Оцена Теме:
  • 5 Гласов(а) - 3.6 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Корона-вирус

Цитат:ПРОСВЕТАР

Негооо...Шумадрипче, ако длака с'главе зафали Митрополиту Јоаникију ја долазим лично да ти пресудим, и теби и оној двојици на слици.
Опа.. уместо да дођеш да те шуми прекрсти, окади, исповеди грехе, причести, одржи ти молитиву, објасни да су ти важни преци, рођаци, ђеца и унуци ти њему претиш убиством и докторима.. Кукуу и леле...


И друго Јоанакије није митрополит...

И треће смири се мало, сувише си горд и агесиван, самоћа са гомилом кучади ко сваки западни анксиозни и депресивни човек што би рекли хришћани чамотиња је најгора болес'.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Куку и леле...
То се деси кад не носи маската на паради..

Држ се Царе

PREDSEDNIK RUSIJE POZITIVAN! Putin se oglasio nakon što su mu stigli rezultati!



Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da ima pozitivan rezultat nakon vakcinacije protiv virusa korona.

- Što se mene tiče, zaista sam se juče 9. maja testirao i rezultat je bio pozitivan. Spomenuli ste te titre, sada stručnjaci govore o koeficijentu pozitivnosti – pokazalo se da je kod mene 15. I lekari su rekli da je to dobar rezultat - rekao je Putin za televiziju „Rusija 24“, odgovarajući na pitanje novinara o rezultatima vakcinacije protiv kovida 19.

​Ruski lider je dodao da je situacija sa vakcinacijom u zemlji stabilna.

On je dodao da vakcinacija ostaje na nivou na kojem se razvijala u prethodnom periodu.

Predsednik Rusije je 23. marta primio prvu dozu dvofazne ruske vakcine protiv virusa korona, a 14. aprila objavio je da je primio i drugu dozu. Nakon vakcinacije, Putin je istakao da je razvio dobar imunološki odgovor. Istovremeno, nije otkrio kojom vakcinom se vakcinisao.


https://www.espreso.co.rs/svet/planeta/7...a_internal

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Интересантан чланак...

Цитат:У јавном апелу упућеном CDC-у (Центар за превенцију и контролу болести), молекуларни биолог и токсиколог др Janci Chunn Lindsay, позвао је на моменталну обуставу производње и дистрибуције Ковид вакцина! Упозоравајући на стерилитет, згрушавање крви (коагулопатија) и имунолошке проблеме, др Линдзи је одбору предала научне доказе који јасно показују да вакцине против коронавируса нису безбедне за људе!
Њено обраћање од 23. априла ове године можете погледати у видео прилогу испод, али вероватно ће га Јутјуб ускоро цензурисати као што чини са свим видео прилозима који угрожавају фармако мафију и корона диктатуру.
(аудио запис: https://www.youtube.com/watch?v=6Vj3xGT6izE&t=13s )


Иначе, 23. априла је Саветодавни одбор CDC-a за имунизацијску политику одржао састанак у Атланти у држави Џорџија. У фокусу састанка су били учестали поремећаји згрушавања крви након Ковид вакцине.


Др Линдзи изнела је своје доказе током времена одређеног за јавну расправу са научницима и лекарима.

„Током 90-их радила сам на развоју привремене вакцине за хуману контрацепцију, која је на крају проузроковала ненамерно аутоимуно уништавање јајника и стерилитет код јединки животиња на којима смо испитивали вакцину. Упркос напорима да то превазиђемо, то нисмо успели. Чврсто верујем да се све вакцине за генску терапију морају одмах зауставити из безбедносних разлога на неколико фронтова!“

„Прe свега, постоји веродостојан разлог што мислим да ће Ковид вакцине да ступе у интеракцију са синцитином и репродуктивним протеинима у сперматозоидима, јајним ћелијама и плаценти, што доводи до оштећења плодности, оштећења репродуктивних органа и гестацијских исхода трудноће“, упозорила је ова лекарка.

„Забележили смо 100 губитка трудноће званично пријављене ВАЕРС-у (Агенција за вакцине и евиденцију нежељених дејстава) само од 9. априла! Постоје и извештаји о оштећеним сперматогенезама, као и оштећене плаценте природним инфекцијама код вакцинисаних животиња, јер модели протеина синцитина имају сличну патологију плаценте, што указује на његово дејство. Поред тога, чули смо за бројне извештаје о поремећајима менструалних циклуса након вакцинације. Ово се мора истражити!“

„Једноставно не можемо давати ове (вакцине) нашој деци јер постоји само 0,002% ризика да премину од Ковида ако се уопште и заразе, нити их можемо давати популацији у репродуктивном добу, без детаљног истраживања овог проблема“, апелује америчка научница.

„Ако наставимо да вакцинишемо овако, могли бисмо да стерилишемо читаве генерације! Спекулације да се то неће догодити уз неколико извештаја о трудноћи на нивоу анегдоте, нису довољан доказ да вакцина против короне не узрокује стерилитет“.

Појава тромба након вакцине
„Друго, све генске терапије (Ковид вакцине) узрокују коагулопатију! (систем за згрушавање крви у телу оштећен). И не само да све вакцине узрокују овај проблем већ он погађа и све старосте групе. Као што видимо, наступа смрт од коагулопатије код здравих и младих особа без икаквих пратећих тегоба. Од 9. априла 2021. године у систему извештавања ВАЕРС забележено је чак 795 последица повезаних са поремећајима згрушавања крви, од чега 338 због тромбоцитопеније.

„Зашто се то догађа? Познато је да природна инфекција узрокује коагулопатију због протеина класа. Све вакцине за генску терапију усмеравају тело на стварање беланчевина. Др Zhang и сaрадници су у научном објављеном у стручном часопису за хематологију и онкологију, у септембру 2020. године, доказали да кад убризгате протеин класе мишевима који су хуманизирали АCE-2 рецепторима на тромбоцитима, добићете дисеминирану тромбозу!“

„Протеин инкубиран с људском крвљу ин витро такође је узроковао развој крвних угрушака отпорних на фибринолизу (процес у коме организам разграђује крвне угрушке). Протеин спајк узрокује тромбоцитне проблеме и они се не могу решити природним путем. И све вакцине зато морају бити заустављене у нади да се могу преобликовати како би се популација заштитила од овог штетног учинка“.

Др. спец. Janci Chunn Lindsay је доктор наука у области токсикологије и молекуларне биологије. Докторирала је из биохемије и молекуларне биологије на Факултету за биомедицинске науке Универзитета у Тексасу, dr Anderson Cancer Center-Houston. Има велико искуство у анализи молекуларног профила фармаколошких одговора. Стручна је за процену сложене динамике токсичности, као што су фармакологија токсина, метаболизам домаћина и накнадни ћелијски ефекат повезан са утицајем одређених супстанци које штете здрављу и угрожавају плодност.

Поремећај имунитета, нови сојеви вируса и већа смртност
Након изношења доказа о стерилитету и појави тромба након Ковид вакцинације, докторку Линдзи је грубо прекинуо мушки глас: „Хвала вам на коментару, ваше време је истекло“.

Амерички медији које не контролише дубока држава су позвали др Линдзи након овог обрачања да је питају шта је још желела да каже, а нису јој дозволили, пошто је јасно рекла на почетку обраћања да ће говорити о три велика ризика за здравље.

„Треће сам желела да кажем да постоје јаки докази да долази до поремећаја имунитета након примања Ковид вакцина, јер подстичу стварање више смртоносних вируса мутаната тако да истовремено шире нове сојеве заразе и узрокују више смртних случајева повезаних са Ковидом него што би их било да се људи нису вакцинисали. Конкретно, постоје јасни докази да вакцине погоршавају пандемију!“

„Јасно видимо привремени пад имунитета одмах након вакцинације (светска статистика показује да истовремено са вакцинацијом нагло скаче број заражених и умрлих) , а ту су и имуносупресивна подручја на протеинима класе, као и Син-2 протеином, која би могла да направе проблем Т – ћелијама (ћелије имунитета). Ако не зауставимо ову кампању примања Ковид вакцина док се ови проблеми не истраже детаљно, могли бисмо доживети пошаст као пилићи са Марековом болешћу“.

„Већ сада имамо довољно јаке доказе који јасно указују на директну везу вакцине са повећаним бројем смртних случајева од Ковида. То није случајно. То није несрећни и нежељени ефекат вакцине. Зато не смемо затварити очи и правити се да се то не догађа! Морамо одмах зауставити целокупну примену Ковид вакцине, пре него што заиста створимо страшну пандемију којом уопште нећемо моћи да владамо.

Научник са МИТ-а такође је забринут због проблема са згрушавањем крви и плодности.

Dr Stephanie Seneff je стручњак за синтезу протеина и верује да је хипотеза др Линдзи тачна.

„Апсолутно делим велику забринутост са колегиницом“, написала је ова лекарка и виши научник на МИТ-у. „Могућност поремећаја згрушавања крви и могућност стерилизације само су део приче. Постоје и други дугорочни нежељени ефекти ових вакцина, као што су аутоимуна болест и имунолошки пад, јер вакцине дате имунокомпромитованим људима убрзавају стопу мутације вируса да би довеле до антитела која се јављају и природно и вакцином. “

И др. Сенеф верује да се мора хитно зауставити масовна вакцинација против корона вируса.

„Ово је масовно клиничко испитивање на општој популацији које би могло имати разарајуће и неповратне ефекте на огроман број људи “, објашњава Сенеф.

И угледни вирусолог др спец. Bill Gallaher, изнео је јаке аргументе у вези рекације организма на вакцине против корона вируса. Он је упоредио сличности између протеина класе и протеина синцитина-1 и синцитина-2:

„Нисам видео ниједну имунолошку студију која оповргава чињенице које износим. Упркос томе што је произвођачима вакцина буквално требао само један једини дан да спроведу утицај протеина синцитина након пријема серума код вакцинисаних особа, они то нису урадили, а прошло је више од годину дана од када су први пут изнете научне тврдње да организам може да нападне сопствене протеине синцитина због сличности у структури протеина класе који добија вакцином“

Ипак, поред свих застрашујућих доказа ових врсних лекара и научника, упркос евидентираним проблемима са плодношћу и поремећајима крви након Ковид вакцина, одбор CDC је гласао за наставак употребе досадашњих вакцина, плус је одобрио Johnson&Johnson. Ипак, предложили су да се уз Kовид вакцине додају ознаке упозорења ФДА (Америчка агенција за храну и лекове). То је, сматрају, довољан допринос да упозоре народ на потенцијалне опасности које их могу снаћи, укључујући и смрт. Слично као што на паклицама цигарета пише да су штетне по здравље, с тим да на конзумирање цигарета нико не приморава…
Одговори

Јеремија, овај текст који си поставио имплицира следеће: од сада када се буду упознавали момци и девојке, прво питање на састанку мора да гласи - да ли си вакцинисан/вакцинисана?
А како је кренуло, грађански ратови ће се убудуће водити између вакцинисаних и невакцинисаних.

(03-05-2021, 10:13 PM)Mekenzi Пише:  
(03-05-2021, 09:05 PM)Бенито Пише:  Јел он болестан од ковида 19? Или, да ли је био болестан?

Не знам. То ми је неки стари кум. Био после 100 година...

Мекензи, ово што си написао је изузетно неозбиљно. Неки су се овде заиста забринули за твоје здравље.
Хајде да укратко реконструишемо. Нико ти није долазио у кућу осим кума. Љубили сте се три пута. Дакле, то ти је најближа особа током ових месеци. И ти ниси проверио да ли је тај човек болестан?
Разумем ја да је ово интернет форум и да многи људи под псеудонимом проживљавају разне неостварене фантазије. Али, ако си све ово измислио, ти си озбиљан психопата. Не познајем те, опрости на мојој отворености и директности, али то је оно шта ми прво пада на памет након ових твојих реченица.

Нема Слобе, нема Тита, сад се ође Нестор пита!
Одговори

(11-05-2021, 07:42 AM)Vlad Alekš Пише:  Јеремија, овај текст који си поставио имплицира следеће: од сада када се буду упознавали момци и девојке, прво питање на састанку мора да гласи - да ли си вакцинисан/вакцинисана?
А како је кренуло, грађански ратови ће се убудуће водити између вакцинисаних и невакцинисаних.

(03-05-2021, 10:13 PM)Mekenzi Пише:  
(03-05-2021, 09:05 PM)Бенито Пише:  Јел он болестан од ковида 19? Или, да ли је био болестан?

Не знам. То ми је неки стари кум. Био после 100 година...

Мекензи, ово што си написао је изузетно неозбиљно. Неки су се овде заиста забринули за твоје здравље.
Хајде да укратко реконструишемо. Нико ти није долазио у кућу осим кума. Љубили сте се три пута. Дакле, то ти је најближа особа током ових месеци. И ти ниси проверио да ли је тај човек болестан?
Разумем ја да је ово интернет форум и да многи људи под псеудонимом проживљавају разне неостварене фантазије. Али, ако си све ово измислио, ти си озбиљан психопата. Не познајем те, опрости на мојој отворености и директности, али то је оно шта ми прво пада на памет након ових твојих реченица.


Види овако, све озбиљне опције заражавња сам искључио. Једино је та опција остала. јер после 4 дана мени се јавља температура.

Све друго можеш наћи овде на форуму.
Са овим закључујем дискусију о мојем искуству са короном.


П.С. Савет: Дебата да, вређање не.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

„НИСАМ ЈОШ“: О ПОЛУВАКЦИНАШИМА И ВАКСЕРОСКЕПТИЦИМА



Док се јавност и друштвене мреже већ више од годину дана исцрпљују бескрајним споровима између заговорника и противника вакцинације, трећа група коју чине тзв. полуваксери и скептици који се још увек нису вакцинисали остаје готово незапажена. Овај текст посвећен је управо њима, тој тихој већини у чијим рукама – тачније раменима и заврнутим рукавима – лежи и наша судбина и од којих по свему судећи зависи и датум када ће пандемији у Србији доћи крај.


ОБЕЋАНА ЗЕМЉА ИЗРАИЉСКА

Да не буде забуне, антиваксери јесу препрека, али кад се срачунамо испада да их је просто премало да би били кључ проблема, и да решење суштински не зависи од њих. Ево и зашто: док се током 2020. године лицитирало да ће бити потребно имунизовати 70, 80 па и више процената свих грађана како бисмо достигли имунитет крда, израелски случај дао је другачије резултате. Очи света с правом су ових месеци биле упрте у Израелце, који су, као глобални заморчићи или високо привилегована нација, од Фајзера добили милионе драгоцених вакцина у замену за детаљне податке о ефектима вакцине на општу популацију. Већ средином марта, након кампање масовне вакцинације која је трајала нешто мање од три месеца, Израел је постао прва земља на свету у којој је потпуно вакцинисано више од половине становника. У овом тренутку, Израел је и даље светски лидер у погледу вакцинације, са преко 60% потпуно вакцинисаних грађана. Резултати су драматични – док је средином јануара бележио дневно и преко 10.000 новозаражених, до краја фебруара тај број је пао испод 5.000, до краја марта испод 500, а крајем априла чак и на испод 100 случајева на дан. Истовремено, број активних случајева опао је са готово 85.000 почетком фебруара на свега 1.493 крајем априла. Број умрлих такође је спао са 101 дневно 20. јануара, на једноцифрен број умрлих у другој половини априла – 20. априла први пут после много месеци протекао је дан без иједног умрлог, а крајем априла корона је узроковала по један смртни случај дневно. Другим речима, за свега два месеца, број заражених, оболелих и умрлих смањен је на стоти део! У међувремену су почели да пристижу и први резултати истраживања, показујући да је код вакцинисаних 96 пута смањен ризик од заразе короном, а шансе да се код вакцинисаних јави озбиљна клиничка слика или смрт су на нивоу статистичке грешке. Ејал Лешем, директор водеће израелске болнице, тако је већ средином априла могао да изјави да је Израел практично достигао колективни имунитет, те да је имунитет крда једино објашњење за овај драматичан пад броја заражених и умрлих. Све ово је, подсетимо, постигнуто без вакцинације трудница, деце и ортодоксних Јевреја који се противе вакцинацији, значи „само“ са пуном вакцинацијом половине становништва.

За нас је једнако важан, ако не и важнији, случај Уједињених Арапских Емирата (УАЕ), будући да је код њих, као и код нас, већина становништва вакцинисана кинеском Синофармовом вакцином. До краја априла потпуно је вакцинисано око 40% становништва ове десетомилионске земље. Док је број умрлих средином фебруара дневно достизао и 20 случајева, већ у априлу је опао испод 10, а у последњој недељи се креће на просечном нивоу од 2 до 3 случаја дневно. Истовремено, број позитивних случајева преполовљен је са скоро 4.000 дневно крајем јануара, на испод 2.000 крајем априла. При том, треба узети у обзир да УАЕ обављају преко 100 хиљада тестова дневно, те да је у овом периоду драматично опао број позитивних на тесту и општа смртност (средином марта смртност је била 1,43% потврђених случајева, а крајем априла 0,32% – значи, тек сваки 300. позитиван на корону). Исти је случај и код осталих земаља које релативно успешно спроводе масовну вакцинацију; у САД, која је до сада потпуно вакцинисала 30% становништва, број нових случајева опао је са преко 300.000 дневно почетком јануара на испод 50.000 крајем априла, а број умрлих у истом периоду пао је са готово 4.500 на мање од 1.000 дневно. Велика Британија је у исто време потпуно вакцинисала нешто више од 20% становништва, а број новозаражених опао је са 68.000 почетком јануара на испод 2.500 дневно крајем априла. Истовремено, број умрлих смањио се са преко 1.800 на свега двадесетак дневно. Такође, док је крајем јануара било преко 2.000.000 инфицираних у Британији, до краја априла тај број је опао на испод 75.000. Узмимо, најзад, нама вероватно најближи пример суседне Мађарске, чији су грађани нешто касније од нас почели масовну имунизацију и до сада једном дозом вакцинисали 40%, а са обе дозе 20% становништва. Још крајем марта Мађарска је имала преко 11.000 нових случајева короне дневно, да би крајем априла оборила тај број на испод 2.500 на дан, а број умрлих у протеклих месец дана пао је са преко 300 на испод 200 на дан.


БИТКА ЗА СКЕПТИКЕ

Паметноме доста – где год да се окренемо, како расте број вакцинисаних, број новозаражених и умрлих на дневном нивоу значајно опада, а позитивни ефекти вакцинације се драстично повећавају када је њоме обухваћено негде око 40-50% популације. Другим речима, за колективни имунитет није неопходан консензус, довољно је да се вакцинише проста већина.

Да видимо, онда, којем табору припадају грађани Србије. Пријава за вакцинацију за нешто мање од 7 милиона грађана у Србији је почела 11. јануара. Тек 20. фебруара број пријављених премашио је милион грађана. Поређења ради, својеврстан је куриозитет да је било потребно преко 35 дана да се за вакцинацију пријави 15% српских грађана, а за само 35 сати за најновију новчану помоћ пријавило их се преко 2 милиона, односно 30%. Другим речима, суочени са дилемом паре или живот, грађани Србије пре бирају – паре. Тих првих милион пријављених за вакцинацију (15% становништва) можемо сматрати проваксерима илити заговорницима вакцинације.

Насупрот њима стоје противници вакцинације, и то како они тихи, који то држе за себе, тако и они бучни, који се гласно противе вакцинацији и нагоне друге да ни случајно не прихватају пелцовање, чиповање, харповање као последњи чин опште контроле над грађанима и њихово коначно поробљавање од стране глобалних моћника окупљених у белосветску заверу. Њихов број у Србији није лако утврдити. Ако узмемо САД као пример, процењује се да тамо десетак посто становника спада у антиваксере, а процентуално нешто мање, око 5.000.000 их има у Великој Британији. Што се тиче Србије, Петар Кочовић недавно је проценио да се вакцинацији оштро противи око 90.000 или 1,32%, а да у ефикасност вакцине сумња нешто мање од 10% становника Србије. Не знам како је дошао до тих података, али то су једини које имам. Дакле, ако узмемо да је ситуација код нас упоредива са оном у САД и Британији, отприлике сваки десети или двадесети становник Србије је антиваксер. Ту помоћи нема – милиони Американаца чврсто верују да је Земља равна и да је слетање на Месец било лажирано у Холивуду. Другим речима, неки људи верују у све и свашта и њих никаквим разумом и аргументима не вреди убеђивати да приме вакцину.

Али остали, који и даље чине тиху, невакцинисану већину популације, нису априори против вакцине, већ само оклевају, вагају, чекају. Највећи међу њима, неодлучнима, доскоро је био сам председник Вучић који је, према пажљивој рачуници Истиномера, више од 10 пута најавио да ће се вакцинисати пре него што је то најзад и урадио 6. априла у Рудној Глави и 27. априла у Пуковцу. По оној изреци да је политика плес по јајима, он је тако месецима успевао да плеше између провакцинаша (десетак пута обећавши „вакцинисаћу се“), антиваксера (види, ни ОН се није вакцинисао), и скептика (нисам још, па само што нисам, е сад баш нећу…), тако им имплицитно свима дајући за право. Након његове вакцинације, број вакцинисаних у Србији на дневном нивоу одмах се попео на преко 50.000 дневно, чиме је напокон дат важан подстицај вакциноскептицима да се, ипак, вакцинишу.


ДА СВЕДЕМО РАЧУНЕ.....

Малолетници, труднице и алергични – који не потпадају под вакцинацију, чине отприлике неких 20% становништва. До краја априла у Србији је дато преко 3.500.000 доза вакцине; преко 30% грађана примило је прву дозу, а преко 20% нас је потпуно вакцинисано. Дакле, они који не потпадају под вакцинацију, и они који ће ускоро бити потпуно вакцинисати, укупно чине само половину популације. Ако је реално претпоставити да у овој другој половини преосталих има максимално 10% антиваксера, испада да најмање 40% становника Србије спада у скептике који се још увек нису вакцинисали, превасходно јер мисле да је паметније сачекати још неко време, да вакцине нису довољно безбедне, који прво желе да виде шта ће се даље дешавати пре него што одлуче, итд. С њима, држим, још увек вреди расправљати, убеђивати их, износити им аргументе у прилог вакцинацији. А ево и неких од тих аргумената:

Свака вакцина у Србији штити од ковида – истраживање владиног тима показало је да број оболелих опада у градовима са већим процентом вакцинисаног становништва.

Вакцинисани против ковида у Србији не завршавају у болници ни у мртвачком ковчегу – прелиминарни резултати обимног истраживања које је спровео ИНЕП на узорку од 10.000 грађана, недвосмислено показују да свака вакцина у Србији штити 90 или више одсто од заразе ковидом, а да чак и они малобројни међу вакцинисанима који се ипак заразе пролазе „са доста блажим симптомима и без смртних исхода“.

Само они који се нису вакцинисали завршавају у болници и умиру – „Више од 99 одсто људи који се налазе на болничком лечењу у Србији чине невакцинисани“, саопштила је последњег дана априла вирусолошкиња Тања Јовановић, професорка Медицинског факултета у Београду и чланица кризног штаба. Другим речима, међу хиљадама заражених који се налазе на болничком лечењу свега је пар десетина оних који су се вакцинисали, било једном или са обе дозе.

Ако чекате и оклевате, пре или касније ћете се заразити – и прорежимски и антирежимски гласови стручњака, и чланови штаба и критичари чланова штаба, и Кон и Шеклер, слажу се у једном – чекањем и оклевањем ништа не добијате; избор је једноставан – или вакцина или корона, трећег нема. Нови сојеви се незаустављиво шире; британски сој већ месецима је доминантан у Србији и нема сумње да ће ускоро нови индијски сој узети маха.

Нико у Србији није умро од вакцине, док су од ковида умрле хиљаде и хиљаде људи – српска Агенција за лекове педантно бележи све нежељене реакције на вакцину. Како је саопштио Павле Зелић, нежељене реакције на вакцину у Србији су јако ретке – на преко три милиона доза било је мање од 800 реакција као што су „оток, црвенило, бол, висока температура, бол у мишићима“. Све реакције су благе и није забележен ниједан смртни случај.


ЦАРСТВО НЕБЕСКО И ЦАРСТВО ВАКЦИНСКО

У земљи Србији, дакле, и даље је више оних који сумњају у вакцину или чекају да се вакцинишу, него оних који су до сада „потурили раме“. Њихово чекање и оклевање кошта на стотине људских живота страдалих од цовида-19 и ко зна још колико оних који умиру због готово паралисаног здравственог система. То кошта и иначе исцрпљен здравствени систем и његове преуморне раднике, па и ову државу која је, таква каква је, ипак и њима обезбедила вакцине. Ако изузмемо антиваксере, већина њих би се још увек могла приволети царству вакцинском. С њима вреди и даље причати, расправљати, сугерисати им, убеђивати их, кумити, молити… Вакцинација против ковида није просто индивидуална ствар – онај ко се не вакцинише не угрожава само себе, већ пре свега своје најближе, породицу, родбину, пријатеље, а посредно и све остале. И то не само од ковида, него им потенцијално онемогућава многе друге здравствене услуге које је данас у Србији тешко или немогуће добити због пребукираног система. Што пре достигнемо завидан ниво имунитета, ослободићемо болничке кревете и лекаре за операције, хируршке захвате, рехабилитације, лечења, зрачења, третмане итд. који се већ више од годину дана одлажу због недостатка ресурса и особља. Израелци већ недељама полако скидају маске, уживају на плажама и враћају се нормалном животу. Све то можемо имати и ми, и то ускоро, ако и само ако већина нас одлучи да се вакцинише. А вакцине, о којима многи у свету могу само да сањају, код нас су такорећи на сваком ћошку. Поента овог текста, зато, могла би се сажети у ону језуитску поруку – ако преобратим једнога, већ сам учинио много. Још ако би свако од нас подстакао само по једну особу која се до сада није вакцинисала да прими вакцину, умирање од короне у Србији убрзо би постала ретка и инцидентна појава, а затим и ружна успомена.




Др. Александар Павловић, научни сарадник на Институту за филозофију и друштвену теорију Универзитета у Београду.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Мислим да је Мекензи прави пример како пропаганда ради свој посао.
Наиме колико смо могли видети по објавама он је имао благ облик короне који је решен рутински. Али су црни облаци непрекидно висили над њим. "Ако се спусти на плућа готов сам" и сличне изјаве.
Невероватно је како је дошао до закључка да је ово пошаст и да ћемо сви пропасти ако се не вакцинишемо. Јер је он на својој кожи осетио нешто сасвим друго.
Да цитирам Драгчета "Верујеш ли више својим очима или мени?"...
Одговори

(10-05-2021, 08:28 PM)Јеремија Пише:  Интересантан чланак...

Цитат:У јавном апелу упућеном CDC-у (Центар за превенцију и контролу болести), молекуларни биолог и токсиколог др Janci Chunn Lindsay, позвао је на моменталну обуставу производње и дистрибуције Ковид вакцина! Упозоравајући на стерилитет, згрушавање крви (коагулопатија) и имунолошке проблеме, др Линдзи је одбору предала научне доказе који јасно показују да вакцине против коронавируса нису безбедне за људе!

....................

Ипак, предложили су да се уз Kовид вакцине додају ознаке упозорења ФДА (Америчка агенција за храну и лекове). То је, сматрају, довољан допринос да упозоре народ на потенцијалне опасности које их могу снаћи, укључујући и смрт. Слично као што на паклицама цигарета пише да су штетне по здравље, с тим да на конзумирање цигарета нико не приморава…

Брат Јеремија не вреди бацати бисере пред...говеда, у овом случају!

Ми смо исти текст поставили на претходној страни али....убеђени, плаћени или добровољни (најисплативије су бесплатне курве), промотери масовног вакционисања уопште одбијају чак и да прочитају и евентуално побију, налазе еминетних светских стручњака него само к'о шваба тра-ла-ла копи пастују по директиви озго!

Ту наравно ваља правити разлику између намазаног војвођанерског ДОЂОША, који се прилично интелигентно трансформише сходно ситуацији и....затрпавања форума копи-пастувима и сличицама коју спроводи неинтелигентни али ЛУКАВИ сеоски џибер и гурави рајетин који даноноћно урла по форуму ЉОТАЧ, ЉОТАН, СЛУГА ВЕРМАХТА....

Шта'ш...у Срба су здрави, усправни и поносни Сељаци-Шумадинци и ини, или побијени или убјежали напоље а овакви ликови све сам лукави сеоски џуле попут оног Шеклера, који жмири на једно око и гледа коме окупатору да се увуче у позадину, јуче служило у низаме Турчину па Јосипу Фрањи па Јосипу Брозу кад је из Четника претрчавало у КНОЈ и убијало своју браћу по гудурама, па кад је Броз липс'о преконоћ јопет као бајаги Четник (ама ЛИЈЕВИ) па угузљуб свих чи-угузљуба у Цркви од онијех који у синагоги свијеће пале, са кримокатолицима саслужују или папи руку љубе!

То мора да се мота у Епархији Владике Лаврентија који је подвео 30 (и словима ТРИДЕСЕТ) Свештеника на рукољуб папи, или оног Јовна Шумадијског што скида Царскије Двери и ишћерује верни народ из Цркве!

И на крају се вратило изворном гријеху, па сад промовише Турчина и ТУРСКУ (Фајзер) вакцину са којом покушавају да убију доброг Митрополита Јоаникија!

Ужас бре....сачувај Господе и саклони!

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

А симпатизерима добардан!

EX ORIENTE LUX!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

(11-05-2021, 07:36 PM)DIDzM Пише:  Мислим да је Мекензи прави пример како пропаганда ради свој посао.
Наиме колико смо могли видети по објавама он је имао благ облик короне који је решен рутински. Али су црни облаци непрекидно висили над њим. "Ако се спусти на плућа готов сам" и сличне изјаве.
Невероватно је како је дошао до закључка да је ово пошаст и да ћемо сви пропасти ако се не вакцинишемо. Јер је он на својој кожи осетио нешто сасвим друго.
Да цитирам Драгчета "Верујеш ли више својим очима или мени?"...

Пропаганда??? Види пријатељу тај вирус није за зајебанцију, јер нико не зна како ће имуни систем да одреагује и које последице оставља. Ја и са ово мало осећам да немам снаге ко пре.


Једино коме Мекензи верује је званична медицина.

Ови гуруи, караконџуле,антиваксери са три разреда школе што говоре преко друштвених мрежа и јутјуба да је све лаж,завера,хоће да нас отрују итд и који живе од лајкова, субскрајебера,донација са пеј пала,продаје књига, свако ко гледа њих и слуша и велики је фан теорија завере кад закачи ковид не да трчи у ковид амбуланту и куку леле докторе спашавајте ме, него праац јујубер гуру па он нек те лечи рођаче. Вамо не верујеш, шерујеш глупости а кад загусти куку докторе није ми добро ово оно..Па што трчи у државну болницу када добије температуру.


Шта мислиш у овом тренутку у свету у лабораторијама, институтима,клиникама, факултетима колико људи лупа главу са овим вирусом.

И дође јутјубер гуру који све зна о вирусу, вакцинама, фармакологији,епидемиологији, вирусологији, генетици, микробиологији, статистици, ма човек бре прочитао на неком нижеразеднкоом порталу нешто и сад све зна из медицине и то из 10 специјалистичких медицинских области. Шта зна неки генетичр тамо. Чова са јутјуба зна и шта је рнк и днк, и шта су рнк ваакцикне, шта је вирус, шта је епидемија итд...


У принципу једино признајем за целог мог живота јесте права и званична медицина. Доктори су ми пар пута спасили живот,дали праве терапије итд...

Што се вакцине тиче, јер стварно мислиш да су Руси,Кинези и запад пустили неку безвезе течност да убија људе.

Колико је само Руса и Кинеза па и ови са запада разбијало главу да дођу до вакцине.
Код мене се цела фамилија и пријатељи вакцинисали никоме длака са главе није фалила.
Мени кад истекне месец дана вакцинисаћу се јер једино тако можеш да сачуваш живот свј и својих ближњих.


Да ли вакцина има нуспојаве и реакцију?

ИМА.

СВАКИ ЛЕК НА СВЕТУ ИМА НУСПОЈАВЕ. И да попијеш мидол или аспирин можеш имати реакцију да не причам о тежим лековима.

Тако и вакцина. Негде бурније реагује метаболизам али одвакцине нема шансе да имаш тежу клиничку слику.
Одговори

.
Упркос компрадорској пропаганди (по најновијим подацима у NOVOSRBU дејствује око 15 'иљаде-црни Милораде, таквих), процурела је ИСТИНА у још увек слободним медијима тако да су и амерички чи-мејнстрим медији на удару критика због објављивања чланка у коме се Американцима говори да се живот НЕЋЕ вратити у нормалу чак и пошто се сви, сви, сви... вакционишу против ковида 19.

Критичари тврде да порука обесхрабрује процес мас-вакционисања!

У чланку америчке агенције АП објављеном у суботу, а који су пренели чак и многи чи-медији, ауторка Лоран Нергард, која се бави медицинским темама, отворено је рекла читаоцима да не очекују да ће бацити 'маската морамо сви да носите' и да ће се вратити нормалним активностима пошто се вакцинишу против вируса корона:

Цитат:То ће за многе људе бити разочарање, ако не и шок!

Порука није добро прошла код читалаца, који су упозорили медије да ће тврдње које распршују наду о брзом повратку у нормалу послужити само у одвраћању Американаца од вакцине.

Даљше, новинарка Кристин Расел се упитала:

Цитат:Зашто би неко примио вакцину након читања овог текста?!

А порука мислећих Срба је слична:

ПА ШТА ЋЕ МИ ОНДА ВАКЦИНА КОЈИМОЈ?!

Друге медијске личности су поруку назвале токсичном и вероватно највећом опасношћу коју тренутно имамо за јавно здравље и тврде да би права порука требало да буде да ће вакцинација довести до брзог повратка у живот какав је био пре карантина и полицијског часа.

Људи из целог света одавно су уверени да ће масовна вакцинација окончати рестриктивне мере. Током скоро годину дана пандемије ковида 19, тврдило се да се живот можда неће вратити у нормалу најмање неколико година – ако се уопште и врати.

Колебање око примања вакцине постало је све већа брига медицинских чи-званичника и чи-јавних личности које подржавају масовну вакцинацију против ковида 19, а извештај Pew Research из децембра показао је да се 39 одсто Американаца, (више од 100 милиона људи), ПРОТИВИ примању вакцине.

У Великој Британији и САД ангажоване су популарне личности како би се промовисала корисност вакцинонисања у тим земљама док је у NOVOSRBU брига око промоцији исте препуштена ботовима попут ликова на овом форуму у обличју намазаног војвођанерског ДОЂОША, који се прилично интелигентно трансформише сходно ситуацији, као и копи-пастувима и сличицама неинтелигентног али ЛУКАВОГ сеоског џибера и гуравог рајетина (са'ће се јаве обојица).

Ужас бре....сачувај Господе и саклони!

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

А симпатизерима добардан!

EX ORIENTE LUX!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Само да скрнемо пажњу овом Канађанину, човеку западних психичких модерних болести, крџалији, антивахеру, љотићевци и припаднику неке непризнате руске цркве, да је Васкрс одавно прошао и да дочекујемо св. Василија.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(12-05-2021, 12:36 AM)Mekenzi Пише:  Само да скрнемо пажњу овом Канађанину, човеку западних психичких модерних болести, крџалији, антивахеру, љотићевци и припаднику неке непризнате руске цркве, да је Васкрс одавно прошао и да дочекујемо св. Василија.

Фала ма и ми би да скренемо пажњу тамонекима да за разлику од козна оклен ДОЂОША, ложача паркета, суботара и пентакосталаца, да се ми Срби Православни, шака сиромаха, поздрављамо са ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ од Васкрса па до Спасовдана, пуних 40 дана како србски ваља и требује!

Међутим!

За оне који усхићено честитаре Велики Петак Бесан и причешћују се уз помоћ 'diposable spoons', пластичних кашичица које се потом побаце, ми смо предвидели поздрав 'А симпатизерима добардан', јер и они су наши, каки-таки, и имају свој разлог постојања овамо доле!

Себи убраду:

[Слика: images?q=tbn:ANd9GcRa2kWq-LvlyFS5i2Z_sYv...4&usqp=CAU]

Ужас бре....'diposable spoons'...сачувај Господе и саклони!

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

А симпатизерима добардан!

EX ORIENTE LUX!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Ми искрено и апослоутно подржавамо diposable spoons.

Када се то уведе тада ћемо се и ми причестити.

У наша уста нкада неби ставили нешто што није дензинфиковано и није чисто и што је пре тога олизало хиљаде људи и оставило своју пљувачку и своје бактерије, гљивице на томе.

УЖАС!


Ми када користимо мале металне кафене кашичице за чај ми и их прво добро оперемо у топлој води и дезинфикујемо, јербо већина болести улази преко уста...

Него јер видео неко неђе икада српског патријарха,владике, свештенство да облизују неопрану кашику коју су хиљаде верника облизали и оставили своју пљувачку и гљивице на њој.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(12-05-2021, 09:38 AM)Mekenzi Пише:  Ми искрено и апослоутно подржавамо diposable spoons.

Када се то уведе тада ћемо се и ми причестити.

Него јер видео неко неђе икада српског патријарха,владике, свештенство да облизују неопрану кашику коју су хиљаде верника облизали и оставили своју пљувачку и гљивице на њој.

Паааа...кад би ти лепо замолио неког Србина тамо у Вршцу да ти покаже ђе је Србска Црква, и кад би одстојао тамо до краја (у нас Срба се у Цркви стоји за разлику од суботара и иних војвођанера), дакле на крају, после Причешћа свих верних, Свештеник ПОПИЈЕ остатак ТИЈЕЛА И КРВИ ХРИСТОВЕ из СВЕТЕ ЧАШЕ, са свом пљувачком и гљивицама које су верни туна оставили и тако ево 2021-у годину!

Ну шта'ш...није лако Србин бити и Србски Патријарх, Владика, Свештеник или Монах...

Ваистину!

(12-05-2021, 09:38 AM)Mekenzi Пише:  Ми искрено и апослоутно подржавамо diposable spoons....јербо већина болести улази преко уста...

Нетачно!

Наши Свети Оци нас уче да је болесније оно што из уста излази него оно што на уста улази као нажалост, у твом случају!

Сирома'

(12-05-2021, 09:38 AM)Mekenzi Пише:  Ми искрено и апослоутно подржавамо diposable spoons.

У наша уста нкада неби ставили нешто што није дензинфиковано и није чисто и ми када користимо мале металне кафене кашичице за чај ми и их прво добро оперемо у топлој води и дезинфикујемо...

Хммм...схаватамо твој случај...Осим стотина докторских дисертација људи и филмове за 'Оскара'направише на ту тему!

Ну шта'ш....видидер ти то са чика Доктором тамо...

Пилот



ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ И СРЕЋАН ПРАЗНИК СВИМ СРБИМА!

А симпатизерима добардан!

EX ORIENTE LUX!

https://eparhijabacka.info/wp-content/up...A-2020.pdf

Душекорисно штиво чак и за симпатизере, нарочито ако су из Епархије Бачке!

Ваистину!

[Слика: Episkop-backi-Irinej.jpg]

ЕПИСКОП БАЧКИ ДР ИРИНЕЈ: СВЕТО ПРИЧЕШЋЕ – ИЗВОР ЗДРАВЉА ИЛИ ИЗВОР БОЛЕСТИ?

17. маја 2020.

Увод: један Хлеб и једна Чаша

Већ две хиљаде година, од Тајне Вечере (Мат. 26, 26 – 28; Марк. 14, 22 – 24; Лук. 22, 19 – 20 и I Кор. 11, 23 – 26) до данас, Хришћани се причешћују на исти начин – од једнога Хлеба и из једне Чаше, као што стоји у тексту Литургије светог Василија Великог.

На тој чињеници се темељи јединство и јединственост Цркве.

Црква није установа која претходно постоји на основу догматских и других премиса, па накнадно одлучује да је потребно и корисно служити свету Евхаристију.

Није тако него Црква уствари постоји кроз Евхаристију или, још прецизније, као Евхаристија.

Смисао је увек исти: ми Хришћани јесмо једно са Господом и међу собом искључиво зато што се причешћујемо једним и јединственим Телом Христовим...Црква је Евхаристија, а Евхаристија је Црква.

Без Евхаристије, односно без Светога Причешћа, Цркве нема.

Надобудним „младим лавовима” квазимодерне, ултралибералне, „научне” теологије који своје текстове објављују махом на порталу Теологија.нет (што многи читају Теологија? Њет!) узалудан је сваки њихов покушај да ревидирају Свето Јеванђеље и да свисока, „научно”, искритикују свете Оце и Учитеље Цркве и прикажу их било као незналице било као људе погрешних уверења у поређењу са високонаучном спремом њих самих, критичарâ, судијâ, пресудитељâ и својеврсних инквизитора, којима није потребан мандат и благослов јерархије да ауторитативно, а пре свега „оригинално”, излажу и тумаче садржај Хришћанске Вере.

Света ложица („кашичица”) – измишљени проблем

Прича о причешћивању из једне кашичице као опасном, па и заразном, и о причешћивању сваког верника појединачно посебном кашичицом, и то са једнократном употребом, као препоручивом и „безбедном” потпуно је депласирана и бесмислена.

Апсолутно је немогуће причестити се „од једнога Хлеба и из једне Чаше”, а да се притом избегне сваки физички контакт са другим људима. То је немогуће чак и у обичном свакодневном животу: сваки производ, почевши од обичнога хлеба, и сваки предмет, почевши од најобичније чаше, неминовно прође кроз много руку док не доспе у наше руке.

Исто тако, ни у којим условима, па ни у условима епидемије и пандемије, ниједно људско биће не може да живи потпуно изоловано, без икаквог додира и заједнице са другим људским бићима, почевши од породице као основне ћелије друштва па до друштва у целини.

Све ово важи и кад је реч о светој Тајни Евхаристије и Причешћу на њој: хлеб предложења који ће постати Хлеб живота као Тело Христово неко меси и пече, пре и за време Литургије пролази кроз руке чтеца или црквењака, а непосредно пред Причешће верних из светог Путира се причешћују Епископ, Свештеници и Ђакони, и то пијењем из исте Чаше, без икакве кашичице, а после Причешћа верних Свештеници и Ђакони употребе сав преостали садржај светога Причешћа.

Следствено, колико је кашичица употребљено не мења ствар јер се општење у истом Причешћу не може избећи.


Прочитајте још:

Владика Иринеј:

Атеисти би да прописују Цркви шта сме, а шта не сме!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним