Оцена Теме:
  • 5 Гласов(а) - 3.6 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Корона-вирус

(11-10-2021, 09:48 AM)Шумадрипац Пише:  

Сјајна емисија, вреди погледати!

Ја....али тек кад чујемо шта ПРАВА Докторка има да каже, па ка'е:


ЗДРАВОМИСЛЕЋИ СВИХ ЗЕМАЉА-УЈЕДИНИТЕ СЕ !

СФ-СН*


-------------------------
*Смрт Фармакофашизму-Слобода Народу


EX ORIENTE LUX!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

СЗО о туберкулози и ХИВ-у

Глобални извештај СЗО о туберкулози открива да је број умрлих од туберкулозе порастао први пут после више од једне деценије због пандемије ЦОВИД-19.

1,5 милиона људи умрло је 2020. године и тај број ће наставити да расте ако се не предузму хитне мере.

Извор: Светска здравствена организација

https://www.facebook.com/WHO/photos/a.16...806951898/

[Слика: 245303052_4764267773618568_7741750390565...e=616ED42A]
Одговори

.
ЗАШТО И ВАКЦИНИСАНИ ПОНЕКАД ЗАВРШЕ У БОЛНИЦИ ?



"Вакцина је најважније оружје у борби са коронавирусом, али није једино. Од нашег имунитета и општег стања организма, зависи колико ће бити тешки симптоми и последице ако се заразимо“ у разговору за „Бетa“ прича имунолог проф. др Борислав Каменов, бивши директор Клиничког центра Ниш и универзитетски професор у пензији.

На питање, зашто се дешава да и вакцинисани грађани буду хоспитализовани због коронавируса, одговара да се не смемо ослонити само на примљену вакцину, јер је борба са овом болешћу знатно озбиљнија и шира.

„Вакцине много чине за наш организам, оне су неопходне и помажу нам да се изборимо са вирусом. Међутим, људи заборављају кроз шта је све њихово тело прошло током живота, колико се ту токсина накупило, од аерозагађења, преко нездраве исхране, свакодневног стреса и генерално лошег начина живота. Када говоримо о вакцинисанима који су у болницама, не мислим само на хроничне болеснике, људе са придруженим болестима, већ говорим и о онима за које кажу како ‚никад ни од чега нису боловали, а онда вакцинисани завршили у болници‘. Зашто? Зато што им је примарни имунитет лош. Вакцина не може да дигне читав наш имунитет, морамо јој помоћи. Антитела нису главна у борби против коронавируса. Са или без вакцине, разболећемо се уколико немамо довољно јак неспецифични имунитет, који је наш базични механизам за борбу против вируса“, објашњава проф. др Каменов.

У нашем народу, наглашава он, основни имунитет није добар, јер се, пре свега, лоше хранимо и не уносимо довољно витамина Д.

„Трујемо се ваздухом од којег нажалост не можемо побећи, али и затрованом храном, прсканим поврћем, неквалитетним месом… Када би се људи потрудили да лече надимање, да провере имају ли можда инсулинску резистенцију и томе слично, онда би радили на отпорности свог организма, који би се уз вакцину лако изборио са коронавирусом, али и са многим другим болестима. Људи морају да обрате пажњу на то како живе, како спавају, да ли пију течности, редовно вежбају, колико су им сређене емоције и како се бране од стреса. Када имамо добру основу у организму, онда вируси теже обарају имуни систем. Када је стање у основи лоше, онда ни вакцина не може много да помогне“ наглашава наш саговорник.

Једно од најважнијих оружја против короне је – витамин Д, у великим дозама.

„За превенцију свих хроничних болести, али и ковида-19, потребно је више витамина, које смо морали да конзумирамо и док није било вакцине, док смо је чекали. Епидемиолози греше када дају мале дозе витамина Д, не више од 2.000 јединица, а ја сматрам да је то минимум. Сви морају да провере свој витамин Д, а они код којих је низак, се обавезно разбољевају” упозорава проф. др Каменов.

Доктор наводи да својим пацијентима, који су позитивни на корону, преписује чак 600.000 јединица витамина Д.

„Првог дана 400.000, а другог 200.000 јединица. Међутм наши епидемиолози не препоручују више од 2.000, и ја то не разумем. Увек саветујем пацијенте да приме вакцину, и кажем да неће имати нежељене ефекте, ако појачају витамин Д.“

Код појединих особа, генетика је међутим таква, да се вакцина не прими као код већине.

„Нечији организам одговори на вакцину тако да вирус ни не осети када се заразе, али није код свих исто. Има људи чији организам не одговара добро и плашим се да њима ништа не значе ни три, па и више доза. Деца боље реагују на коронавирус јер имају добар неспецифични имунитет, којем битно доприноси витамин Д. Доминантни имуни одговор на ковид-19 код деце је, ова врста имунитета, односно здраве ћелије макрофаги, које су борци против вируса. То су ћелије примарне заштите, које убијају токсине и неутрализују их. Зато нема толико тешких случајева међу децом. Код одраслих су међутим, ове ћелије уништене због свих отрова који нам оштећују организам из године у годину: цигарете, алкохол, стрес, ваздух… Ако је имунитет једном уништен, не може се никад више повратити, али може да се поправи. Макрофаги код одраслих никада не могу бити као код деце, али их можемо оживети и размрдати, тако што ћемо појачати имунитет. Због непрестане борбе са токсинима у организнму, макрофаги смањују интензитет борбе против коронавируса, пошто се исти ресурси користе и у једној и у другој борби. Зато су људи са ‘затрованим‘ организмом склонији разбољевању од ковида-19. Њима је потребно много више витамина Д, промена исхране, пробиотици за рад црева, цинк, селен и слично“ објашњава имунолог.

Из исхране, истиче он, обавезно избацити хибридне житарце.

„То је хлеб, бело, црно брашно. Увести пиринач, хељду, просо, сусам, ланено семе… Људи који имају метаболичке сметње морају анализама да установе шта им смета уз консултацију са лекаром, или да мењају исхрану. Има људи који су инфицирани, а немају симптоме јако дуго, или се уопште не јаве, јер су радили на превенцији. Вакцина и здрав начин живота су најјачи тим у борби са короном“ закључује проф. др Каменов.


АНТИТЕЛА НЕ УБИЈАЈУ ВИРУС, НЕУТРАЛИШУ ГА

Са једне стране, антитела се везују за вирус, а са друге стране се везују за ћелије макрофаги, које једине убијају вирус.

„Морамо да схватимо да антитела нису главна у борби против ковида-19, јер не могу да убију вирус, већ само да га неутралишу. Вакцина, која ствара антитела, и о којој се говори као о потпуно сувереном механизму борбе против корона инфекције, штитиће нас ако је наш општи, неспецифични имунитет добар. Такав имунитет ће бити добар ако организам очистимо од токсина и ако му дамо довољно витамина Д. Наиме, код нас, и у свету, најчешће од короне страдају људи који имају метаболички синдром. То су људи којима је рецимо, непрестано надувен стомак, јер се трују храном и склони су дијабетесу. Ако се дете од три године лоше храни, касно је, већ је организам затрован. Зато водите рачуна шта деца имају на менију од исхране, јер она у првим годинама живота развијају имунитет“, објашњава проф. др Каменов.




Бета

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(14-10-2021, 10:04 AM)Шумадинац Пише:  Састојци вакцина које се дају у Србији су јавно доступни и могу се пронаћи на сајту Агенције за лекове, у делу претраживања хуманих лекова.

Да ли си пронашао састојке вакцина на поменутом сајту?

Нема Слобе, нема Тита, сад се ође Нестор пита!
Одговори

Цитат:ПРОСВЕТАР
бла бла трућ... Disposable spoon

Disposable spoon увести под обавезно као и вакцинацију..


Свако своју кашику или црква нек отвара за сваког верника по кашику из херметички стерилисаног паковања.

Ситуација у Србији је аларамантна.

Нема куће у којој нема ковида а богме приближавамо се да нема ни куће у којој нема мртвих од ковида.

Све мртвачнице пуне. Сахране се одлажу 2-5 дана. Сва места у градовима где се лепе умрлице све умрлица до умрлице.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(15-10-2021, 10:16 AM)Vlad Alekš Пише:  
(14-10-2021, 10:04 AM)Шумадрипац Пише:  Састојци вакцина које се дају у Србији су јавно доступни и могу се пронаћи на сајту Агенције за лекове, у делу претраживања хуманих лекова.

Да ли си пронашао састојке вакцина на поменутом сајту?

Кидање

А да пита Шеклера-медијског шмекера да му помогне?

Ево рецимо Шеклер тврди да он, Шеклер, није пронашао да Ивермектин успешно сузбија корону, ко шиша доказе о тамо неких 200 мелеона Индуса и васцелу Африку које Ивермектин успешно спасава!

Ка'е Шеклер да упркос његовог помног истраживања на мртвосаним свињама у неком краљевачком обору нема доказа да Ивермектин помаже!

Зато ми предлажемо да Шеклер буде извикан за Првог Србског Обор-Кнеза после дуга времена!

ЗДРАВОМИСЛЕЋИ СВИХ ЗЕМАЉА-УЈЕДИНИТЕ СЕ !

