.jpg]

Први дан јуче слободног кретања после 2 месеца у изолацији грађана: Париз, канал Сан Мартан
[Слика: corona1105prvi-dan-po-slobodnom-kretanju...san-ma.jpg]

Верујем да су Кинези муљали у вези броја мртвих. Сигурно је било више, али Си је сувише јак да би му се супротставили килави "радовани" из СЗО.
Табела је фактички сасвим добра у односу на године иза нас. Јер, смртност од инфлуенце - грипа протеклих година у неким државама су однели више живота него "Ковид19".
Одговори

Mitic Пише:Кад кажем да је Семелвајс измислио модерну теорију о прању руку, то значи да је прање руку постојало и много, много раније. Рецимо, појмови "прање руку и тела" и "карантин" се налазе и у Светом Писму. Само је контекст другачији.
Ко је први наметнуо карантин у новој ери, то јест после Христовог рођења?
То су били Венецијанци. А како сам чуо, прво место или једно од првих места где су то учинили, то је био Дубровник.
Одговори

(13-05-2020, 12:02 AM)ЛукаЛоко Пише:  
Mitic Пише:Кад кажем да је Семелвајс измислио модерну теорију о прању руку, то значи да је прање руку постојало и много, много раније. Рецимо, појмови "прање руку и тела" и "карантин" се налазе и у Светом Писму. Само је контекст другачији.
Ко је први наметнуо карантин у новој ери, то јест после Христовог рођења?
То су били Венецијанци. А како сам чуо, прво место или једно од првих места где су то учинили, то је био Дубровник.

Нисам знао ово, одлична информација.

У реду је кад се болесник издвоји или изолује ако има неку болест која се преноси додиром.

А ево Б92 преноси вест о шведском моделу

https://www.b92.net/info/vesti/index.php...id=1684039
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 5 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним