Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

СОКОЛОВИЋИ
#15

(08-07-2018, 10:47 AM)Бранке Пише:  Дамат је зато што је царски зет . . . А за место рођења још увек није доказано,да ли је Бутмир у Босни или Скрадин . . .

Не знам брате то, али једно знам сигурно-немачки историчари су масакрирали историјску науку. Најпоганији и најдегенеративнији народ на свету, није ни чудо што су им академски грађани дегенеричнији од остатка народа. Већина наших историјских забуна долази од њих, све је код нас било кристално јасно док нам еуропејци из наших редова нису пресудили шта је истина. Имам ја неке старе књиге, углавном реидзања,нешто из Кнежевине Србије нешто из Краљевине Србије а нешто и из Краљевине Југославије. Могу само да кажем да се бројни историјски догађаји нису тумачили исто као данас и то да је накнадно утврђено безброј неких чињеница које заправо нису чињенице већ најобичнија лаж.Ви који сте аутори и припадате интелетуланој елити ове земље требате разобличавати и демистификовати ове лажи на дневној бази.


Због људи са неадекватним интелектуалним капацитетима као што је онај бот, напомињем да под еуропејци не мислим на Ану Брнабић,Федерику Могерини или Чедомира Јовановића већ на оне српске научнике с краја 19. и почетка 20. века који су све ово и заговнали и направили од нас мајмуне колективно.
Одговори
#16

(08-07-2018, 11:12 AM)Милослав Самарџић Пише:  
(08-07-2018, 09:56 AM)luka.luke Пише:  Оно што мене сада интересује, да ли је по вама ( форумашима) оправдано, потребно, заслужено итд придавање Мехмед паши оволиког значаја у српској историји.

Ако није заслужено, зашто се то ради?
Академик Радован Самарџић је лепо објаснио да је његов циљ био потурчивање свих Срба, што је радио на перфиднији начин од других. Прешао је на страну окупатора, а свакако окупаторима не треба подизати споменике.
Проблем је она друга историографска струја, која сматра да је он ипак био Србин и да је радио у корист Срба.

Али који може бити мотив те друге струје на челу са Кустурицом (која је очито тренутно доминантна на сцени) да му баш сада придаје толику важаност (и све да су у праву). Дижу му се три споменика, све са највишим црквеним, политичким, културним, државним званичинцима и почастима.
Знам ја, да ту неки врло вјешто искориштавају "идеју" и манипулишу тврдњама друге струје ради личне промоције и материјане користи. То што ће на ту финту мазнути коју пару јесте одређени проблем, али није пресудан. (Они ће то свакоко мазнути, ако не преко паше, наћи ће начин).
Мене нешто друго брине!
Шта ако се величање окупатора настави и ако поједине недобронамјерне струје (а има их море) почну по овој матрици тражити за сваку задужбину да изражавамо захвалност окупаторима. То би се могло наставити артиметичком прогресијом, па да сваком окупатрском зулумћару ( а на нашим просторима их има бог зна колико) подижемо споменик ради понеког "доброг дјела", које сигурно није радио због Срба, него изграђивао своју државу. Замисилите само шта је све Аустроугарска направила у БиХ.
Не би ме чудило да за коју годину подижемо споменике Фрању Јосифу.

Негдје сам чуо да у Црној Гори траже подизање споменика неком Али-паши
Одговори
#17

Мотив може бити незнање, јер заиста је јак тај мит о ''браћи'' Соколовић.
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним