Мислим да је ово најважнији део чланка:
Ове године, са националних прослава и обиљежавања догађаја и мјеста гдје је страдао Српски народ, удаљени су СУБНОР и сви рецидиве комунизма, као нпр. разни социјалисти. Тако је било и на овом скупу и на помену српским жртвама на Придворачкој јами код Требиња, што је први пут до сада
Значи да Ватру не би пустили.

А како је Ватхра успео овде код вас на форум да се инфилтрира?Још сте са њим на ви!Једино ако је Дементан,онда у реду!
Овде је у питању слобода говора, не државна ствар.
Велико дело за српство и православље, свака част. Штета је што о једном овако великом човеку јако мало знамо. Ове заслуге дугујемо комунистима који су сваку своју жртву убијали два пута. Први пут ликвидација па након тога униште лик и дело жртве. Њихов рад буде тако темељан и делотворан да се у већини случајева унуци жртве слабо сећају а праунуци је и начисто забораве.
Сам до скоро нисам ни чуо за поручника Ђерића а моја породица води порекло из његовог родног места.
Још један велики и заслужан човек из поменуте породице доживео је идентичну судбину. О њему је остало доста више писаних речи и фотографија али, нажалост, не зна се где су га бацили нити му је подигнут споменик. Реч је о војводи Милану Ђерићу, команданту Рогатичког среза.
(25-06-2018, 09:32 PM)Перун Пише: [ -> ]Велико дело за српство и православље, свака част. Штета је што о једном овако великом човеку јако мало знамо. Ове заслуге дугујемо комунистима који су сваку своју жртву убијали два пута. Први пут ликвидација па након тога униште лик и дело жртве. Њихов рад буде тако темељан и делотворан да се у већини случајева унуци жртве слабо сећају а праунуци је и начисто забораве.
Сам до скоро нисам ни чуо за поручника Ђерића а моја породица води порекло из његовог родног места.
Још један велики и заслужан човек из поменуте породице доживео је идентичну судбину. О њему је остало доста више писаних речи и фотографија али, нажалост, не зна се где су га бацили нити му је подигнут споменик. Реч је о војводи Милану Ђерићу, команданту Рогатичког среза.
Да ли је тачно да је убијен на Божић 1946. у с.Жљебови ?
(25-06-2018, 10:03 PM)Мића Адмирал Пише: [ -> ] (25-06-2018, 09:32 PM)Перун Пише: [ -> ]Велико дело за српство и православље, свака част. Штета је што о једном овако великом човеку јако мало знамо. Ове заслуге дугујемо комунистима који су сваку своју жртву убијали два пута. Први пут ликвидација па након тога униште лик и дело жртве. Њихов рад буде тако темељан и делотворан да се у већини случајева унуци жртве слабо сећају а праунуци је и начисто забораве.
Тако каже његов унук. Миланов отац, иначе Солунац, прикупио је 300 потписа локалних муслимана који су гарнтовали да његов син није починио никакав злочин. Али џаба...
(25-06-2018, 10:10 PM)Перун Пише: [ -> ] (25-06-2018, 10:03 PM)Мића Адмирал Пише: [ -> ] (25-06-2018, 09:32 PM)Перун Пише: [ -> ]Велико дело за српство и православље, свака част. Штета је што о једном овако великом човеку јако мало знамо. Ове заслуге дугујемо комунистима који су сваку своју жртву убијали два пута. Први пут ликвидација па након тога униште лик и дело жртве. Њихов рад буде тако темељан и делотворан да се у већини случајева унуци жртве слабо сећају а праунуци је и начисто забораве.
Тако каже његов унук. Миланов отац, иначе Солунац, прикупио је 300 потписа локалних муслимана који су гарнтовали да његов син није починио никакав злочин. Али џаба...
У срезу Рогатичком постојали су и ови четн.команданти :
Алекса Ђерић
Радомир Ђерић
Миливоје Ђерић
Да, има доста фотографија код Момира Крсмановића.
(25-06-2018, 10:27 PM)Перун Пише: [ -> ]Да, има доста фотографија код Момира Крсмановића.
O potomstvu tih familija opet kod Krsmanovica u trodelnom Triptihu o stradanju Srba istocne Bosne.Sta je indikativno?Familije koje su stradale 41-45 bile su prve na udaru 91-95.Jer kontra strana je znala gde je nacionalna iskra najjaca.Revolucinarno delo.
(25-06-2018, 05:49 PM)Милослав Самарџић Пише: [ -> ]Мислим да је ово најважнији део чланка:
Ове године, са националних прослава и обиљежавања догађаја и мјеста гдје је страдао Српски народ, удаљени су СУБНОР и сви рецидиве комунизма, као нпр. разни социјалисти. Тако је било и на овом скупу и на помену српским жртвама на Придворачкој јами код Требиња, што је први пут до сада
Значи да Ватру не би пустили. 
Да нам Ватра не пријеђе у Блајбург?

Мислим ради Драпшина и Мије Бабића.
Не треба аборавити чињиницу да је народни херој Авдо Хумо инсистирао да се као почетак устанка у Југославији узме 24 јун 1941. када су су српски устаници напали усташки гарнизон у Невесињу.