СФ-СН*


-------------------------
*Смрт Фармакофашизму-Слобода Народу


EX ORIENTE LUX!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

(15-10-2021, 06:15 AM)ПРОСВЕТАР Пише:  
(11-10-2021, 09:48 AM)Шумадинац Пише:  

Сјајна емисија, вреди погледати!

Ја....али тек кад чујемо шта ПРАВА Докторка има да каже, па ка'е:


ЗДРАВОМИСЛЕЋИ СВИХ ЗЕМАЉА-УЈЕДИНИТЕ СЕ !

СФ-СН*


-------------------------
*Смрт Фармакофашизму-Слобода Народу


EX ORIENTE LUX!

Поред тога што је против вакцинације, пропагира и безгрешно зачеће помоћу сирове хране, гледања у сунце и ходања без чарапа, тврди да женама месечни циклус није потребан, а за лечење деце од аутизма препоручује испијање хемикалије ММС, која је по саставу слична обичном избељивачу.

Даклем, можда је она за вас крџалије "доктор", за нас здравомислеће није.

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(15-10-2021, 04:47 PM)Mekenzi Пише:  
Цитат:ПРОСВЕТАР
бла бла трућ... Disposable spoon

Disposable spoon увести под обавезно као и вакцинацију..


Свако своју кашику или црква нек отвара за сваког верника по кашику из херметички стерилисаног паковања.

Ситуација у Србији је аларамантна.

Нема куће у којој нема ковида а богме приближавамо се да нема ни куће у којој нема мртвих од ковида.

Све мртвачнице пуне. Сахране се одлажу 2-5 дана. Сва места у градовима где се лепе умрлице све умрлица до умрлице.
О кашикама је писао патријарх Павле https://svetosavlje.org/da-nam-budu-jasn...ga-iii/41/
Одговори

(16-10-2021, 08:45 AM)пек. Пише:  
(15-10-2021, 04:47 PM)Mekenzi Пише:  
Цитат:ПРОСВЕТАР
бла бла трућ... Disposable spoon

Disposable spoon увести под обавезно као и вакцинацију..


Свако своју кашику или црква нек отвара за сваког верника по кашику из херметички стерилисаног паковања.

Ситуација у Србији је аларамантна.

Нема куће у којој нема ковида а богме приближавамо се да нема ни куће у којој нема мртвих од ковида.

Све мртвачнице пуне. Сахране се одлажу 2-5 дана. Сва места у градовима где се лепе умрлице све умрлица до умрлице.

О кашикама је писао патријарх Павле https://svetosavlje.org/da-nam-budu-jasn...ga-iii/41/

Не вреди бацати бисере пред Шеклерове пацијенте, јер кад се говори о Патријарху Павлу, Кизу (као Бахаи-секташа и Војвођанера тј. потомка и васпитаника ДОЂОША из Титиног VLAKA BEZ VOZNOG RIJEDA) једино интересује чињеница да се Блаженопочивши Патријарх возио јавним превозом и сам пенџетирао своје ципеле!

Исто важи и за другог утицајног члана ПАРТИЈЕ ЛИЈЕВИХ ЧЕТНИКА (са'ће се јави...)!

Даклем кад сваки НЕКРСТ и Бахаи-секташ који јуриша на саму Хришћанску Православну Евхаристију и предлаже disposable spoon уместо наше лжице...

[Слика: 220px-Spoon_liturgy.jpg] 

....онда кад таки последично почиње да бљује свакодневно и по Србском Патријарху и по свему србском, онда нами сви, сви, сви...Срби, од Бошка па све до титића без покрића па и данашњег балавог шифтарина, постају некако мање црни ликови, све више симпатични!

Нем'шта додати сем:

ХРИСТОС ПОСРЕДЈЕ НАС!
ЈЕСТ И БУДЕТ!

А и симпатизерима добардан!

EX ORIENTE LUX!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Чека, чека што се ти толико бринеш за Патријарха када нијеси верник Српске Православне Цркве.

Ти си верник тамо неке полупризнате Руске Православне Цркве.


Иначе не знамо шта имаш против Бахаи-а. Сви смо ми браћа на овој планети. Од једног творца и светог духа смо постали.

Важно је бити у међусобној хармонији и да носе исту поруку љубави, мира, ненасиља, толеранције, праштања, милосрђа, скромности, једнакости и правичности....

Disposable spoon треба увести као епидемиолошку меру, против ове пошасти.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

ДА САМ НА МЕСТУ ЛЕКАРА ИЗ КРИЗНОГ ШТАБА, РЕКАО БИХ: ЈЕО САМ ГО*НА



Кризни штаб данас се састао после вишенедељне паузе и упркос, више од 50 умрлих дневно и захтевима медицинског дела Кризног штаба мере нису пооштрене, све је остало по старом. Доктор Дејан Жујовић је у свом маниру, жустро критиковао своје колеге, лекаре из Кризног штаба, и поручио им - срам вас било.

"Да сам на месту лекара из Кризног штаба, сазвао би конференцију за новинаре и рекао: Људи, извините, јео сам го*на. Нешто сам хтео, нешто сам пробао, није ишло. Овде ме гуше неки Весићи, Мали, Брнабићке. Извините, ја сада одох, ево вам ови научници ваши, полуписмени, они сада нека глуме стручњаке за област са којом немају никакве везе. Нека глуме докторе, епидемиологе, они нека то раде, а ја одох да пецам рибу на Дунаву и да чекам да се и ја зарази и да умрем“, јаким речима се Жујовић обраћа колегама.

Ипак, сматра да лекарски део Кризног штаба неће тако поступити.

„Тако би било да су људи нормални, али они ће да ћуте, зато што имају неке ситне интересе у целој причи – да запосли ћерку, да јој поправи каријеру… Продане душе, које гледају пропаст народа и ћуте. Нека их је срам. Срам вас било зато што сте саучесници у овако нечасној работи“, констатује Жујовић.

Није штедео ни онај политички део Кризног штаба, али ни народ код којег све то пролази.

„Чега год да су се дохватили, где год да су ушли иза њих остаје спржена земља, као да си је залио напалмом. Сада држе ову причу и та прича ће исто тако да се заврши. Ми би овде сваки дан требало да имамо Дан жалости. Ми губимо више од људи 50 на дан. Ипак, поред оваквог народа, све ће да прође, па и ово ће да прође“, констатује Жујовић.

Предвиђа и да ће број заражених наставити да расте.

„Ово неће имати никакав силазни тренд, може да има само узлазни. Када погледаш број заражених у односу на број тестираних ми смо прешли 30 посто, сада идемо на 35-36 посто. Епидемија иде у узлазном тренду. Ти сада не можеш да хоспитализујеш човека у болници, не можеш да нађеш лежај. Ми се правимо луди. Ако ова економија не може да живи од кафана, онда у реду, нека наставе кафане да раде. Те кафане нека остану иза нас за неки други народ када дође овде да живи. Свака вам част, драги моји“, огорчен је Жујовић.



Бета

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(17-10-2021, 10:51 AM)Шумадрипац Пише:  ЈЕО САМ ГОВ*НА

Људи, извините, јео сам гов*на. Нешто сам хтео, нешто сам пробао, није ишло. Извините, ја сада одох, ево вам ови научници ваши, полуписмени, они сада нека глуме стручњаке за област са којом немају никакве везе. Нека глуме докторе, епидемиологе, они нека то раде, а ја одох да пецам рибу на Дунаву и да чекам да се и ја зарази и да умрем.

Дооообро де.....нека ти буде просто ал'немо'јопе да једеш гов*на кад немаш кашику! 

Угледај се на Кизу, он отвори санитетски изоловану кесу, узме Disposable spoon сваки пут у различитој боји да не буде пријеваре, једна боја за житко зелено, друга за тврдо итд., па лепо цап, цап, мљац....

Смири се човече ниси једини ко гов*на ије ама не умије!

Нем'шта додати сем:



ПОКАЈТЕ СЕ БРАЋО СРБИ, ИДЕ ВРЕМЕ НОСИ БРЕМЕ!



А и симпатизерима добардан!


EX ORIENTE LUX!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Сад ће бити рак дебелог црева.


Ozbiljne posledice antibiotika

Novo istraživanje sugeriše da prekomerna upotreba antibiotika može povećati rizik od raka debelog creva. Antibiotici su izuzetno korisni u lečenju infekcije. Međutim, naučnici još uče o zdravstvenim problemima koji su posledica upotrebe i prekomerne upotrebe antimikrobnih lekova.

Vrste infekcija

Rezultati nove studije, koja je predstavljena na Svetskom kongresu Evropskog društva za medicinsku onkologiju o raku jednjaka 2021. godine, pokazuju da ljudi, posebno oni mlađi od 50 godina, mogu imati povećan rizik od raka debelog creva zbog upotrebe antibiotika.

Ove nove informacije pojačavaju važnost opreznog propisivanja antibiotika. Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti napominje da su antibiotici korisni u lečenju određenih vrsta infekcija, ali ne onih uzrokovanih virusima. Dakle, oni nisu uvek potrebni, jer je telo ponekad sposobno samo se odbraniti od infekcije.

Stručnjaci širom sveta apeluju na racionalnu upotrebu antibiotika, a ova studija im je argument više.

https://www.b92.net/zdravlje/vesti.php?y...id=1937767
Одговори



Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним